Jump to content

Wikipedia a împlinit 10 ani


dcp100168

Recommended Posts

Wikipedia a împlinit 10 ani

Enciclopedia online Wikipedia, o enciclopedie libera multilingva creata de voluntari, a implinit sambata 10 ani de la infiintare. Proiectul Wikipedia a fost lansat in limba engleza pe 15 ianuarie 2001, ajungand in prezent la peste 17 milioane de articole in 270 de limbi. Aceasta crestere spectaculoasa a facut ca Wikipedia sa devina al cincilea cel mai vizitat site web din lume, cu peste 410 milioane de vizitatori in fiecare luna.

Wikipedia in limba romana a fost lansata in luna iulie 2003, iar in prezent contine peste 150.000 de articole si are peste 1.200 de redactori activi.

Cu ocazia acestei aniversarii, editorii si cititorii Wikipedia de pe intreg mapamondul se vor reuni in peste 300 de orase ale lumii pentru a sarbatori Wikipedia. In Romania sunt planificate intalniri in Arad, Bucuresti, Iasi, Piatra Neamt, Pitesti si Sibiu.

Wikipedia este operata de Fundatia Wikimedia, o organizatie internationala non-profit, creata in 2003, special pentru a gestiona proiectele existente. Operatiunile Fundatiei Wikimedia sunt sprijinite financiar prin donatiile cititorilor si contribuitorilor la proiectele Wikimedia. Ultima campanie de donatii s-a incheiat recent, Fundaria reusind sa stranga o suma record, de peste 16 milioane de dolari.

http://economie.hotnews.ro/stiri-it-8210652-wikipedia-implinit-10-ani.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.