Jump to content

Consilierii locali au boicotat şedinţa de azi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Consilierii locali au boicotat şedinţa de azi

Început de an cu scântei la Consiliul Local. Consilierii locali ai PNL, PDL şi PC au părăsit joi şedinţa extraordinară de CL în semn de protest pentru că nu li s-a prezentat în timp util situaţia salariilor directorilor de instituţii aflate în subordinea Primăriei. Pentru că nu mai era cvorum, în sală rămânând numai consilierii PSD, şedinţa a fost închisă.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de joi figurau proiectele de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2011 pentru societăţile aflate în subordinea Primăriei. Este vorba despre Administraţia Pieţelor, Apă-Canal, Apaterm, Gospodărire Urbană, Transurb şi Administrarea Zonei Libere. Pentru că nu li s-a prezentat în timp util ce salarii au directorii acestor instituţii, dar şi nemulţumiţi de nivelul acestora, consilierii locali ai PNL, PDL şi PC au părăsit şedinţa. Cel care a dat tonul protestului a fost consilierul local PNL, Marius Stan. ”Am solicitat marţi la comisia de specialitate să ni se prezinte, pentru că era vorba de întocmirea bugetului, toate salariile factorilor de conducere de la societăţile aflate în subordinea primăriei şi explicit am cerut ca până joi, la ora 10, la şedinţă pregătitoare de plen, să primim aceste date, dar nu am primit nimic. Am primit acum, pe genunchi, când am intrat în sală nişte date legate de salarii şi aceste date suscită foarte multe discuţii motiv pentru care cred că a discuta despre bugetele societăţilor, lăsând la o parte discuţia despre salarii, este neavenită, incorectă”, a declarat Marius Stan. Din acelaşi motiv şi consilierii locali ai PDL şi PC au decis să părăsească sala de şedinţă. Consilierii consideră că salarile directorilor sunt prea mari. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco (PSD), a propus ca salariile directorilor acestor societăţi să fie stabilite prin votul consilierilor locali la o viitoare şedinţă. ”Cred că ar fi bine să stabilim noi salariile directorilor generali, procentul din salariile directorilor generali pentru cei adjuncţi, să stabilim şi idemnizaţiile pentru cei din CA-uri şi atunci află transparent şi presa salariile pe care le stabilim. Atunci nu mai este niciun dubiu”, a spus Ciumacenco. Intervenţia sa nu a avut succes, consilierii PNL, PDL şi PC părăsind sala de şedinţă. În aceste condiţii, fără cvormul necesar, în sală rămânând doar cei 7 consilieri ai PSD, şedinţa a fost închisă.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Administratie&articol=4

Mai concret, directorii societăţilor locale urmează să revină la salariile "nesimţite" pe care le aveau înainte de plafonarea dictată de guvern.

Link to comment
Share on other sites

Consilierii locali se strâmbă la salariile directorilor societăţilor de interes local

Şedinţa programată să aibă loc ieri la Consiliul Local şi care avea pe ordinea de zi aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pe anul 2011 ale societăţilor aflate în subordinea Consiliului Local s-a terminat rapid. Motivul a fost anunţul făcut de aleşii locali ai PNL, PDL şi PC, care au afirmat că nu vor participa la şedinţa unde urma să se discute şi să se aprobe proiecte de hotărâri atât de importante, pentru că li s-a prezentat doar ieri lista cu salariile persoanelor aflate în conducerea societăţilor respective, şi aici ne referim la directorii generali, directorii tehnici şi adjuncţi precum şi la şefii de servicii. Liberalul Marius Stan a spus că valoarea salariilor din lista respectivă ar putea da naştere la discuţii aprinse, motiv pentru care cel mai bine ar fi ca şedinţa să fie amânată pentru ca acestea să poată fi studiate cu atenţie.

Potrivit informaţiilor furnizate de consilierul local PDL Viorel Trif, salariul net al unui director de societate din subordinea Consiliului Local se ridica anul trecut, în medie, la 78 de milioane de lei vechi, în timp ce un director adjunct sau tehnic câştiga în medie 70 de milioane de lei vechi iar un şef de serviciu în jur de 56 de milioane de lei vechi.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/consilierii-locali-se-stramba-la-salariile-directorilor-societatilor-de-interes-local-3531.html

Link to comment
Share on other sites

Nu, după ce vor fi aprobate bugetele. Asta era miza şedinţei,

Pai ceva nu se invarte prea rotund:

1. Unii directori sunt membrii ai acelor partide sau mai bine zis aproape toti sunt membri de partid.

2. Consilierii care s-au retras formau... majoritatea, deci puteau respinge orice propunere.

Deci ori salariile "noastre" sunt mai mici decat "ale lor"

ori pur si simplu nu s-au inteles...

Pentru ca daca se dorea luarea unei decizii e simplu.

Parerea mea.

PS: Salariile (oricum mai mari decat actualele) vor fi votate intr-o veselie la o sedinta urmatoare (PNL+PC+PDL+PSD+ cine mai vreti: Sfantul Duh, zei, Manitou etc. Daca nu va fi asa, fac cinste la urmatoarea intalnire cu cate o bere. Daca am dreptate, sunt gata sa primesc cate un Cico de la fiecare ce se baga la pariu :ymblushing:

Link to comment
Share on other sites

Cine e pe primul loc? Fonduri de salarii mai mari

Dacă până acum au mers doar în jos, în bugetele de venituri şi cheltuieli ale societăţilor se observă creşteri ale fondului de salarii aferent conducătorului agentului economic.

Cele mai mari creşteri ale fondului de salarii cuvenite conducătorului sunt cerute de Apă Canal - de la 70.000 de lei cât a fost în 2010 la 120.444 de lei şi de Apaterm - de la 65.688 de lei la 120.438 de lei. Vine din urmă Zona Liberă cu o creştere a acestui fond de la 70.000 la 110.000 lei. Urmează Transurb, care propune suplimentarea fondului de la 65.690 de lei la 86.400 de lei, Pieţele, cu un plus de la 70.000 la 74.000 şi SRL-ul Gospodărire Urbană, cu un fond de 79.800 de lei.

Desigur, asta nu înseamnă că aceşti bani vor fi şi încasaţi de directori în 2011, ci sunt doar nişte proiecţii bugetare care depind de votul aleşilor. Când o veni el.

http://www.viata-libera.ro/articol-Directori_cu_bugetul_in_drum_2.html

Transparenţă la Apaterm

Social-democratul George Cubasa, directorul general al Apaterm, căruia democrat-liberalul Viorel Trif i-a pus joi seara în cârcă un salariu de 8.000 de lei pe lună, a fost singurul manager suficient de transparent pentru a ne dezvălui cât a câştigat cu adevărat în 2010 şi cu cât îi va creşte salariul în 2011.

Potrivit documentului pus la dispoziţie de directorul Apaterm, şi care a ajuns şi pe masa consilierilor (inclusiv a lui Viorel Trif), salariul net anual pe 2010 al lui Cubasa a fost de 65.688 de lei – deci 5.474 de lei pe lună.

Cubasa a câştigat mai puţin decât directorul de producţie – 78.636 de lei net pe an, decât directorul tehnic şi cel economic – câte 78.264 de lei net pe an, şi decât directorul comercial – 74.868 de lei pe an. A luat însă cu puţin mai mult decât şeful departamentului juridic – 52.308 lei pe an.

http://www.viata-libera.ro/articol-Directori_cu_bugetul_in_drum_2.html

Link to comment
Share on other sites

Ce salarii încasează lunar directorii societăţilor edilitare

George Cubasa, directorul SC Apaterm, a primit un salariu net lunar în 2010 de 5.500 de lei. Dacă se va renunţa la plafonarea salariilor, acesta va primi salariul pe care l-a primit până în mai 2009. Adică în jur de 10.000 de lei luna. Directorul de produţie al SC Apaterm are un salariu lunar de 6.553 de lei, directorul tehnic are un salariu lunar de 6.522 lei, directorul comercial are un salariu lunar de 6.239 lei, directorul economic are un salariu lunar de 6522 de lei, şefii de departament au un salariu lunar de 4.359 lei, iar şefii de serviciu au un salariu de 3.054 lei pe lună.

Directorul Administraţiei Zonei Libere Galaţi, ing. Angela Ivan, are un salariu net lunar de 4.089 de lei. Îl încasează din ianuarie 2009, când Consiliul Local a plafonat salariile directorilor de societăţi edilitare, din cauza recesiunii. Înainte de plafonare, salariul ei ajungea la circa 11.000 de lei pe lună. Directorul adjunct al Zonei Libere încasează lunar un salariu lunar de 4.904 lei, iar directorul economic are un salariu de 5.119 lei.

Eugen Zaharia de la Administraţia Pieţelor Agroalimentare are o leafă lunară de 5.357 de lei pe lună. Inainte de plafonare a avut un venit mai mare, care oscila între 10.000 şi 12.000 lei pe lună. Directorul economic are un salariu lunar de 5.983 de lei, directorul comercial are un salariu de 5.983 lei, iar şeful servicii investiţii are un salariu lunar de 3.978 de lei.

Directorul general al SC Apă Canal, Gelu Stan, primeşte după plafonare un salariu lunar de 3.911 lei. În schimb, Niţă Podaru, directorul tehnic de producţie primeşte un salariu lunar mult mai mare, de 6.143 de lei. Directorul economic al SC Apă Canal are un salariu de 6.165 lei, iar şeful de implementare proiecte ISPA are un salariu lunar de 3.785 lei.

Directorul SC Transurb, Genica Totolici, are un salariu brut de 5.400 de lei. Înainte de plafonarea salariilor directorilor de societăţi edilitare, leafa ei lunară era la circa 8.000 de lei.

Eduard Grosu, directorul SC Gospodărire Urbană, a primit în decembrie 2010 un salariu net de 4.669 lei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Directorii_societatilor_edilitare_revin_din_nou_la_salarii_nesimtite-_Un_director_ar_putea_primi_un_salariu_de_120-000_de_lei_0_409159112.html

Link to comment
Share on other sites

Conform contractului de sef (?manageriat?), dupa mine, poate sa aiba si 10000Euro. Daca nu este profit incasat efectiv, ar trebui reducere. Daca exista nemultumiri, asemenea. Daca ar fi aceste prevederi, astia ar cam aduce bani de acasa (sau de la partidul sau). Vrei sa fii sef acolo? Plataeste taica. Asa cum este in UE. Cand ne convine, da UE. Cand se reduc veniturile, stai sa vedem. Probema consilierilor este ca sunt acolo doar de parada. Sau sa puna strambe daca nu isi primesc inainte cota.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.