Jump to content

A murit fostul prefect Leonard Finţescu


dcp100168
 Share

Recommended Posts

A murit fostul prefect Leonard Finţescu

Picăm, prea adesea, fie în mirajul de a crede că suntem de neînlocuit, sau în cealaltă extremă, de a ne crede total insignifianţi. Că suntem, de fapt, nişte mici rotiţe care, funcţionând aşa cum trebuie, punem în mişcare imensa maşinărie a întregii societăţi, acest mod de viaţă este destul de rar îmbrăţişat de semenii noştri. Unul din cei care a trăit astfel, cu sentimentul datoriei în sânge, a fost Leonard Finţescu, trecut în nefiinţă.

Nu mă număr printre prietenii săi, ori printre rudele sale. Nu l-am cunoscut, prin natura meseriei, în perioada 1990-1992, pe când, alături de Ilie Plătică Vidovici (FSN) şi Dumitru Călueanu (PNL), a reprezentat Galaţiul în Senatul României, tot din partea FSN. Ca jurnalist l-am cunoscut pe Leonard Finţescu înainte de a fi prefect al judeţului Galaţi (în perioada septembrie 2000-ianuarie 2001), pe vremea când îndeplinea funcţia de şef serviciu în cadrul Prefecturii, funcţie pe care şi-a reluat-o, cu onoare şi după ce nu a mai îndeplinit-o pe cea de reprezentant al Guvernului în teritoriu. Cum spuneam, nu am avut ocazia de a-i urmări întreaga carieră profesională, însă cred sincer că Leonard Finţescu nu şi-a modificat cu nimic felul de a fi, indiferent de natura funcţiei pe care a ocupat-o vremelnic. Fie că a fost printre primii parlamentari ai României, fie că a fost funcţionar, sau prefect, Leonard Finţescu şi-a făcut datoria cât a putut mai bine, conştient de propria valoare, dar şi de faptul că orice mecanism, oricât de mare şi complex ar fi, nu poate funcţiona fără ca „rotiţele” sale să funcţioneze, la rândul lor, impecabil.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

http://www.viata-libera.ro/articol-Leonard_Fintescu_a_plecat_dintre_noi_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.