Jump to content

Mittal: Cererea de oţel va reveni la nivelul de dinaintea crizei în 2015


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Mittal: Cererea de oţel va reveni la nivelul de dinaintea crizei în 2015

Cererea de oţel în statele dezvoltate va reveni la nivelul de dinaintea crizei doar în 2015, a afirmat marţi Lakshmi Mittal, preşedinte şi director general al celui mai mare producător mondial de oţel, ArcelorMittal, transmite Reuters. Creşterea producţiei de oţel pe plan mondial va încetini la 6-6,5% în acest an, de la aproximativ 15% în 2010, a afirmat pentru Reuters şeful ArcelorMittal.

În China, cererea pentru oţel se va tempera anul acesta la 6,5-7%, de la aproximativ 9% anul trecut. În statele dezvoltate cererea de oţel a crescut anul trecut cu 20%, dar această evoluţie vine după nivelul foarte scăzut din 2009, apreciază Lakshmi Mittal. Acesta afirmă: 'Revenirea la nivelul de dinaintea crizei din 2008 nu va avea loc înainte de 2015. Va mai dura mult timp până când cererea de oţel în statele dezvoltate va reveni la nivelul de dinaintea crizei. În 2009, cererea de oţel a scăzut cu aproape 50%'. 'Cred că cerea de oţel în America o va depăşi pe cea din Europa', a afirmat şeful ArcelorMittal.

http://www.money.ro/arcelormittal--cererea-de-otel-va-reveni-la-nivelul-de-dinaintea-crizei-doar-in-2015_835546.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.