Jump to content

Activitatea Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi este suspendată până luni


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Activitatea Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi este suspendată până luni

Activitatea din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi, la fel ca toate celelalte din ţară, este blocată pentru că softul nu mai merge. Zecile de persoane care au venit de dimineaţă la sediul instituţiei pentru a solicita adeverinţe de asigurat sau pentru a plăti contribuţiile au fost întoarse din drum. “Oamenii care vin să-şi plătească contribuţiile sau să obţină o adeverinţă, care să le ateste calitatea de asigurat, pentru medicul de familie sau pentru a se interna în spital, trebuie să revină luni. Până atunci activitatea va fi suspendată”, spune Olimpia Buzia, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Activitatea_Casei_de_Asigurari_de_Sanatate_este_suspendata_pana_luni_0_407359694.html

Link to comment
Share on other sites

CNAS: Sistemul informatic este functional

Sistemul Informatic Unic Integrat al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate functioneaza in parametri normali, ca urmare a verificarilor tehnice si operationale efectuate de CNAS, in colaborare cu echipele mixte HP, SIVECO si ORACLE, informeaza institutia intr-un comunicat de presa transmis sambata. Atfel, conducerea CNAS a luat decizia, in cursul zilei de sambata, de a reporni activitatile specifice caselor judetene prin intermediul sistemului informatic. Incepand cu data de 17 ianuarie, casele judetene vor lucra conform programului obisnuit, se precizeaza in comunicat.

Activitatea caselor de asigurari de sanatate din tara a fost suspendata, miercuri, dupa ce Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) s-a blocat. Directorul general al CNAS, dr. Dorin Ionescu, a precizat ca problemele tehnice sunt de la software-ul mama al Companiei Oracle din America si Australia si nu de la Sistemul Unic Integrat al Casei de Asigurari.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8211548-sistemul-informatic-cnas-este-functional.htm

Link to comment
Share on other sites

Program prelungit la Casa de Asigurări de Sănătate

Odată cu repornirea sistemului unic informatic, şi la Galaţi, ieri, circa 100 de oameni au venit de dimineaţă la ghişeele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Unii voiau să îşi plătească contribuţiile la asigurările de sănătate, în timp ce alţii, cei mai mulţi, doreau să intre în posesia adeverinţei care le comfirmă calitatea de asigurat. Cum afluxul a fost mai mare ca de obicei, nu toţi au reuşit să intre în posesia numerelor de ordine pe baza cărora aveau acces la ghişeele Casei. Mai ales cei care erau din judeţ erau afectaţi de acest fapt, plângându-se că pentru ei întârzierea înseamnă bani în plus plătiţi pe transport până la Galaţi.

Pentru a rezolva în măsura posibilităţilor situaţia, conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a luat decizia prelungirii programului cu publicul. „Afluxul de asiguraţi a fost astăzi mai mare ca de obicei, odată cu repornirea sistemului unic informatic. Am luat decizia prelungirii programului cu publicul pentru a rezolva solicitările. În următoarele zile, la fel, vom prelungi programul. Pentru persoanele din afara oraşului, care nu au prins bonuri de ordine, vom facilita accesul chiar în lipsa acestora”, a precizat directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Olimpia Buzia.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/galatenii-s-au-grabit-la-asigurari-program-prelungit-la-casa-de-asigurari-de-sanatate-3558.html

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.