Jump to content

Topul repetenţilor şi corigenţilor în liceele gălăţene


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Topul repetenţilor şi corigenţilor în liceele gălăţene

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a elaborat un top al liceelor care la sfârşitul anului şcolar trecut (2009-2010) aveau cele mai slabe rezultate la învăţătură. Din nefericire, rezultatele slabe la bacalaureat obţinute de la elevii aceloraşi instituţii infirmă ipoteza că numărul mare al nepromovaţilor ar fi cauzat de exigenţa exagerată a profesorilor.

„Traianul” „Metalurgicul” şi „Auto”, la coada cozii

Nici măcar jumătate dintre elevii de la Colegiul Tehnic „Traian” nu reuşiseră la sfârşitul anului trecut să aibă medii de trecere, procentul promovabilităţii fiind de numai 47,83 la sută.

Pe locul secund în acest top al rezultatelor slabe s-a clasat Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” (Metalurgic) cu 53,55 la sută, urmat de Colegiul Tehnic „Traian Vuia” (Auto) cu 57,54 la sută.

Listele cu rezultatele la bacalaureat vin parcă şi ca o confirmare a acestor rezultate slabe. După prima sesiune de examen, Metalurgicul era în topul nepromovabilităţii la bacalaureat, cu 97 la sută dintre candidaţi sub linie (doar 2,83 la sută obţinuseră media 6.00), iar Colegiul „Traian” se afla pe locul al treilea, cu mai bine de 90 la sută dintre elevi nepromovaţi. Şi la Auto, procentul de nepromovabilitate la bac a fost de peste 75 la sută.

Conducerea ISJ susţine că acesta a fost unul dintre motivele pentru care a hotărât comasarea Colegiului „Traian” cu Grupul Şcolar „Radu Negru”, deşi nici această din urmă unitate nu se poate lăuda cu rezultate strălucite, având doar 35 la sută promovabilitate la bacalaureat şi 64,60 la sută promovabilitate la sfârşitul anului trecut.

Alte şcoli, alte rezultate slabe

Grupul Şcolar de Marină şi Colegiul Tehnic „D. Moţoc” sunt alte instituţii clasate în fruntea listei cu rezultate slabe. De altfel, o altă intenţie de comasare a liceelor viza „unirea” dintre Auto şi Marină, la care s-a renunţat, deocamdată. Nici la bacalaureat cele două unităţi n-au avut rezultate mai bune. Marina s-a „lăudat” numai cu 29,36 la sută promovaţi, iar „Moţoc” cu 33,47 la sută.

Deşi Grupul Şcolar „Anghel Saligy” se află abia pe locul 16 la rezultate slabe în cursul anului şcolar 2009-2010, la bacalaureat a ocupat locul al doilea, cu doar 6,35 la sută dintre candidaţi promovaţi.

Surprize, surprize

Statistica realizată de ISJ aduce şi câteva surprize. Există unităţi liceale la Corod, T. Vladimirescu, Pechea, Drăguşeni, Cudalbi şi Tg. Bujor care au rezultate mai bune decât ale unor licee din Galaţi cotate destul de bine. Şcoala Nr. 2 Corod (85,71 la sută), Grupul Şcolar Pechea (83,51 la sută), Şcoala de Meserii Drăguşeni (80,60 la sută), Grupul Şcolar din Tg. Bujor (77,67 la sută) au procente de promovare mai mari decât Grupul Şcolar CFR (72,06 la sută) sau Grupul Şcolar „Sf. Maria” (66,03 la sută).

La extrema cealaltă

Nu putem să vorbim despre rezultatele slabe, fără a le menţiona însă pe cele foarte bune. În capătul celălalt al listei se află instituţiile cu promovabilitatea cea mai bună în anul şcolar trecut (confirmate, de asemenea, de rezultate bune şi la examenul de bacalaureat): CNVA (99,75 la sută), „Spiru Haret” Tecuci (99,03 la sută), „Hogaş” Tecuci (98,73 la sută), „Cuza” (98,23 la sută), Pedagogic (96,77 la sută). De remarcat este însă că atât „Cuza” cât şi Pedagogicul au fost surclasate de Grupul Şcolar „Gh. Asachi” cu o promovabilitate de 98,61 la sută, procentul de promovare a bacalaureatului fiind aici de 61,66 la sută.

http://www.viata-libera.ro/articol-Topul_repetentilor_si_corigentilor_la_licee_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.