Jump to content

A făcut infarct umblând după actele pentru recalcularea pensiei


dcp100168
 Share

Recommended Posts

A făcut infarct umblând după actele pentru recalcularea pensiei

A făcut infarct umblând după actele pentru recalcularea pensiei şi a stat apoi trei săptămâni în comă. Este vorba despre Liviu Focşăneanu de 70 de ani din Galaţi, fost comandor în Marina Militară. Starea bărbatului este acum stabilă, dar soţia se teme că s-ar putea îmbolnăvi din nou, dacă îi spune că i-a scăzut pensia.

Calvarul bărbatului a început în decembrie, când i s-au cerut mai multe acte pentru recalcularea pensiei. Bătrânul de 70 de ani a umblat zile întregi după documente, iar într-un final oboseala şi stresul şi-au spus cuvântul.

Soţia fostului militar povesteşte că avea nevoie de o adeverinţă pentru recalcularea pensiei şi a stat trei zile la rând câte patru ore în ger ca să o obţină.

După ce a făcut infarct, bătrânul a intrat în comă. Şi-a recăpătat cunoştinţa abia după trei săptămâni.

Medicii spun că pensionarul se va face bine, însă rudele se gândesc cu groază că vor fi nevoiţi să-i spună omului că pensia i-a fost redusă cu 52%.

http://www.realitatea.net/un-fost-comandor-in-marina-militara-a-facut-infarct-umbland-dupa-actele-pentru-recalcularea-pensiei_794387.html

Link to comment
Share on other sites

Victima sistemului: Comandor în marina militară face infarct şi rămâne fără glas după micşorarea pensiei

Un gălăţean în vărstă de 70 de ani, comandorul în marina militară ® Liviu Focşăneanu, a suferit un infarct şi a rămas şi fără voce după ce a alergat zile întregi în frig încercând să obţină toate documentele necesare recalculării pensiei. Dar şi aşa nu a rezolvat nimic, pensia fiindu-i redusă cu 52%. De umilinţă şi supărare, omul a făcut infarct şi a zăcut aproape o lună în comă în două spitale. „Din decembrie a început totul. Soţul meu a alergat trei zile în ger şi a stat câte 4-5 ore în frig pe la Şantierul Naval, pe unde fusese detaşat vreo 5 ani, pe la Centrul Militar. Nu îi găseau documentele să-şi demonstreze vechimea, pe motiv că şantierul nu mai are arhivă de atunci. Era foarte supărat, chiar i-am spus să nu mai pună la suflet, dar nu se putea. A făcut şi contestaţie la Centrul Militar, dar degeaba. I-au tăiat pensia cu 52%. Din 4.500 de de lei vechi cât avea, închipuiţi-vă cât a rămas după o viaţă de muncă în armată, la gradul şi responsabilităţile pe care le-a avut”, spunea soţia comandorului, Rodica Focşăneanu. Bărbatul a ajuns în decembrie la Spitalul Militar Galaţi, a intrat în comă şi apoi, la începutul anului, a fost mutat la Reanimarea Spitalului de Urgenţă, unde după intervenţii chirurgicale şi tratament şi-a revenit. „Din păcate, comadorul care a făcut infarct în timp ce se chinuia să alerge cu actele pentru recalcularea pensiei a rămas fără glas. A făcut o complicaţie la infarctul de la care au pornit toate şi i s-a făcut o traheostomie. Nu poate vorbi, dar măcar acum am reuşit să îl salvăm. Era cât pe ce ca statul român să scape să-i mai plătească pensia, aşa mică cât a rămas”, a spus prof. dr. Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. Comandorul, inginer, a avut printre altele în subordine supravegherea construcţiei navelor militare.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/victima-sistemului-comandor-in-marina-militara-face-infarct-si-ramane-fara-glas-dupa-micsorarea-pensiei-3631.html

Link to comment
Share on other sites

Pai daca asa a decis rebutul de la scoala care cu onoare a absolvit-o comandorul! S-a uitat lung in jurul sau si a vazut: persoana sa, fiicele lui, Boc, Udrea. Si a decis ca are dreptate cand spune ca scoala romana scoate tampiti. Da ma enerveaza acuma ranjutul, preluat si de trompetele Visan, Popescu etc. Ca niste animale cand se prezinta si situatia Dlui Prunariu. Care este singurul caz din Romania. Ca premianti Nobel avem vreo 3, sportivi de renume mai multi, mari nume in lume avem. Doar daca traiesc afara. Ca daca ar veni acuma acasa, ar sucomba in cateva zile. Daca nu o fac, se enerveaza sefu'.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.