Jump to content

Bugetul CJ Galaţi, mult mai mic decat în 2010


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Bugetul CJ Galaţi, mult mai mic decat în 2010

Presedintele Consiliului Judetean Galati, Eugen Chebac, a declarat intr-o conferinta de presa, ca bugetul institutiei pe anul 2011 este mai mic cu 9,5 milioane lei fata de anul trecut. Chebac a spus ca, pe langa aceasta reducere, care inseamna un buget mai mic cu peste 7%, printr-un ordin al Ministerului de Finante se limiteaza cheltuielile salariale. „Odata cu acest ordin suntem de doua ori sanctionati: o data prin impunerea normelor de personal si a doua oara prin limitarea fondurilor salariale”, a explicat Chebac.

Presedintele CJ Galati a spus ca necesarul cu cheltuielile salariale pe anul 2011 pentru cei 4.663 de salariati din aparatul propriu, directiile si societatile edilitare din subordine era de 140,9 milioane lei, iar prin aplicarea ordinului, acesta se reduce la 123,6 milioane lei, creandu-se un deficit de 17,21 milioane lei. „Prin acest ordin nu s-a tinut cont de aparitia in organigrama a 111 persoane din sistemul de ocrotire si de sanatate rezultate prin preluarea centrului socio-sanitar de la Beresti, dar nici de faptul ca, inca din 2009, au fost castigate in instanta procesele salariatilor privind acordarea celui de-al 13-lea salariu, cu data scadenta de plata 2011 si care insumeaza 5,5 milioane lei”, a precizat Chebac.

El a sustinut ca cea mai mare pierdere este in sistemul de sanatate, unde prin aceasta impunere a Guvernului s-a creat un deficit de 14,3 milioane lei.

El a mentionat ca, in cazul in care nu se va reveni asupra acestui ordin si asupra modalitatii de calcul a cheltuielilor salariale prin modificarea formulei de calcul, va fi nevoit sa faca restructurari. „Nu stiu cum o sa gestionez un astfel de buget. Probabil ca o sa fac o restructurare sau guvernantii trebuie sa revina asupra deciziilor date pentru ca aceste alocari pe formule matematice nu tin cont de realitatile din judet”, a spus Chebac.

Presedintele CJ a sustinut ca, in cazul in care va fi nevoit sa faca restructurari, va proceda in prima instanta la externalizarea activitatii Serviciului judetean de gospodarire a domeniului public, care inseamna 60 de persoane, si la disponibilizarea a 120 de angajati din sistemul sanitar, in special din personalul TESA si cel de intretinere, informeaza Agerpres.

http://semnal.eu/?p=11947

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.