Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Problemele legate de medicina de familie amplasata la parterul cladirii Policlinicii judetene, (nu in Spitalul judetean, nici in Ambulatoriul acestuia cum eronat se induce publicului profan) ridica problema stabilirii corecte a patrimonoului celor doua consilii, Judetean si Municipal, la data trecerii din proprietatea statului in cea a autoritatilor locale in 2002. Putina istorie.

In perioada comunista limitarea dispensarelor apartinand de cele doua policlinici s-a facut din ratiuni practice strict geografic: ce era mai sus de str. Cosbuc a apartinut de policlinica judeteana, ce era sub aceasta strada de cea Municipala. Daca spitalele se numeau "judetean", respectiv "municipal" nu avea importanta ele avand acelasi for tutelar, Directia Judeteana Sanitara, in speta Ministerul Sanatatii.

Cand in 2002 s-au atribuit prin HG trecerea unor imobile ale Ministerului Sanatatii catre consiliile judetene, din prostie, fara sa se tina cont ca dispensarele din oras deservesc toate locuitori ai orasului si deci in conf. cu Legea administratiei publice locale 215/2001, care stipuleaza ca de sanatatea locuitorilor se ocupa Consiliul local sau comunal (art.38, (20, al.o), ele au fost impartite arbitrar intre cele doua consilii pe principiul "de care policlinica tin", ignorandu-se ca prin aceeasi Lege, Consiliul Judetean nu are atributii in domeniul organizarii sanatatii locuitorilor.

Drept urmare ar fi fost de asteptat ca primarul Dumitru Nicolae, primar si atunci si azi, sa atace in justitie anexele legii care il lasau fara mai multe dispensare in care trebuia asigurata sanatatea locuitorilor care il alesesera reprezentantul lor.

Spre deosebire de alte judete unde s-a procedat corect, la noi s-a gresit si gresit a ramas. Ma intreb toate investitiile facute de Consiliul Judetean tinmp de aproape 10 ani in spitale sunt corecte? Daca da, atunci de ce n-a facut si la cabinetele de medicina de familie, daca erau tot in patrimoniul sau? Daca nu cine raspunde?

Edited by poemil
  • 4 weeks later...
Posted

Cabinetele din Ambulatoriu se mută în spital

Reabilitarea spaţiilor din Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Clinic de Urgenţă este în toi. Oricât de bine-venite ar fi lucrările care vor schimba faţa policlinicii, există un neajuns temporar: medicul

specialist nu poate consulta în plin şantier. Astfel, s-a luat decizia relocării temporare a cabinetelor medicale din policlinică.

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă, dr. Călina Lazarovici, a precizat că se vor găsi soluţii ca medicii din policlinică să-şi poată desfăşura activităţile specifice în spital, până la finalizarea lucrărilor. „Termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare a Ambulatoriului de Specialitate este 1 octombrie 2011. Noi sperăm că va fi gata mai repede. Totuşi, ca să ne putem desfăşura eficient atât activităţile medicale, cât şi pe cele de reabilitare, trebuie să facem unele relocări. Tocmai de aceea apelăm la înţelegerea colegilor medici.

Potrivit programului de modernizare, spaţiile din Ambulatoriu în care se află acum cabinete medicale de specialitate trebuie să se elibereze, pe măsură ce programul avansează. Din acest motiv, cabinetele trebuie să îşi mute, pe rând, activitatea în spital. Vorbim, evident, despre o mutare temporară. De la etajul III până la nivelul zero, toate spaţiile trebuie eliberate, ca să se poată lucra.

Atunci când vor reveni în cabinetele din Ambulatoriu, medicii vor găsi cabinetele nu doar complet reabilitate, ci şi dotate cu aparatură medicală modernă. Vom crea facilităţi în cabinetele din spital, astfel încât pacienţii care apelau la serviciile din Ambulatoriu să poată beneficia în continuare de ele, în spital”, a precizat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cabinetele_din_Ambulatoriu_se_muta_in_spital_2.html

Posted (edited)

Va fi grozav (cel putin din punct de vedere epidemiologic), cand toti bolnavii, apartinatorii etc. care umpleau policlinicile vor umple spitalul! Cu alte cuvinte daca s-a facut o data o prostie prin desfiintarea policlinicilor trebuie sa mergem pe aceiasi idee pana in panzele albe!

Prin desfiintarea policlinicilor pe vremea ministrului PSD Daniela Bartos, prin Ordinul ministrului sanatatii si familiei nr. 35/2002 privind reorganizarea asistentei medicale in ambulatoriul de specialitate si in ambulatoriul de spital, s-a raspuns solicitarii medicilor din policlinici de a intra fara concurs in spitale si dorintei de a mai rupe o halca din bugetul sanatatii (bugetele policlinicilor) si a o dirija catre spitale.

Ce se intampla acum la Galati starneste plansul miilor de bolnavi nevoiti sa astepte sa coboare domnia sa medicul din spital, binenteles dupa ce si-a facut treaba, pana-n ambulatoriu ca sa vada pacientii.

Acum cu noile idei ale dnei. dr. Lazarovici, (din pacate medic epidemiolog ca formatie, din fericire nu si ca vocatie), medicii din spital nici nu vor mai trebui sa coboare ei in ambulatoriu, ca va veni muntele la Mahomed.

Nu conteaza igiena de spital, nu conteaza infectiile interioare, nu conteaza circuitele functionale, nu mai conteaza nimic. Nici macar "Sanepidul tare ca zidul", care distrus prin reforme abramburesti si subminat prin incompetenta directorilor schimbati precum camasile, in functie de culoarea politica, nu mai indrazneste sa zica nici "pss". Nu de altceva dar de la anul s-ar putea sa vina alt guvern si un alt ministru si este posibil sa ramana sefii sanatatii publice galatene fara "coledzi" daca-si baga nasul in oala sub presiune de la judetean.

Edited by poemil

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.