Jump to content

Sistemul de pensii are la Galaţi un deficit de 60%


dcp100168

Recommended Posts

Sistemul de pensii are la Galaţi un deficit de 60%

Galaţiul se numără printre judeţele care reuşesc cu greu să susţină plata pensiilor. Principala cauză o reprezintă faptul că banii strânşi din contribuţiile salariaţilor sunt mult prea puţini comparativ cu cei necesari pentru plata pensiilor. La aceasta se mai adaugă şi diferenţa dintre valoarea salariilor şi cea a pensiilor, în numeroase cazuri salariile fiind mai mici decât pensiile.

Conform Institutului Naţional de Statistică, la Galaţi sunt 111.239 de salariaţi, în timp ce numărul pensionarilor este mai mare, de 122.052. Cheltuielile cu pensiile sunt de 96,29 milioane lei, din care contribuţiile proprii acoperă doar de 38, 53 milioane lei. Rezultă aşadar un deficit de 60%! „Diferenţa care ne lipseşte este acoperită prin redistribuire din încasările altor judeţe şi de la bugetul de stat. Toate contribuţiile se adună la Casa Naţională de Pensii, care distribuie sumele pentru teritoriu. La Galaţi pensia medie este de 791 lei”, ne-a declarat Greta Ioniţă, purtărorul de cuvânt al Casei de Pensii Galaţi.

La nivel naţional, 31 de judeţe încasează contribuţii la asigurările sociale care nu acoperă nici măcar jumătate din suma necesară plăţii pensiilor. Din buletinul lunar realizat de Institutul Naţional de Statistică reiese că la nivelul întregii ţări, în luna septembrie 2010, existau 4,194 milioane de angajaţi şi 5,5 milioane de pensionari. Dintre persoanele active 82.000 lucrau în agricultură.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Sistemul_de_pensii_este_pe_cale_sa_se_prabuseasca_la_Galati-_Avem_deficit_de_60_0_407359518.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.