Jump to content

Bătrân ucis într-o altercaţie cu un poliţist


dcp100168

Recommended Posts

Bătrân ucis într-o altercaţie cu un poliţist

* În urma unei altercaţii, un bărbat în vârstă de 67 ani a decedat

În seara zilei de 17.01.2010, ora 19.55, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi prin Serviciul Apel Unic de Urgenţă 112 de către C. Cătălin de 34 ani, agent de poliţie, despre faptul că este agresat de doi vecini, chiar în faţa blocului în care locuieşte, în cartierul Micro 20.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică care, în urma primelor verificări efectuate a stabilit că, pe fondul unui conflict mai vechi, între T. Costache de 67 ani, T. Ovidiu de 43 ani şi agentul de poliţie a izbucnit o altercaţie în urma căreia T. Costache a căzut, fiind ulterior internat la Spitalul de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei unde, în noaptea de 18/19 ianuarie 2011, a decedat.

În cauză urmează a se efectua necropsia cadavrului pentru a se stabili cu exactitate cauza morţii.

Din primele declaraţii ale poliţistului a rezultat că acesta, în timp ce se afla cu fiica sa în vârstă de 9 ani în faţa blocului în care locuieşte, a fost acostat de cei doi vecini care i-au adresat injurii atât lui cât şi instituţiei din care face parte. La scurt timp, conflictul a degenerat, cei trei împingându-se reciproc, situaţie în care bărbatul în vârstă de 67 ani a căzut fiind ulerior transportat la spital.

Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi care va continua crcetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care bărbatul a decedat.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?act=articol_detaliu&id=3490

Link to comment
Share on other sites

Poliţist gălăţean acuzat de crimă. I-a dat un pumn unui vecin şi l-a omorât

* Agentul pirotehnist se află în momentul de faţă în audieri. Victima a stat internată în Reanimare două zile, iar azi noapte a murit.

Un conflict mai vechi dintre cei doi bărbaţi s-a terminat aseră cu moartea unuia dintre ei. Costache Talabă, în vârstă de 67 de ani, a fost omorât, dintr-un singur pumn, de către agentul de poliţie Cătălin Colea. Vctima a fost transporată imediat la spital, a stat două zile în Reanimare, iar azi noapte a murit. Poliţistul Cătălin Colea, cel care l-a lovit, se află în momentul de faţă în audieri. Vecinii de pe scara blocului declară că erau terorizaţi de mulţi ani de victimă şi de fiul acesteia.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Politist_galatean_acuzat_de_crima-I-a_dat_un_pumn_unui_vecin_si_l-a_omorat_0_411559193.html

Link to comment
Share on other sites

Acuzat de crima? Nu ma pricep prea bine, dar nu e mai aproape de realitate aia cu "lovitura cauzatoare ... " etc.? Bine, nu-l apar pe individ, dar mi se pare nu e chiar incadrarea potrivita. :-?

Asta e doar un titlu. Presupun ca s-o` fi gasit in toata redactia un absolvent de stiinte juridice care sa dea verdictul de pe scaun: crima!

Link to comment
Share on other sites

Necropsia confirmă: „Costache Talabă a murit în urma impactului cu un corp dur”

Ţinut sub cheie de către Procuratura de pe lângă Tribunalul Galaţi, dar confirmat de surse proprii, rezultatul necropsiei lui Costache Talabă, sexagenarul mort la 24 de ore de la cearta avută cu poliţistul Cătălin Colea, nu spune foarte multe. Deşi se pare că medicul legist a afirmat în raportul său că gălăţeanul Costache Talabă, 67 de ani, a murit în urma impactului la nivelul capului cu un corp dur – probabil momentul în care bărbatul a căzut la pământ – acest lucru nu lămureşte misterul situaţiei.

Costache şi Ovidiu Talabă, fiul său de 43 de ani, erau în conflict de ani de zile cu toţi locatarii din blocul în care trăiau şi în special cu familia poliţistului Cătălin Colea, de 34 de ani, căruia luni seara i-au înjurat soţia şi fetiţa. În cearta care a urmat în faţa blocului între cei trei bărbaţi - omul legii, Costache şi Ovidiu Talabă - au fost văzuţi de martori împingându-se şi trăgându-se de haine. La un moment-dat, Costache s-a prăbuşit, el fiind transportat la spital. Sexagenarul a murit 24 de ore mai târziu. Încă nu a putut fi determinat însă dacă bărbatul a fost împins la pământ sau dacă s-a împiedicat şi căzut, lovindu-se fatal.

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9ECostache_Talaba_a_murit_in_urma_impactului_cu_un_corp_dur%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

Procurorii au decis că a fost lovitură cauzatoare de moarte

Cătălin Colea, poliţistul acuzat că după ce a fost atacat a îmbrâncit un vecin de 67 de ani, care apoi a decedat, va fi cercetat pentru comiterea faptei de lovitură cauzatoare de moarte. Informaţia a fost confirmată de Alfredo Simionescu, procuror, purtătorul de cuvânt al al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Necropsia lui Costache Talabă, bărbatul decedat, a scos la iveală faptul că moartea bătrânului a fost violentă şi s-a datorat unui traumatism cranian complex, cauzat de lovirea de un corp dur.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/procurorii-au-decis-ca-a-fost-lovitura-cauzatoare-de-moarte-in-cazul-talaba-3610.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.