Jump to content

Cinci şcoli gălăţene găzduiesc grupe de preşcolari


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cinci şcoli gălăţene găzduiesc grupe de preşcolari

Obligatoriu, din anul şcolar 2012-2013, toţi copiii de şase ani vor trebui să urmeze o clasă pregătitoare pentru a putea trece în clasa I. Aşa prevede Legea Educaţiei Naţionale, care va intra în vigoare în două săptămâni. Reprezentanţii ministerului nu au precizat încă dacă această clasă se va organiza numai în cadrul şcolilor sau poate rămâne şi la grădiniţă.

Câteva instituţii de învăţământ din Galaţi, care găzduiesc deja grupe de preprimar, stau mărturie că nu toate şcolile gimnaziale sunt luate prin surprindere de noile prevederi privind includerea clasei pregătitoare în învăţământul obligatoriu. Supraaglomerate, unele grădiniţe nu pot face faţă cererilor părinţilor, aşa că, de ani buni, şcolile din zonă le-au pus la dispoziţie spaţiile libere. În unele cazuri, acestea au preluat populaţia şcolară de la grădiniţele desfiinţate de la parterul blocurilor.

Astfel se întâmplă la Şcoala 3, unde, de opt ani încoace, se organizează patru grupe de preşcolari, la Şcoala 10, unde funcţionează patru grupe, la Şcoala 22, care găzduieşte trei grupe, la Şcoala 34, cu o grupă, şi la Şcoala 42, care primeşte, într-o aripă a instituţiei, 6-7 grupe de prichindei. Cu ajutorul fondurilor alocate grădiniţelor de care aparţin copiii, şcolile şi-au amenajat spaţiul cu mobilier adecvat şi cu toalete pe măsura micuţilor.

Spre deosebire de celelalte patru instituţii de învăţământ, Şcoala Nr. 34 „Mihai Viteazul” a propus şi a primit avizul de a include grupa de grădiniţă în planul propriu de şcolarizare. Cu alte cuvinte, de la 1 septembrie 2010, copiii de preprimar sunt „elevii” Şcolii 34, iar educatoarea de la grupa cu program normal a devenit angajata şcolii.

http://www.viata-libera.ro/articol-Prescolari_care_merg_la%E2%80%A6_scoala__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.