Jump to content

Galmopan - executată silit pentru datorii de 100 de miliarde de lei vechi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Galmopan vrea 7% din piaţa de biscuiţi

Producatorul de biscuiti Galmopan din Galati, unul dintre principalii jucatori din industria de morarit si panificatie, vrea sa ajunga, la sfarsitul acestui an, la o cota de circa 7%, la nivel national, pe segmentul biscuitilor, la circa un an de la deschiderea fabricii de la Braila, potrivit reprezentantilor companiei.

Compania a inaugurat anul trecut la Braila o fabrica de biscuiti si produse zaharoase, una dintre cele mai mari unitati din tara, in urma unei investitii de circa cinci mil. euro. Galmopan produce mai multe sortimente de biscuiti zaharosi, urmand ca in perioada viitoare productia sa fie extinsa cu o noua linie de biscuiti glutenosi. In prezent, biscuitii produsi la Braila sunt vanduti doar in Romania, iar planurile companiei pentru perioada urmatoare prevad vanzarea acestora pe plan extern, printre destinatiile posibile s-ar putea numara Turcia, dar si tari din Asia.

Valoarea pietei interne a biscuitilor este estimata la peste 60 milioane de euro, principalii jucatori fiind Ulker (Ulpio), Supreme Group (Ulpio), European Drinks (Zoo), Romdil (Unica), Rostar (Fox). Alti jucatori importanti sunt Nestle si Parmalat. “Piata de dulciuri incepe sa se aseze, nefiind de asteptat schimbari majore in perioada urmatoare”, afirma reprezentantii societatii din Galati. Galmopan are in portofoliu mai multe sortimente de biscuiti zaharosi, iar acesta va fi imbogatit in perioada urmatoare si cu alte produse. Cu afaceri de circa 40 mil. euro in 2007, Galmopan este principalul furnizor de produse de panificatie in Braila si Galati. Firma face parte din grupul de firme Galmopan din Galati. Compania a anuntat recent ca are planificate investitii de circa 30 milioane de euro pentru extinderea fabricii de produse zaharoase si relocarea unitatilor de panificatie si procesarea laptelui. Astfel, circa 15 milioane de euro sunt alocate pentru extinderea activitatilor din cadrul Zonei Libere Braila, unde se construiesc spatii de depozitare si pentru aducerea de noi linii pentru fabricarea produselor zaharoase.

http://www.standard.ro/articol_47338/ga ... cuiti.html

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Investiţiile Galmopan Galaţi, în aşteptare

Petrică Herăscu, acţionarul majoritar al grupului de firme Galmopan, unul dintre cei mai mari producători din industria alimentară din zona Galaţi-Brăila, a declarat că două dintre proiectele de investiţii vor fi amânate până la primăvară. În valoare totală de 14 milioane de euro, sumele, provenind din fonduri structurale, erau destinate dezvoltării fabricilor de panificaţie şi lactate. „Organizarea licitaţiilor va avea loc în primăvară, pentru că suntem siguri că preţurile la echipamente vor mai scădea”, a precizat Petrică Herăscu.

Galmopan deţine una din cele mai mari unităţi de panificaţie din zonă şi o fabrică de lactate, cu un portfoliu de peste 500 de produse de morărit, panificaţie, lactate şi patiserie. Investiţiile din 2008 au fost direcţionate către construirea unei mori de porumb cu o capacitate de peste 200 de tone pe an, diversificarea brandurilor de biscuiţi şi consolidarea mărcii de lactate Galacta. Potrivit propriilor estimări, în 2008, cifra de afaceri a grupului a depăşit 70 de milioane de euro, înregistrând o creştere cu peste 45% faţă de anul precedent.

În ediţia din 2008 a Top 300 cei mai bogaţi români, editată de revista Capital, fraţii Petrică şi Marius Herăscu figurau cu o avere estimată la 54-56 milioane de euro, în 2007.

http://www.capital.ro/index.php?section ... 6378&rss=1

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

:bandit: S.C. Galmopan S.A. :raygun: ... Cea mai NESERIOASA, INCOMPETENTA, BATJOCORITOARE si FARA RESPECT FATA DE LEGE firma din cate am cunoscut(am avut ghinionul) si auzit... Intr-adevar FUGITI CAT PUTETI! Am lucrat la ei cateva luni, interval in care am trait cateva experiente de neimaginat si nemaiauzite: 1.INCOMPETENTA de la A la Z manifestata prin angajati cu CAZIER!!! :surprise: LOOOOL, aflati uneori sub influenta sucului de butuc(scapau pe jos lazile cu pungi de lapte, serveau nestingheriti 2-3 beri la cutie pe traseu,etc) Aici ii inteleg pt ca nu mai vrea nimeni sa se angajeze la ei; 2. NESERIOZITATE: Cand era perioada salariului trebuia sa ne rugam efectiv sa fim platiti iar daca ne duceam sa intrebam de ce nu suntem platiti ni se spunea pe ton ridicat si defensiv :madanimated: "Iar vreti bani?! Lasati-ma ca ma treaba, veniti maine!" si primeam banii de buzunar(ca ala chiar nu se numeste salariu) cu 3-4 saptamani intarziere. Ma gandeam eu:"Vrei sa-mi fac treaba corect si cinstit...dar tu nu-mi dai salariul cuvenit...mai meriti sa-mi fac treaba corect si cinstit?".Asa ne plimbau de la un functionar la altul pana isi ziceau "Hai ma, da-le banii sclavilor astora...".Asta era pe vremea cand lucram eu, acum stiu de la un prieten ca in perioada 25.04.09 s-a dat avansul(prima din cele 2 parti ale unui salariu) pe luna FEBRUARIE!!!...Doamne, Dumnezeule! Inca mai exista Homo Sapiens! 3.BATJOCORITOARE si FARA RESPECT FATA DE LEGE: Am primit sanctiunea MAXIMA fara nici un avertisment (adica mi-au retinut din salariu 10% pe 3 luni) pentru faptul ca intr-o zi am depasit cu 15km/h limita de viteza(masina are GPS) pe un drum european nou si putin circulat(limita e 100km/h si eu am avut 115km/h)!!! :death: Am facut contestatie,mi-au respins-o. Cu asta se umpluse paharul cu mizeriile facute de ei si am zis ca ma duc la tribunal.M-am informat, si cu legea in mana am descoperit ca ei incalca mai multe legi(Codul Muncii) decat respecta...cam 60% nu sunt respectate:Articolele 8,19,39alin1litb,d,h,40alin2litb,c,108,111alin1,112alin2,113alin2,117alin1,2,118alin2,119,120,131,156,161,164(Salarizarea),171,173,259,265,267,etc.,etc.,etc.,Va dati seama cati bani as fi obtinut prin despagubiri...imi pare rau ca nu m-am dus atunci"(nu aveam bani de judecata ca....luam 500lei trasi de par...)

Am stat la ei ca sa pot spune ca am lucrat in distributie, apoi mi-am gasit un post de sofer distribuitor si agent vanzari pe Mercedes Sprinter nou si faceam salariu de 1500-2000LEI,VA JUR! De asta sunte asupriti si batjocoriti romanii...pt ca accepta,tac si cara...Treziti-va,fratilor!...

Link to comment
Share on other sites

............De asta sunte asupriti si batjocoriti romanii...pt ca accepta,tac si cara...Treziti-va,fratilor!...

Desigur, ceea ce spui nu poate fi numit decat frustrant.

As avea cateva precizari de facut: contestatia ai depus-o unde? la ei(firma unde lucrai)? normal ca ti-au respins-o..Dar..de ce nu te-ai dus mai departe, in instanta? Si acele nereguli de care spuneai mai sus, puteau fi de asemenea combatute tot prin proces. Conflictele de munca ce ajung in instanta, NU suporta cheltuieli judiciare. Ar fi trebuit doar o cerere scrisa de mana, o depuneai la Tribunal sau o trimiteai prin posta cu confirmare de primire, si punct. Nu ti-ar fi trebuit nici consiliere, nici avocat. Si crede-ma, in proportie de 99%, instantele dau castig de cauza angajatului...

Daca nu ai stiut pana acum, nutresc speranta, ca pe viitor, in eventualitatea unui caz similar, sa tii cont de ele, si sa nu ierti nimic:) Pe primul loc sunt drepturile tale, nu?;) (angajatorul - normal sa fie asa - isi vede de interesul propriu).

Zi faina!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
Daca nu ai stiut pana acum, nutresc speranta, ca pe viitor, in eventualitatea unui caz similar, sa tii cont de ele, si sa nu ierti nimic:) Pe primul loc sunt drepturile tale, nu?;) (angajatorul - normal sa fie asa - isi vede de interesul propriu).

Zi faina!

Catilina22003, spune-mi te rog daca as mai putea acum, dupa 1 an, sa contest la tribunal marsaviile Galmopan-ului. Dupa Galmopan am lucrat la o firma de inghetata unde au dat afara nelegal 8 angajati printre care si eu. Mai pot face ceva dupa 6 luni de la concediere? Atunci nu eram asa documentat si mor de ciuda... multumesc!...

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Galmopan - executată silit pentru datorii de 100 de miliarde de lei vechi

Unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a produselor de panificaţie, Galmopan SA, este executat silit pentru datorii la stat de peste 10 milioane de lei noi, adică mai mult de 100 de miliarde de lei vechi! În încercarea de a recupera aceşti bani, Fiscul a scos la licitaţie două dintre activele companiei: o moară din municipiul Galaţi şi un teren arabil extravilan de pe raza localităţii brăilene Vădeni. Moara Nr. 2 – un complex din strada Ana Ipătescu, compus din construcţii pe 3.509,49 de metri pătraţi şi teren de 6.685,22 de metri pătraţi – a fost evaluată la 3.379.300 de lei. Terenul din Vădeni, în suprafaţă de 38.067 de metri pătraţi, a fost evaluat la 1.446.500 de lei.

Bunurile nu s-au vândut nici la prima licitaţie, când s-au afişat preţurile stabilite de evaluatori, şi nici la a doua licitaţie, vineri, când preţurile au coborât cu 25 la sută, până la 2.534.475 de lei pentru moară şi 1.084.875 de lei pentru terenul din judeţul Brăila (valorile nu conţin TVA).

A existat, totuşi, o persoană interesată de aceste active, însă nu a putut participa la licitaţia de vineri din cauză că nu îndeplinea toate condiţiile de înscriere, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, George Marinescu.

Conform aceleiaşi surse, cele două active ale Galmopan vor fi scoase din nou la licitaţie, cel mai probabil în februarie, şi vor afişa preţuri de pornire reduse la jumătate. Ca şi la licitaţiile anterioare, participanţii vor fi obligaţi să depună drept garanţie sume egale cu 10 la sută din preţul de pornire al activului pe care vor să îl achiziţioneze.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Vânzarea activelor Galmopan a eşuat

Cu datorii de peste 10 milioane de lei la bugetul de stat, compania gălăţeană de morărit şi panificaţie Galmopan rămâne cu proprietăţile neatinse.

Fiscul, care scosese la licitaţie două dintre activele societăţii, a eşuat în încercarea de a-şi recupera creanţele şi este nevoit să reia procedura de executare silită. „Vineri, o moară din Galaţi şi un teren din judeţul Brăila ale companiei Galmopan au fost scoase la licitaţie pentru a treia oară, însă cei doi ofertanţi existenţi au fost descalificaţi din cauza neconcordanţelor apărute în dosarele lor. Acum, procedura trebuie reluată, însă decizia este atributul exclusiv al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, de la Bucureşti, care administrează şi compania Galmopan”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din Galaţi, George Marinescu.

Finanţele scoseseră la licitaţie Moara Nr. 2 din Galaţi (construcţii pe 3.509,49 mp şi teren de 6.685,22 mp), evaluată la 3.379.300 de lei, şi un teren de 38.067 mp din comuna brăileană Vădeni, evaluat la 1.446.500 de lei. Preţurile au coborât la jumătate vineri, la a treia licitaţie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Vanzarea_activelor_Galmopan_a_esuat_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Un gălăţean a cumpărat moara Galmopan

După mai multe încercări eşuate de a vinde o parte din activele companiei locale de panificaţie Galmopan şi de a acoperi astfel datoriile la stat de peste 10 milioane de lei ale acesteia, Fiscul a găsit un cumpărător pentru moara din Valea Oraşului şi pentru terenul aferent.

Bunurile, pe care Fiscul urmează să încaseze o sumă echivalentă cu o cincime din volumul creanţelor, au fost adjudecate de un gălăţean a cărui identitate nu a fost făcută publică. „Moara Nr. 2, din strada Ana Ipătescu nr. 12, compusă dintr-un teren în suprafaţă de 6.685,22 de metri pătraţi şi construcţii în suprafaţă de 3.509,49 de metri pătraţi, a fost adjudecată de o persoană fizică din Galaţi pe 30 martie, în cadrul primei licitaţii din cadrul celei de-a doua sesiuni”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din Galaţi, George Marinescu.

Cumpărătorul, care s-a luptat cu o societate comercială ca să pună mâna pe moara Galmopan şi pe terenul aferent, s-a arătat dispus să plătească cu 600.000 de lei mai mult decât preţul de pornire a licitaţiei. „Moara fusese evaluată la 3.379.300 de lei, însă, din cauză că a licitaţiile anterioare nu au atras ofertanţi, preţul de pornire a scăzut la jumătate, până la valoarea de 1.689.650 de lei. La licitaţia din 30 martie, însă, au existat doi ofertanţi: o societate comercială şi persoană fizică ce şi-a adjudecat moara contra sumei de 2,3 milioane de lei. Tranzacţia este fără TVA, pentru că valoarea terenului este mai mică decât cea a construcţiei”, a spus Marinescu.

Există, însă, o problemă. Până ieri, banii nu ajunseseră în conturile statului. Fiscul este dispus să mai aştepte, dar nu foarte mult. „Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) Bucureşti, cea care administrează Galmopan şi care orchestrează acţiunea de recuperare a creanţelor de la această companie, ar putea aştepta banii până joi. Dacă nu vor intra în conturi până atunci, cumpărătorul va fi descalificat şi va pierde garanţia pe care a depus-o înainte de licitaţie, de 10 la sută din preţul de pornire, adică 168.965 de lei”, a explicat purtătorul de cuvânt al Finanţelor gălăţene.

Pentru recuperarea celor peste 10 milioane de lei datorate de Galmopan, DGAMC Bucureşti a scos la licitaţie şi un teren de 38.067 de metri pătraţi pe care compania îl deţine în comuna brăileană Vădeni şi care a fost evaluat la 1.446.500 de lei. Pământul nu a atras niciun ofertant, deşi preţul său a coborât la 723.250 de lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Tranzactie-surpriza_un_galatean_a_cumparat_moara_Galmopan_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Cumpărătorul morii a pierdut tot

Persoana care şi-a adjudecat moara Galmopan din Valea Oraşului la licitaţia organizată de Fisc în martie a pierdut suma pe care o depusese drept garanţie. Aproape 170.000 de lei au rămas în buzunarul statului, din cauză că ofertantul câştigător nu a putut plăti suma de 2,3 de milioane de lei cu care cucerise Finanţele. Maria Fotea este persoana fizică pe care Finanţele au desemnat-o câştigătoare la licitaţia din 30 martie. Femeia, despre care nu se ştie decât că este din Galaţi, şi-a măsurat atunci puterile cu firma Prutul SA şi – culmea! – a ieşit învingătoare.

Pentru vechea moară Galmopan din strada Ana Ipătescu, în suprafaţă de 3.509 mp, şi pentru terenul aferent de 6.685 mp, care stau ca un ghimpe în coasta fabricii de ulei „Prutul”, gălăţeanca s-a arătat dispusă să plătească ameţitoarea sumă de 2,3 milioane de lei. Mult chiar şi pentru o companie de talia „Prutului”, care s-a declarat învinsă.

Este suficient de greu de crezut că un gălăţean dispune de atâţia bani, dar că îi mai dă şi pe o moară veche pare deja o poveste. La bursa zvonurilor se aude că Maria Fotea nu ar fi fost decât pionul firmei Galmopan, care ar fi încercat astfel să reintre în posesia clădirii.

Indiferent dacă scenariul este real sau nu, tranzacţia a căzut zilele acestea. Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) Bucureşti, care pusese în vânzare bunurile Galmopan pentru a recupera cele peste 12 milioane de lei pe care compania de panificaţie le datorează statului, a primit o cerere de plată eşalonată din partea Mariei Fotea. Susţinând că nu poate achita o dată cele 2,3 milioane de lei pe care le oferise pentru moară, femeia a solicitat să i se permită să facă plata în rate. Cererea i-a fost respinsă, săptămâna asta, de DGAMC Bucureşti. În consecinţă, Maria Fotea a pierdut şi moara, şi garanţia pe care o depusese înainte de licitaţie: 168.965 de lei, reprezentând 10 la sută din preţul de pornire a licitaţiei. Banii au rămas în conturile statului.

Galmopan, iertată de stat

Între timp, însă, Galmopan nu a stat cu mâinile în sân, încercând să convingă Fiscul să îi lase atât moara, cât şi posibilitatea de a-şi achita în rate datoriile către stat. „Procedura de executare silită s-a oprit, pentru că Galmopan este în plină procedură de depunere a documentaţiei pentru obţinerea facilităţilor la plata obligaţiilor bugetare, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 29 din 2011 privind reglementarea acordării eşalonărilor la plată”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi, George Marinescu.

Statul i-ar putea permite astfel companiei gălăţene să-şi plătească datoriile de peste 12 milioane de lei eşalonat, în cel mult cinci ani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Mai multe firme cer falimentul Galmopan

Galmopan are datorii de peste 15 de milioane de lei, dintre care 12 milioane reprezintă impozite şi taxe neplătite către bugetul de stat, precum şi penalităţile aferente. Firma a trecut deja prin mai multe executări silite organizate de Fisc, însă nu a pierdut deocamdată nicio proprietate.

Firma Galmopan SA Galaţi, cea mai mare fabrică de pâine din judeţ, trece printr-o perioadă foarte dificilă din punct de vedere financiar. Pe rolul Tribunalului Galaţi s-au adunat deja mai multe dosare prin care se solicită intrarea în faliment a firmei care-i are ca acţionarii majoritari pe fraţii Marius şi Petrică Herăscu.

Galmopan are datorii de peste 15 de milioane de lei, dintre care 12 milioane reprezintă impozite şi taxe neplătite către bugetul de stat. Firma a trecut deja prin mai multe executări silite organizate de Fisc, însă nu a pierdut deocamdată nicio proprietate. De fiecare dată, proprietarii Galamopan au reuşit să obţină reeşalonări în plată şi păsuiri.

În ultimii ani, Marius şi Petrică Herăscu au renunţat total sau parţial la mai multe din afacerile pe care le au la Galaţi. Ei au investit sume importante la Brăila, acolo unde au o modernă fabrică de biscuiţi şi prăjituri.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Galmopan are datorii de 773.179 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate

Vulcan SA, European Food SA, Oncos SA sunt firmele private cu cele mai mari debite la bugetul asigurărilor de sănătate, la 1 octombrie 2012, exclusiv din contribuţiile individuale ale salariaţilor la Sănătate, bani pe care firmele i-au reţinut din salariile angajaţilor, dar nu i-a virat la buget. Lista se fundamentează pe informaţiile publicate de ANAF la capitolul obligaţii restante la bugetul asigurărilor de sănătate la 1 octombrie 2012.

1. Vulcan SA, companie membră a grupului Tender, a reţinut până la 1 octombrie 2012 suma de 2,080,521 de lei de la salariaţi în contul contribuţiei individuale la Sănătate, dar nu a virat-o mai departe la buget. S-a început procedura de executare silită.

2. European Food SA, firma deţinută de Ioan şi Viorel Micula, are datorii de 1,308,328 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate, exclusiv din contribuţiile reţinute de la angajaţi la Sănătate care nu s-au virat mai departe la buget. S-a început executarea silită.

3. Oncos SA, controlată de omul de afaceri Vasile Onaca, are datorii la bugetul asigurărilor de Sănătate de 1,049,777 de lei, doar din banii reţinuţi de la salariaţi, aferenţi cotei lor de contribuţie la Sănătate, pe care nu i-a virat la buget. S-a început executarea silită.

4. C&C MH Confort SRL, firma de construcţii a omului de afaceri Georgică Cornu, are datorii la bugetul asigurărilor de sănătate de 887,663 de lei, doar din contribuţiile individuale la Sănătate reţinute de la angajaţi, bani pe care firma nu i-a virat la buget. S-a început procedura de executare silită.

5. Galmopan SA, cea mai mare fabrică de pâine din Galaţi, are datorii de 773,179 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate, doar din contribuţiile reţinute de la salariaţi pentru asigurarea la Sănătate, dar nevirate la buget. S-a început procedura de executare silită.

economica.net

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Galmopan îşi plăteşte birurile "în natură"

Aleşii locali şi-au dat acceptul pentru preluarea în domeniul public al Galaţiului şi administrarea Consiliului Local a unui imobil proprietatea SC Galmopan SA. Spaţiul respectiv este situat la parterul blocului C120 din Micro 39 şi interesul municipalităţii este justificat de faptul că imobilul se află într-o zonă unde are în vedere reabilitarea şi modernizarea spaţiilor publice urbane în grădiniţe. Nu e prima dată când aleşii locali preiau un imobil aparţinând Galmopan. În 2010, la iniţiativa fostului primar Dumitru Nicolae, aleşii au aprobat preluarea în administrare a unui alt imobil, situat pe strada Ana Ipătescu nr. 12.

Primarul Marius Stan a explicat motivele acestei preluări, precizând că la fel se va proceda şi cu societăţi aflate într-o situaţie similară. „Galmopan varsă taxe şi impozite la bugetul de stat. Statul, prin ANAF, poate ca, în contul unei datorii pe care o are contribuabilul la bugetul de stat, să preia un bun în proprietate, bun pe care îl dă în administrare gratuită unităţii administrativ teritoriale. Administraţia locală câştigă fără a face nimic. Este un sprijin din partea statului pe care trebuie să fii inconştient să-l refuzi!”, a punctat Marius Stan.

Aşa cum v-am mai informat, pe masa aleşilor locali a ajuns o listă lungă de imobile pe care Galmopan este dispus să le dea în plată în vederea stingerii obligaţiilor la buget, explicând că se confruntă cu o „temporară lipsă de lichidităţi care a făcut să întârzie cu plata obligaţiilor”. În adresa trimisă primarului Marius Stan, grupul de firme Galmopan Galaţi îşi manifestă disponibilitatea de a renunţa în favoarea Primăriei la o serie de terenuri, imobile care pot fi transformate în locuinţe sociale, birouri şi spaţii comerciale. Cap de listă este fostul kartodrom (23.638 de mp în Grădina Publică) pe care Galmopan îl consideră pretabil pentru construirea unor blocuri ANL. „După ce vom intra în posesia imobilelor, vom încerca să le amenajăm în folosul nostru, pentru că nu sunt proprietatea noastră, ci în folosinţă gratuită. Iar amenajarea de locuinţe este cea mai stringentă”, a precizat primarul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...
Galmopan Industrie a intrat în insolvenţă
Galmopan Industrie SA Galaţi, ce face parte din grupul de firme controlat de familia Herăscu, a intrat în insolvenţă la cererea administratorului judiciar, potrivit sentinţei dată de Tribunalul Galaţi, ieri. Societatea a avut în 2012 pierderi de 3,8 milioane lei, mai mari decât cifra de afaceri, care a fost de circa 3 milioane de lei. Tribunalul din Galaţi a decis ca termen de depunere a creanţelor data de 8.02.2014, urmând ca tabelul preliminar al creditorilor să fie publicat pe data de 24.02.2014, iar tabelul definitiv să fie gata până în martie 2014.
Totodată, Galmopan SA, altă companie a grupului are datorii care depăşesc 62 de milioane de lei şi se află şi în executare silită de către ANAF pentru suma de peste 22.000 lei.
Pe rolul Tribunalului Galaţi s-au adunat deja mai multe dosare prin care se solicită intrarea în faliment a firmelor din grupul Galmopan, care a fost executat de mai multe ori de Fisc.
De fiecare dată, proprietarii Galamopan au reuşit să obţină reeşalonări în plată şi păsuiri. În ultimii ani, Marius şi Petrică Herăscu au renunţat total sau parţial la mai multe din afacerile pe care le au la Galaţi. Ei au investit sume importante la Brăila, acolo unde au o fabrică de biscuiţi şi prăjituri.
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Galmopan a închis fabrica de pâine

* Informaţiile din justiţie arată că firmele din grupul Galmopan au probleme financiare grave * Galmopan Cereale SA este în lichidare, Galmopan Grup SRL este în faliment, iar Galmopan Industrie SA şi Galmopan SA sunt în insolvenţă

 

Pâinea noastră cea de toate zilele - evident, cea fabricată de Galmopan - a dispărut de pe piaţă. În puţinele chioşcuri pe care producătorul le mai are în oraş se vinde acum pâinea altora. Cum s-a ajuns aici? Patru firme mari avea, potrivit Registrului Comerţului, grupul Galmopan, în zilele bune. Este vorba despre: Galmopan Cereale SA, Galmopan Grup SRL, Galmopan Industrie SA şi Galmopan SA. Acum firma reprezentativă pentru panificaţia gălăţeană se zbate pentru supravieţuire. Prima dintre firmele enumerate mai sus este în lichidare, a doua e în faliment, iar ultimele două sunt în insolvenţă.
Problemele prin care trece Galmopan ating interesul public din cel puţin trei puncte de vedere: soarta celor câteva sute de angajaţi, starea economiei locale şi aprovizionarea oraşului cu pâine. Dispariţia unui brand de tradiţie este deja o chestiune colaterală.
Menţionăm că, în ciuda încercărilor noastre repetate, Petrică Herăscu, acţionarul majoritar al Galmopan, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.

 

Pâinea gălăţeanului a dispărut de pe piaţă

 

Vânzătoarele din chioşcurile Galmopan (Barieră şi Micro 19) ne-au spus că fabrica de pe strada Coşbuc nu le mai livrează pâine din producţie proprie de două săptămâni. Şi tot de două săptămâni nu se mai vinde pâinea de la fabrica Galmopan nici în chioşcul de pe Coşbuc, ne-a spus vânzătoarea. De altfel, nicăieri în oraş nu am mai găsit pâinea renumitului producător local.

 

Panificaţia, legea şi banii

 

Galmopan Grup SRL a cerut pe 25 noiembrie 2013 deschiderea procedurii de reorganizare a firmei, pentru ca, în mai puţin de două luni, adică pe 14 ianuarie 2014, judecătorul sindic să constate că societatea a solicitat să fie supusă procedurii simplificate a falimentului, pe care a şi deschis-o. În cererea iniţială, reprezentantul societăţii arată că aceasta a fost înfiinţată în 2008 şi că are ca obiect de activitate fabricarea produselor de panificaţie, morărit şi biscuiţi, precum şi comercializarea acestora, precizând că va depune un plan de reorganizare, ceea ce înseamnă că speranţele erau pe atunci de redresare.
În martie, în buletinul procedurilor de insolvenţă a fost publicat tabelul preliminar al creditorilor, cu toţi cei care încearcă să-şi recupereze datoriile de la Galmopan Grup SRL, aflată acum în faliment. Potrivit tabelului preliminar, cea mai mare sumă o are de recuperat Banca Comercială Carpatica - 5.499.471 lei, urmează Banca Transilvania - 895.238 lei, Makinvest Com SA - 806.500 lei, Combavipor SA  - 735.723 lei, Alcom SA - 402.198 lei. În total, sunt 11 entităţi care cer recuperarea datoriilor de la Galmopan Grup SRL, iar cea mai mică datorie este cea solicitată de municipiul Galaţi - 230 de lei. După cum se poate observa, cele mai importante datorii provin din credite restante.
Din Buletinul Procedurilor de Insolvenţă reiese că Galmopan SA, prin reprezentantul legal Constantin Iancu, a cerut instanţei de judecată, în martie, deschiderea procedurii de reorganizare judiciară. Cererea i-a fost acceptată, nu înainte de a se conexa acestui dosar un altul, în care nu mai puţin de 15 societăţi, printre care şi BCR SA Bucureşti, solicită intrarea în insolvenţă a Galmopan SA. Reprezentantul legal al societăţii recunoaşte că datorează creditorilor suma de 82 de milioane de lei, dar arată că patrimoniul Galmopan SA este de 230 de milioane de lei, „societatea debitoare având posibilitatea să se redreseze”, mai arată acesta.
„Datorită blocării conturilor bancare de către ANAF şi alţi creditori, debitoarea şi-a pierdut plafoanele de scont garantate cu instrumente de plată eliberate de clienţii cu care colaborează, precum şi finanţările pentru activitatea curentă (credite de stoc), blocându-se întreg fluxul de lichidităţi. Din acest motiv, furnizorii nu au mai acceptat plata la termen şi prin urmare nici producţia nu a mai putut fi la nivelul planificat, clienţii nu au mai putut fi onoraţi”, aşa explică reprezentantul societăţii cum s-a ajuns în situaţia ca de 90 de zile să nu mai poată achita datoriile către furnizori şi bugetul de stat. Tribunalul a decis ca, până pe 31 mai, toţi cei care au datorii de recuperat să se înscrie în tabelul preliminar.

 

Cum a ajuns grupul Galmopan de la performanţă la dezastru

 

Galmopan Grup SRL. Este în faliment, potrivit datelor din Registrul Comerţului, iar lichidator este Sierra Qadrant SPRL Bucureşti, reprezentată de Ovidiu Neacşu, acelaşi care a lucrat şi cu grupul de firme Caruz din Brăila. Acţionar unic al SRL-ului, la acest moment, este Petrică Herăscu, cu o cotă de beneficii şi pierderi de sută la sută. Administrator unic este Constantin Iancu, numit pe 7 septembrie 2009, pentru o perioadă de 10 ani.
2009. Potrivit Finanţelor Publice, SC Galmopan Grup SRL avea o cifră de afaceri de 9.600 de lei, cu venituri totale de 9.600 lei şi cheltuieli de 5.634 lei. Profitul: 3.966 lei. Fără angajaţi declaraţi la Finanţele Publice.
2010. Cifra de afaceri a ajuns la 10.000 de lei, cu venituri totale de 23.046 lei şi cheltuieli de 17.017 lei. Profitul, pe 2010, a fost de 6.029 lei. Fără angajaţi declaraţi.
2011. Cifra de afaceri netă a urcat la 5.960.203 lei, cu venituri totale de 6.915.542 lei şi cheltuieli de 6.942.911 lei. Pierderea a fost de 27.369 lei. Tot fără angajaţi.
2012. Firma a ieşit de pe pierdere, potrivit datelor de la Finanţe, înregistrând profit de 386 de lei. Cifra de afaceri a fost de 5.489.262 lei, cu venituri totale de 5.485.035 lei şi cheltuieli totale de 5.484.576 lei.
2013. Potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, SC Galmopan Grup SRL a avut o cifră de afaceri de 1.177.576 lei, cu venituri totale de 1.177.448 lei şi cheltuieli totale de 1.201.933 lei. Profitul a fost nul, iar pierderile au ajuns la 24.485 lei. Numărul angajaţilor: 0.


SC Galmopan SA. Este în insolvenţă, iar administrator judiciar este SC Five SPRL. Acţionarii cu personalitate juridică sunt: Makinvest Com SRL, SC Optima Consult SRL şi Asociaţia Pangal. Persoanele fizice acţionare sunt: Petrică Herăscu şi alte cinci persoane, înregistrate sub formă de listă de acţionari. Administrator unic, la fel ca în cazul Galmopan Grup SRL, este Constantin Iancu, numit pe 30 mai 2011, cu mandat prelungit în 2013 pentru o perioadă de doi ani.
2009. În acel an, potrivit Finanţelor Publice, cifra de afaceri netă a Galmopan SA era de 104.477.300 lei, cu venituri de 127.980.489 lei şi cheltuieli de 126.480.996 lei. Profitul era de 1.499.493 lei, iar numărul mediu al angajaţilor de 348 de persoane.
2010. Cifra de afaceri a fost de 69.131.236 lei, cu venituri totale de 88.801.904 lei şi cheltuieli de 89.224.757 lei. Pierderea a fost de 445.669 lei, iar numărul mediu de angajaţi de 336 de persoane.
2011. Cifra de afaceri a Galmopan SA a fost de 29.898.195 lei, cu venituri totale de 34.275.005 lei şi cheltuieli totale de 35.037.085 lei. S-a înregistrat pierdere de 762.080 lei. Numărul mediu de angajaţi a fost de 281 de persoane.
2012. Cifra de afaceri netă a fost de 21.848.969 lei, cu venituri totale de 28.288.379 lei şi cheltuieli totale de 30.674.680 lei. Pierderea a fost de 2.386.301 lei, iar numărul de angajaţi de 190 de persoane.


Galmopan Industrie SA. Este, în prezent, în insolvenţă, după ce a ajuns să înregistreze pierderi de peste 3.800.000 lei în 2012, mai mari decât cifra de afaceri. De fapt, a avut pierderi încă din anul 2009 şi un număr de angajaţi care scăzuse până la 35, potrivit celor mai recente date ale finanţelor.
2009. Avea, potrivit Finanţelor, cifră de afaceri de 11.885.579 lei, cu venituri totale de 11.826.470 lei, cheltuieli totale de 12.657.645 lei şi pierdere de 836.908 lei. Numărul mediu de angajaţi era de 41 de persoane.
2010. Cifra de afaceri era de 6.220.608 lei, veniturile totale de 6.225.699 lei şi cheltuielile totale de 7.471.530 lei. Pierderea a fost de 1.254.081 de angajaţi, iar numărul mediu de angajaţi, de 42 de persoane.
2011. Cifra de afaceri a ajuns la 4.480.196 lei, cu venituri de 5.076.801 lei şi cheltuieli de 8.068.222 lei. Pierderea a fost de 2.991.421 lei, iar numărul mediu de angajaţi a scăzut la 40.
2012. Cifra de afaceri înregistrată la Finanţe a fost de 3.084.943 lei, cu venituri totale de 2.432.504 lei, cheltuieli de 6.248.942 lei şi, deci, pierdere de 3.821.621 lei. Numărul mediu de angajaţi: 35 de persoane.


Galmopan Cereale SA. Ultima înregistrare la Registrul Comerţului a fost pe data de 3 ianuarie 2012, iar în prezent firma se află în lichidare.
2009. S-au înregistrat doar cheltuieli de 1.809 lei, pierderi de 3.276 lei şi nici un angajat.

2010. Potrivit portalului Finanţelor, firma a înregistrat cheltuieli de 1.949 lei şi pierderi de 3.599 lei. În continuare, fără angajaţi.
2011. S-au înregistrat cheltuieli totale de 204 lei, suma care a reprezentat şi pierderea.
Zilele trecute, am cerut în scris de la firma de lichidare Sierra Quadrant SPRL şi alte detalii legate de situaţia Galmopan, iar reprezentantul acesteia ne-a declarat că vom primi informaţiile în termenul legal.

 

Grupul Galmopan - afacere de Top 300, în urmă cu trei ani

În cea mai recentă ediţie a topului celor mai bogaţi 300 de oameni de afaceri români, acţionarul unic al SC Galmopan Grup SRL, Petrică Herăscu, nu mai figurează.
În ediţia precedentă, însă, adică cea tipărită în 2012, Petrică Herăscu figura pe poziţia 182, cu o avere estimată la 30 de milioane de euro. Omul de afaceri gălăţean era prezentat ca deţinătorul companiei Galmopan Galaţi şi al reţelei de magazine Alcom.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Management prost. Este inadmisibil sa ai 3 mari afaceri si sa le bagi in faliment pe toate. S-a luptat sa gaseasca investitor? fiind in top 300, probabil ar fi gasit, dar s-a vrut acest lucru?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Casa de Insolvență Transilvania organizează licitație pentru vânzarea unor bunuri imobile
Obiectul contractului:
1. Imobil Galați, str. George Coșbuc nr.257 - teren 30.883 mp și construcție 9.900 mp (Fabrica de lapte Galacta) – 3.920.000 euro fără TVA
2. Imobil Galați, str. George Coșbuc nr.257 - teren 16.546 mp și construcție 6.945 mp (Fabrica de pâine) – 2.100.000 euro fără TVA
3. Imobil Brăila, str. Fabricilor nr.19 - teren 19.025 mp și construcție 7.899 mp (sediu administrativ) – 1.806.000 euro fără TVA
4. Imobil zona liberă Brăila - teren concesionat 20.000 mp și construcție 4.853 mp (hală) - 1.250.000 euro fără TVA
5. Teren intravilan liber Galați 6.731 mp, str. Oltului nr. 3 – 970.000 euro fără TVA
6. Imobil Brăila, str. Plevnei nr.173 - teren 8.011 mp și construcție 3.806 mp (Fabrica de bere) - 650.000 euro fără TVA
7. Imobil Brăila, aleea Mecanizatorilor - teren 8.406 mp și construcție 4.531 mp (Fabrica de biscuiți) - 510.000 euro fără TVA
8. Hală de producție Galați, str.Tecuci nr.26 / fost 13 - teren 556 mp și construcție 438 mp (4 locații, piață) - 450.000 euro fără TVA
9. Bunuri mobile și echipamente linie fabricație lapte și înghețată - 311.300 euro fără TVA
10. Bunuri mobile și echipamente linie fabricație biscuiți - 295.150 euro fără TVA
11. Bunuri mobile și echipamente linie fabricație pâine - 234.800 euro fără TVA
Proprietar: GALMOPAN INDUSTRIE SA
Adresa: București, str.Gara Herăstrău nr.4, Green Court clădirea A, et.3, sector 2
Persoana de contact: Andrei Alexandru Din
Email: andrei.din@citr.ro
Telefon: 0726777105
Data licitației: 07.09.2016

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Cea mai mare fabrică de pâine din Galaţi, scoasă la vânzare prin executare silită din cauza datoriilor

Licitaţia este la a doua strigare după ce, la primul termen, nu s-a prezentat niciun ofertant. Fabrica Galmopan (fosta întreprindere de morărit şi panificaţie Galaţi) este pe bulevardul Coşbuc, nu departe de patinoarul artificial.

Fosta fabrică „mamut” de pâine a Galaţiului, construită de comunişti în anii 70 în zona bulevardului George Coşbuc (într-o aglomerare industrială - „blocul alimentar” - ce includea şi fabrica de lapte, fabrica de sucuri şi Vinalcoolul) a ajuns în executare silită.

Proprietate a grupului Galacta, deţinut de familia Herăscu, Galmopan SA (în 1990 era cunoscută ca Întreprinderea de Morărit şi Panificaţie) a fost fondată de comunişti pe scheletul unei fabrici de paste făinose (Josiek) ce era cunoscută până la naţionalizare în toată Europa. Fabrica Josiek a devenit ulterior fabrica de biscuiţi „Dunăreana” (din Dogăriei), iar în 1961, pe fondul dezvoltării explozive a oraşului (se construia combinatul siderurgic) a fost construit noul complex de producţie, cu cuptoare tip bandă de pe bulevardul Coşbuc. Exact acest din urmă spaţiu industrial, care include un teren de 16.546 de metri pătraţi si hale de producţie în suprafaţă de 6.945 mp, plus numeroase utilaje, este acum scos la vânzare, prin executare silită, în contul datoriilor foarte mari pe care societatea le are către creditori. Terenul are toate utilităţile (apă, electricitate, gaze, canalizare, cale ferată industrială) şi are deschidere atât la bulevardul Coşbuc, cât şi la şoseaua de centură.

Licitaţia este la a doua strigare. La prima tentativă de vânzare, contra a 1,6 milioane de euro, nu s-a prezent nimeni, aşa că preţul a fost redus la 1.050.000 euro, ceea ce înseamnă un preţ de 63,5 euro pe metru pătrat de teren.

Fabrica de pâine a fost funcţională până la jumătatea lunii mai a anului 2014, moment în care producţia a fost oprită. Activitatea societăţii se redusese oricum drastic după 2008, când însă încă mai avea, conform datelor din bilanţul contabil, 1.700 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro. Cele patru linii de pâine/morărit şi panificaţie (trei linii cu capacitatea de producţie de 20 tone/zi şi o linie de 26 tone/zi) cu utilaje şi echipamente conexe încă există în halele de producţie. Aceste linii au fost parţial modernizate în anii 2007-2009, în special prin achiziţii de noi utilaje şi echipamente (malaxoare, dospitoare, benzi transportoare etc.).

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...

Povestea falimentului Galmopan Grup mai prinde un an

La șapte ani de la declanșarea procedurii falimentului Galmopan Grup, un singur lucru e cert: nu se va pronunța anul acesta. Magistrații gălățeni au decis ieri să acorde un nou termen și, dacă tot nu e grabă, l-au stabilit pentru anul viitor.

Galmopan Grup, firmă ce provine din fosta fabrică de panificație, s-a trezit cu dosarul de faliment în 2013. Potrivit tabelului preliminar al creditorilor, cele mai mari sume de recuperat le aveau Banca Carpatica – 5,5 milioane de lei, Banca Transilvania – 900.000 lei, Makinvest Com SA – 800.000 lei, Combavipor SA  – 735.723 lei, Alcom SA – 402.198 lei. După șapte ani de procese, decizia de ieri a fost să nu se ia nicio decizie și să se acorde un nou termen de judecată, pentru 22 ianuarie 2021.

Galmopan Grup provine din fabrica omonimă ce-și are originile, la rândul ei, în compania Dunăreana, prima fabrică de paste făinoase și biscuiți ridicată în 1892 în orașul nostru. În 1903, construcția era extinsă, cele două fabrici fiind ulterior naționalizate de statul comunist, în 1948. Prin Hotărâre de Guvern, în 1990 se constituia S.C. Morărit Panificație S.A. Galați, ce prelua patrimoniul fostei Întreprinderi de Morărit Panificație Produse Făinoase, cel mai mare producător de pâine și produse de morărit și panificație din județ. În 1999 își schimbă denumirea în Galmopan, în componența căruia intră din 2002 și Galacta. Se reconfigurează apoi în patru companii: Galmopan Grup SRL, Galmopan Cereale SA, Galmopan Industrie SA şi Galmopan SA.

Acum, Galmopan Grup se pregătește de desființare și nici celelalte companii nu se simt prea bine. Nu se cunosc deocamdată și vinovații. Ghinion!

antidotul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.