Jump to content

O femeie din Fârţăneşti a născut de 17 ori


dcp100168

Recommended Posts

O femeie din Fârţăneşti a născut de 17 ori

* Şi-a abandonat ultimii doi minori * Una dintre fetele abandonate are doar 17 ani şi a născut, la rândul ei, doi copii * Şi e însărcinată cu al treilea *

Caz incredibil la Fârţăneşti. O adevărată telenovelă în care sunt implicaţi patru minori e pe cale să ia o turnură favorabilă. Asta după ce asistenţii sociali din cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au preluat patru minori, dintre care o fată de 17 ani, care este mamă a doi dintre copiii ajunşi acum în centre.

Situaţia de la Fârţăneşti este absolut halucinantă, însă, din cauză că este vorba despre minori, am decis să păstrăm anonimatul acestei familii. Toată povestea porneşte de la o mamă care, în regimul trecut, ar fi primit titlul de „mamă eroină” cum laude. La cei 55 de ani ai săi (nici copiii ajunşi în grija statului nu-i ştiu cu exactitate vârsta), femeia a născut de nu mai puţin de 17 ori. Ceea ce înseamnă că a fost însărcinată, cumulat, aproape 13 ani, cam un sfert din viaţa sa de până acum.

Potrivit celor relatate de copiii ajunşi la DGASPC, din cei 17 prunci pe care i-a născut, doar 14 mai sunt în viaţă. Dintre aceştia, 12 sunt majori şi împrăştiaţi prin lume (unii pe la puşcărie, alţii prin străinătate sau acasă la Fârţăneşti), iar doi sunt minori. Este vorba despre două fete, una de 11 ani şi alta de 17, abandonate în casa părintească după ce „mama eroină” s-a făcut nevăzută acum două luni, plecând în Italia.

Dar povestea este mult mai complicată. Până şi asistenţii sociali şi-au făcut cruce când au văzut că adolescenta de 17 ani a moştenit de la mama ei darul de a face copii, pentru că are şi ea, la rândul ei, doi copii: unul de trei ani şi unul de şase luni. Şi, exact ca în cele mai absurde scenarii telenovelistice, e însărcinată cu al treilea.

Aşadar, în centrele de plasament au ajuns în urmă cu trei zile cele două fete minore ale „mamei eroine”, plus cei doi copii ai mamei minore. „Mama care a născut de 17 ori a plecat în Italia şi nu a lăsat niciun fel de împuternicire pentru cele două fete, astfel că ele nu îşi pot lua alocaţiile. Situaţia era cu adevărat dramatică, noroc de faptul că am fost sesizaţi la numărul 983 şi am colaborat foarte bine cu autorităţile locale de la Fârţăneşti. Altfel, nu ştiu ce s-ar fi ales de aceşti copii”, spune şefa DGASPC Galaţi, Manon Cristoloveanu.

Din păcate, în acest moment, prea multe nu se pot face pentru cei patru minori ajunşi în grija statului. E drept, de ce a fost mai rău au scăpat, însă e greu de spus cum va decurge destinul lor de acum încolo. „Acei copii erau singuri şi vulnerabili, de aceea i-am preluat. Din păcate, este un nou caz în care lucrurile au ajuns prea departe înainte de a fi sesizaţi pentru a putea interveni. Acum fetiţa de 11 ani se află într-un centru de plasament, iar mama minoră însărcinată şi cei doi copii ai săi sunt într-un centru maternal. Deocamdată, important e că i-am salvat din acel loc, iar aici vor avea o şansă”, a mai spus directoarea Manon Cristoloveanu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Gravida_timp_de_13_ani_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.