Jump to content

Scoase la vânuare, activele Commet nu-şi găsesc cumpărători


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Scoase la vânuare, activele Commet nu-şi găsesc cumpărători

O clădire şi un teren din municipiul Tecuci, care îi aparţin societăţii de construcţii metalice Commet SA, nu şi-au găsit cumpărători la licitaţia organizată săptămâna aceasta de Finanţe, deşi preţul afişat era redus la jumătate după ce primele încercări de vânzare eşuaseră.

Astfel, hala de zincare şi terenul aferent, în suprafaţă de 971,88 mp, aveau un preţ de pornire de 151.500 de lei, în condiţiile în care iniţial fuseseră evaluate la 303.000 de lei, fără TVA. Un alt teren, de 5.210 mp, care fusese evaluat la 195.000 de lei, afişa un preţ de pornire de 97.500 de lei, fără TVA.

„Niciunul dintre bunuri nu a fost valorificat”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) din Galaţi, George Marinescu. Instituţia le scosese la vânzare în încercarea de a recupera măcar o parte din datoria de peste 800.000 de lei pe care societatea tecuceană Commet a acumulat-o la bugetul consolidat al statului. Şi pe care vrea să o acopere. „Se pare că societatea tocmai ar fi efectuat o plată, însă cam mică, de 10.000 de lei”, a spus George Marinescu.

Finanţele vor să-şi recupereze creanţa cât mai repede, aşa că vor lua de la capăt procedura executării silite. „Probabil că, după ce vom ridica sechestrul de pe bunurile imobile pe care am încercat să le vindem acum, îl vom institui din nou. Vom relua procedurile”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi, George Marinescu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Activele_Commet_nu_sunt_atractive_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Terenurile Commet, puse în vânzare la jumătate de preţ

La câteva luni de la demararea procesului de executare silită, Fiscul încă se străduieşte să vândă terenurile întreprinderii de construcţii metalice Commet SA din Tecuci. Organul fiscal încearcă să recupereze astfel creanţe care, la 30 iunie, se cifrau la 767.000 de lei.

Sunt scoase la vânzare o hală de zincare cu terenul aferent, în suprafaţă de 971 de metri pătraţi, şi trei loturi de teren a câte 5.210 metri pătraţi situate în incinta întreprinderii din strada 1 Decembrie 1918, nr. 144. Evaluate iniţial la suma de 854.000 de lei, activele sunt puse în vânzare acum la jumătate de preţ. Astfel, la următoarea licitaţie, bunurile vor afişa preţuri de pornire cuprinse între 89.025 de lei şi 151.500 de lei, fără TVA.

Licitaţia va avea loc pe 29 august, de la ora 10.00, la sediul Finanţelor Publice Tecuci, din strada 1 Decembrie 1918, nr. 43. Până atunci, potenţialii cumpărători vor fi obligaţi să depună o garanţie de 10 la sută din preţul de pornire, pentru a putea participa la licitaţie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Fiscul execută silit Commet SA Tecuci. Sediul firmei este scos la vânzare!

Licitaţia are loc pe data de 1 noiembrie, la sediul societăţii. Preţul de pornire a licitaţiei este de circa 1,4 milioane de lei şi include o clădire cu etaj de 3.290 mp şi terenul aferent în suprafaţă de 1.700 mp.

Fiscul încearcă prin această licitaţie să recupereze o parte din datoria pe care societatea o are către bugetul de stat. Cifrele financiare pe anul trecut sunt dezastruoase. Societatea a înregistrat pierderi de peste 2,2 milioane de lei, datoriile restante ajungând la circa 14 milioane de lei.

Firma are un acţionariat ascuns sub o adevărată reţea de firme. Astfel, pachetul majoritar de la Commet este deţinut de Uzinexport SA Bucureşti, care la rândul ei este controlată de Uzin International SA Bucureşti şi Iprolam SA Bucureşti. Aceste firme au la rândul lor alte firme ca acţionari şi, tot aşa, până la pierderea definitivă a urmei.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

COMMET Tecuci, executată silit

A fost cândva un reper al economiei Tecuciului, situată chiar la intrarea în oraş, acum s-a ales praful. ANAF şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi scot la vânzare marţi, 1 noiembrie, ceea ce a mai rămas din firma COMMET Tecuci, adică sediul administrativ (un imobil P+1) şi terenul aferent, de 1.700 de metri pătraţi.

Ajunsă la al doilea termen, licitaţia se va desfăşura la sediul Administraţiei Finanţelor Publice Tecuci şi va porni de la 1,13 milioane lei (pentru sediu) şi 212.943 lei (terenul), ambele preţuri fiind fără TVA.

Având ca obiect principal de activitate fabricarea de construcţii metalice, COMMET Tecuci a înregistrat pierderi uriaşe în ultimii ani. Conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, numai în ultimii 4 ani s-au contabilizat pierderi nete de circa 13 milioane lei: 2,3 milioane în 2010, 2,77 milioane în 2009, 2,56 milioane în 2008 şi 5,2 milioane în 2007.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.