Jump to content

"Oraşul roşu" este mai mult portocaliu


dcp100168

Recommended Posts

"Oraşul roşu" este mai mult portocaliu

„Galaţi - oraşul roşu”, eticheta care ni s-a lipit pe frunte de câţi ani o purtăm, ar trebui să se adapteze coloristic noilor realităţi politico-sociale. Ce s-o mai învârtim, oraşul roşu (Ferrari-PSD) virează tot mai mult spre portocaliu democrat-liberal. Dovada: instituţiile şi societăţile publice, fără de care viaţa nu ar fi posibilă nici măcar o zi, sunt politizate cel puţin în frunte, adică la nivelul conducerii, fie din cauza Guvernului, fie din cauza Consiliului Local. Nu glumim! Imaginaţi-vă o zi fără lumină, apă, căldură, autobuze, pensii, educaţie ori sănătate! Aşa-i că nu se poate? Am luat la rând instituţiile vitale, fie că suntem locatari/consumatori de servicii, salariaţi, pensionari, elevi sau şomeri şi am constatat că 14 dintre ele sunt conduse de PDL, trei sunt ale PSD – dar cu influenţe liberale, două sunt PC, iar una singură este liberală, dar cu nuanţe PSD. Nu vă vine a crede? Iată dovada!

Vă e frig? Daţi drumul la căldură. Gigacaloria care pleacă la Electrocentrale este portocaliu PDL: Eduard Urbanschi, marele şef şi preşedintele Consiliului de Administraţie, Iulian Aramă ştiu de ce.

Când aprindeţi lumina sau deschideţi frigiderul ar trebui să vedeţi portocaliu, pentru că şeful Electrica este acelaşi Iulian Aramă, consilier judeţean PDL.

Trimiteţi copilul la şcoală care (teoretic) este apolitică. Atâta doar că Inspectoratul Şcolar Judeţean este condus de PDL-istul Doruleţ Resmeriţă.

Iar alocaţia copilului v-o plăteşte Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale condusă de Olimpia Ralea, agreată de PDL.

Eşti şomer. Nasoale vremuri, tot PDL îţi plăteşte indemnizaţia, fiindcă directoare la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă este condusă de Carmen Hanţaţuc.

Eşti pensionar cu pensia tăiată? Şefă la Casa Judeţeană de Pensii este Denis Aramă, soţia lui Iulian Aramă de la începutul articolului.

Ai avut un accident de muncă sau te chinuieşte patronul? Cheamă Inspectoratul Teritorial de Muncă, unde şef e democrat-liberalul Ionel Petrea.

Ai găsit ceva suspect în pâine? Anunţă Protecţia Consumatorului, condusă de Viorica Colgiu, membră PDL.

Ce-au mai scumpit laptele şi merele şi ceapa! Direcţia de Agricultură ar şti să-ţi spună de ce-au sărit fermierii calul, prin democrat-liberala Violeta Nanu.

Îţi curge Dunărea prin faţă? Şi nu pare portocalie? Vi se pare. Democrat-liberalii Mihai Ochialbescu şi Florin Uzumtoma fac tandem reciproc avantajos la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos şi Administraţia Porturilor Dunării Maritime.

Aerul miroase, apa e murdară şi iarba verde e uscată? Anunţă Garda de Mediu, unde o să-ţi răspundă PDL-istul Mihai Turcu.

Vrei să construieşti ceva. Nu o face fără să ştie şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, în fruntea căruia este PDL-istul Cristian Capetis.

Te doare capul de-atâta portocaliu? Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate este cârmuită tot de o democrat-liberală, Olimpia Buzia. Direcţia de Sănătate Publică încă e sub semul întrebării, aşa că nu ne pronunţăm.

Un pic de roşu, galben şi albastru

În caloriferele dumneavoastră, încălzite centralizat, căldura se înroşeşte de la Apatermul condus de George Cubasa, dar virează spre gălbui din cauza directorului de producţie, liberalul (fost candidat la Parlament) Mircea Ispas.

Vă e sete? Apa de la robinet este PSD-istă, la fel ca şi gropile lăsate în urmă de şantierele ISPA. Şi pentru că toate trebuia să poarte un nume li s-a spus Gelu Stan, director la Apă Canal, ajutat de un alt pesedist de frunte, Niţă Podaru.

Când cumpăraţi legătura de mărar din piaţă, nici prin cap nu vă trece că taraba este a Pieţelor, firmă condusă de doi social-democraţi de frunte: Eugen Zaharia şi Viorica Sandu.

Afaceri în Zona Liberă avem pentru că la conducerea regiei sunt liberala Angela Ivan şi social-democratul Claudiu Brânzan.

Autobuzele, troleibuzele, tramvaieie sunt ale Transurb, societate condusă de PC prin Genica Totolici. Cimitirele, parcurile, parcările, distracţia de la Patinoar şi Plajă au fost şi sunt ale conservatorului Eduard Grosu de la Gospodărire Urbană. Cele două, Transurb şi Gospodărire, au conducere aproape monocoloră PC.

Indiferent ce culoare vă place mai mult dumneavoastră, situaţia, la Galaţi, rămâne albastră rău.

http://www.viata-libera.ro/articol-Orasul_rosu_este_mai_mult_portocaliu_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.