Jump to content

Propunere de rezolvare a situatiei cabinetelor de expertiza muncii


Recommended Posts

Posted (edited)

Scandalul iscat la sfarsitul saptamanii trecute legat de mutarea cabinetelor medicilor de la expertiza muncii peste cabinetele de medicina de familie din fostul Dispensar Comasat de Adulti Micro 19 (aceasta este denumirea corecta, in acea locatie nu a existat niciodata Ambulatoriul Spitalului Judetean cu eronat se incearca a se acredita ideea), fara a se tine cont ca activitatea a 10 medici de familie care au pe liste peste 20.000 de asigurati ar putea fi compromisa, ar fi putut fi evitata daca diriguitorii actuali ai sanatatii galatene s-ar fi gandit din timp.

Proiectul de modernizare, igienizare etc. al Ambulatorului era cunoscut de cel putin cateva luni si actuala conducere a Casei de Pensii de care, apartine expertiza medicala si Directia de Sanatate Publica puteau sa gaseasca o sulutie decenta, fara sa distruga lucruri deja inchegate. Din pacate "vidul de putere" de la DSP cu "uite Boldea, nu e Boldea" si existenta unui director interimar bine controlat politic, care a facut si in alte situatii politica de yes (wo)man, a dus la intarzierea rezolvarii unei situatii banale.

Cum lucrurile nu sunt inca rezolvate in continuare vin cu urmatoarea propunere: Mutarea cabinetelor de Expertiza Muncii in aripa stanga a parterului Spitalului Judetean in locul birourilor DSP.

Argumente:

1. DSP jud. Galati functioneaza in 3 (trei) locatii diferite; Spital judetean (TESA),str. Traian nr. 19 (Sanatatea publica si Programe) si str. Rosiori nr.2 (Control in Sanatate publica). Trei locatii inseamna 3 regii, 3 cheltuieli pentru telefoane, faxuri, informatica, curse inutile intre cele 3 sedii, tone de benzina irosite, personal de intretinere pentru 3 locatii.

2. Datorita descentralizarii incluse in Programul de reforma sanitara a MS rolul DSP va fi net diminuat, majoritatea activitatilor de coordonare si reprezentare revenind autoritatilor locale. Este si motivul pentru care CL si-a infiintat propria Directie, condusa de fostul direstor DSP, (Georgescu)

3. Inca din primele faze ale reformei sanitare din 1997-1998 cand o parte din activitatile DSP au trecut la Casa de asigurari si personalul DSP s-a redus la minim, impreuna cu directorul de atunci al institutiei (Ichim) am propus mutarea DSP in cladirea Inspectiei sanitare de Stat de pe str. Rosiori, unde de altfel dupa reabilitarea si mansardarea cladirii au fost create special in acest scop spatii moderne cu incalzire centrala, aer conditionat, etc.

4. punctul meu de vedere si atunci, ca si acum este ca o Directie de Sanatate Publica trebuie sa functioneze separat de orice spital. Din pacate interesele medicilor directori din ultimii 40 de ani au fost sa pastreze Directia in parohia Spitalului Judetean in care erau si medici specialisti cu activitate pe sectii (Popescu, Mocanu, Tapliuc). exceptie de la acesta regula au facut Ichim si Nechita care au provenit din alte spitale.

5. O privire aruncata pe site-ul www.dsp-galati.ro peste structura de personal existenta in prezent dupa veniturile personalului in 2011 arata ca numarul angajatilor acestei institutii este mai mic de 20 de persoane (17) la care se adauga 2-3 directori executivi. (apropos de ce trebuie sa aiba 5 {cinci} directori executivi o institutie de 20 de oameni, adica 25% din total?) Toti acesti salariati bugetari ar incape lejer in cladirea de pe str. Rosiori unde exista numeroase incaperi: 13 birouri (3 parter, 4 etaj I, 6 mansarda), plus o sala de sedinte mare si inca o sala la asemanatoare la mansarda, plus sala mare etaj I, unde functioneaza in prezent o fundatie. Cunosc bine structura, intrucat sunt cel care a gandit-o si a construit-o in 1999. In tot acest spatiu functioneaza 23 de angajati.

6. Prin eliberarea spatiului detinut in Spitalul Judetean de DSP Galati s-ar putea realoca birourile din sala de marmora directiei spitalului, cum ar fi normal si reface garderoba pentru vizitatori si elevi, studenti la medicina, asa cum a fost structurat holul de la parter initial in 1972.

7. Mentionez ca expertiza ar incapea lejer in cele 10 birouri de la parter in care actualmente lucreaza 13 persoane (Resurse umane (3), Administrativ (3), Achizitii (3) Contabilitate (4)

dr. Emil Popa, medic primar epidemiolog, ex. Inspector sef I.S.S. Galati , ex. DEA DSP Galati

Edited by poemil
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.