Jump to content

În judeţul Galaţi sunt 55.000 de ţigani


dcp100168
 Share

Recommended Posts

În judeţul Galaţi sunt 55.000 de ţigani

De ce nu-şi declară romii etnia

Nimeni nu ştie câţi romi sunt cu adevărat în România. Cert e că toţi nu se vor declara niciodată. În acte sunt 535.140 de romi, dar nu toţi s-au declarat la recensământul din 2002. "adevarul.ro" a vorbit cu actuali şi foşti experţi pe romi din Prefecturile României şi a aflat că, de fapt, numărul romilor este de minimum două ori mai mare, adică peste 1 milion.

"Trădători de neam!"

La Prefectura judeţului Galaţi, Viorica Gotu a spus că, deşi lipsa recenzorilor de etnie romă a fost principalul motiv pentru care romii nu s-au declarat, "mai e şi vina noastră". „După ce ne-am depăşit condiţia şi lucrăm într-o anumită instituţie, plus că au avut loc căsătorii mixte, unii nu ar mai spune niciodată că sunt romi", a explicat Gotu. „Vă dau un exemplu, juristul de la Primăria Galaţi are bunic cu carnet de deportat, deci e rom, dar nu ar recunoaşte niciodată", a adăugat expertul pe romi din prefectura Galaţi. "Mai cunosc o fată care lucrează în administraţie şi e neagră ca noaptea dar nu ar vrea să recunoască nici în ruptul capului că e de etnie romă. Eu sunt albă la faţă, nu îţi dai seama că sunt de etnie romă". "Pe romii care nu se declară eu îi consider trădători de neam", a conchis Viorica Gotu.

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/nu-si-declara-romii-etnia_0_410959340.html

În tabelul de mai jos, numărul romilor, pe judeţe, oficial şi neoficial.

post-2782-0-44729800-1295477618_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.