dcp100168 Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 În judeţul Galaţi sunt 55.000 de ţigani De ce nu-şi declară romii etnia Nimeni nu ştie câţi romi sunt cu adevărat în România. Cert e că toţi nu se vor declara niciodată. În acte sunt 535.140 de romi, dar nu toţi s-au declarat la recensământul din 2002. "adevarul.ro" a vorbit cu actuali şi foşti experţi pe romi din Prefecturile României şi a aflat că, de fapt, numărul romilor este de minimum două ori mai mare, adică peste 1 milion. "Trădători de neam!" La Prefectura judeţului Galaţi, Viorica Gotu a spus că, deşi lipsa recenzorilor de etnie romă a fost principalul motiv pentru care romii nu s-au declarat, "mai e şi vina noastră". „După ce ne-am depăşit condiţia şi lucrăm într-o anumită instituţie, plus că au avut loc căsătorii mixte, unii nu ar mai spune niciodată că sunt romi", a explicat Gotu. „Vă dau un exemplu, juristul de la Primăria Galaţi are bunic cu carnet de deportat, deci e rom, dar nu ar recunoaşte niciodată", a adăugat expertul pe romi din prefectura Galaţi. "Mai cunosc o fată care lucrează în administraţie şi e neagră ca noaptea dar nu ar vrea să recunoască nici în ruptul capului că e de etnie romă. Eu sunt albă la faţă, nu îţi dai seama că sunt de etnie romă". "Pe romii care nu se declară eu îi consider trădători de neam", a conchis Viorica Gotu. http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/nu-si-declara-romii-etnia_0_410959340.html În tabelul de mai jos, numărul romilor, pe judeţe, oficial şi neoficial. Link to comment Share on other sites More sharing options...
corbu Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 "Pe romii care nu se declară eu îi consider trădători de neam", a conchis Viorica Gotu. Cam vehementa tiganca... Ii este teama ca va ramane singura tiganca declarata si nu mai are pe cine reprezenta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts