Jump to content

S-a inventat benzina artificiala?


dcp100168
 Share

Recommended Posts

S-a inventat benzina artificiala?

Cercetatorii de la Laboratorul Rutheford Appleton de langa Oxford au inventat un carburant "artificial", care va costa de circa 4 ori mai putin decat pretul actual al bezinei in Marea Britanie si care poate fi folosit de masinile care se afla in prezent in circulatie, potrivit Manufacturing Digital. Conducatorii auto vor pute sa circule aproximativ 400 - 500 de km fara sa faca pauza pentru a alimenta.

Acest combustibil care are la baza hidrogen nu produce gaze cu efect de sera si va putea fi disponibil in circa 3 ani. "Din anumite puncte de vedere, hidrogenul este combustibilul perfect. Are de trei ori mai multa energie decat benzina pe unitatea de greutate, iar in urma arderii nu produce altceva decat apa," a precizat profesorul Stephen Bennington, liderul proiectului.

Compania Cella Energy, care dezvolta tehnologia, considera ca modalitatile conventionale de retinere a hidrurilor nu sunt perfecte. "Depozitarea hidrogenului pana acum a necesitat fie fie cilindrii cu o presiune de pana la 700 de ori mai mare decat presiunea atmosfera, fie lichide cu temperaturi de -253 grade Celsius," a precizat compania."Nu este practic nici pe scara larga, pentru ca necesita multa energie si prezinta riscuri."

Acestia sustin ca au gasit o modalitate ieftina sa "prinda" hidrura intr-o micro-granula de nano-polimeri porosi. Rezultatul este un combustibil sintetic revolutionar, format din "micro-granule" car pot fi turnate si pompate precum un lichid.

"Primele date indica faptul ca micro-granulele poti fi folosite in vehiculele existente, fara modificari ale motorului. Materialele au la baza hidrogen, astfel ca atunci cand sunt folosite nu produc emisii de carbon, similar vehiculelor electrice," a declarat un reprezentant al companiei.

http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-8255408-companie-britanica-sustine-inventat-benzina-artificiala.htm

Link to comment
Share on other sites

In tinerete am vazut un film cu un inventator de tesaturi indestructibile. Toate firmele de confectii umblau sa-l cumpere. Apoi, dupa o fuga, s-a constatat ca materialul respectiv se destrama singur. Asa ca s-a terminat. Si cu goana, dar si cu "revolutia". Oare nu seamana?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.