Jump to content

La Galaţi se fură 1.000 de capace de canalizare pe săptămână


dcp100168

Recommended Posts

La Galaţi se fură 1.000 de capace de canalizare pe săptămână

Reprezentanţii operatorului regional de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare spun că, după sărbătorile de iarnă, furturile de capace de canalizare au cunoscut o creştere fără precedent, în municipiul Galaţi. „De pe strada Milcov, de exemplu, au fost furate toate capacele de canalizare. Toate, de la un capăt la altul al străzii!”, a declarat, ieri, directorul Apă Canal, Gelu Stan.

Nord-vestul oraşului conduce, de altfel, în topul zonelor cu cea mai ridicată incidenţă a furturilor de capace de canalizare. Se fură cu simţ de răspundere şi în sud-vest, însă. „Cele mai multe furturi au loc în Micro 38, Micro 39 şi Micro 40. Urmează Micro 16, Micro 17 şi cartierul Dunărea. Cele mai puţine furturi de capace de canalizare au loc în Centru”, se arată într-un raport al Departamentului Canalizare de la Apă Canal.

Cel mai recent bilanţ întocmit de societate arată că, doar în ultima săptămână, din oraş au dispărut nu mai puţin de 1.024 de capace de canalizare. O veste teribilă pentru conducătorii auto. „Circuli pe stradă, nu vezi că lipseşte un capac de canalizare, intri cu maşina şi o faci praf. Eu am noroc că am poliţă Casco şi, dacă păţesc ceva, mă despăgubeşte compania de asigurări. Ce face, însă, un cetăţean care nu are Casco, în condiţiile în care dauna este, de regulă, semnificativă?”, se întreabă directorul Apă Canal, speriat de perspectiva unor procese ce ar putea fi intentate de potenţialii păgubaşi.

Societatea a acoperit deja o parte din golurile apărute pe arterele din oraş, folosind capacele de canalizare pe care le mai avea în magazii. Acum, însă, rezervele s-au cam epuizat, iar unitatea se pregăteşte să lanseze o comandă la un producător. Factura nu va fi deloc mică. „Un capac de canalizare costă între unul şi trei milioane de lei vechi, în funcţie de tipul capacului (cu ramă sau fără) şi de materialul din care este confecţionat. Luând preţul minim ca preţ de referinţă, rezultă că înlocuirea celor peste 1.000 de capace furate în ultima săptămână ne va costa peste un miliard de lei vechi!”, a explicat Gelu Stan.

În plus noile capace nu vor sosi imediat, ca orice piesă realizată pe bază de comandă. Până atunci, gurile de canalizare neacoperite vor fi semnalizate, cel mai probabil, cu crengi, şi asta doar prin bunăvoinţa riveranilor, aşa că mare atenţie în trafic!

http://www.viata-libera.ro/articol-Capacele_de_canalizare_se_fura_in_draci_2.html

Link to comment
Share on other sites

Dar de ce nu le cimenteaza?

@George: Pai, ca sa mai aiba ce comanda si inlocui pe banii nostri si sa manance si gura lor un comision...

Politia Locala are atributii si responsabilitati numai pentru locurile de parcare...salarii, uniforme, masini -degeaba, hotii fac ce vor in Galati! Centrele de fier vechi sunt prea greu de verificat! :unsure:

Edited by corbu
Link to comment
Share on other sites

Poate cineva sa spuna cate camine/capace exista pe alea strazi? Cifra 1000 este absolut aberanta. Nu neg furtul. Doar ca in vre-o 10 ani s-au furat cam 800. Sa fii ?Director? si sa spui peste 1000 intr-o saptamana, este ??? Probabil nu s-a trezit dupa sarbatori. Doar aberatii.

Link to comment
Share on other sites

Si mie mi se pare enorm numarul. 1000 - inclusiv trei de pe langa blocul "meu" :) - e, totusi, mult. Poate au fost 1000 pana acum sau intr-un an/doi/trei :-??

PS La numarul asta (daca e adevarat) ar trebui ca unele institutii pur si simplu sa se desfiinteze.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Capacele de canalizare de pe străzile Galaţiului se fură în stil haiducesc

În ultima perioadă, autorităţile gălăţene se confruntă tot mai des cu numeroase cazuri de furturi de capace de canalizare şi gratare pluviale. Numai în perioada 15-24 ianuarie, au fost furate 128 de capace. Anul trecut au fost sustrase 604 de capace de canalizare.

În cursul zilei de astăzi, poliţiştii comunitari împreună cu viceprimarul Nicuşor Ciumacenco şi reprezentanţii mass-mediei gălăţene au descins în câteva centre de colectare a fierului vechi în căutarea capacelor de canalizare furate. Au fost verificate trei centre de colectare a fierului vechi. Unul de pe strada Grigore Ventura şi două de pe strada George Coşbuc. Proprietarii centrelor de colectare au spus că nu au primit niciodată capace de canalizare deoarece le este teamă să nu rămână fără obiectul muncii. „Ştim că este interzis prin lege acest lucru şi nu le primim. Ne este frică să nu ni se suspende activitatea. În fiecare săptămână vin poliţişti să ne verifice. E riscant”, a spus Mihăiţă Prodan.

La centrele de colectare de pe strada Coşbuc aceeaşi situaţie: nimeni nu a văzut niciun capac de canalizare. „Nu ne jucăm cu aşa ceva. Şi copilul meu a căzut într-o gaură de canalizare şi e foarte periculos. Dacă vine vreo persoană cu capace de canalizare, anunţăm imediat poliţia”, ne-a declarat Gina Roman.

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco atrage atenţia că lipsa acestor capace poate duce la producerea unor evenimente cu consecinţe extrem de grave. „Anul trecut, pe strada Dogăriei, un gălăţean a ajuns cu maşina într-o gură de unde fusese sustras capacul de canalizare, iar în urma unui proces acesta a fost despăgubit. Din acest motiv, suntem decişi ca acţiunile de verificare a centrelor de colectare să continue şi în perioada următoare”.

Totodată, Primăria lansează un apel şi către agenţii economici autorizaţi în valorificarea deşeurilor, care conform OUG 16/2001 au obligaţia să verifice provenienţa capacelor. În cazul în care provenienţa acestor capace nu poate fi justificată legal, agenţii economici valorificatori sunt rugaţi să anunţe cea mai apropiată unitate de Poliţie.

Cele mai multe capace de canalizare se fură în cartierele Micro 38, Micro 39 şi Micro 40, Micro 19 şi Bariera Traian.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/capacele-canalizare-capace-furate-inceputul_0_416358895.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Poliţia a băgat în sperieţi hoţii de capace de canalizare

Numărul furturilor capacelor de canalizare a scăzut considerabil în ultima perioadă, odată cu razia făcută de Poliţia Locală în centrele de colectare a materialelor refolosibile. „Din data de 28 ianuarie, când a avut loc razia, şi până în prezent au mai fost consemnate doar opt astfel de infracţiuni. Până pe 27 ianuarie, în primele patru săptămâni ale anului, fuseseră furate 147 de grătare ale gurilor de scurgere ori capace şi rame de canalizare", ne-a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

De la începutul lunii februarie, agenţii poliţiei locale acţionează în civil în vederea prinderii în flagrant a persoanelor care sustrag bunurile de pe domeniul public. În ultimele trei săptămâni au fost reţinute 24 de persoane, implicate în acest gen de infracţiuni.

Primăria lansează un apel şi către agenţii economici autorizaţi în valorificarea deşeurilor, care conform OUG 16/2001 au obligaţia să verifice provenienţa capacelor. În cazul în care provenienţa acestor capace nu poate fi justificată legal, agenţii economici valorificatori sunt rugaţi să anunţe cea mai apropiată unitate de Poliţie.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Politia_a_bagat_in_sperieti_hotii_de_capace_de_canalizare_0_430157081.html

Link to comment
Share on other sites

Hoţi de capace prinşi de Poliţia Locală

Capace de canalizare furate şi sparte transportate cu un autoturism bulgăresc condus de un tânăr student din Republica Moldova la un centru de colectare a fierului vechi din Galaţi. Poate că pare un scenariu demn de o reţea organizată de hoţi de capace de canalizare, dar e pură realitate. Poliţia Locală nu a renunţat la acţiunile întreprinse în vederea prinderii în flagrant a persoanelor care sustrag capacele de canalizare şi ultimele trei săptămâni au fost reţinute 24 de persoane implicate în acest gen de infracţiuni.

Luni, agenţii Poliţiei Locale, îmbrăcaţi în civil, au depistat, pe baza informaţiilor primite şi a unor acţiuni de filaj, un centru de achiziţii fier vechi care tocmai prelua bucăţi de capace sparte. A fost nevoie de echipa de intervenţie rapidă pentru că lucrătorii depozitului s-au baricadat în curte.

Unul dintre cei doi bărbaţi care au fost prinşi cu capacele de canalizare susţine că vine din Republica Moldova, şi că este student la Medicină la Craiova. Tânărul pretinde că e prima dată când face acest lucru. Tot el le-a declarat poliţiştilor că acasă la celălalt bărbat cu care a fost prins s-ar afla depozitată „marfa”, adică alte capace de canalizare.

Cei doi au fost daţi pe mâna poliţiei, iar centrul de colectare a fierului vechi riscă să rămână fără autorizaţie de funcţionare pentru că a preluat capacele sparte şi furate. Directorul Poliţiei Locale, Cristian Gâscă, ne-a asigurat că acţiunile de acest gen vor continua.

Să sperăm că hoţii de capace vor fi descurajaţi şi că gurile de canal descoperite în acest moment îşi vor primi înapoi binemeritatul capac.

http://www.viata-libera.ro/articol-Hoti_de_capace_prinsi_de_Politia_Locala_2.html

Link to comment
Share on other sites

Centrele de fier vechi nu primesc capace de canalizare in forma lor de capace, dar hotii stiind asta, le duc intai la topitorie, si apoi la centrele de fier vechi. Probabil ca se inteleg foarte bine cu cei de la topitoria Combinatului Siderurgic.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

"Capace de canalizare furate şi sparte transportate cu un autoturism bulgăresc condus de un tânăr student din Republica Moldova la un centru de colectare a fierului vechi din Galaţi."

Moama ce articol!!! Moamaaaa...ce inceput de articooool!!! Va dati seama...autoturismul era bulgaresc!!! Nu inmatriculat in Bulgaria. Studentul, tanar si culmea moldovean, s-a gandit sa faca un ban la Galati sa-si plateasca facultatea/caminul. Ce increngatura de idei. Buey, da' scribii astia de la VL nu citesc ce gogomanii scriu? Auzi la ei: "autoturism bulgaresc". O fi avut omu' Moskvitch...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

În Galaţi lipseau, luni, 21 de capace de canalizare

Nu îţi trebuie mare anchetă ca să realizezi că la Galaţi este în plină desfăşurare sezonul furturilor capacelor de canalizare. După ce am descoperit, săptămâna trecută, cele 10 capace de canalizare lipsă de pe strada Vultur, am vrut să vedem dacă situaţia este singulară sau nu.

De la Primăria municipiului Galaţi am aflat că, numai ieri, societatea locală Apă Canal a informat primăria că în municipiul Galaţi lipsesc 21 de capace de canalizări: 10 pe strada Vultur, 4 în Ţiglina I (blocurile E 9, D 5), 2 în Micro 18 (bloc C 12) şi câte unul pe străzile 13 Decembrie, Arad (bloc D1-PS 12) şi Abrud (blocul PS 12), la fostul Centru de Transfuzii (din complex Francezi) şi încă unul în cartierul Micro 13 (bloc C 6).

În comparaţie cu această situaţie, la începutul lunii trecute SC Apă Canal avea „lipsă” la inventar doar 7 capace, dintre care unul chiar a fost recuperat de la hoţ şi montat la locul lui.

„Pentru toate capacele lipsă s-a dat comandă la SC Apă Canal, pentru realizarea altora noi. Din păcate, furturile sunt aşa de multe, încât societatea spune că nici tablă nu mai are, pentru a acoperi, temporar, gurile de canalizare”, a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

S-o creada mutu' va lipsesc doa 20 de capace in Galati.

De altfel si declaratia vieprimarului Ciumacenco e superclara "(...)Din păcate, furturile sunt aşa de multe, încât societatea spune că nici tablă nu mai are, pentru a acoperi, temporar, gurile de canalizare":

Link to comment
Share on other sites

Misterul capacelor de canalizare continuă

Revenim cu date noi despre subiectul furturilor de capace de canalizare din municipiul Galaţi. De această dată vorbim despre centrele de colectare a fierului vechi din municipiul Galaţi la care, teoretic, hoţii capacelor de canalizare duc obiectele, pentru a le valorifica.

Conform hotărârii de Consiliu Local nr. 378/2005, centrele de colectare a fierului vechi descoperite că au cumpărat capace de canalizare sunt amendate la prima abatere cu 2.500 de lei, iar la a doua abatere amenda e de 5.000 de lei, la care se adaugă şi propunerea de ridicare a autorizaţiei de funcţionare (care este decisă de Prefectură).

Interesant este că în timp ce HCL 378 indică autoritatea care poate aplica amenzi (şi controale) – „constatarea şi aplicarea sancţiunilor se face de către primar şi împuterniciţii acestuia” - Poliţia Locală spune că nu are competenţe în astfel de acţiuni, ci doar Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Cât priveşte propunerea de suspendare a autorizaţiei de funcţionare, ea poate fi înaintată şi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie, aşa cum a confirmat şi purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Cristina Tatulici: „În cazurile centrelor, persoana juridică este sancţionată contravenţional şi se face propunere pentru ridicare autorizaţiei de funcţionare către Prefectura Galaţi. Cazul se cercetează pentru a se vedea şi dacă nu cumva e vorba de complicitate la furt”.

Zeci de societăţi de colectare, niciuna închisă în acest an

Cum numărul furturilor de capace de canalizare a crescut îngrijorător de mult în ultima perioadă, am solicitat Prefecturii judeţului Galaţi să ne informeze care este numărul propunerilor de ridicare a autorizaţiilor de colectare de la persoane fizice a deşeurilor industriale reciclabile, primite de la începutul acestui an şi până în prezent. Conform răspunului primit, în acest an Prefectura Galaţi nu a primit nicio astfel de propunere, ceea ce înseamnă, logic, că niciunul din centrele de valorificare a fierului din Galaţi nu a primit vreun capac de canalizare furat, sau nu s-a descoperit că ar fi primit aşa ceva!

Anul trecut, în schimb, Prefectura a primit o astfel de solicitare şi i-a şi dat curs: „Pe parcursul anului 2010 Secţia Regională de Poliţie Transporturi Galaţi a solicitat retragerea autorizaţiei de colectare deşeuri industriale reciclabile a SC Szeged SRL, motivată de înregistrarea, pe o perioadă de doi ani, a şapte dosare penale care aveau ca obiect bunuri sustrase din patrimonial SNCFR şi achiziţionate de această societate, ori ca urmare a unor infracţiuni de natură economică săvârşite de administrator sau angajaţi. Urmare acestei solicitări, Instituţia Prefectului a procedat la anularea autorizaţiei”.

Din raportul privind starea socio-economică a judeţului Galaţi, postat pe site-ul Prefecturii, aflăm că anul trecut au fost emise autorizaţii de colectare deşeuri industriale reciclabile de la persoane fizice pentru 18 societăţi comerciale, faţă de nouă societăţi colectoare câte au fost autorizate în anul 2009, respectiv 26 puncte de colectare (faţă de 10 puncte de colectare în 2009). Aceeaşi sursă indică faptul că în anul 2010 au fost acordate vize de prelungire a funcţionãrii la 53 societăţi comerciale (49 societăţi colectoare în anul 2009), pentru 109 puncte de lucru (111 puncte de lucru în 2009). Concluzia: centrele de colectare a fierului vechi se înmulţesc, semn că activitatea este una profitabilă, chiar pe timp de criză. Iar faptul că s-a înmulţit şi numărul capacelor de canalizare furate de pe străzi este o simplă coincidenţă!? Cu siguranţă aceste centre nu din asta trăiesc! Căci, dacă ar fi fost aşa, ele ar fi fost descoperite de poliţie, amendate şi, în final, propuse spre desfiinţare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Centrele de fier vechi nu primesc capace de canalizare in forma lor de capace, dar hotii stiind asta, le duc intai la topitorie, si apoi la centrele de fier vechi. Probabil ca se inteleg foarte bine cu cei de la topitoria Combinatului Siderurgic.

Acum am vazut postul tau, deja mai lasat fara cuvinte, ce spui tu e cea mai mare aberatie care am auzit-o pana acum :) Fara suparare, dar inainte sa scri ceva, sa fi cat de cat sigur ce scri. Sti cum arata sidex-ul si cum functioneaza ? Nu cred, nici din poze sau filme, eu stiu ce e acolo si cum sta treaba, peste ceva zile voi munci iara in combinat. Am incercat eu, dar nu m-am putut abtine, as fi spus mai multe dar fac mult off topic...

E o suma foarte mare 1000 de capace, e imposibil sa se fure atatea intr-o saptamana fara sa ii vada politia.

Edited by cosx25
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Zeci de capace de canalizare, furate într-o singură noapte

* Noi am reuşit să numărăm nu mai puţin de 26 de astfel de guri de canalizare descoperite şi nu putem spune că le-am găsit pe toate *

La indicaţiile mai multor cititori, care ne-au semnalat lipsa capacelor de canalizări din partea de nord a oraşului, în perimetrul cuprins între străzile Domnească, Coşbuc, Basarabiei şi Radu Negru, am pornit să vedem cum stă situaţia la faţa locului. Cu toate că ne aşteptam să dăm de câteva capace lipsă, ceea ce am găsit pe străzile din acea zonă a depăşit cu mult şi cele mai pesimiste estimări.

Canalizări descoperite şi nesemnalizate

Primele care ne-au atras atenţia au fost gurile de canalizare de pe strada Războieni, în apropierea intersecţiei cu strada Vultur. Aici, nu mai puţin de cinci gropi dispuse pe o distanţă de nici 100 de metri obligau şoferii curajoşi sau neştiutori care se aventurau în zonă să facă un adevărat slalom.

Partea bună constă în faptul că oamenii din zonă s-au gândit să le semnalizeze provizoriu, prin introducerea unor crengi în canalizările rămase fără capac. Cei care locuiesc în apropierea locului de unde s-au furat capacele ne-au spus că vineri seară acestea nu erau luate încă. Furtul a fost descoperit sâmbătă dimineaţă, atunci când gurile de canalizare erau descoperite.

Victime

De pe Războieni, am coborât pe strada Vultur. Aici, o singură canalizare rămăsese fără capac. Două bucăţi de plastic, care proveneau de la barele de protecţie ale unor maşini ne-au făcut să ne gândim la şoferii ghinionişti care nu au observat la timp lipsa capacului.

Ne-am continuat apoi drumul pe strada Rizer, unde am găsit alte două capace lipsă. Unul dintre ele se află la intersecţia acestei străzi cu strada Revoluţiei, chiar în dreptul Spitalului Militar. O persoană care locuieşte în zonă ne-a confirmat faptul că şi aceste capace au fost furate tot vineri noaptea.

Ce străzi trebuie să evitaţi

Strada Cezar este paralelă cu strada Vultur. Aceasta conduce în topul străzilor rămase fără capace. Între Domnească şi Traian, noi am numărat nu mai puţin de opt guri de canalizare, care rămăseseră descoperite. Interesant este faptul că pe această porţiune locuieşte chiar şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Alte străzi pe care este bine să nu vă aventuraţi zilele acestea sunt: strada Bucovinei, de pe care lipseşte un capac; strada Elena Doamnă (fostă Piscului), cu un capac lipsă; intersecţia străzilor Dragoş Vodă cu Elena Doamnă, unde am găsit două canalizări descoperite. Trebuie să aveţi în vedere şi intersecţia străzilor Elena Doamnă şi Poşta Veche, de unde lipsesc alte două capace. Şi pe strada Ştiinţei, paralelă cu Domneasca, am găsit trei guri de canalizare descoperite.

Lipsa semnalizării corespunzătoare, principala problemă

Încercând să trecem peste considerente care privesc motivele furtului acestor capace, ne limităm strict la pericolul imediat pe care lipsa lor îl reprezintă pentru şoferi. Astfel, principala problemă este legată acum de lipsa unor mijloace adecvate, care să semnalizeze lipsa acestor capace. Dacă ziua şoferii observă şi pot evita gurile de canalizare unde au fost introduse crengi, noaptea chiar şi acestea devin mult mai greu de observat şi de evitat. Nu trebuie uitaţi nici pietonii, care se pot trezi în orice moment că le-a dispărut pământul de sub picioare.

În cazul în care o maşină este afectată din cauza unei guri de canalizare descoperite, proprietarul autoturismului poate da în judecată Primăria, care este obligată să suporte costurile de reparaţie.

Autorităţi în weekend

În vreme ce primăria este proprietarul infrastructurii care formează sistemul de canalizare al oraşului, compania Apă Canal S. A. Galaţi este cea care administrează sistemul de instalaţii şi echipamente din canalizări. Întrebat dacă are cunoştinţă de furtul a zeci de capace de canalizare într-o singură noapte, directorul tehnic al Apă Canal Galaţi, Niţă Podaru, ne-a spus că deşi ştie despre acest fapt, în weekend nu a avut echipele necesare pentru a merge să constate situaţia la faţa locului. „Luni dimineaţă, la prima oră, voi trimite o echipă pentru a vedea care este paguba exactă şi vom stabili ce măsuri trebuie luate pentru acoperirea acestor guri de canalizare”, ne-a explicat directorul tehnic al Apă Canal S. A. Galaţi.

Verificările la centrele de fier vechi, fără niciun rezultat

„Ieri, au fost primite mai multe sesizări privind lipsa acestor capace la Secţia 5 de Poliţie. Poliţiştii de aici au întreprins o cercetare la faţa locului, pentru a putea constata exact cum stau lucrurile. În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii au făcut controale la centrele de colectare a fierului vechi, însă nu au descoperit bucăţi care ar fi putut proveni de la capacele furate. Această infracţiune poartă numele de furt calificat, şi, în funcţie de gravitate şi de amploare, poate fi pedepsită cu sancţiuni de la amendă penală, până la închisoare. Cam la fiecare două săptămâni, colegii de la Secţia 5 primesc câte o sesizare în privinţa capacelor de canalizare furate”, ne-a declarat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Centrele de fier vechi, ca ciupercile după ploaie

Este interesant de aflat cine sunt cei care eliberează avize de autorizaţie pentru centrele de colectarea a fierului vechi. Într-un viitor reportaj, vom analiza modul în care sunt amplasate aceste centre în oraş, în zone care, de cele mai multe ori, nu au nimic de-a face cu activitatea de colectare a fierului vechi. De asemenea, este interesant de dezbătut în ce măsură profiturile realizate de aceste societăţi se reflectă în sumele cu care acestea contribuie la bugetul local.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Capacele de canalizare de pe Cosminului s-au evaporat!

Străduţa paralelă cu Oltului şi care a preluat mare parte din traficul din zona Liceului Dunărea după naşterea Gropzilei în urmă cu trei zile, era, joi dimineaţă, mai ciuruită decât un şvaiţer! De data aceasta, din cauza a hoţilor, care în ultimele nopţi şi-au făcut de lucru şi au furat capacele de la majoritatea gurilor de canalizare din zonă.

"Canalizarea din colţul străzii este aşa de câteva zile, dar mai încolo, pe străduţă până la şcoală, le-au furat pe toate. Sunt numai gropi!", ne-a spus vânzătoarea unui magazin din cartier.

În total, 11 guri de canal erau ieri fără capac, având drept semnalizator câte o creangă smulsă din copaci sau din gardul viu de la grădinile blocurilor. Situaţia îi supără şi mai tare pe şoferii care, dacă au îndemânare, evită la milimetru găurile.

"Am văzut vreo doi şoferi care au dat în groapa asta. E curbă şi e spaţiul mic, mai sunt şi maşini parcate, cum să le eviţi?", ne-a spus şoferul unui 4x4 care şi-a făcut greu loc printre bordura şi o gură de canal de lângă gardul Liceului Dunărea. Reprezentanţii Apă Canal susţin că fenomenul furturilor de capace este o constantă dacă nu imposibil, foarte greu de stopat. Piesele sunt relativ uşor de demontat, iar destinaţia lor sunt centrele de fier vechi.

"O soluţie ca să nu mai fie furate sunt acele capace de compozit, care sunt foarte grele şi care nu pot fi vândute la fier vechi. Am început să le montăm pe străzile unde se fac reparaţii. Pe celelalte străzi e mai dificil, pentru că ar trebui redecupate gurile de canal, deci intervenţiile ar fi de durată. În cazul celor 11 guri de canal, acestea au fost inventariate, iar angajaţii noştri au dat deja comandă pentru capace noi", ne-a explicat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al SC Apă Canal SA.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.