Jump to content

"Soţ pentru o oră", ultima meserie apărută la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

"Soţ pentru o oră", ultima meserie apărută la Galaţi

„Ai uitat să-mi cumperi borş din piaţă, nu? Parcă vorbesc cu pereţii, când îţi spun câte ceva… de aia îmi răcesc eu gura de două săptămâni să-mi prinzi şi mie priza aia în perete… Măcar de ai fi pus şi tu aspiratorul, că aşa ai fi avut o scuză...”. Pentru soţiile trecute de primii ani ai căsniciei, un astfel de monolog către soţi este destul de frecvent întâlnit. Acum însă, graţie imaginaţiei şi originalităţii cu care un gălăţean încearcă să facă faţă crizei, astfel de dorinţe „ascunse” pot fi îndeplinite de soţ. De „soţul pentru o oră”.

Ce pot face două mâini dibace?

Intrigant, anunţul pe care un gălăţean l-a postat la mica publicitate a provocat un val de telefoane la numărul de mobil anunţat. „Soţ pentru o oră, rezolvarea problemelor gospodăreşti”. Evident, primul gând al celor curioase a fost că „rezolvarea problemelor gospodăreşti” este un eufemism pentru ştiţi-voi-ce nu mai prestează soţul. Cel puţin, nu aşa ca în luna de miere... „Da’ de unde!”, parează „soţul pentru o oră”, pe care îl vom numi George, deşi nu acesta este numele său real, pe care ţine să îl ascundă, din motive lesne de înţeles. „Am şi propuneri legate de sex, dar le refuz, că nu mă ocup cu aşa ceva. O dată chiar m-a sunat un bărbat, era ceva gay, dar i-am spus că nu mă ocup cu aşa ceva. Ca să nu le jignesc pe doamne, că, ştiţi, poate se simt prost că le refuz, atunci m-am gândit să cer un tarif colosal, ca să le descurajez”.

În principal, gălăţeanul inventiv spune că s-a gândit să ofere servicii gospodăreşti, după ce a observat că există multe soţii sau văduve ce simt lipsa unei „mâini de bărbat” în casă. Celebra sintagmă „casă de vădană” apare astăzi în multe din gospodăriile în care, deşi există un soţ, acesta chiar nu se implică deloc în treburile gospodăreşti. „În general, clientele sunt soţii sau văduve. Poate că doamna este măritată şi îşi doreşte ca măcar o dată să îi şteargă praful de pe mobilă soţul dumneaei. Dar poate că soţul este ocupat, sau chiar nu vrea. Ei bine, vin eu şi îl şterg. Fac orice fel de treburi gospodăreşti: bat un cui în perete, repar o priză, duc gunoiul…”, ne spune inventivul George.

Cine, cum, de când şi cât?

Înainte de a „presta” în casă străină, „soţul pentru o oră” ţine să aibă „binecuvântarea” soţului real, căci „nu vreau să înceapă discuţii sau certuri din cauza mea”. „După ce am făcut treaba care mi s-a cerut, pun soţia să semneze o hârtie că nu i-am luat nimic din casă, ca să nu fie probleme ulterior. Eu îmi iau măsuri de precauţie, căci nu ştii peste ce fel de oameni dai. Este valabilă şi reciproca, până acum nu mi s-au cerut garanţii, dar le dau bucuros buletinul, ca gir”, adaugă „soţul cu tarif”.

George nu este cine ştie ce macho. Este un tânăr curat, decent îmbrăcat, bun vorbitor. Spune că se pricepe „...cam la orice. Fac curăţenie, stau cu copiii, ştiu să fac mâncare, ştiu să tund, să montez un calorifer sau să văruiesc”. Spune că a fost şi „stripper, dar numai vreo şase luni”. Spune că s-a lăsat din cauza mentalităţii din România, dar şi a evaluării slabe din punct de vedere financiar a unor astfel de prestaţii. George spune că nu s-a simţit în largul său dansând pe scenă, în slip.

Acum, pentru treburile gospodăreşti pe care le oferă, cu ora, lucrurile sunt absolut normale. „Am un tarif minim care pleacă de la 35 de lei pe oră, însă, în funcţie de complexitatea lucrului care mi se cere, creşte preţul. Banii îi iau înainte întotdeauna, să nu fie probleme”, spune George, care are această afacere de un an de zile. „Anul trecut a mers foarte bine, mai ales vara, am avut clienţi şi în fiecare zi din săptămână. Acum e mai greu, e mai mare criza, dar m-am gândit să acord şi reduceri. Dacă o clientă îmi aduce altă clientă, celei dintâi îi voi face o reducere”.

Un umăr pe care să plângi

George spune că nu face asta doar pentru bani. „Sigur şi banii sunt importanţi, dar o fac că mă ajută şi pe mine… învăţ multe lucruri. Eu nu ofer doar servicii clasice de menajeră, ci ofer şi un umăr pe care să plângă o soţie. Poate s-a certat cu soţul şi vrea să se descarce, dar decât să îi zică surorii sau mamei, care poate că o vor judeca, mai bine mă sună pe mine şi îmi spune. Eu ascult, pentru că îmi place asta şi dacă îmi cere părerea, dau şi un sfat. E mai simplu aşa pentru ea”, spune tânărul, precizând că pentru aşa ceva „tariful este cel minim”.

De-a lungul unui an, de când face asta, George a avut şi cereri ciudate: „Am avut cererea cu bărbatul gay, am mai avut o dată o cerere de la o soţie, să vin să-i şterg praful în bikini, şi am refuzat-o. Apoi, am avut o altă experienţă; am mers la o doamnă, să fac mâncare şi când ea a plecat şi am rămas doar cu soţul, acesta, pentru că voia să îi facă în ciudă soţiei, mi-a cerut să îl tund cu model în cap, i-am făcut numai cărări în cap şi când a venit soţia, s-a supărat. Dar eu i-am spus doamnei să nu se ia de mine, că am prestat doar un serviciu pentru care soţul m-a plătit”.

Pentru că afacerea îi merge, se gândeşte să o extindă la nivel naţional. „Şi vreau să aduc şi << soţii pentru o oră >>, dar trebuie să mă mai gândesc cum să fac să nu le expun pericolelor…”, mai spune „soţul”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Sot_pentru_o_ora__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.