Jump to content

Trafic blocat la vămile cu Republica Moldova


dcp100168

Recommended Posts

Trafic blocat la vămile cu Republica Moldova

De aproximativ trei ore traficul din și dinspre Republica Moldova a fost perturbat. Această situație s-a creat din cauza unei defecțiuni la sistemul informatic. În acest moment se lucrează pe un sistem de rezervă, iar pentru tranzitul unei mașini este nevoie de 4-5 minute.

"M-am interesat la cele două puncte de frontieră de la Oancea şi de la Galaţi Giurgiuleşti şi am constatat că defecţiunea s-a produs în jurul orei 12.00 - 12.30. Deja s-a trecut la un sistem de rezervă, astfel încât să se poată fluidiza traficul prin cele două puncte ale frontierei. În acest moment se lucrează cu personal suplimentar pe toate arterele", a declarat la Realitatea TV Marcel Antohe, purtător de cuvânt al IJPF Galaţi.

"În acest moment se lucrează în ambele puncte de frontieră, însă este nevoie de un timp ceva mai lung pentru tranzitul fiecărei mașini", a mai declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Galați pentru Adevărul.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Romania-OanceaVama-defectiune-sistemului-informatic_0_405559619.html

Link to comment
Share on other sites

Cred ca e vorba de Dinu Patriciu (rusine!!!) si de pixelu' albastru...

E bine stiut ca Romania a indeplinit de mult toate criteriile TEHNICE pentru Schengen, de exemplu. =))

Ba nu, doar presa! Si nu ar fi rau de stiut ca una din conditiile tehnice era alternativa - masini de teren x 3 (fata de necesar) (ca mai mult merg acuma prin mijlocul strazilor, parcarilor, trotuarelor) contra modernizare drum exploatare de la baza digului - teren fara expropieri - si doar masini cracanate ca la pompieri 1 / 150.000 loc. Dupa cate sunt in jud. Galati, acesta are o populatie cat jumate de China.

Edited by bosorogu'
Link to comment
Share on other sites

Traficul la Oancea şi Giurgiuleşti va reveni la normal în câteva ore

Defecţiunea apărută la sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră a fost remediată. În cele două puncte de trecere a frontierei dinspre Moldova s-au format cozi de circa 25-30 de maşini.

Chiar dacă s-a trecut pe un sistem informatic de rezervă după defectarea celui principal, poliţiştii de frontieră gălăţeni au întâmpinat dificultăţi timp de circa cinci ore în asigurarea unei fluidităţi a traficului în punctele de trecere a frontierei de la Giurgiuleşti şi Oancea.

În momentul de faţă, s-au format cozi de aproximativ 25-30 de maşini dinspre Moldova. "La cetăţenii din Moldova, Rusia şi Ucraina controlul este mai amănunţit ca la cetăţenii români. Timpul pentru verificarea unei maşini este de circa 4-5 minute. Am suplimentat personalul din cele două puncte de trecere a frontierei pentru a fluidiza traficul", ne-a declarat Marcel Antohe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Se estimează că în următoarele ore traficul va reveni la normal.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Update-Traficul_in_punctele_de_trecere_a_frontierei_de_la_Oancea_si_Giurgiulesti_a_revenit_la_normal_0_405559670.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.