Jump to content

Amenzi de mediu în valoare de 2,46 miliarde lei vechi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Amenzi de mediu în valoare de 2,46 miliarde lei vechi

În cursul anului trecut, comisarii Gărzii de Mediu Galaţi au efectuat 1.427 de controale, şi aici ne referim la controalele inopinate, planificate, precum şi cele tematice. Verificările efectuate pe parcursul anului trecut de către comisarii Gărzii de Mediu Galaţi s-au finalizat cu aplicarea a 111 de amenzi în valoare totală de 2,46 de miliarde de lei vechi, după cum ne-a declarat şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu.

Potrivit informaţiilor care ne-au fost furnizate de către şeful Gărzii de Mediu Galaţi, majoritatea amenzilor, şi anume 103, au fost aplicate agenţilor economici, în timp ce 4 amenzi au fost date persoanelor fizice, iar alte 4 sancţiuni au fost date autorităţilor administraţiei publice locale din judeţ. Mihai Turcu ne-a mai declarat că anul trecut numărul comisarilor de mediu s-a subţiat, unul dintre aceştia fiind numit subprefect al judeţului Galaţi, în timp ce un alt comisar de mediu a fost detaşat timp de câteva luni pe o funcţie de conducere în alt judeţ.

Cea mai „consistentă” amendă aplicată anul trecut a fost în sumă de un miliard de lei vechi. Tot în cursul anului trecut comisarii Gărzii de Mediu Galaţi au verificat 186 de sesizări primite şi care vizau nerespectarea legislaţiei de mediu sau existenţa unor probleme legate de mediu. În urma verificărilor făcute pe marginea aspectelor cuprinse în sesizările respective, comisarii Gărzii de Mediu Galaţi au aplicat 11 amenzi persoanelor juridice, precum şi un număr de 3 amenzi persoanelor fizice, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 309 milioane de lei vechi.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/nerespectarea-mediului-s-a-lasat-cu-amenzi-3684.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.