Jump to content

Numărul gălăţenilor care vor să adopte copii s-a înjumătăţit


dcp100168

Recommended Posts

Numărul gălăţenilor care vor să adopte copii s-a înjumătăţit

Cerere mai mare decăt oferta. Cam aşa putem spune că au stat mai mereu lucrurile când a fost vorba de evoluţia adopţiilor. Şi asta nu deoarece nu ar fi mulţi copii fără nimeni pe lume, lăsaţi în grija statului, ci din cauza legislaţiei care stabileşte cum se realizează adopţiile. Practic, dacă părinţii naturali nu îşi dau acordul, chit că şi-au lăsat copiii la stat de după naştere, nimeni nu poate face nimic, iar cel care şi-a aruncat copilul poate lejer ca peste ani să îl ceară înapoi dacă doreşte şi îndeplineşte condiiţiile. Aşa că obţinerea acestor semnături ţine în stres potenţialii părinţi, dar şi pe angajaţii instituţiilor implicate în acest proces. Din păcate, criza a lovit şi în acest segment social.

„A scăzut la jumătate numărul cererilor de adopţie a copiilor. Probabil pe fondul actualelor condiţii economice şi potenţialii părinţi se gândesc de două ori dacă îşi pot asuma sau nu educarea şi creşterea unui copil”, a precizat directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi, Manon Cristoloveanu.

Nu e mai puţin adevărat că şi unii dintre potenţialii părinţi au la început impresia că sunt „la magazin”, cerând un anumit tip de copil. Ceea ce rămâne însă mereu o realitate e că de fapt nu părinţii adoptivi aleg copilul, ci copilul alege părinţii. „Îţi poţi da seama de la prima întâlnire cum vor sta lucrurile. Dacă copilul, mic cum e, se duce direct în braţele celor care vor să adopte, atunci e clar că lucrurile vor sta bine; dacă nu, deja apar întrebări”, a mai precizat directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/numarul-galatenilor-care-vor-sa-adopte-copii-a-scazut-la-jumatate-3490.html

Link to comment
Share on other sites

Un parinte care isi abandoneaza copilul si pe urma, peste ani, isi cere drepturile asupra lui, NU mai poate indeplini nicio conditie care sa-l poata considera un parinte. Un copil nu e o sacosa pe care sa o arunci intr-un sertar, uiti de el cativa ani si apoi ii spui " te iubesc puiul meu". Statul ar trebui sa-si revizuiasca legile si sa trateze problema copiilor abandonati cu mai multa seriozitate

________________________________

take your life as it is!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.