Jump to content

Primarul ignoră site-ul www.domnuleprimar.ro

Recommended Posts

Posted

Primarul, nepasator in fata doleantelor galatenilor

Actualul primar al Galatiului pare tot mai indiferent la "durerile" celor pe care ii conduce de sapte ani si jumatate. In ciuda numeroaselor promisiuni cum ca va fi mai aproape de galateni si va da dovada de transparenta in ceea ce priveste activitatea Primariei, realitatea este cu totul alta. O stim noi, cei din presa, o stiu galatenii, iar acum o stie o tara intreaga, pentru ca acest lucru devine evident pentru oricine acceseaza pe internet http://www.domnuleprimar.ro. Societatea romaneasca se schimba continuu si, odata cu ea, se schimba si oamenii. Pentru a nu ne-o lua vremurile inainte, am incercat sa tinem pasul cu schimbarea. In ultimele zile ne-am concentrat mai mult atentia asupra a ceea ce spun galatenii, am vrut sa aflam ce gandesc, ce le place sau nu si ce si-ar dori pentru viitor. Printre altele, am accesat si site-ul creat special pentru a realiza o punte de legatura intre cetateni si autoritatile locale. Despre http://www.domnuleprimar.ro am scris in nenumarate randuri, inca din momentul in care abia se preconiza realizarea paginii. E locul unde poti vedea ce-i nemultumeste pe oameni in relatia cu primarii, dar si cat de receptivi sunt alesii locali, daca le pasa de ceea ce se intampla in localitatea pe care o pastoresc.

Galatiul, locul al cincilea pe tara in topul reclamatiilor

Galatenii par sa fie foarte nemultumiti de modul in care decurge relatia lor cu Primaria. Cum altfel putem interpreta faptul ca pe site-ul "domnule primar", de la infiintare si pana acum, s-au postat nu mai putin de 802 sesizari la adresa primarului Dumitru Nicolae. Mai exact, galatenii au postat 116 opinii (locul al doilea in top) si 686 de reclamatii (locul 5 in top). Cine e mai reclamat decat Nicolae? Primarul din Cluj si primarii Sectoarelor 1, 3 si 6 din Capitala. Desi nu ne place sa facem comparatii cu vecinii, nu putem totusi sa nu remarcam un lucru: primarul din Braila a primit doar 198 de sesizari. De acord, Braila nu este un oras la fel de "greu" cum e Galatiul. Dar ce spuneti de Iasi, oras al carui primar a primit doar 563 de sesizari? Dar de Timisoara, cu numai 272 de sesizari? Sau Suceava, oras al carui primar a primit doar 62 de sesizari...?

Sesizarile, ignorate de Dumitru Nicolae

Nu ne-a surprins prea mult faptul ca Primaria Galati primeste multe reclamatii de la cetateni. O stiam de ani de zile. Ne-a frapat insa un lucru care nici vorba sa poata fi trecut cu vederea: primarul nu a raspuns nici macar la jumatate dintre sesizarile facute de contribuabili. Si sa nu credeti ca e asa, o moda printre primari, sa te faci ca nu vezi cum te critica cei care te-au ales. Mai ales cand e vorba de un spatiu public, asa cum e pagina de internet http://www.domnuleprimar.ro, unde esti expus in fata intregii lumi. E socant sa vezi cat de bine si-a inteles misiunea primarul Clujului, care a primit nu mai putin de 5.070 de sesizari. Emil Boc a raspuns la 4.619 dintre acestea, adica la 91,1% dintre reclamatii. Credeti ca a facut-o el insusi? Cu siguranta nu, dar e de apreciat cum a stiut sa-si mobilizeze subalternii din Primarie. Sa mai dam cateva exemple: Braila - 97,98% dintre sesizari au primit raspuns de la primar, Iasi - 78,15%, Bacau - 97,69%, Neamt - 88,36%, Timisoara - 71,37%, Tecuci - 100%. Cate reclamatii au primit raspuns din partea primarului Dumitru Nicolae? Incredibil de putine: 48,63%. Mai exact, la acest capitol Galatiul sta extrem de prost.

Niciun semn de la primar in 2008

De la inceputul anului, primarul a primit prin "domnule primar" 15 reclamatii, dar nu a raspuns la niciuna. Mai exact, ultimul raspuns din partea Primariei a venit pentru o sesizare din 14 decembrie. Dupa aceea... tacere. Domnule primar, functionarii dumneavoastra nu au venit inca din concediul de sarbatori? Asa de bine conduceti Primaria? Asa de mult va intereseaza problemele galatenilor? Celor 15 intrebari din acest an la care nu ati raspuns li se adauga 5 din decembrie (au fost 6 reclamatii, dar s-a raspuns doar la cea din data de 14). Au mai ramas probleme fara raspuns si in cazul celor 4 sesizari din noiembrie, alte 5 din octombrie...

Decat cu asa raspuns...

Am fost curiosi sa vedem si noi cum sunt tratate de catre primar sesizarile venite din partea contribuabililor. Mai exact, am vrut sa vedem cu suna un asemenea raspuns. Si am citit ultima sesizare la care s-a dat raspuns. Fara a mai face vreun comentariu, citam: sesizare - "D-le primar, site-ul Primariei nu poate fi accesat de circa 2 luni. Nu mai putem avea informatii de la Primarie decat deplasandu-ne acolo? In alta ordine, vad ca pe strada Portului si pe stradutele dintre blocurile de aici s-a trecut la aratura de toamna-iarna. Cand se va termina acest lucru si vor fi si ele asfaltate? Mai avem putin si ne rupem masinile de tot in gropile care sunt pe aici. Nu uitati ca vin alegerile. Stau de 20 de ani aici si printre blocuri nu s-a pus niciun strop de asfalt de cand sunt blocurile. Va multumesc si sper sa se rezolve cat mai repede"; raspuns - "In cartier Port, SC Distrigaz executa lucrari de schimbare a conductei de gaze naturale de joasa presiune - lucrare care este inca in derulare. Sesizarea dumneavoastra a fost transmisa la SC Distrigaz spre rezolvare".

Pe 25 ianuarie 2008, un domn care a semnat "Nicu" a comentat pe site, pe buna dreptate: "Raspunsul de mai sus e demn de papusile Muppets. Ce legatura are cu reclamatia?".

Mai e ceva de comentat?

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... =11#coment

Posted

Nu iau apărarea nimănui, dar v-aţi uitat cum sunt formulate unele sesizări? Exprimări de toată jena ... mai mult efortul de a-l mânji pe primar decât de a-şi spune problema ... asta chiar n-o vede nimeni?

Nu sunt partizanul lui Dumitru Nicolae, dar vă ataşez copia răspunsului primit la sesizarea din 12 dec. 2007

53_68bb21bb501ff06302dd9f16725706f8_thum

Normal ar fi fost să primesc răspunsul pe net, unde am şi postat.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.