Jump to content

Suferă de frig pentru că nu au bani să-şi repare subsolurile


dcp100168

Recommended Posts

Suferă de frig pentru că nu au bani să-şi repare subsolurile

Mii de gălăţeni îngheaţă în case pentru că nu au bani să-şi repare defecţiunile de la subsolurile blocurilor în care locuiesc . În cazul a opt imobile şi 38 de scări de bloc din oraş instalaţiile de la subsol sunt nereparate de peste 30 de ani. Oamenii spun că au făcut zeci de drumuri la societatea locală de termoficare şi la Primărie, pentru a li se rezolva problemele, dar fără succes.

„Nu se poate să trăim în asemenea condiţii. Noaptea dorm cu şosete de lână în picioare, îmbrăcată cu ilic şi pulover gros peste el. Mi-e frică să nu răcesc la plămâni. Sunt singură , trăiesc dintr-o pensie amărâtă şi nu am bani pentru centrală termică. E bătaie de joc!", ne-a spus Emilia Bontea, locatar al blocului N11,din cartierul gălăţean Micro 38.

Într-o situaţie mai dificilă este Casandra Drăgan, în vârstă de 90 de ani, imobilizată la pat şi bolnavă de Alzheimer. Pentru a nu simţi frigul, bătrâna ne-a spus că este nevoită să se învelească noaptea cu două plăpumi. „Iau vitamina C şi stau înfofolită. Nu am simţit nicio zi căldura iarna asta. Este mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu. Şi atunci îngheţam în case dar tot ne mai dădea puţină căldură", spune bătrana.

Revoltător este faptul că vârstnica este „la zi" cu plata utilităţilor. „De când a venit iarna, nu am avut o zi căldură. Caloriferele sunt reci, deşi noi ne plătim la timp întreţinerea. Nu e corect. Mai dăm drumul la aragaz să se încălzească puţin în casă" ne spune indignată Marlena Munteanu, 53 de ani, îngrijitoarea Casandrei Drăgan.

În aceeaşi situaţie sunt şi gălăţenii care locuiesc în Micro 38 la blocurile G4 (scara 1), Micro 19 (blocul L4), Micro 21 ( blocul R7, scara 1), Micro 14 (blocul J), Aurel Vlaicu (blocul A, scara 3), în Micro 33 ( blocul N14, scara 4), Micro 40 ( blocul N3, scara 3 şi 4), Micro 39 ( blocul J 10, scara 2).

Explicaţii de la Apaterm

Mircea Ispas, directorul tehnic al SC Apaterm, ne-a explicat că blocurile menţionate mai sus nu primesc agent termic deoarece instalaţiile sunt nereparate de zeci de ani. „Oamenii trebuie să-şi repare avariile. Altfel, noi nu le putem furniza căldură", a spus Ispas. În consecinţă, locatarii care au rămas în sistem centralizat şi îngheaţă acum de frig în apartamente au două soluţii: să-şi repare subsolurile sau să se roage la Dumnezeu să nu scadă prea mult temperaturile!

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Mii-galateni-defectiunile-subsolurile-blocurilor_0_406159454.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Fără căldură la minus 10 grade Celsius

Sute de gălăţeni îngheaţă în case pentru că nu au bani să repare defecţiunile de la subsolurile blocurilor în care locuiesc sau pentru că, pur şi simplu, nu mai vor să primească agent termic. Este vorba de locatarii blocului L4 din Micro 19, blocul Modern şi blocul P de pe Dommnească, cu scările aferente.

Căldură doar contra cost

George Cubasa, directorul societăţii de distribuire a căldurii, spune că proprietarii apartamentelor ar trebui să nu mai aştepte „pomana Primăriei" şi să-şi repare singuri subsolurile blocului în care locuiesc. Conform aceleiaşi surse, SC Apaterm poate repara avariile doar contra cost, printr-un contract de service. Astfel că pentru un apartament cu o cameră se va plăti lunar 2,17 lei, pentru un apartament cu două-trei camere se va plăti 2,97 lei, iar pentru un apartament cu patru camere se plăteşte 3,78 lei. „Oameni trebuie să pună mâna şi să-şi repare subsolurile. Scrie şi în lege lucrul acesta. Dacă vor să aibă căldură, aşa este corect să se întâmple. Le-am zis toată vara să se apuce să-şi remedieze defecţiunile. Le-am propus chiar să le reparăm noi în rate. Eu am vorbit, eu am auzit. Acum vin şi se plâng că nu au căldură. Ce să le fac eu?", a spus directorul Apaterm.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-caldura-avarii-Apaterm-Electrocentrale_0_415158662.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.