Jump to content

Incendii în judeţ la final de săptămână


dcp100168

Recommended Posts

Incendiere intenţionată la Pechea

Un punct de lucru al SC Ivas SRL aflat în localitatea gălăţeană Pechea a fost cuprins de flăcări după ce - conform primelor cercetări al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă (ISU) Galaţi - cineva a incendiat cu bună ştiinţă locul cu pricina. Ieri dimineaţă, la ora 5, o rulotă, un tractor şi un utilaj de erbicidat au fost transformate în scrum, în ciuda intervenţiei prompte a Gărzii de Intervenţii Pechea, declară căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU. Cauza probabilă pare a fi incendierea intenţionată, bunurile distruse de flăcări valorând 250.000 lei. Focul a fost lichidat la ora 6,45.

http://www.viata-libera.ro/articol-Ivas_-_incendiere_intentionata_2.html

Foc la Ţepu

Sâmbătă, la 10 dimineaţa, la locuinţa lui Petrică Pamfil din Ţepu, o cameră a fost cuprinsă de flăcări. În incendiu au ars 16 metri pătraţi de plafon şi 3,5 metri pătraţi de acoperiş arterial. Pompierii au intervenit cu două autospeciale, focul fiind lichidat la ora 11,15, confirmă căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi. Valoarea estimată a pagubelor este de 6.000 de lei. Incendiul nu a făcut victime şi nici nu s-a extins în afara gospodăriei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Interventie_ISU_la_zero_grade_Celsius_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Incendiatorul fugar se ascundea la o stână de lângă Combinat

Bărbatul fusese condamnat la 12 ani de închisoare după ce a dat foc la utilaje şi bunuri ale societăţii comerciale la care luca ca paznic, producând o pagubă de peste 50.000 euro.

Un echipaj al Jandarmeriei Galaţi i-a cerut să se legitimeze unui individ cu aspect dubios aflat în zona benzilor transportoare care traversează DN 25 (spre Tirighina) şi supriză, au dat peste un incendiator dat în urmărire naţională.

Maricel I., în vârstă de 38 de ani, fusese condamnat la 12 ani de închisoare pentru că, în dimineaţa zilei de 9 ianuarie 2011, după ce a băut în timpul serviciului 1,5 litri de ţuică şi 2 litri de vin, a luat o sabie cu care a găurit pereţii interiori ai barăcii din care „păzea" acareturile SC Ivas srl. Apoi, a aşezat paie, lemne şi anvelope uzate în jurul unui tractor, unei rulote auto şi unei instalaţii de erbicidat cărora le-a dat foc. Incendiul provocat de individ a produs pagube în valoare totală de 54.000 de Euro. După ce a comis fapta, paznicul a dispărut, dar poliţiştii l-au găsit şi reţinut a doua zi.

Magistraţii au decis însă că incendiatorul - care a declarat că nu ştie de ce a comis fapta - poate fi cercetat şi judecat în libertate aşa că, după pronunţarea sentinţei, conform căreia ar fi urmat să stea după gratii 12 ani, n-a mai fost de găsit.

„Jandarmii aflaţi în misiune de patrulare sâmbătă la ora 21.30 şi-au dat seama că Maricel I. figura ca urmărit naţional. Din discuţiile cu acesta, a rezultat că se ascundea la o stână din apropierea combinatului ArcelorMittal. Incendiatorul a fost reţinut şi predat la Centrul de Arest Preventiv de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi", ne-a informat Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.