Jump to content

A căzut o grupare specializată în fraude imobiliare la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

18 membri ai unei grupări mafiote imobiliare din Galaţi au fost reţinuţi

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate au efectuat 16 descinderi simultane pentru a-i reţine pe suspecţi. Toţi cei implicaţi în înşelăciunile imobiliare sunt audiaţi în acest moment.

Poliţiştii de la Crimă Organizată au stabilit că gruparea mafiotă îşi desfăşoară activitatea în Galaţi de cel puţin doi ani de zile. Până în momentul de faţă, au fost identificaţi 26 de păgubiţi. Toţi aceştia au rămas fără locuinţe sau fără banii împrumutaţi de la bănci pentru cumpărarea unor apartamente.

Capii reţelei, două gălăţence care operau prin intermediul unor agenţii imobiliare sunt audiate în momentul de faţă de către poliţiştii de la Crimă Organizată. Prejudiciul creat se ridică la peste 500.000 de euro.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/18_de_membri_ai_unei_grupari_mafiote_imobiliare_din_Galati_au_fost_retinuti_azi_noapte_0_412159028.html

Link to comment
Share on other sites

Ţeapă cu apartamente Loconfort

Ieri dimineaţă, poliţiştii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Galaţi împreună cu procurorii DIICOT au efectuat nouă percheziţii imobiliare şi şapte percheziţii la societăţi comerciale din Galaţi. În urma acestor percheziţii, 18 persoane au ajuns la poliţie pentru audieri. „Cele 18 persoane au fost aduse pentru audieri fiind acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi constituirea unui grup infracţional organizat. Se fac cercetări şi pentru infracţiunea de spălare de bani”, ne-a spus Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Galaţi.

Patru agenţii implicate

În urma cercetărilor efectuate, s-a ajuns la concluzia că cele 18 persoane au păcălit, prin intermediul a patru agenţii imobiliare, peste 26 de gălăţeni. „Persoanele aflate la audieri vindeau apartamente care nu le aparţineau. Majoritatea erau din fondul locativ de stat (n.r. aparţin Loconfort)”, ne-a explicat Sorin Cărare, de la DIICOT Galaţi. Una dintre cele patru agenţii imobiliare implicate este Volaret SRL.

Pielea ursului din pădure

Procedura de operare era destul de simplă. Agenţiile imobiliare cereau avans de la cumpărător şi, eventual, bani pentru plata restanţelor de la întreţinere.

Cumpărătorii dădeau avansul, achitau sumele cerute pentru datorii şi aşteptau perfectarea actelor, care ar fi trebuit să dureze cel mult trei luni de zile. Cele trei luni însă s-au transformat în ani, actele de vânzare-cumpărare fiind aşteptate şi astăzi de cei care îşi doreau o casă a lor.

Gălăţenii ţepuiţi au depus plângeri la poliţie şi aşa au început cercetările. Cei implicaţi în aceste înşelăciuni sunt urmăriţi încă din 2008, abia acum fiind aduşi în faţa poliţiştilor pentru a da socoteală.

De câte ori se poate

„Agenţii imobiliare vindeau un apartament şi de şapte, opt ori la persoane diferite. Au fost identificate până în acest moment 26 de părţi vătămate, dar cercetările continuă. Paguba este estimată la 2.000.000 de lei (aproximativ 500.000 de euro)”, a adăugat Sorin Cărare.

Agenţii imobiliari nu s-au oprit însă la a vinde apartamentele de mai multe ori. Banii pe care i-au încasat de la cumpărători au fost investiţi în terenuri intravilane. Poliţiştii au identificat mai multe terenuri cumpărate şi au pus deja sechestru asigurator pe acestea, în vederea recuperării prejudiciilor.

Cazuri vechi cu ochi noi

Cititorii noştri recunosc, cu siguranţă, acest mod de operare. În septembrie 2009, „Viaţa liberă” scria despre cazurile unor gălăţeni care au cumpărat apartamente fantomă prin intermediul agenţiei imobiliare „Volaret”, condusă la vremea respectivă de Brânduşa Miron.

O parte dintre cei păcăliţi plătesc şi astăzi rate la bancă pentru banii daţi ca avans pentru apartamentul mult visat. Deşi, în 2009, Brânduşa Miron respingea toate acuzaţiile, se pare că acum va avea de dat foarte multe explicaţii atât celor pe care i-a păcălit, cât şi autorităţilor.

Poliţiştii şi procurorii gălăţeni continuă cercetările, iar cei păcăliţi aşteaptă, cu speranţa că îşi vor recupera într-o bună zi banii, finalul anchetei. Din păcate, această aşteptare durează ani.

http://www.viata-libera.ro/articol-Teapa_cu_apartamente_Loconfort_2.html

Link to comment
Share on other sites

26 de gălăţeni, înşelaţi prin agenţii imobiliare

Ideea de a ţepui cumpărătorii fideli nu e tocmai nouă, folosindu-se vechea stratagemă cu ”îţi dau casa mai ieftin dar întâi plăteşte întreţinerea restantă”, fie cea legată de achitarea unei ”arvune” înainte de cumpărare. Două dintre păgubite au povestit cum au ajuns cu banii luaţi şi fără casă.

„Am luat un credit de 65.000 de franci elveţieni şi am ajuns la agenţie, la doamna Brânduşa Miron. Mi-a propus să iau un apartamanent care e încă la stat şi în care stătea cu chirie Aneta Bărbală. Mi-a zis să îi plătesc chiriaşei datoriile la întreţinere şi să îi dau bani să cumpere casa de la Loconfort şi apoi să mi-o dea mie. Evident că mi-a luat încetul cu încetul 110.000 lei şi am rămas acum pe drumuri, cu credit de achitat şi fără casă”, spunea Elena Timofte, o păgubită de 43 de ani.

Cam la fel a păţit şi Valeria Tonea, de 46 de ani, numai că ea susţine că a trimis bani pentru cumpărarea a două apartamente, pe aceeaşi filieră, surorii Brânduşei Miron, pe nume Brighita Pilat. Cei 26 de păgubiţi au de gând să îşi întemeiezi o asociaţie pentru a-şi recupera banii.

Membrii grupării aveau grijă să spele banii luaţi de la victime, bani pe care îi investeau în terenuri. Poliţiştii de la Crimă Organizată susţin că prima agenţie cu care au început înşelăciunea a fost Volaret, apoi i s-a schimbat numele în Imobmiro, ca mai apoi să devină Procasa 1 şi mai apoi Clarsim 2003 SRL.

S-au făcut ieri 16 percheziţii imobiliare.

Unii dintre vecinii agenţiei au auzit oamenii care îşi cereau banii înapoi. ”Am auzit zilele trecute oameni plângând pe la uşă şi cerându-şi banii, dar mi-a fost teamă să ies, apoi a fost poliţia”, spunea Gabi, o femeie ce stă în blocul în care au funcţionat două dintre agenţiile cu care s-a făcut suveica de înşelăciuni. Cele 18 persoane sunt acuzate de aderarea la o grupare de crimă organizată, înşelăciune şi spălare de bani şi urmează să fie prezentate instanţei.

http://www.monitoruldegalati.ro/deschidere/26-de-galateni-inselati-prin-agentii-imobiliare-3629.html

Link to comment
Share on other sites

Escroacele care au înşelat mai mulţi gălăţeni cu peste 500.000 de euro au fost reţinute

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatelor Miron Brânduşa, 59 de ani, Pilat Brigitta, 58 de ani, Stănilă Mariana, 56 de ani şi Bîrhală Aneta, 47 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, prev. de art. 8 din Legea nr. 39/2003 şi art. 215 al. 1, 3 şi 5 Cod penal.

În fapt, se reţine că inculpatele Miron Brânduşa şi Pilat Brigitta, administratoarele a două agenţii de intermedieri imobiliare din mun. Galaţi, împreună cu inculpatele Stănilă Mariana şi Bîrhală Aneta au indus în eroare un număr de 19 părţi vătămate, cu ocazia intermedierii unui număr de 28 de antecontracte de vânzare cumpărare a unor apartamente. Astfel, inculpatele identificau persoane având o situaţie materială precară, titulare de contracte de închiriere a unor apartamente proprietatea fondului locativ de stat, cărora le propuneau să valorifice apartamentele respective prin intermediul agenţiilor imobiliare. Inculpatele contactau persoane interesate să achiziţioneze imobilele, cărora le propuneau preţuri avantajoase pretinzând şi încasând pentru intermediere, avansuri în numerar. Deşi încasau avansul pentru perfectarea vânzării şi încheiau şi antecontract de vânzare cumpărare, inculpatele ofereau acelaşi imobil spre vânzare şi altor persoane, de la care încasau de asemenea avans în numerar. Ulterior, inculpatele invocau diferite motive pentru a nu perfecta contractul de vânzare cumpărare. Astfel, cu titlu de exemplu, inculpata Bârhală Aneta a oferit spre vânzare imobilul în care locuieşte către un număr de opt părţi vătămate, de la care a încasat sume de bani drept avans, fără a perfecta contractele de vânzare cumpărare, imobilul fiind şi la acest moment în posesia inculpatei. În această modalitate, inculpatele au produs un prejudiciu în valoare totală de 1.769.300 lei şi 38.500 euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au propus instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatelor pentru o perioadă de 29 de zile.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul B.C.C.O. Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-UPDATE-VIDEOEscroacele-inselat-galateni-retinute_0_412759116.html

Între timp, cele patru femei au fost arestate preventiv pentru 29 de zile.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Învinuitele de la Volaret rămân în arest

Toate cele patru învinuite în dosarul ţepelor imobiliare au cerut, în recursul care s-a judecat vineri, ca magistraţii Curţii de Apel să dispună cercetarea lor în stare de libertate. Judecătorii au decis însă să le ţină după gratii.

Cum era şi firesc, varianta lor este foarte diferită de cea a Parchetului. Avocatul Brânduşei Miron, cea asupra căreia planează întreaga vinovăţie, a arătat că nu a vorbit niciodată despre nevinovăţia femeii. „Nu discut despre nevinovăţia clientei mele. Miron Brânduşa are o responsabilitate în acest dosar, dar, dacă ea stă în boxă, ce facem cu ceilalţi care au obţinut banii?”, a spus avocatul. Acesta a nominalizat părţi care şi-au vândut casele prin agenţia clientei sale şi care au primit câte 57.500 lei, 40.000 lei, 60.000 lei etc. Din aceste sume, susţine avocatul, ei şi-au achitat chiria, lumina după care au vândut mai departe casele. „Oamenii ştiau că sunt chiriaşi, că au datorii şi atunci alegeau agenţia pentru că ştiau că pot vinde casele repede. Sumele erau sub preţul pieţei, clienta mea încasa doar comisionul din aceste vânzări. Cert este că oamenii au primit o parte mare din bani şi apoi au refuzat să le mai vândă. Şi-au achitat datoriile, şi-au făcut casele frumoase şi le-au vândut iar. Ei sunt liberi, iar ele după gratii”, a conchis avocatul.

Cât despre Brigitta Pilat, acelaşi avocat a spus că în 2009, Miron a fost internată la Psihiatrie, iar sora ei, Brigitta, nu a făcut decât să le răspundă celor care veneau să ceară socoteală agenţiei Volaret. Miron a spus că în ceea mai mare parte este vinovată, dar sora ei nu. „N-am făcut decât să-i liniştesc pe clienţi, cât ea a fost în spital. Oamenii o căutau pe ea, nu pe mine”, a afirmat şi Brigitta Pilat.

Aneta Bârhală le-a spus magistraţilor că doreşte să fie cercetată în libertate pentru că are o formă de cancer, iar Mariana Stănilă a zis plângând că nu are nicio vină. „Am fost un simplu angajat. Nu sunt un pericol social. Sunt dispusă să colaborez, dar vreau să fiu anchetată în libertate”, a conchis femeia.

Precizăm că toţi avocaţii au invocat o excepţie, aşa cum au făcut-o şi la Tribunal. Ei au explicat că propunerea de arestare nu a venit printr-un referat al poliţistului, ci a emanat direct de la procuror. „Nelegalitatea sesizării instanţei atrage nulitatea tuturor actelor”, au precizat pe rând apărătorii.

http://www.viata-libera.ro/articol-Invinuitele_de_la_Volaret_raman_in_arest_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Prelungire de mandate pentru „lotul” Volaret

Brânduşa Miron, Brigitta Pilat, Mariana Stănilă şi Aneta Bîrhală au mai primit câte o prelungire a mandatelor de arestare. Femeile sunt protagonistele unui dosar al DIICOT, fiind învinuite că împreună, prin intermediul Agenţiei Imobiliare Volaret, au vândut aceleaşi apartamente mai multor cumpărători. Aşa s-a ajuns în situaţia în care mai multe persoane s-au trezit că au cumpărat locuinţe care însă mai au şi alţi stăpâni. Lunar, cele patru au fost aduse la instanţă pentru prelungirea mandatelor de arestare. Aşa s-a întâmplat şi acum, când procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au cerut prelungirea mandatelor de arestare, urmând ca ei să-şi continue cercetările. Prejudiciul estimat de procurori în acest dosar este de 38.000 de euro şi 17 miliarde de lei vechi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Prelungire_de_mandate_pentru_%E2%80%9Elotul%E2%80%9D_Volaret_2.html

Link to comment
Share on other sites

Lotul Volaret” - prelungiri de mandate

A fost respins recursul declarat de învinuitele din „Dosarul Volaret”. După cum se ştie, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au judecat calea de atac la care au recurs Brigitta Pilat, Aneta Bârhală şi Maria Stănilă. Aceştia nu au putut decât să ia act de retragerea recursului declarat de Brânduşa Miron, iar „atacul” celorlalte trei învinuite l-au respins ca nefondat.

Reamintim că procurorii au cerut prelungirea mandatelor de arestare pentru cele patru femei, deoarece doresc să finalizeze cercetarea penală. Ele sunt învinuite că prin intermediul agenţiei imobiliare „Volaret” ar fi înşelat mai multe persoane vânzându-le aceleaşi apartamente. Prejudiciul estimat de procurori se ridică la 38.000 de euro şi 17 miliarde de lei vechi.

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9ELotul_Volaret%E2%80%9D_-_prelungiri_de_mandate_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Libertate pentru învinuitele din „dosarul Volaret”

Învinuite de o înşelăciune de 17 miliarde de lei vechi, Brânduşa Miron, Brigitta Pilat şi Aneta Bârhală au fost ieri puse în libertate de către magistraţii Curţii de Apel. Potrivit declaraţiilor avocatului Gigel Potrivitu, clientele sale, Miron şi Pilat, dar şi Bârhală urmau să fie eliberate din Penitenciar ieri seară. Interesant este faptul că verdictul Curţii de Apel este definitiv şi irevocabil, ceea ce înseamnă că această măsură este una fără cale de întoarcere.

Mariana Stănilă, cea de-a patra învinuită, nu a fost prezentă ieri în sala de judecată, deoarece solicitarea ei nu a fost înregistrată odată cu ale celorlalte, însă este foarte posibil ca ea să aibă aceeaşi soartă ca şi celelalte.

Decizia Curţii este un semnal de alarmă, în condiţiile în care procurorii au vorbit tot timpul de probele care dovedesc vinovăţia celor patru şi au cerut prelungirile de arestare pentru a-şi putea desfăşura ancheta în siguranţă.

Din pledoariile avocaţilor s-a putut înţelege faptul că ar mai fi doi învinuiţi în acest caz, care au primit interdicţia de a pleca din Galaţi.

Ieri, apărătorii au adus în discuţie faptul că în cele patru luni de când procurorii cer ca învinuitele să stea după gratii nu s-a făcut mare lucru în dosar. „S-au audiat părţi vătămate, i s-a prezentat materialul de urmărire penală lui R.G., în rest nimic, dar lună de lună se cere prelungirea arestării preventive”, a spus unul dintre avocaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

"Dosarul Volaret" a ajuns la Tribunal cu 22 de victime

S-a finalizat “dosarul Volaret”, care anul trecut a ţinut capul de afiş al presei, din cauza ţepei imobiliare date prin agenţia cu acelaşi nume. Au fost trimişi în judecată şase inculpaţi: Brânduşa Miron, Brigitta Pilat, Aneta Bârhală, Mariana Stănilă, Gheorghina Eva Rusu, Mihaela Podaru, Mircea Zain. Dosarul numără 22 de părţi vătămate care, probabil, vor cere despăgubiri de la cei găsiţi vinovaţi.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii gălăţeni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Acesta a fost făcut public la începutul anului trecut, când au fost reţinute şi arestate Brânduşa Miron, Brigitta Pilat, Aneta Bârhală şi Mariana Stănilă. Procurorii au cerut mandate pentru cele patru, susţinând că, prin intermediul agenţiei "Volaret", au vândut apartamente de mai multe ori, astfel că proprietarii s-au trezit la realitate atunci când dorind să-şi ia bunul au constatat că sunt mai mulţi pe acelaşi spaţiu locativ. Cele patru au stat arestate până în mai 2011, când Curtea de Apel le-a pus în libertate. S-a vorbit la acel moment de un prejudiciul de aproape jumătate de million de euro, iar părţile vătămate nu conteneau să-şi strige nemulţumirea vizavi de situaţia în care fuseseră puse.

Acum, la mai bine de un an de la izbucnirea scandalului, dosarul a ajuns la instanţă. Joi, procurorii DIICOT au solicitat ca pentru Miron, Pilat, Bârhală şi Stănilă să se menţină măsura de a nu părăsi localitatea, iar pentru ceilalţi doi cea de a nu pleca din ţară.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

În "dosarul Volaret", cinci inculpaţi sunt obligaţi să nu plece din ţară

După ce “dosarul Volaret” s-a finalizat cu trimiterea în judecată a şapte inculpaţi, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a cerut, după caz, fie ca inculpaţii să nu părăsească ţara, fie localitatea.

Pentru Brânduşa Miron, Brigitta Pilat, Aneta Bârhală şi Mariana Stănilă, procurorii au vrut măsura de a nu părăsi localitatea, dar Tribunalul le-a obligat să nu plece din ţară, ceea ce înseamnă o mai mare libertate de mişcare pentru inculpate. În timpul urmăririi penale, ele au fost arestate cinci luni, după care Curtea de Apel le-a eliberat, obligându-le să nu părăsească localitatea.

Femeile au fost învinuite că prin intermediul Agenţiei Volaret au vândut mai multe locuinţe, în special dintre cele deţinute de chiriaşi. Cumpărătorii nu aveau nimic împotrivă, deoarece preţurile erau mai mici, numai că s-au trezit în situaţia în care mai mulţi achitaseră acelaşi apartament.

După trimiterea în judecată, celor patru nume li s-au mai adăugat Mihaela Podaru, Gherghina Eva Rusu şi Mircea Zain, pentru care procurorii au solicitat să nu plece din România, Tribunalul a acceptat varianta propusă de DIICOT doar pentru Mihaela Podaru.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Inculpaţii s-au întâlnit cu părţile vătămate în "Dosarul Volaret"

„Dosarul Volaret” a avut miercuri primul termen de judecată şi, pe lângă inculpaţi, au fost prezenţi şi o parte dintre cei păgubiţi. Aceştia sunt în total 22, dar la Tribunal au venit zece, solicitând un termen ca să-şi angajeze avocat.

Miza pentru aceşti oameni este dată de recuperarea banilor pe care i-au pierdut, cumpărând apartamente deja vândute altora. Ieri, doar trei dintre victime şi-au făcut cunoscute pretenţiile, împreună cerându-le inculpaţilor 14.000 de lei.

Practic, la mai bine de un an de zile de la izbucnirea „scandalului Volaret”, inculpaţii şi victimele lor s-au întâlnit faţă în faţă în instanţă. La începutul anului trecut, procurorii de la Crimă Organizată au făcut public faptul că prin intermediul Agenţiei imobiliare Volaret s-au vândut apartamente de câte două, trei ori, astfel că mai mulţi oameni s-au trezit şi fără bani, şi fără case.

Imobilele se aflau în proprietatea Primăriei, acesta fiind motivul pentru care preţurile erau mai mici. Anul aceasta, în mai, procurorii i-au trimis în judecată pe: Brânduşa Miron, Brigitta Pilat, Aneta Bârhală, Mariana Stănilă, Gherghina Rusu, Mihaela Podaru şi Mircea Zain.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

De opt luni, "Dosarul Volaret" este între discuţii şi cereri

În „dosarul Volaret”, ajuns la instanţă anul trecut în mai, termenele s-au scurs punctate cu discuţii pe cereri de abţinere din partea unor judecători sau cu absenţe ale unor păgubiţi. La ultimele întâlniri s-au cerut dosarele de lichidare şi radiere ale societăţii Volaret, agenţia imobiliară prin care s-au dat tunurile cu imobile. Pe 17 ianuarie, cei şapte inculpaţi vor ajunge din nou în faţa magistratului. Ei au fost trimişi în judectă după ce mai mulţi gălăţeni le-au făcut plângeri penale, anunţând, astfel, că au cumpărat case, dar au primit imobile ce fuseseră vândute şi altora, rămânând astfel şi fără locuinţe şi fără bani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Dosarul "Volaret" aduce condamnări la muncă în folosul comunităţii

Dosarul "Volaret" a fost finalizat de o primă instanţă, după mai bine doi ani de judecată, iar cele 24 de părţi vătămate au aflat cum arată o primă evaluare a pagubelor în ceea ce le priveşte. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel, dar este prima decizie într-un dosar de renume în care pedepsele cu suspendare aduc şi câte 90 de zile de muncă în folosul comunităţii pentru cei în cauză.

În 2011, prin Agenţia "Volaret", inculpaţii au vândut apartamente la preţ mic, dar cumpărătorii aveau să constate că achiziţionaseră aceeaşi casă alături de mai multe persoane. Astfel, 24 de persoane au rămas şi fără bani, şi fără locuinţe. Din ianuarie 2011 şi până în mai 2011, procurorii DIICOT Galaţi au obţinut de la judecători arestarea a patru inculpate: Brânduşa Miron, Brigita Pillat, Aneta Bârhală şi Mariana Stănilă. Ulterior, acestea au fost cercetate în stare de libertate, iar la final, în mai 2012, în instanţă au ajuns şapte inculpaţi.

Singura dintre cei şapte inculpaţi care ar trebui să stea după gratii este Brânduşa Miron, Pentru cele 22 de fapte de înşelăciune, inculpata a primit patru ani şi zece luni cu executare. Pentru că sentinţa nu este definitivă, chiar dacă judecătorul a dispus emiterea mandatului de executare, Miron va rămâne sub control judiciar până la definitivarea procesului la Curtea de Apel. Brigita Pillat, cu şapte înşelăciuni la activ, s-a ales cu doi ani şi două luni cu suspendare şi cu obligaţia de a munci pentru comunitate, fie în Primăria Galaţi, fie la Protecţia Copilului. Aneta Bârhală s-a ales tot cu o suspendare a pedepsei de doi ani şi şapte luni şi cu obligaţia de a presta zile de muncă, fie la Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat (SPADPP), fie la o şcoală gimnazială din municipiu. Mariana Stănilă, pentru opt înşelăciuni, a primit doi ani şi patru luni cu suspendare şi 90 de zile de muncă, fie la Primăria Galaţi, fie la SPADPP. Eva Rusu a luat opt luni cu suspendare, pentru două înşelăciuni, şi obligaţia de a presta 90 de zile, fie la Primărie, fie la Inspectoratul Şcolar. Mihaela Podaru s-a ales tot cu opt luni cu suspendare şi va munci fie la SPADPP, fie la un liceu gălăţean. Mircea Zain, pentru cele două înşelăciuni comise, are de făcut opt luni cu suspendare şi de muncit 90 de zile, fie la Primărie, fie la SPADPP. Cât despre despăgubirile civile pe care inculpaţii trebuie să le achite, acestea depăşesc 500.000 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Una dintre inculpatele din dosarul "Volaret" a decedat. Procesul va fi reluat

Dosarul "Volaret" a ajuns la Curtea de Apel, unde magistraţii au păstrat controlul judiciar al inculpaţilor, mai puţin în ceea ce o priveşte pe Brigitta Pilat. Judecătorii au precizat că procesul penal a încetat în ceea ce o priveşte, din cauză că a survenit decesul său.
Anul trecut, în noiembrie, cei şapte acuzaţi din acest dosar, instrumentat de procurorii DIICOT Galaţi, au avut parte de o primă condamnare. Tribunalul Galaţi i-a dat patru ani şi zece luni de închisoare Brânduşei Miron, în vreme ce toţi ceilalţi au primit condamnări cu suspendare. În schimb, toţi sunt obligaţi prin această primă decizie să achite prejudiciul făcut celor 24 de părţi vătămate.

Ancheta procurorilor DIICOT Galaţi a ajuns în plan public la finele anului 2011, când Brigitta Pilat, Brânduşa Miron, Aneta Bârhală şi Mariana Stănilă au fost arestate preventiv sub acuzaţia de constituire de grup. Procurorii le-au reproşat că au vândut mai multe apartamente prin intermediul agenţiei imobiliare "Volaret". Preţul era avantajos, din cauză că locuinţele erau ale municipalităţii. Cei care înstrăinau erau datori la chirie sau utilităţi şi atunci alegeau această modalitate de a scăpa de debite.
Deocamdată, o primă instanţă i-a condamnat pe inculpaţi şi rămâne de văzut ce se va întâmpla la Curtea de Apel, unde următoarea întâlnire va fi pe 20 martie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.