Jump to content

Un elev gălăţean s-a sinucis din cauza notelor mici


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Un elev gălăţean s-a sinucis din cauza notelor mici

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din Galaţi, s-a sinucis la sfârşitul săptămânii trecute din motive încă necunoscute. Băiatul, elev la Liceul „Sfânta Maria” din Galaţi, a fost găsit de părinţi spânzurat de o ţeavă în apartamentul în care locuia cu familia.

Poliţia a demarat imediat o anchetă, dar oamenii legii s-au lovit de refuzul părinţilor de a oferi informaţii asupra eventualelor motive care l-ar fi determinat pe tânăr să îşi ia viaţa. De acelaşi zid s-au lovit şi reprezentanţii liceului şi cei ai Inspectoratului Şcolar, care nu pot decât să bănuiască faptul că la baza deciziei băiatului au stat discuţiile legate de notele mici.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Un_elev_galatean_s-a_sinucis_din_cauza_notelor_mici_obtinte_la_scoala_0_414559001.html

Link to comment
Share on other sites

Sinucidere de groaza absenţelor nemotivate

* „Nu vreau să-mi dezamăgesc părinţii”, i-ar fi spus elevul prietenei lui *

La doar 18 ani, Cristian Chirilă a luat sâmbătă o decizie cruntă: stresat că părinţii ar putea afla că are prea multe absenţe nemotivate, băiatul s-a spânzurat. A fost găsit fără suflare, în apartamentul din cartierul Aeroport.

Băiatul rămăsese repetent în urmă cu un an, iar situaţia lui şcolară nu era nici în 2011 prea bună. Acumulase multe absenţe nemotivate, iar părinţii îl avertizaseră că în curând vor veni la şcoală, pentru o discuţie cu profesorii.

Conform surselor, Cristian i-ar fi spus prietenei lui că se teme de vizita părinţilor la liceu şi că nu vrea să-i mai dezamăgească. A fost ultimul lucru pe care fata l-a mai auzit de la el.

Nemaicăutând alte soluţii, băiatul şi-a luat zilele. În urma lui rămân oamenii care i-ar fi iertat oricând, orice. Şi care acum se pregătesc să-şi înmormânteze copilul.

Directoarea de la „Sf. Maria”: „Nimic nu prevestea o asemenea nenorocire”

Vestea a căzut ca un trăsnet asupra colegilor şi profesorilor lui Cristian Chirilă, care era elev la Grupul Şcolar „Sf. Maria”. Nimeni nu-şi putea explica ieri de ce a recurs la o asemenea soluţie. Ştim că părinţii săi au fost plecaţi din localitate în weekend. L-au sunat de mai multe ori şi nu a răspuns. Atunci, ca şi cum ar fi avut o presimţire, s-au întors de urgenţă acasă. Au spart uşa, dar veniseră prea târziu…”, povesteşte directoarea-adjunctă Monica Ene.

De la directoarea Mariana Arhiri am aflat că băiatul într-adevăr acumulase multe absenţe, acesta fiind de fapt şi motivul pentru care repeta clasa a X-a: „A lipsit mult şi anul trecut, de aceea era repetent, altfel era destul de isteţ. Toţi colegii spun că era o fire ceva mai retrasă, dar nu foarte însingurat, cât să ridice probleme pentru a fi luat în evidenţa psihologului şcolar. Era foarte politicos, nu crea niciun fel de alte probleme, în afara faptului că lipsea repetat de la cursuri. Dar nimic nu prevestea o asemenea nenorocire. Avem un psiholog şcolar foarte bun, care mi-a semnalat multe cazuri cu probleme şi care se implică, însă despre acest copil n-a spus niciodată nimic. Nu ştim dacă elevul era totuşi în evidenţa psihologului şcolar, întrucât profesorul respectiv are probleme de sănătate şi de două săptămâni este internat în spital”, susţine directoarea de la „Sf. Maria”.

Inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu susţine că e o situaţie care să ne dea de gândit: „Am cerut să mi se înainteze un raport de către conducerea liceului. Vrem să ştim dacă era totuşi în evidenţele psihologului, dacă s-ar fi putut face ceva…”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Sinucidere_de_groaza_absentelor_nemotivate_2.html

Link to comment
Share on other sites

Dumnezeu sa-l ierte pe Cristi! Mi-a fost elev in scoala generala. N-am decat cuvinte de lauda pentru el, a fost un baiat deosebit... cred ca si Andrei e de aceeasi parere. Nu putem sti exact ce l-a impins sa faca gestul asta extrem... din ceea ce am mai discutat cu prieteni de-ai lui am inteles ca totusi nu se intelegea bine cu parintii si ca ar fi existat numeroase discutii contradictorii intre el si parinti... Pacat, sincer imi pare foarte rau pentru ca stiu ca era un copil deosebit, inteligent, respectuos... Am citit si niste comentarii pe site-ul ziarului care a publicat "povestea" si am ramas cu un gust amar... inca exista animale printre oameni. Lasati-l pe Cristi sa se odihneasca in pace! Dumnezeu sa-l ierte!

Link to comment
Share on other sites

http://img443.imageshack.us/g/15668010478715292827510.jpg/

Cristi nu era un elev strălucit și asta și datorita profesorilor din liceul nostru!Toate eșecurile puse la cap la cap,neînțelegerea părinților te pot deprima,ar trebui tras un semnal de alarma!!!Păcat...era un tînăr foarte talentat si la locul lui,nu trebuia sa-si curme viata...elevii liceului Sf.Maria sunt bulversați,situatia asta ne-a lăsat tuturor un gust amar.Sa te odihnești in pace Cristi...

Link to comment
Share on other sites

Cunosc foarte bine situatia din acest liceu. Este un liceu in care ar trebui facuta o ancheta si schimbata toata conducerea. Doamna directoare terorizeaza elevii si profesorii, exista foarte multa intelegere pentru cei obraznici, care fac probleme mari, dar care au spatele asigurat, iar pe cei lipsiti de aparare ii lasa corigenti, repetenti, etc. E un liceu ingrozitor, cei care ies de acolo nu-si mai doresc nici sa-si aminteasca. E un cosmar. Cei care pleaca de acolo, scapa ca dintr-un lagar. E o tensiune si o atmosfera foarte incarcata in acel liceu. E imposibil sa rezisti acolo. Ar trebui sa se studieze clar parerile profesorilor si ale elevilor referitoare la acest caz.

Mergeti la clasa 12 D, sa vedeti ce copii se tolereaza..... sunt copii cu probleme comportamentale grave, care ar trebui sa ajunga la scoli speciale... cu toate astea directoarea ii tolereaza, iar acest elev e lasat repetent...

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.