Jump to content

109 gălăţeni cercetaţi de Anticorupţie


dcp100168
 Share

Recommended Posts

109 gălăţeni cercetaţi de Anticorupţie

La nivelul Serviciului Judeţean Anticorupţie Galaţi au fost înregistrate şi înaintate către unităţile de parchet competente 34 lucrări penale privind fapte de corupţie, din care 9 către DNA şi 25 către alte unităţi de parchet. După natura lor, acestea au fost încadrate după cum umează: 31 infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, 2 infracţiuni de trafic de influenţă şi o infracţiune de dare de mită. ”În cele 34 lucrări înaintate de către serviciul nostru către organele de parchet au fost primite un număr de 32 de delegări. De la instituţiile de parchet au fost primite un număr de 56 de delegări în 41 dosare penale, înregistrate după cum urmează: 13 dosare penale înregistrate la Direcţia Naţională Anticorupţie şi 28 dosare penale înregistrate la alte unităţi de parchet.

În funcţie de structura MAI din care fac parte persoanele care au făcut obiectul lucrărilor penale şi al ordonanţelor de delegare, putem împărţi lucrările astfel: 31 au ca obiect funcţionari din cadrul Poliţiei Române; unul are ca obiect cadre militare din cadrul Jandarmeriei Române; 4 au ca obiect funcţionari din cadrul Poliţiei de Frontieră Române; 4 au ca obiect angajaţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi un altul are ca obiect funcţionari din Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

În cursul cercetărilor, 109 persoane au avut calitatea de făptuitor, din care 59 sunt funcţionari ai MAI: 16 persoane cu funcţii de conducere şi 43 sunt lucrători cu funcţii de execuţie. Din acest număr, 11 persoane au fost puse sub învinuire, 8 persoane au avut calitatea de inculpat, 3 au fost reţinute şi 2 au fost arestate. De asemenea în anul 2010 au fost organizate 7 acţiuni de prindere în flagrant, coordonate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi”, se arată în comunicatul de presă remis de Serviciului Judeţean Anticorupţie Galaţi.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/109-persoane-cercetate-din-care-59-de-functionari-ai-mai-3717.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.