Jump to content

Adina SRL, furnizor de echipamente militare


dcp100168

Recommended Posts

Armata română se pregăteşte de război!

Ministerul Apararii condus de Gabriel Oprea se pregateste de razboi si a cumparat, in plina criza, uniforme de camuflaj pe care a dat 1,2 milioane de euro, de la bugetul de stat cel plin de deficit. Hainele sunt ultima moda si poarta insemnele NATO. Puterea dezvaluie ca MApN, prin intermediul Unitatii Militare 02574 Bucuresti, a organizat pe 4 noiembrie 2010 o licitatie deschisa pentru achizitionarea de echipamente de lupta, contractele fiind atribuite cinci societati comerciale. Este vorba despre firma General Conf Grup SRL din Bucuresti - contract de 196.800 de lei fara TVA, societatea Adina SRL din Galati - un contract de 105.600 de lei fara TVA, Motexco SRL din Iasi - contract de 1.509.750 lei fara TVA, firma Mentor SRL din Craiova - contract de 2.229.805 lei fara TVA si societatea Neramo Distribution SRL tot din Craiova - contract de 79.500 de lei fara TVA. Astfel, Armata a cumparat mii de costume de instructie cu mozaic in culori pentru desert cu doi pantaloni, scurte de instructie pentru desert, sepci albastre de instructie, tricouri bej cu maneci scurte, ciorapi de iarna, manusi tricotate, manusi tactice, costume termice si ochelari de protectie impotriva prafului si a radiatiilor solare.

http://www.ziare.com/gabriel-oprea/ministrul-apararii/armata-da-1-2-milioane-de-euro-pe-uniforme-ciorapi-manusi-si-ochelari-de-soare-1055403

... deşert... praf, soare... ştiu ăştia ceva?

Link to comment
Share on other sites

Armata română se pregăteşte de război!

Cine, Doamne iarta, ne baga in seama?!

ştiu ăştia ceva?

Da, desigur.

Da' de ce nu te gandesti ca de-abia acum se poate simti in elementul lui si generalul de INTENDENTA de patru stele?? Iti dai seama ce de treaba si-a dat amu?? Izmene, cirapi, AZP-uri... ce mai, e in elementul lui :))

Link to comment
Share on other sites

Pai crede-ati ca "MINISTRUL" renegat dar ?ACCEPTAT? pentru contre de SEFUL STATULUI care are ce are doar cu mass-media, nu trebuia sa gaseasca bani pentru partidul ala mare? Ca are DATORIIIIIIII DE PLATIT. Ce conteaza ca peste 1.300.000 de oameni fara venit - EX SOMERI - nu au ce manca AZI? Nu neg ca trebuie si asta. Dar de unde se iau banii astia? Ca cei de urmarire a telefoanelor personale am vazut deja. REDUCERI: toata Romania. Suplimentari? Administratia Prezidentiala.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Şepcuţe gălăţene pentru Poliţie, de 60.000 de lei

Inspectoratul General al Poliţiei Române îşi va reface stocul de şepci şi şepcuţe, instituţia cheltuind în acest scop aproape 650.000 lei. Vor livra şepcile două SRL-uri: Treximco şi Adina SRL din Galaţi.

Potrivit anunţului postat pe site-ul de licitaţii publice, Inspectoratul General al Poliţiei Române a organizat licitaţie pentru a achiziţiona şepci şi şepcuţe pentru agenţi. Conform capital.ro, în descrierea succintă a contractului se arată că este vorba de mai multe loturi astfel: "Lot 1: şapca tergal, de culoare bleumarin-indigo, pentru agenţi, Lot 2: şapca camgarn, de culoare bleumarin-indigo, pentru agenţi, Lot 3: Sapca tercot, de culoare bleumarin-indigo, pentru agenţi, Lot 4: şepcuţă cu cozoroc simplu, de culoare bleumarin-indigo, pentru agenţi". Valoarea totală a contractelor semnate în chiar ultimele zile ale anului trecut este de 580.499 lei, plus TVA. Din aceşti bani, 518.880 lei, fără TVA, merg spre firma Treximco SRL, din Pantelimon, iar 61.619 lei, fără TVA, către Adina SRL, din Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/SRL-Galati-Politiei-Romane-sepcuteVezi_0_407959514.html

Link to comment
Share on other sites

O firmă din Galaţi face profit din uniformele militarilor de pe front şi din şepcile poliţiştilor

Una dintre firmele de succes din Galaţi este Adina SRL, specializată în confecţii textile destinate Ministului Apărării şi Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Societatea comercială înfiinţată ca o mică afacere de familie a ajuns să fie unul dintre furnizorii importanţi de obiecte de îmbrăcăminte şi echipamente militare ai Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi ale instituţiilor de siguranţă din cadrul MAI.

De la şepci, cămăşi, veste şi până la costume de ceremonie şi de instrucţie la veste balistice, toate sunt realizate la Galaţi, într-o fabrică situată în imediata apropiere a Falezei Dunării. „Este o afacere de familie, a unor oameni crescuţi la Galaţi. Firma este înfiinţată în anul 1991. Mai întâi o fost vorba de o fabrică de confecţii textile de tip civil. Pe parcurs s-a specializat pe segmentul hainelor oficiale", ne-a declarat Eduard Neculae, directorul de marketing al Adina SRL Galaţi.

Militarii, poliţiştii, jandarmii, poliţiştii locali, angajaţi ai serviciilor secrete şi pompierii au hainele făcute la Galaţi. Chiar de curând Adina SRL a obţinut un contract în valoare de 61.619 lei pentru a realiza şepcile Poliţiei Române.

Chiar şi costumele de instrucţie ale soldaţilor de pe front sunt realizate la Galaţi. „Echipamentul de instrucţie al Armatei este folosit în toate acţiunile de tip militar. Prin urmare ele sunt folosite foarte uşor şi in teatrele de operaţiuni", ne-a mai explicat Eduard Neculae.

La magazinul Adina SRL totul se cumpără doar cu legitimaţia. „Dar chiar şi aşa, în orice situaţie mai facem verificări, pentru a fi siguri că persoana este cea care se recomandă", ne-a declarat Eduard Necolae. De ce este necesară verificarea clienţilor? „Am avut multe cazuri în care oameni care nu aveau dreptul, au venit la noi şi au încercat să cumpere haine cu însemne oficiale. Ţin minte odată că a venit o persoană şi a spus că vrea un costum de jandarm ca să intre pe stadion şi să nu mai ia bataie de la aceştia", a fost răspunsul lui Eduard Necolae.

În schimb, echipamentul şi îmbrăcămintea civilă este vândută la liber. Vânătorii şi pescarii pot oricând să-şi achiziţioneze cele necesare de la Adina SRL. Bocanci, cizme şi chiar şi jachete simple de vânt, se găsesc în showroomul firmei din Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-Adina-afacerea-croieste-militarilor-politistilor_0_410958976.html

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Trimişi la război în Afganistan cu uniformele scămoşate şi decolorate. Firma pe care Armata o considerată vinovată

O puternică firmă de confecţii din Galaţi, Adina SRL, este acuzată de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) că a furnizat uniforme de tip combat de proastă calitate pentru militarii români care luptă în Afganistan. MApN a şi notificat compania respectivă după ce aceste uniforme, cumpărate anul trecul prin sistemul electronic de achiziţii SEAP, se degradează rapid în teatrul de operaţii.

Concret, în soarele afgan, materialul se decolorează şi se scămoşează. „Adevărul” a încercat să contacteze telefonic compania, dar până la închiderea ediţiei acest lucru nu a fost posibil.

Cu câţiva ani în urmă, MApN a ajuns la concluzia că este necesară schimbarea uniformelor de luptă cu unele moderne, identice cu cele ale partenerilor NATO din teatrele de operaţii.  Primul pas a fost  elaborarea specificaţiilor tehnice. În acest scop, au fost testate o serie de materiale şi prototipuri de uniforme produse în laboratoarele Armatei, ele fiind evaluate prin purtare de un număr de 436 de militari, în perioada 2015-2016.

Apoi, MApN a declanşat procedura de achiziţie prin  licitaţie deschisă desfăşurată pe platforma online SEAP, printr-un anunţ publicat pe data de 23 februarie 2017. „Astfel, au fost achiziţionate următoarele produse: bocanci combat din piele întoarsă, capelă combat, centură combat, costum de protecţie împotriva intemperiilor, costum combat categorii de forţe, costum termic, ecuson brodat, emblemă coifură, fes, lenjerie termică, mănuşi combat, mănuşi tactice, pălărie, pulover polar, scurtă, tricou, vestă tactică multifuncţională”, arată MApN.

31 de milioane de euro

Licitaţia s-a încheiat pe data de 12 iulie 2017 cu un acord-cadru cu 13 furnizori. Unul dintre aceşti furnizori este S.C. Adina SRL, care are de livrat Armatei Române, printre altele, costumul combat.

Conform MApN, în total, valoarea maximă estimată a acordului-cadru este de 146 milioane lei, pentru toate cele 17 tipuri de produse. Costumul combat (veston şi doi pantaloni) reprezintă 9% din total, adică aproximativ 14 milioane lei, la un preţ de 161 de RON, fără TVA, per bucată.

Primul contract subsecvent s-a încheiat cu S.C. Adina SRL pe data de 7 august 2017. În urma acestuia, alături de alte produse atribuite, s-au livrat la termen aproximativ 30.000 de costume combat pentru toate categoriile de forţe. În luna aprilie 2018, s-a semnat al doilea contract subsecvent pentru aproximativ 50.000 de costume combat, care urmează a fi livrate până la sfârşitul anului.

Surprizele apar imediat după „intrarea în luptă“

Problemele cu aceste uniforme au apărut imediat după dislocarea în Afganistan a primilor militari dotaţi cu un astfel de echipament, în luna februarie 2018. La scurt timp, au fost sesizate o serie de probleme cu aceste uniforme care s-au decolorat şi scămoşat rapid.

„Toate aceste probleme au fost colectate periodic prin intermediul chestionarelor de evaluare distribuite fiecărui militar. În plus, echipe ale ministerului s-au deplasat în Afganistan pentru evaluarea la faţa locului”, susţine MApN, care precizează că a notificat firma producătoare cu privire la problemele semnalate, astfel încât acestea să fie rezolvate înainte de producţia celui de-al doilea lot de ţinute combat.

Oricum, conform contractului, uniformele au o perioadă de garanţie de 12 luni, timp în care furnizorul are obligaţia a înlocui produsele, fără costuri suplimentare, în maximum 10 zile lucrătoare de la data notificării furnizorului de către beneficiar.

Companie prosperă

Compania de confecţii S.C. Adina SRL ocupă locul 1 în judeţul Galaţi la categoria sa. Începând cu anul 2015, compania nu a scăzut sub o cifră de afaceri  de peste 20 de milioane de lei, iar în 2016 profitul a depăşit un milion de lei. Anul trecut, a fost încheiat de societatea S.C. Adina SRL cu un profit de 485.272 de lei. Oricum, în ultimii trei ani, compania figurează cu peste 100 de persoane angajate.

Din datele furnizate de site-ul specializat  listafirme.ro, compania S.C. Adina SRL este patronată şi administrată de Rodica Camelia Blidaru. Conform unor surse, aceasta are o vastă experienţă în domeniu. Ar fi lucrat la Întreprinderea de Confecţii Galaţi până în 1991, când a şi înfiinţat compania. Ulterior, producţia s-a axat pe uniforme de protecţie, fiind chiar unul dintre furnizorii combinatului siderurgic. Apoi, portofoliul companiei s-a îmbunătăţit şi cu uniforme militare sau de forţe de ordine.

Pe propriul site, compania S.C. Adina SRL se prezintă ca fiind „unul din principalii furnizori de echipamente militare individuale destinate instituţiilor de apărare şi securitate naţională”. Tocmai din acest motiv, probabil, începând cu anul 2010, compania S.C. Adina SRL a înregistrat la  OSIM  mai multe mărci gen „INVICTUS mereu un pas înainte!” sau „www.echipamentemilitare.ro”.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

INVICTUS® – afacerea gălățeană care echipează forțele de apărare și securitate din NATO și UE

Ajunsă la maturitatea economică odată cu transformarea din S.R.L. în S.A., marca INVICTUS® și-a dezvoltat în 28 de ani competențele necesare pentru producerea echipamentului militar din dotarea instituțiilor de apărare, în condițiile unui concurențe ridicate și a unor proceduri riguroase din domeniul militar.

De la înființarea firmei ADINA SRL în 1991 până la dezvoltarea unei fabrici moderne de producție la nivel european în 2015 și transformarea acesteia în societatea pe acțiuni INVICTUS FORCE&SAFE în 2019, au fost necesare eforturi consistente, ale căror rezultate pot fi observate de către toți clienții care trec pragul firmei. Cele trei proiecte de finanțare cu fonduri europene implementate în perioada 2014-2015 au permis dotarea fabricii cu utilaje și instalații moderne și aplicații software de proiectare automată în sistem CAD a uniformelor militare și de gestiune eficientă a resurselor materiale și umane. În plus, pentru asigurarea calității produselor, au fost făcute investiții în propriul laborator dotat cu instrumente specializate omologate la nivel internațional care permit, printre altele, verificarea rezistențelor la rupere și abraziune, compoziția chimică sau rezistențele la spălare ale materialelor.

Însă nu întotdeauna dotarea materială a fost suficientă pentru a susține în piață valoarea companiei. Situația economică fluctuantă din România a avut diverse implicații asupra strategiei firmei. În timp, INVICTUS® și-a dezvoltat capacitatea de adaptare la piață, fie prin optimizarea portofoliului de produse, a serviciilor și a forței de muncă, fie prin obținerea unor certificate de competență recunoscute la nivel internațional.

De-a lungul celor 28 de ani de activitate, firma s-a focalizat pe produse de complexitate ridicată, majoritatea cu funcții multiple de protecție. Portofoliul curent acoperă o paletă foarte largă, de la uniforme din material de camuflaj cu protecție în infraroșu, costume de protecție împotriva factorilor climatici extremi (frig, ploaie, zăpadă), costume cu diverse caracteristici de performanță (antibacteriene, reflectorizante), la articole de protecție împotriva flăcării și căldurii radiante sau împotriva efectelor arcului electric și veste de protecție antiglonț.

În completarea gamei de produse proprii, INVICTUS® este totodată reprezentant autorizat al firmei germane de bocanci HAIX®, marca preferată de bocanci a Serviciului de Pompieri din New York, de care se pot bucura acum și angajați ai serviciilor similare din România. Mai mult, firma gălățeană importă și alte articole de protecție și echipament tactic militar, cum ar fi bocanci, căști de pompieri, mănuși tactice și de protecție, accesorii tactice pentru forțele de intervenție de tip SWAT.

Din punct de vedere al acoperirii pieței de profil, INVICTUS® livrează atât articole pentru clienți guvernamentali din România și străinătate, cât și articole pentru companii private sau din domeniul serviciilor publice. La nivelul unităților de apărare din țară, cei mai importanți clienți cu care firma colaborează de peste 15 ani sunt Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, prin toate unitățile achizitoare ale acestora, cele mai recente fiind școlile și academiile care pregătesc viitori apărători ai țării. Numele de referință din domeniul privat sau cel al serviciilor sunt Enel, Romsilva, Conpet, Transelectrica, precum și diverse servicii de Ambulanță și echipaje SMURD. La nivel internațional, majoritatea echipamentelor militare și de protecție realizate de firma gălățeană au ajuns în Marea Britanie, Finlanda, Italia și Franța, până chiar și în Australia. Însă cel mai notabil rezultat al propriilor eforturi îl constituie semnarea unui contract cu Ministerul Apărării din Suedia, unde INVICTUS® a livrat combinezoane speciale pentru piloți.
Toate acestea nu au ar fi fost posibile fără aportul echipei alcătuită deopotrivă din oameni cu  vechime de peste 20 de ani în firmă, tehnicieni și oameni de producție valoroși, dar și din oameni tineri și ambițioși, cu experiență solidă în domeniile economic, resurse umane, comercial și marketing, care parcurg anual programe de specializare gratuite oferite de firmă.

Grație tuturor eforturilor echipei INVICTUS®, firma s-a situat în ultimii ani în mod consecvent pe primul loc în Topul Firmelor Gălățene în domeniul său principal de activitate, clasament organizat anual de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Galați.

Ce aduce viitorul? Industrializarea proceselor tehnologice, angajarea forței de muncă locale și o prezență cât mai activă pe piața europeană. Prin intermediul „Vieţii libere”, în prag de sărbători, INVICTUS® dorește să le mulțumească tuturor clienților, furnizorilor, partenerilor și colegilor de breaslă pentru colaborarea din ultimul an, urându-le succes și satisfacții personale și profesionale!

Brevete de invenţie

 

Munca de cercetare și dezvoltare a echipei INVICTUS® în domeniul proiectării uniformelor în sistem CAD a făcut posibilă obținerea de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci a unui brevet de invenție privind procedeele tehnologice de termo-lipire a pieselor folosite la realizarea costumele împotriva intemperiilor. Un al doilea brevet de invenție este acum în analiză la OSIM, având ca obiect un procedeu tehnologic de proiectare a uniformelor bazată pe scanări 3D ale corpului uman, procedeu care va permite potrivirea optimă a uniformei pentru fiecare purtător.

Responsabilitate socială

Aprecierea colaboratorilor a produs și un impact social, INVICTUS® luând parte în permanență la activitățile de responsabilitate socială la nivel local sau național, prin sponsorizarea unor activități de ajutor sau de promovare a valorilor umane și culturale. Printre acestea se pot enumera: dotarea cu echipament a Taberei de Vară pentru Cercetași organizată de Asociația Camarazii și Ministerul Apărării, sponsorizarea concursurilor artistice pentru copii, ajutorul financiar sau material asociațiilor pentru bătrâni sau chiar celor de protecție a animalelor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.