Jump to content

Permis conducere suspendat


LaurX82
 Share

Recommended Posts

Nu stiu unde sa postez, daca nu e bine, rog un admin sa imi mute topicul unde trebuie...

Acum 1.5 ani, ma oprit politia pentru o greseala in trafic, nu prea e vina mea dar... si mi-a luat permisul, era in vara prin august, nu puteam sa stau fara permis si am facut contestatie, la prima sedinta am fost amanat, la 2a nu am putut veni pentru ca, am avut un accident exact in ziua cand trebuia sa ma prezint la tribunal. Si am primit acasa citatie ca procesul este suspendat, el sa facut in lipsa, ceva de genu...

De atunci a trecut un an, eu nu mi-m batut capul sa ma mai duc la tribunal, am crezut daca e suspendat... o sa ramana asa, nu stiam ce sa fac, in fine...

Acum am primit iara citatie sa ma prezint la proces, tocmai pe 28 februarie.

Acum sunt intr-o stare ciudata rau, nu stiu ce sa fac, sa ma prezint la tribunal..., dar daca pierd procesul si raman fara permis in primavara pentru 30 zile, doar sa fac recus si iara ma complic si stau pe drumuri (sau nu stiu sigur, daca nu ma prezint iara nu stiu ce o sa se intample, daca pierd o sa dau permisul in iarna pentru 60 zile, asta e raman in iarna fara decat acum in primavara. Eu vreau normal sa scap de probleme, dar as vrea sa castig totusi ca nu prea eram de vina si alti fac mai rau si nu le retine permisul, si eu pentru o prostie...

Sau ar mai fi o solutie, dar nu stiu cum sa fac sau daca e bine, sa renunt la plangere si sa predau permisul acum in februarie si stau acum pieton, asa e iarna si nu merg cu motoreta. Daca stiam ca imi mai vine citatie acum, ma duceam in decembrie si renuntam la plangere. Amenda e platita deja. Am facut contestatia sa am permisul, trebuia sa plec cu motoreta din localitate si aveam nevoie de permis.

Oare politia se complica mult la un assemenea proces, sa aduca alte acte si dovezi ? Nu am fost filmat si nu e de depasirea vitezei radar ceva.

Daca stie cineva ce este mai bine sa fac si cum sa fac, il rog foarte mult sa imi spuna, pe mess sau privat dau mai multe detalii.

Edited by cosx25
Link to comment
Share on other sites

Acum am primit iara citatie sa ma prezint la proces, tocmai pe 28 februarie.

esti citat la instanta pentru a se constata perimarea judecarii cauzei

Acum sunt intr-o stare ciudata rau, nu stiu ce sa fac, sa ma prezint la tribunal..., dar daca pierd procesul si raman fara permis in primavara pentru 30 zile, doar sa fac recus si iara ma complic si stau pe drumuri

pentru contraventiile la codul rutier NU mai exista recurs

Sau ar mai fi o solutie, dar nu stiu cum sa fac sau daca e bine, sa renunt la plangere si sa predau permisul acum in februarie si stau acum pieton, asa e iarna si nu merg cu motoreta.

Degeaba face cerere de renuntare acum, permisul trebuie predat cand hotararea devine definitiva.Asa ca, mai stai cu permisul pana la termen, si-l predai cand iti vine hot.acasa.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru nelamurire. Dar partea cu perimarea asa este, asa scrie in citatie. Am cautat pe net cam ce vrea sa insemne, dar nu prea am inteles in cazul meu, deci acum se inchide procesul, dar in favoarea cui ? a mea sau a politei (fond) ? asta nu prea o intleg...

Am auzit la alti ca daca castig, o sa imi dea bani inapoi pe amenda, dar nu prea ma intereseaza asta, nu tin neaparat sa castig, barim sa raman cu permisul in buzunar :)

Predau permisul cand imi vine hotararea acasa, dar sa nu vina pe timp de vara, e belea :(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

La mine la dosar scrie asa: Constată perimată cererea

Solutie: Admite excepţia perimării. Constată perimată cauza civilă.

Nu prea inteleg ce inseamna, dar inca nu mi-a venit nimic acasa ca sa predau permisul, dar nici eu nu starnesc k... sa nu puta mai rau, cand o veni o veni... :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.