dcp100168 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Constantin Dumitriu a dat de mâncare la BruxellesPeste 3.000 de persoane au participat în perioada 31 martie-2 aprilie la o expoziţie cu degustare de produse şi băuturi româneşti în holul Parlamentului European, unde au mâncat 180 de kilograme de brânză şi 300 de kilograme de specialităţi din carne şi au băut 700 de litri de vin. Expoziţia "agRO România. Tradiţii şi Recunoaştere" a adus în holul Parlamentului European alimente tradiţionale precum urda sărată, brânza de burduf, caşul afumat, cârnaţii olteneşti, dar şi vinuri din soiuri autohtone. În paralel cu expoziţia, la restaurantul Parlamentului au fost servite timp de două zile preparate româneşti, sarmalele fiind epuizate în mai puţin de o oră. Angajaţii din Parlament au mâncat 1.400 de sarmale, 120 de kilograme de mici şi 500 de litri de ciorbă de perişoare. Totodată, pe parcursul celor trei zile în care au fost organizate degustări, circa 3.000 de funcţionari din Parlamentul European au încercat specialităţile româneşti, mâncând circa 180 de kilograme de brânză şi 300 de kilograme de mezeluri. În plus, la degustări nu au lipsit cozonacii, covrigii, salamul de biscuiţi sau mierea ecologică.Expoziţia "agRO România. Tradiţii şi Recunoaştere" a fost organizată de PNVV, ARC, în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi europarlamentarul gălăţean Constantin Dumitriu (PPE-DE/PDL). "Scopul acestei expoziţii a fost în primul rând acela de a face lobby României, iar scopul secundar a fost de a ne afirma ca români în diversitatea europeană. Pentru ca produsele să fie mai bine reprezentate pe piaţă trebuie să ne ocupăm de lobby, pentru că dacă produsele româneşti sunt cunoscute, va fi mai uşor ca ele să pătrundă şi să se afirme pe piaţa europeană, care este o piaţă destul de dificilă şi pretenţioasă", a declarat Dumitriu. El a mai spus că intenţionează să organizeze în luna mai sau iunie o vizită în România a membrilor Comisiei pentru Agricultură din PE.
Recommended Posts