Jump to content

Baia Comunală Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Baia Comunală se redeschide în februarie

în luna februarie vor fi finalizate lucrările la Baia Comunală, urmând să fie deschisă publicului gălăţean după aproape 10 ani. Baia Comunală de la Galaţi are mai multe funcţii. Pe lângă bazinul de înot, care va finalizat în curând, are şi baia de aburi, baia cea veche, încăperi pentru masaj, plus câteva centre de recuperare. Licitaţia pentru executarea acestui proiect a fost câştigată, la sfârşitul anului 2008 de către societatea Vâlceana, suma investiţiilor ridicându-se la 800.000 de euro. Baia Comunală a fost inaugurată în 1926, când era considerată cea mai modernă baza de înot din ţară.

http://www.adevarul...._413358732.html

Link to comment
Share on other sites

Baie? La primăvară!

În opinia viceprimarului PSD Nicuşor Ciumacenco, bazinul de la Baia Comunală ar trebui să fie finalizat până la mijlocul lunii februarie, şi redeschis publicului în primăvară. Cert este că abia după ce va fi terminat se va decide cine va avea grijă de el şi îl va administra.

http://www.viata-libera.ro/articol-Baie_La_primavara_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Legumix protesta că nu-i februarie? :))

Baia Comunală va fi deschisă în câteva săptămâni

Luna aceasta vor fi finalizate lucrările la Baia Comunală, urmând să fie deschisă publicului gălăţean după aproape 10 ani. Licitaţia pentru executarea acestui proiect a fost câştigată la sfârşitul anului 2008 de către societatea Vâlceana, suma investiţiilor ridicându-se la 800.000 de euro. “Lucrările la Baia Comunală sunt în fază finală. În câteva săptămâni sperăm să poată fi deschisă publicului gălăţean”, a spus viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Baia Comunală de la Galaţi are mai multe funcţii. Pe lângă bazinul de înot, care va finalizat în curând, are şi baia de aburi, baia cea veche, încăperi pentru masaj, plus câteva centre de recuperare.

Baia Comunală a fost inaugurată în 1926, când era considerată cea mai modernă baza de înot din ţară.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-Baia-Comunala-deschide-publicului_0_470353388.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

:)) Din aprilie până în toamnă sunt câteva săptămâni, nu?

Gălăţenii se vor bălăci în bazinul de la Baia Comunală abia din toamnă

Deşi autorităţile locale au promis în nenumărate rânduri că vor deschide Baia Comunală în această vară, lucrările de modernizare a bazinului de înot, în valoare de 7 milioane de lei, vor fi finalizate abia peste trei-patru luni.

Până la sfârşitul anului, constructorul trebuie să execute, în cadrul contractului, următoarele lucrări: consolidarea şi reabilitarea bazinului de înot, a corpului de legătură şi a corpului de intrare de la Baia Comunală; să monteze centrala termică şi să execute lucrările de sistematizare (apă, canalizare, gaze, electrice, etc).

Conform viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, până la această dată au fost executate lucrările de consolidare la corpul bazinului de înot, corpul de intrare în clădire şi cel de legătură; s-a reparat acoperişul, s-au înlocuit instalaţiile sanitare, termice, electrice şi de ventilaţie; s-a înlocuit tâmplăria interioară şi cea exterioară. De asemenea, s-au făcut compartimentările interioare, placările cu gresie şi faianţă; s-a montat centrala termică pentru deservirea bazinului de înot şi a corpurilor aferente Băii Comunale, s-au realizat reţelele exterioare (apă, canalizare, gaze, electrice, etc).

„Se vor face şi săli de fitnes pentru femei şi bărbaţi. Mai trebuie terminate finisajele interioare şi trebuie refăcut stratul suport al bazinului de înot. A fost o lucrare grea. Dura mai puţin dacă se făcea o clădire nouă”, ne-a spus şi Ion Titere, şeful de şantier.

Valoarea lucrărilor decontate până la data de 30 iunie 2011 este de 5,7 milioane de lei (fără TVA). Deşi, conform contractului, termenul de finalizare este la sfârşitul anului, constructorul Vâlceana SA, promite că bazinul de înot va fi pus în funcţiune la sfârşitul lunii octombrie. Lucrările sunt efectuate de firma Vâlceana.

Baia Comunală a fost inaugurată în anul 1935.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Lucrările de modernizare ale bazinului de înot de la Baia Comunală Galaţi sunt aproape de final

Autorităţile locale gălăţene au anunţat că lucrările de modernizare efectuate la bazinul de înot de la Baia Comunală, în valoare de şapte milioane lei, sunt aproape de final.

Conform celor declarate de către viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, până în prezent au fost executate lucrările de consolidare la corpul bazinului de înot, corpul de intrare în clădire şi cel de legătură, s-a reparat acoperişul, s-au înlocuit instalaţiile sanitare, termice, electrice şi de ventilaţie, s-a înlocuit tâmplăria interioară şi cea exterioară, s-au făcut compartimentările interioare, placările cu gresie şi faianţă, s-a montat centrala termică pentru deservirea bazinului de înot şi a corpurilor aferente Băii Comunale şi s-au realizat reţelele exterioare de apă, canalizare, gaze, electrice. Mai trebuie terminate finisajele interioare şi trebuie refăcut stratul suport al bazinului de înot.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Lucrările de reparaţii la Baia Comunală se extind

La finalul acestora, probabil anul viitor, instituţia va avea pe lângă bazinul de înot, şi o modernă bază de tratament.

În această săptămână, au început lucrările de reabilitare a celui de-al treilea corp de clădire din structura Băii Comunale.

Construit în 1925, imobilul, cu o arhitectură deosebită, are nevoie de ample lucrări de consolidare.

Primarul Dumitru Nicolae susţine că, la finalul lucrărilor, vechea Baie Comunală va avea, pe lângă saună şi bazin de înot, o modernă bază de tratament.

Inaugurarea acesteia este planificată pentru finalul anului viitor.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Deschiderea Băii Comunale a fost amânată

ba9af2920f46ab359438d0c9377dacc4_L.jpg

Cu toate că era anunţată încă de la sfârşitul lunii octombrie, finalizarea lucrărilor la bazinul de înot al Băii Comunale se mai amână pentru cel puţin o lună şi jumătate.

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a explicat această situaţie prin întârzierea livrărilor diverselor materiale şi componente. „Acum lucrările se află în ultimul stadiu. Pe 25 sau pe 26 noiembrie aşteptăm gresia şi faianţa, după care, în următoarele trei săptămâni se finalizează şi etapa de montare acestor materiale. Concomitent, muncitorii vor da şi ultima mână de var în holul de intrare al Băii Comunale”, ne-a explicat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Teste la bazin

în urmă cu trei săptămâni, bazinul de la Baia Comunală a fost umplut cu apă, pentru a se testa dacă există pierderi şi dacă garniturile sunt etanşe. Bazinul a rămas umplut timp de două săptămâni, timp în care s-a constatat că nu există niciun inconvenient de natură tehnică.

Când vor putea gălăţenii să vină la bazin?

„Preconizăm că lucrările vor fi încheiate complet până la sfârşitul anului, urmând ca, în cursul primei părţi a lunii ianuarie, să se efectueze constatarea lucrării. Dacă totul merge conform planului pe care îl avem, credem că pe 15 ianuarie oamenii vor putea veni să înoate în noul bazin”, a precizat Nicuşor Ciumacenco.

întrebat despre cât va costa intrarea, viceprimarul ne-a spus că încă nu au fost stabilite tarifele. „Părerea mea este că va fi dat în administrare la Gospodărire Urbană şi că, în momentul respectiv, se va veni şi cu o propunere de tarif”, a mai adăugat sursa citată.

Costurile totale ale lucrării de renovare a Băii Comunale se ridică la aproximativ 59 de miliarde de lei vechi, sumă la care se adaugă valoarea TVA-ului. Un aspect pozitiv este acela că firma care s-a ocupat de efectuarea lucrărilor s-a încadrat în bugetul stabilit iniţial, nemaifiind necesară o suplimentare de buget.

Va fi renovat şi restul Băii Comunale

Deşi prima parte a lucrărilor nu a fost finalizată încă, a început deja renovarea celei de-a doua părţi a proiectului, care vizează modernizarea restului Băii Comunale. Valoarea acestei a doua etape va depăşi puţin suma de 4 milioane de lei noi, banii provenind din fonduri europene.

http://www.viata-libera.ro/eveniment/24502-din-cauza-intarzierilor-in-livrarea-materialelor-deschiderea-baii-comunale-a-fost-amanata

Link to comment
Share on other sites

Deschiderea oficiala a fost aminata deci din februarie anul asta a ajuns pina in ianuarie anul viitor. Bun asa.

La Club Raay la Braila tariful e de 20 RON pentru 2 ore, cu sauna inclusa, jacuzzi, bar etc. Sper ca pretul la Galati sa nu sara de suma asta... Nu de alta, dar pierd o gramada de timp pe drum dus-intors sa ajung la braileni.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Renovarea Băii Comunale a ajuns să dureze aproape cât construirea celor patru corpuri de clădire în care a funcţionat

Autorităţile promit că, în sfârşit, bazinul de înot din incinta instituţiei va fi redeschis pentru public în luna martie a acestui an. Duşurile şi sauna vor fi redate în folosinţă abia în 2013 întrucât pentru reabilitarea corpurilor B şi C a fost necesară întomirea unui proiect care beneficiază de cofinanţare europeană

Decenii de-a rândul, Galaţiul a avut cea mai modernă baie comunală integrată într-un complex care mai cuprindea un bazin de înot şi o bază medicală de recuperare prin balneofizioterapie şi kinetoterapie. Cele patru corpuri de clădire care compun Baia Comunală au fost construite între anii 1925 - 1935.

Instituţia, aflată în subordinea municipalităţii, a funcţionat până la sfârşitul anului 1990, când, din cauza degradării avansate, bazinul de înot şi baza de tratament au fost închise. Având în vedere că era singura din oraş, deşi aflată în aceeaşi stare, baia propriu zisă a fost închisă abia opt ani mai târziu.

Renovarea Băii Comunale a început în 2005 şi primele care au beneficiat de reabilitare au fost corpurile de clădire C şi D în care funţionează din nou baza de tratament modernizată, precum şi un Centru de zi pentru persoane vârstnice. Investiţia s-a ridicat la 2.384.072 lei şi a fost suportată în cea mai mare parte de la bugetul local.

Opt ani de reparaţii

„În urma unei licitaţii, la data de 17.02.2008, s-a încheiat contractul pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii şi modernizare la bazinul de înot, precum şi la corpurile A şi B, executant fiind firma Vâlceana SA . Redarea în folosinţă a bazinului este programată pentru luna martie a acestui an, iar a corpurilor A şi B, pentru 2013 ", afirmă Nicuşor Ciumacenco

Repararea şi modernizarea bazinului, precum şi a spaţiilor adiacente (hol intrare, vestiare, duşuri etc.) se realizează cu bani de la bugetul local, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 8.329.650 lei.

„Sper ca toate lucrările să se termine în câteva luni, pentru ca la începutul anului viitor Baia Comunală să fie redeschisă publicului", declara în 2010, Dumitru Nicolae, primarul municipiului Galaţi.

Cofinanţare salvatoare

Cum însă din cauza recesiunii, bugetul Consiliului Local n-a mai putut suporta integral costurile continuării lucrărilor şi la corpurile A şi B, exista riscul întreruperii acestora. Soluţia salvatoare a fost întocmirea unui proiect european cu titulatura „Modernizare Centru multifuncţional de servicii socio-medicale pentru persoane vârsnice", pentru care, în septembrie 2011, s-a obţinut o cofinanţare în valoare de 1.816.984 lei.

Astfel, va fi modernizată şi baia propriu-zisă, dotată cu duşuri, căzi şi două cabine pentru saună. Serviciile acesteia urmează să fie puse la dispoziţia gălăţenilor în 2013.

„Au fost unele sincope în aprovizionarea cu materialele de construcţii, care au determinat unele întârzieri, dar acum tragem tare să finalizăm lucrarea la bazin până în februarie. Pentru a putea continua, în ciuda temperaturilor foarte scăzute, a fost acoperit bazinul cu folie de polietilenă şi încălzim aerul cu aeroterme industriale", ne-a declarat ing. Nelu Titire, şeful de şantier de la Baia Comunală.

În 1925, la Galaţi, funcţionau nu mai puţin de şapte băi publice, dintre care una numai pentru elevi, Baia Şcolară şi o alta destinată militarilor, Baia Militară.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Bazinul de înot de la Baia Comunală rămâne în continuare fără apă

După cinci ani de la demararea lucrărilor de reabilitare la Baia Comunală, bazinul de înot este în continuare nefuncţional. Nemulţumit de modul în care s-au făcut lucrările până acum, primarul Dumitru Nicolae prelungeşte termenul de lucru până la sfârşitul mandatului său. Primarul pune această prelungire pe seama fundaţiei construite prost de la bun început şi pe anumite probleme ce au apărut la centrala de încălzire.

Cu toate că bazinul de înot al Băii Comunale din Galaţi trebuia să fi fost dat în folosinţă la sfârşitul acestei luni, lucrările se prelungesc pe o perioadă nedeterminată, chiar dacă primarul tot speră să fie gata până la sfârşitul mandatului său. Potrivit lui Dumitru Nicolae lucrările nu pot fi gata pentru că nu îi place cum sunt făcute finisările, iar deschiderea bazinului întârzie din cauza unor neînţelegeri cu societatea care furnizează gazele pentru centrala de încălzire. "Nu mai dau un nou termen pentru că eu îl fixasem la sfârşitul lunii ăsteia. Ce nu-mi place, refac. N-am ce face. A întârziat partea cu bazinul de înot pentru că în afară este o centrală de încălzire care nu era gata şi nu era gata pentru că cei care dau cota de gaze ne-au mai ţinut şi ei vreo două luni", a explicat Nicolae.

De asemenea, primarul pune problema prelungirii termenelor pe seama fundaţiei construite defectuos. Potrivit spuselor edilului-şef, chiar dacă la momentul construcţiei, în 1925, Baia Comunală era cea mai modernă din Europa Centrală şi de Est, fundaţia lăsa de dorit. "E o singură problemă mare aici. Cine se apucă să consolideze şi să reabiliteze clădiri vechi ia plasa care am luat-o eu. Dacă vă uitaţi la fundaţie, vedeţi că am luat de jos şi am refăcut fundaţia. În stilul nostru românesc fundaţia am făcut-o pe apucate, nişte cărămidă pusă ici şi colo, dar o refacem ca lumea", a explicat Dumitru Nicolae. Lucrările au început de acum 5 ani şi termenul lucrărilor la partea cu bazinul trebuiau să fie încheiate la sfârşitul lunii martie. Întrebat ce sumă a ajuns de la Uniunea Europeană până acum pentru reabilitarea Băii Comunale şi cu cât trebuie să suplimenteze, primarul Dumitru Nicolae nu a putut spune, răspunzând că nu are de unde şti.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Primarul nu cred ca are de unde sti dar stie Contabilul primariei. Eu cred ca e normal ca primarul sa se ocupe de alte treburi mai importante. Pentru partea cu bani de asta are primaria contabil si consilier financiar. Intrebati pe unul din cei 2.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Nu va mai mirati. E clar. Se va da drumul la bazin in preajma alegerilor si acest fapt (incredibil) va fi prezentat ca o mareata realizare!

E limpede!

La cat mai multe succesuri !

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Bazinul de la Baia Comunală, umplut cu promisiuni neonorate

* Conform contractul de reabilitare, în decembrie 2011 totul trebuia să fie gata * Începute în 2008, lucrările au avut o sumedenie de termene de finalizare promise, primul era sfârşitul anului 2009 * „În martie va fi gata”, aşa suna ultima promisiune, făcută în urmă cu trei luni * „Mai durează cam trei-patru săptămâni”, spun acum cei de pe şantier *

Închis în urmă cu aproape 12 ani, bazinul de înot de la Baia Comunală nu este gata nici acum, deşi proiectul de renovare a fost demarat în 2008, când primarul Dumitru Nicolae anunţa încheierea licitaţiei pentru desemnarea firmei care să se ocupe de lucrare. De atunci, reprezentanţii municipalităţii parcă ar fi fost la un concurs de promisiuni nerespectate, pe care l-ar fi câştigat detaşat la cât de multe termene de finalizare au fost anunţate şi niciunul respectat.

Numai anul trecut au fost făcute patru astfel de promisiuni. În ianuarie 2011 autorităţile locale anunţau că în februarie va fi gata, apoi în aprilie s-a spus că mai durează doar câteva săptămâni. A urmat o nouă amânare, iar în iunie o nouă promisiune, pentru luna octombrie. Totul cu repetiţie în noiembrie, când se comunica că „în trei săptămâni se montează faianţa şi gresia, între timp se va da şi ultima mână de var”.

A trecut şi decembrie 2011, termenul de finalizare prevăzut în contractul de efectuare a lucrărilor, finanţate cu peste 7 milioane de lei din bani publici, dar nici măcar acesta nu a fost respectat. În luna februarie a acestui an se anunţa că va mai dura doar o lună, însă s-au mai scurs alte două în plus şi tot nu s-a băgat apă în bazin.

Aproape gata

Ce-i drept, bazinul propriu–zis este gata, dar se întârzie cu finisajele. Mai este încă de pus gresie pe o porţiune din jurul bazinului şi pe o suprafaţă foarte mare la parter, în holul imens de la intrarea dinspre strada Traian. „Au fost probleme şi cu aprovizionarea cu această gresie specială, adusă din străinătate. Cam în trei-patru săptămâni am putea termina”, a spus şeful de şantier, Ion Titire.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Daaa, au fost probleme mari cu gresia asta speciala, mai exact cu aprovizionarea ei, care nu putea fi facuta la inceputul proiectului (adica acum 3-4 ani), cand - eventual - materia prima era si mai ieftina..

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Bazinul de la Baia Comunală este în continuare închis

Bazinul de înot de la Baia Comunală ar fi trebuit să fie inaugurat, conform promisiunilor, de trei ori până acum. Primarul Dumitru Nicolae a anunţat ieri că pe 7 iunie îl va inaugura. Bazinul va fi încredinţat SC Gospodărire Urbană, iar Consiliul Local va stabili tarifele pentru gălăţenii dornici de înot. Rămâne de văzut dacă termenul va fi respectat, sau ne scăldăm iar în promisiuni neonorate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Începute in urma cu patru ani, lucrarile de la bazinul de înot au avut o multe termene de finalizare. Niciunul nu a fost respectat

Inaugurata fara sa fie gata! Asta am putea spune despre lucrarile de la Baia Comunala, care a fost deschisa, astazi, in mare graba de primarul Dumitru Nicolae. La o prima vedere se poate observa ca finisajele nu sunt gata, apa din bazin este nefiltrata, iar balustradele si trambulina lipsesc cu desavarsire.

Începute in urma cu patru ani, lucrarile de la bazinul de înot au avut o multe termene de finalizare. Niciunul nu a fost, insa, respectat. Astazi, in plina campanie electorala si cu fix trei zile inainte de alegeri, bazinul baii comunale este gata. Insa doar aparent! Pe scurt: finisaje care nu sunt gata, faianta si gresia pline de praf, apa din bazin nefiltrata, iar balustradele si trambulina nemontate.

Primarul Dumitru Nicolae spune ca lucrarea a fost intarziata din cauza unei gresii speciale aduse din strainatate.Cat despre penalizari, evident nimeni nu va plati nici macar un leu, desi s-au cheltuit 7 milioane de lei din bani publici pentru reabilitarea Baii Comunale.

Cert este ca va mai trece ceva vreme pana cand publicul va avea acces in bazin. Dupa receptia lucrarii, atribuirea administrarii si stabilirea tarifelor vor trebui supuse noului Consiliu Local, care nu se va intruni mai devreme de jumatatea lunii iunie.

a1galatibraila.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Bazinul de înot şi ANL-urile din Cantemir sunt încă nefuncţionale

* Asta în ciuda faptului că la festivităţile de inaugurare am fost asiguraţi că ANL-urile vor fi disponibile până pe 30 iunie, iar bazinul încă de pe 15 iunie * Când am spus că la începutul lunii iunie Dumitru Nicolae a făcut o inaugurare de formă, fostul edil s-a supărat şi a acuzat presa că are ceva cu el!

După ce a citit articolul apărut în "Viaţa liberă" cu două zile înainte de alegerile locale, în care spuneam că atât bazinul de la Baia Comunală cât şi ANL-urile din Cartierul Cantemir au fost inaugurate în mare grabă, fără a fi funcţionale, fostul primar al Galaţiului, Dumitru Nicolae s-a uitat lung la mine şi a spus că am ceva cu el! Mi-a spus că mai vorbim la începutul lunii iulie, atunci când atât cele 97 de apartamente ANL din "Cantemir", cât şi bazinul de înot vor fi funcţionale.

Aşadar, am tras ieri o fugă pe la cele două lucrări pentru a vedea copiii cum înoată frumos în bazin şi pentru a duce un cadou de casă nouă unuia dintre locatarii de la ANL-uri, care întâmplător îmi este prieten. La Baia Comunală, bazinul de înot era golit complet, deşi la inaugurare era plin cu apă! Oamenii munceau de zor, dar nu la bazin, ci la un corp alăturat. Am încercat să stăm de vorbă cu un şef de şantier, dar nu s-a lăsat văzut la faţă! Ion Titire, şeful demisionar de şantier de la Baia Comunală, ne-a spus telefonic că nu ştie de ce sunt întârziate lucrările. Ne-a explicat însă un coleg de-al lui din echipa de muncitori: "Trebuie făcut racordul la instalaţia de filtrare a apei şi am înţeles că sunt nişte probleme. Poate dura câteva zile sau câteva luni până vine acea piesă", ne-a spus omul în salopetă, angajat al SC Vâlceana. Până atunci, ar mai fi de finalizat şi câteva finisaje pe la subsol, acolo unde sunt duşurile, dar şi montajul băncuţelor de pe marginea bazinului. Deci, un prim pariu pierdut de fostul edil!

Şi la ANL-uri treaba-i bună, dar mai durează!

Am mers apoi la Cartierul Siret pentru a vedea câţi oameni s-au mutat în apartamentele ANL. Am găsit doar un paznic, care ne-a spus că lucrările sunt în plină desfăşurare, dar după dig, în pădurea dinspre Siret. Surse neoficiale din cadrul Primăriei ne-au confirmat că unul dintre cele trei cămine ale viitorului sistem de canalizare este finalizat şi că se lucrează la cel de-al doilea. Din ce-am înţeles noi, cu două cămine finalizate din trei, sistemul de canalizare va fi funcţional, iar locatarii noilor blocuri se vor putea muta liniştiţi la casele lor. Asta pentru că reţelele de gaze, apă rece şi energie electrică sunt gata configurate numai să se realizeze racordurile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.