Jump to content

Ilinca Diaconu a înfiinţat un nou sindicat la ArcelorMittal


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Ilinca Diaconu a înfiinţat un nou sindicat la ArcelorMittal

Grupul desprins din sindicatul Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi, care până nu de mult l-a contestat pe liderul acestei grupări, Gheorghe Tiber, intenţionează să înfiinţeze un nou sindicat. Ilinca Diaconu, fost vicepreşedinte al Solidarităţii şi unul dintre cei care doresc înfiinţarea noii structuri, susţine că documentele pentru înfiinţarea sindicatului au fost depuse încă de la sfârşitul anului trecut la instanţă, iar în urmă cu câteva zile a avut loc prim termen. Atunci, cei de la Solidaritatea au făcut cerere de intervenţie în dosar (acţionând practic în acelaşi mod în care gruparea condusă de Ilinca Diaconu a reacţionat la acţiunile introduse în instanţă de către Solidaritatea), iar situaţia s-ar putea clarifica pe 18 februarie, atunci când a fost stabilit un nou termen de judecată.

„Noul sindicat se va numi Sindicatul Liber al Siderurgiştilor şi intenţionăm ca până la sfârşitul acestui an să reuşim să strângem 1.000 de membri. În acelaşi timp, putem lua în calcul şi o eventuală afiliere pentru a obţine astfel reprezentativitate. Vrem ca sindicatul să reprezinte cu adevărat interesele oamenilor care lucrează la Combinat”, ne-a declarat Ilinca Diaconu. Aceasta a recunoscut că înfiinţarea unui nou sindicat ar putea duce la încheierea conflictului pe care îl poartă cu Gheorghe Tiber de câţiva ani şi că ar fi de dorit să se întâmple acest lucru. „Se poate ajunge la separarea apelor şi la stingerea acestui conflict şi chiar la încheierea unui armistiţiu, dar trebuie să spun că avem o experienţă tristă în ce priveşte relaţiile pe care le-am avut cu acest om”, a mai susţinut aceasta.

http://www.viata-libera.ro/articol-Un_nou_sindicat_la_ArcelorMittal_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.