Jump to content

Ciclism pentru amatori la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Club de ciclism la Galaţi

Câţiva gălăţeni încearcă să relanseze ciclismul în oraş. Intenţiile grupului de iniţiativă pot fi aflate pe site-ul www.clubciclism.ro sau de la Marius Ionaşcu (telefon 0722.618934), Silviu Negoiţă şi George Călinovschi (0721.840876). În momentul de faţă grupul numără 10-12 practicanţi ai ciclismului.

Până la participarea la competiţii de anvergură, în această primăvară (în luna aprilie) se va organiza la Galaţi (în Pădurea Gârboavele) un prim concurs local de mountain bike. Pot participa tineri – copii, juniori şi seniori – care urmează să parcurgă trasee diferenţiate: 20 km pentru începători, 40 km – avansaţi, iar pentru copii – o distanţă mult mai mică.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Concurs de mountainbike în Pădurea Gârboavele

Data şi ora desfăşurării: 9 aprilie 2011, ora 11:00

Locaţia: Pădurea Gârboavele – Galaţi - vezi traseul aici: http://www.bikemap.net/route/764023

Traseu: Amatori - 1 tură (20 km); Avansaţi - 2 ture (40 km)

Grad de dificultate: mediu

Diferenta de nivel: 280 m / tura

Taxa de înscriere (taxa include alimente si bautura la punctele de alimentare, materiale de concurs si premii simbolice)

15 ron - pana la data de 01.04.2011

20 ron - dupa data de 01.04.2011 sau la fata locului

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Prima cursă de Mountain Bike, în Pădurea Gârboavele

Sute de ciclişti din toată ţara, au participat, sâmbătă, la prima cursă de Mountain Bike din acest an, organizată în Pădurea Gârboavele, din apropierea municipiului Galaţi.

Traseul stabilit de organizatori a cuprins un circuit din interiorul pădurii, iar gradul de dificultate al acestuia a fost catalogat ca fiind unul mediu. Au fost stabilite trei categorii de concurenţi-copii, masculin şi feminin-, ultimele două fiind împărţite pe grupe de avansaţi şi amatori. Cei care sau înscris la categoria avansaţi au parcurs circuitul, cu o distanţă de 20 de kilometri, de două ori, iar amatorii o singură dată.

La finalul concursului au fost acordate diplome, medalii şi trofee, dar au fost şi premii în funcţie de categorii şi de alegerea sponsorilor, premii constând în piese de bicicletă, tricouri de ciclism, mănuşi şi şosete de ciclism, rucsaci, produse Isostar, vouchere Giant şi premii în bani. Participanţii la concurs au avut parte şi de o tombolă, premiul cel mare fiind o bicicletă.

Competiţia a fost organizată Asociaţia pentru Ecologie SOS Pro Natura şi susţinută de Consiliul Judeţului Galaţi.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/sport/item/60172.html

Link to comment
Share on other sites

Câştigătorii concursului de mountain-bike din Pădurea Gârboavele

În ciuda vântului care a scotocit, sâmbătă, tot oraşul, şi a ploii torenţiale, căzută în mai multe averse, sute de biciclişti din toată ţara au luat cu asalt Pădurea Gârboavele, participând la prima ediţie a unei competiţii naţionale de mountain-bike desfăşurată la Galaţi. Numărul mare de participanţi veniţi din toate colţurile ţării (Cluj, Sibiu, Braşov, Iaşi, Constanţa, Tulcea, Vaslui, Tg. Secuiesc, Piteşti etc) i-a luat prin surprindere chiar şi pe organizatori – Clubul de Ciclism din cadrul Asociaţiei pentru Ecologie S.O.S. Natura. Cum premiile puse în concurs nu au fost extrem de substanţiale, este clar că liantul care îi uneşte pe iubitorii sportului pe două roţi este plăcerea de a împărtăşi această pasiune cu prietenii.

De la cel mai în vârstă participant - Szigyarto Zsombor, de 58 ani, din Tg. Secuiesc – şi până la cel mai tânăr participant – gălăţeanca Irina Moloman, de şapte ani (parte a unei familii de biciclişti: mama Victoriţa, tata Eduard şi fratele Cristian) -, toţi s-au aliniat la linia de start. Traseul: 40 de km pentru avansaţi şi 20 de km pentru începători, copiii având parte de o variantă „prescurtată”.

La avansaţi, câştigătorii au fost: bucureşteanul Ştefan Morcov – locul I, gălăţeanul Marius Ionaşcu (cel care a pus bazele acestui sport la Galaţi) - locul al II-lea şi Răzvan Jugănaru, din Câmpulung Muscel - locul al III-lea, iar la fete (avansaţi), locul I a fost obţinut de bucureşteanca Alina Ţiţei. Podiumul amatorilor a fost ocupat (în ordine descrescătoare) de: Cătălin Seminiuc (Braşov), Mihai Motonea (Piteşti) şi Marian Tatu (Galaţi). La fete, ordinea a fost: Aina Profin, Oana Constantinescu (Bucureşti) şi Vanessa Plumbota (Predeal). Toţi au primit trofee, dar şi alte premii, constând în vouchere de câte 100 de lei, echipament sportiv sau telefoane mobile, acordate de sponsori.

Atât Ingrid Krampulz, cât şi Florin Tofan (preşedinta şi vicepreşedintele ONG-ului organizator) au promis că vor organiza, de acum înainte, anual, un astfel de concurs, precizând că nimic nu ar fi fost posibil fără parteneri – Consiliul Judeţean, de pildă – voluntari şi „sufletiştii” Paula Marin, Silviu Negoiţă, Florin Angeru, George Calinovschi şi Marius Ionaşcu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Asalt_pe_doua_roti_in_Padurea_Garboavele__2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Concurs naţional Mountain Bike Gârboavele XC

Sâmbătă, de la ora 11.00, în Pădurea Gârboavele se va da startul celei de-a doua ediţii a concursului naţional de Mountain Bike Gârboavele XC. Organizat de Clubul de Ciclism Galaţi, concursul din acest an este dedicat Anei Radu, o regretată iubitoare a naturii despre care puteţi afla mai multe de pe site-ul www.clubciclism.ro. Pentru conscursul din acest an s-au înscris 250 de concurenţi, din toată ţara. În funcţie de gradul lor de antrenament, vor putea participa la traseul pentru avansaţi (56 de km, 7 ture), sau cel pentru amatori (32 de km, 4 ture). Câştigătorii vor fi premiaţi la ora 16.00.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Concursul de mountainbike Garboavele XC 20

A doua ediţie a concursului de mountainbike - Gârboavele XC 2012 va avea loc la Galaţi, sâmbătă, 7 aprilie.

Concursul cross country se va desfăşura în ture, pe un traseu de 7,5 km - avansaţi (7 ture) şi amatori (4 ture) - cu urcări medii sau dure, coborâri medii sau periculoase, combinate cu zone scurte de plat de revenire după urcări, iar cronometrarea cu CIP electronic va furniza rezultatele finale cu acurateţe maximă. Premierea se va face pe categorii de vârstă, pentru fiecare traseu în parte.

Ridicarea pachetelor de concurs se va face între orele 8.30 - 10.30, startul urmând să fie dat la ora 11.00. Pachetul de start va include un tricou de participare, un baton energizant, un tichet pentru pasta party, un talon pentru tombolă şi o diplomă de participare. Primii trei clasaţi la fiecare categorie de concurs vor beneficia de trofee şi premii-surpriză, premierea fiind urmată de un spectacol artistic.

prwave.ro

Link to comment
Share on other sites

A doua ediţie a concursului naţional Mountain Bike

Pădurea Gârboavele a răsunat, sâmbătă, de larma celor circa 230 de participanţi la cea de-a doua ediţie a Concursului Naţional Mountain Bike Gârboavele XC. Acţiunea a fost organizată de Clubul de Ciclism Galaţi, în parteneriat cu Radio România Actualităţi, prin campaniile „Mişcarea de sănătate” şi „România Pedalează”.

Încă de la primele ore ale dimineţii pădurea s-a umplut de maşini şi chiar rulote - căci mulţi biciclişti au venit în grupuri - ale căror numere de înmatriculare indicau judeţe din toată ţara. Deşi numărul participanţilor a fost cam jumătate faţă de cel de anul trecut, concursul s-a dovedit a fi o reuşită, din toate punctele de vedere. Organizarea a fost fără cusur (cel puţin comparativ cu cea din 2011), vremea a fost bună - deşi mulţi se temeau să nu «vină» mai iute codul galben de ploi şi vijelie - iar concurenţii s-au simţit excelent. Chiar dacă nu au finalizat cursa toţi cei înscrişi în concurs, nu a fost nici măcar un concurent - chiar şi dintre cei care au mai suferit mici accidente - care să fi regretat drumul până la Gârboavele! Iar efortul lor nu a fost mic, mai ales pentru concurenţii care au venit de la Bucureşti, Braşov, Târgu Secuiesc, Iaşi, Constanţa sau Câmpulung Muscel. Cei 166 de băieţi şi 12 fete de la categoria „amatori” au avut de parcurs patru ture de pădure, care au însumat 32 de km, iar concurenţii înscrişi la categoria „avansaţi” au avut de acoperit, în total, şapte ture de pădure, ceea ce înseamnă 56 de km. Dincolo de numele câştigătorilor, ori de premiile oferite de sponsori, participanţii concursului naţional de Mountain Bike au fost, sâmbătă, cu toţii învingători: au învins sedentarismul şi au demonstrat încă o dată că este extrem de uşor să faci mişcare în aer liber, indiferent dacă eşti sportiv de performanţă ori funcţionar la un birou. Important este să vrei!

Preşedintele Clubului de Ciclism Galaţi, George Calinovschi, a declarat că va organiza şi anul viitor un alt concurs, mai ales că până atunci se doreşte ca Pădurea Gârboavele să aibă trasee marcate corespunzător, astfel încât aria protejată să se transforme în locul preferat de plimbare în natură al gălăţenilor şi nu numai. De altfel, având în vedere prieteniile care se leagă la astfel de acţiuni, ar fi şi păcat ca Pădurea Gârboavele să nu găzduiască şi anul viitor cea mai mare gaşcă de prieteni din Galaţi: iubitorii sportului pe două roţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Clubul de Ciclism Galaţi vă invită la Dunărea Galați MTB Race, un mini-concurs destinat exclusiv amatorilor

Locaţia: Pădurea de lângă Stadionul Dunărea – Galaţi

Data şi ora desfăşurării: 22 septembrie 2012, ora 10:00

Traseu: 800 m

Grad de dificultate: mediu

Fără taxă de înscriere

Categorii de participare

Masculin

- 14 - 17 ani

- 18 - 29 ani

- 30 - 39 ani

- 40 - 49 ani

- peste 50 ani

Feminin open

Rezultate Dunarea Galati MTB Race

Edited by cipt2001
Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Mountain Bike la Pădurea Gârboavele

260 de ciclişti din ţară şi străinătate s-au aliniat, astăzi, la linia de start a celei de-a treia ediţii a concursului Mountain Bike, desfăşurat la Pădurea Gârboavele din Galaţi. Organizatorul este pentru al treilea an consecutiv Clubul de Ciclism Galaţi. Potrivit preşedintelui Clubului de Ciclism, George Calinovschi, în acest an au participat şi ciclişti din Norvegia, Polonia, Italia şi Republica Moldova. Startul a fost dat la ora 11.00, participanţii împărţindu-se în trei grupe - avansaţi, băieţi începători şi fete începători.

Unul din cei mai în vârstă participanţi, Cezar Jipa, de 63 de ani, din Giurgiu, a fost primit de ceilalţi biciclişti cu urale. „Mă ştiu băieţii că am mai participat, nu anul trecut, că am fost în spital. Dar acum dacă nu urc pe podium, înseamnă că am venit degeaba”, ne-a spus decanul de vârstă al concursului. La linia de start s-au aliniat însă şi copii, precum Mihai Alupoaie, de 15 ani, din Galaţi, membru al Clubului de Ciclism. „Îmi place să mă plimb cu bicicleta aici, este linişte şi nu sunt maşini. Peisajul este foarte frumos”, ne-a spus Mihai. În afară de participanţii din toate colţurile ţării - Bacău, Iaşi, Giurgiu, Braşov, Bucureşti, Tulcea, Brăila etc. - printre participanţi s-au aflat şi cetăţeni străini. Ulise Ghedesi este din Italia şi a venit la Pădurea Gârboavele împreună cu trei din cei 13 membri ai clubului de ciclism de la el din localitate. „Concursul de aici e din ce în ce mai bine organizat, e profesionist. Este exact ce trebuie pentru un început de sezon, că nu poţi urca la 2.000 de metri altitudine de la începutul anului. Traseul este unul frumos şi tehnic, te pune la încercare”, ne-a spus italianul.

Din cauza crizei, premiile puse în joc la concurs nu au mai fost ca anii trecuţi, biciclete şi echipamente sportive scumpe, ci medalii şi trofee. Totuşi, cu ajutorul câtorva sponsori care au fost de acord să susţină evenimentul, cei înscrişi în concurs au participat şi la o tombolă în care premiile au fost câteva echipamente sportive.

Totuşi, numărul mare de participanţi a demonstrat faptul că aceştia nu vin la Gârboavele în speranţa că vor câştiga un premiu consistent, ci din dragoste pentru mişcarea în aer liber, alături de prieteni. O lecţie predată de trei ani de zile de către iubitorii de sport, dar pe care autorităţile locale - Primăria, Consiliul Judeţean - nu pot sau nu doresc să o înţeleagă, din păcate.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...
Zeci de ţepuşe ascuţite pe cărările din Pădurea Gârboavele

Doi tineri, biciclişti experimentaţi şi membri ai Clubului de Ciclism Galaţi, au avut marea surpriză să găsească o mulţime de ţepuşe metalice, de cinci centimetri lungime, înfipte pe mai toate cărările folosite frecvent de biciclişti.

George Calinovschi şi un prieten de-al lui au plecat din Galaţi cu bicicletele, cu gândul de a ajunge în Pădurea Garboavele. Ajunşi acolo cei doi au urmat cărările deja existente, pe care se plimbau în fiecare week-end şi pe care le cunosc că-n palmă. „De această dată lucrurile nu au mai fost aşa cum ne-am fi dorit noi, în sensul că în timp ce pedalam liniştiţi, deodată s-a auzit cum cauciucurile noastre s-au înţepat. Văzând că şi eu şi colegul ne-am spart cauciucurile, ne-am întors privirea înapoi să vedem care a fost obstacolul ascuţit. Am rămas muţi de uimire când am observat că din pământ ieşeau nişte ţepuşe metalice foarte ascuţite lungi de aproximativ 4-5 cm”, ne povesteşte George.

După ce şi-au reparat bicicletele, cei doi au pornit pe jos pe lângă ele, pentru a căuta şi alte capcane ascuţite. „Presimtirea noastră a fost corectă, deoarece am mai găsit încă trei ţepuşe fixate în pământ şi acoperite de frunze pe o distanţă de maxim 500 metri. Nu ştim cine le-a pus acolo şi cu ce gând, dar dorim să tragem un semnal de alarmă autorităţilor dar şi personelor care se duc în Pădurea Garboavele că să practice diverse sporturi sau să îşi petreacă timpul liber alături de copii”, ne-e mai spus biciclistul.

Cei doi sunt hotărâţi să trimită sesizări atât la IPJ Galaţi, cât şi la Consiliul Judeţului Galaţi, administratorul Pădurii Garboavele.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Administratorul Pădurii Gârboavele: "Nu le-am pus noi"

Aceasta era, marţi, singura certitudine a celor de la Serviciul de Administrare a Domeniului Public din cadrul CJ Galaţi, administratorul Pădurii Gârboavele. Şeful instituţiei, Viorel Sandu, s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii fondului de vânătoare şi cu cei ai asociaţiei de biciclişti care i-au expus întâmplarea şi i-au solicitat rezolvarea situaţiei.
„Aceste ţepuşe sunt ilegale, asta putem spune cu certitudine. Nici vorbă să fie montate de noi şi vom începe o anchetă împreună cu cei de la Poliţie şi cu cei de la Fondul de Vânătoare, pentru a depista persoanele care le-au montat. Vom face filtre în pădure şi vom verifica dacă mai sunt astfel de „capcane”. Una dintre bănuielile pe care le avem la acest moment este că ele ar fi fost puse pentru a-i împiedica pe cei cu biciclete sau motociclete să circule prin pădure”, ne-a precizat Viorel Sandu, directorul Serviciului de Administrare a Domeniului Public din cadrul CJ Galaţi.
Potrivit sursei citate, Postul de Poliţie Tuluceşti a fost ieri sesizat oficial, urmând ca oamenii legii să deschidă şi ei o anchetă pentru identificarea persoanelor care au montat dispozitivele.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Au început înscrierile la Mountain Bike 2014 Gârboavele!

Astăzi este prima zi în care cicliştii din toată ţara se pot înscrie pentru a participa la cea de-a patra ediţie a Concursului Mountain Bike (MTB), ce se va desfăşura pe 5 aprilie, în Pădurea Gârboavele. Cum numărul maxim de participanţi la concurs este de 200, iar înscrieri în ziua concursului nu se fac, este important pentru cei interesaţi să afle condiţiile de participare, ce pot fi cunoscute, accesând adresa http://www.ciclismgalati.ro/gxc-2014. Potrivit organizatorului MTB 2014 – Clubul de Ciclism Galaţi – , înscrierile se face doar online, folosind formularul de înscriere. Taxa de înscriere este de 45 lei, dacă plata este făcută până pe 16.03.2014, respectiv 65 de lei, dacă înscrierea se face în perioada 17- 22 martie.

Taxa va fi achitată în contul RO37UGBI0000702001072RON, deschis la GarantiBank, sucursala Galati, în numele A.S. Clubul de Ciclism Galați. Fiecare participant va primi în ziua concursului câte un pachet ce va conţine numărul de concurs, un cip de cronometrare de unică folosinţă şi alte surprize. Ca şi la ediţiile anterioare, paticipanţii primesc, în timpul concursului, apă, iar la finalul cursei, o gustare pentru completarea caloriilor „arse” pe traseu.  Pentru cei care nu au mai participat până acum la MTB Gârboavele trebuie să ştie că există două categorii – cea pentru începători şi cea pentru avansaţi. Acelaşi traseu va fi parcurs de ambele categorii, cu o diferenţă: începătorii vor face doar patru ture, adică vor parcurge 32 de km, în timp ce avansaţii trebuie să facă şapte ture, adică 56 de km.

Calendarul evenimentelor pe două roţi

Concursul MTB Gârboavele 2014 va fi cel de-al doilea eveniment din acest an dedicat iubitorilor sportului pe două roţi. Potrivit preşedintelui Clubului de Ciclism, Ciprian Talabă, cu o săptămână înainte de MTC Gârboavele, pe Faleza Dunării va avea loc Marea Bicicleală, acţiune organizată de cel puţin trei ori pe an, care are ca scop popularizarea sportului pe două roţi şi educarea participanţilor la trafic în legătură cu bicicliştii. Marea Bicicleală va mai avea alte două ediţii – în vară şi în toamnă.  După cum am aflat şi de la Silviu Negoiţă, preşedintele ONG-ului Bike Works, în acest an vor mai fi organizate alte cel puţin încă două evenimente dedicate cicliştilor: concursul Măcin XC (7 iunie), un traseu prin munţii Măcinului, cu plecare din localitatea tulceană Greci şi Turul Falezei (în luna octombrie).

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Mâine, start la Mountain Bike 2014 Gârboavele

Sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 11.00, în Pădurea Gârboavele se va da startul celei de-a patra ediţii a Concursului Mountain Bike (MTB), organizat de Clubul de Ciclism din Galaţi. Cei 200 de participanţi la această ediţie trebuie să vină mai devreme de ora 11.00, pentru a se autentifica. Fiecare participant va primi în ziua concursului câte un pachet ce va conţine numărul de concurs, un cip de cronometrare de unică folosinţă şi alte surprize. Ca şi la ediţiile anterioare, paticipanţii primesc, în timpul concursului, apă, iar la finalul cursei, o gustare pentru completarea caloriilor „arse” pe traseu.  Pentru cei care nu au mai participat până acum la MTB Gârboavele trebuie să ştie că există două categorii - cea pentru începători şi cea pentru avansaţi. Acelaşi traseu va fi parcurs de ambele categorii, cu o diferenţă: începătorii vor face doar patru ture, adică vor parcurge 32 de km, în timp ce avansaţii trebuie să facă şapte ture, adică 56 de km.

presadegalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Bike Works „loveşte” din nou. Curăţenie şi trasee pentru mountain bike în oraş

Păduricea de lângă Stadionul Dunărea va deveni, de săptămâna viitoare, locul în care iubitorii de mountain bike vor putea să îşi exerseze ştiinţa întru bicicleală. De luni, membrii şi voluntarii Asociaţiei Bike Works se vor pune pe marcat trasee pentru bicicletele montane, dar nu înainte de a face curăţenia de primăvară. „Dorim să realizăm acest mic proiect pentru a oferi o funcţionalitate acelui spaţiu, care în acest moment este un fief al gunoaielor şi al oamenilor fără adăpost în una din cele mai dens populate zone ale oraşului. Noi îl vedem ca pe o continuare firească a proiectului de ecologizare realizat de noi în acelaşi spaţiu, pe 9 noiembrie 2013, altfel respectiva curăţare a zonei ar fi fost doar un foc de paie”, spune Silviu Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Bike Works.
Cei care vor să ajute la strângerea gunoaielor, pentru a grăbi marcarea traseelor, pot afla mai multe detalii accesând site-ul www.bikeworks.ro După finalizarea marcajelor, vor exista, în pădurice, două trasee pentru biciclete montane, unul pentru începători, iar al doilea pentru avansaţi. ONG-ul este în partener în acest proiect cu Primăria municipiului Galaţi, care va ridica deşeurile strânse.

www.viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Câştigătorii Gârboavele 2014

Sâmbătă, 5 aprilie, în Pădurea Gârboavele din Galaţi a avut loc cea de-a patra ediţie a Concursului Mountain Bike (MTB), organizat de Clubul de Ciclism din Galaţi. Cei 250 de participanţi (din care 20 de fete) la această ediţie nu au fost impresionaţi de condiţiile meteo, deşi de această dată ploaia torenţială le-a pus ceva probleme pe traseu. Nici frigul, nici vântul şi nici măcar ploaia torenţială nu i-au făcut pe participanţi să renunţe la cursă. Cei care au abandonat au făcut-o mai degrabă din lipsă de antrenament sau din motive tehnice - defecţiuni ale bicicletelor. Trebuie spus că la concursul din acest an au existat, ca de fiecare dată, două categorii - cea pentru amatori şi cea pentru avansaţi. Acelaşi traseu a fost parcurs de ambele categorii, cu o diferenţă: amatorii au făcut doar trei ture, parcurgând 32 de km, în timp ce avansaţii au făcut 5 ture, adică 56 de km. Spre deosebire de anii trecuţi, traseul stabilit a fost unul nou, ceva mai dificil decât cel din 2013, însă ca lungime a fost identic cu cel din ediţiile anterioare.

La finalul cursei, cei mai buni ciclişti au fost premiaţi. La categoria avansaţi - masculin, locul I a fost ocupat de Alexandru Stancu, locul al doilea - Helemen Arpad şi locul al treilea - Ştefan Morcov. La categoria începători - masculin, locul I a fost ocupat de Florin Mârza, locul II - Marian Marin şi locul al treilea - Ciprian Comişan. La categoria feminin, locul I a fost ocupat de Alexandra Dobre, locul al doilea - Adriana Ceauşescu şi locul al treilea - Irina Vişan.

presadegalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Frumos, nu critic si imi place, imi placea si eu sa fiu printre ei. Dar curios cam de cand a bagat permis la scutere/mopede a cam inceput sa se inmulteasca biciclisti si apar asociatii de biciclisti :)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Traseu fascinant de mountain bike în Pădurea Gârboavele, la doar câţiva kilometri de Galaţi

Dacă v-ar lega cineva la ochi şi v-ar duce să vă daţi cu bicicleta în Pădurea Gârboavele, aţi spune că sunteţi undeva la munte. Nici prin cap nu v-ar trece că sunteţi la câţiva kilometri de un oraş de câmpie. În Pădurea Gârboavele, de lângă Galaţi, pe care v-o descriem în campania „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, se organizează anual un circuit de mountain bike apreciat de pasionaţii de ciclism din zonă.

Circuitul din Pădurea Gârboavele este unul extrem de apreciat de pasionaţii de mountain bike din zonă, dar nu numai. În mod normal, acesta este disponibil doar în luna aprilie, atunci când se organizează Gârboavele XC (Mountain Bike XCO), dar în tot restul anului (uneori chiar şi iarna) pasionaţii pot merge să facă câteva ture.

„Noi am avut o înţelegere cu cei de la Consiliul Judeţului Galaţi şi montăm marcajele care delimitează traseul doar în ziua concursului, apoi le ridicăm imediat. Tocmai de aceea, cei care vor să parcurgă acest traseu în afara concursului ar trebui fie să aibă introdus pe GPS un traseu, fie să apeleze la cunoscători”, ne spune preşedintele Club Ciclism Galaţi, George Calinovschi.

Pentru a ajunge la acest traseu trebuie parcurşi mai întâi aproximativ 20 de kilometri pe un drum naţional şi apoi pe un drum judeţean. „Se poate evita mersul pe drumuri naţionale şi judeţene, există şi o variantă off-road, dar trebuie să mergeţi cu cineva care o ştie foarte bine pentru că există riscul să vă rătăciţi”, spune la rândul lui Laurenţiu Popa, preşedintele Asociaţiei „Stejarul către tineri!”.

Aşa cum spuneam şi mai sus, în fiecare an, în luna aprilie se strâng sute de pasionaţi de biciclism pentru a participa la Gârboavele XC, o competiţie ajunsă anul acesta la a patra ediţie. La prima ediţie, au participat peste 400 de biciclişti din toată ţara (chiar şi din Republica Moldova), dar organizatorii au preferat pentru ediţiile următoare să mai reducă numărul participanţilor deoarece traseul trebuie făcut din mai multe ture şi astfel se întârzia mult.

„Gârboavele XC” are 28 de kilometri lungime pentru începători şi aproape 50 de kilometri pentru cei „tari”. Să nu credeţi că sunt trasee diferite, vorbim despre ture mai multe! Patru fac cei „slabi” şi şapte cei mai „tari”. Diferenţa de nivel maximă poate ajunge chiar şi la 70 de metri. Sunt câteva zone în care chiar şi bicicliştii profesionişti apelează uneori la… coborâtul de pe bicicletă pentru a trece de obstacole. „Pe uscat este un traseu foarte tare, dar dacă plouă este foarte greu să mergi fără să aluneci. Chiar şi aşa, în mai toate zonele pământul devine alunecos, dar nu se prinde de roţi, ceea ce înseamnă că poţi să mergi mai departe, evident cu grijă mai multă. Eu am participat la acest traseu de două ori, iar la ultimul chiar am prins o vreme ploioasă şi n-am avut probleme”, ne povesteşte Cosmin Colibă, rider profesionist la Bike Mania Iaşi.

Circuitul pleacă din faţa Complexului Turistic Stejarul, sosirea fiind tot în această zonă. Aproape tot traseul este în interiorul Pădurii Gârboavele, aşa cu nu prea putem vorbi despre peisaje de văzut. Există câteva puncte din care se poate vedea… Combinatul din Galaţi, dar este greu şi chiar riscant ca biciclist să te concentreze pe altceva decât pe traseu în sine!

Mai mult, chiar dacă suntem la doar câţiva kilometri de oraş, în zonă se pot exersa şi tehnici primare de supravieţuire. „Evident, dacă este cineva este interesat, poate apela la noi şi le predăm câteva tehnici de supravieţuire. Cum să găsească hrană sau apă, tehnici de orientare, de aprindere a unui foc şi de adăpostire”, ne-a mai spus Laurenţiu Popa.

În zonă se poate campa, sunt şi mai multe restaurante cu piscină, aşa că dacă vin turişti din alte regiuni ale ţării nu trebuie să-şi facă griji. „Pot fi mulţumiţi şi cei mai pretenţioşi, care preferă să stea la pensiuni sau vile, dar şi cei care vor să monteze un cort în mijlocul naturii şi să se bucure de sălbăticie”, ne mai spune Cosmin Colibă.
Costurile sunt minime. Pentru a intra în Pădurea Gârboavele - rezervaţie naturală administrată de Consiliul Judeţului Galaţi - singurii care plătesc sunt şoferii de maşini. Bicicliştii nu plătesc nici un leu. Au la dispoziţie mai multe surse de apă, dar şi câteva zeci de grătare amenajate de Administrarea Domeniului Public din cadrul CJ Galaţi. Pericolul de a te rătăci este „zero”, deoarece Pădurea Gârboavele nu este foarte mare şi este înconjurată de un drum asfaltat, aşa că totul este să ieşi la marginea pădurii.
Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Invitaţie la "bicicleală", în cadrul concursului de ciclism "Gârboavele XC" 2015

S-a dat startul înscrierilor la a cincea ediţie a concursului de ciclism „Gârboavele XC” 2015, ce va avea loc pe 4 aprilie.

„Traseul, lung de aproximativ 35 de kilometri, va fi unul de viteză, ce va străbate zone împădurite şi porţiuni de câmpie. Desigur, nu vor lipsi din peisaj nici coborârile sau căţărările care vor fi scurte, dar cu un grad de înclinaţie destul de ridicat. Când îl vom definitiva, vom afişa şi un track GPS. Pentru cei ce vor opta să concureze la tura lungă, traseul se va lungi cu aproximativ zece km (dorim să fie tehnic şi să scoată untul din cei mai buni). În cazul în care vremea nu va ţine cu noi ne rezervăm dreptul de a modifica traseul astfel încât să evităm porţiunile pline de noroi”, spun reprezentanţii Clubului de Ciclism Galaţi.

Organizatorii anunţă că taxa de participare va creşte din 50 în 50 de înscrişi, cu cinci lei, începând de la 35 de lei. Numărul concurenţilor acceptaţi va fi de 200, iar înscrierile se pot face până pe 21 martie 2015.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Se apropie a cincea ediţie a cursei cicliste Gârboavele XC

Voluntari, susţinători sau participanţi, cu toţii sunt aşteptaţi la ediţia a V-a a concursului “Gârboavele XC”, organizat de Club Ciclism Galaţi. Acesta va avea loc sâmbătă, 4 aprilie 2015, în Pădurea Gârboavele - adunarea dându-se, ca de obicei, la Complexul Stejarul.

Ediţia din acest an vine cu câteva schimbări. "Traseul, în lungime de aproximativ 35 km, va fi unul de viteză, ce va străbate zone împădurite şi porţiuni de câmpie. Desigur, nu vor lipsi din peisaj nici coborârile sau căţărările care vor fi scurte, dar cu un grad de înclinaţie destul de ridicat. Când îl vom definitiva, vom afişa şi un track GPS", spun organizatorii. Pentru cei ce vor opta să concureze la tura lungă, traseul se va lungi cu aproximativ 10 km. „Dorim să fie tehnic şi să scoată untul din cei mai buni. În cazul în care vremea nu va ţine cu noi, ne rezervăm dreptul de a modifica traseul astfel încât să evităm porţiunile pline de noroi”, mai spun organizatorii. O altă noutate, se referă la câştigătorii ediţiei din anul 2014. Cei ce au ocupat podiumul (tura scurtă sau lungă) se vor înscrie obligatoriu la tura lungă, lăsând şanse mai mari şi altor participanţi ce îşi doresc un podium la GXC. Fiind la ediţia cu numărul 5, taxa de participare va creşte din 50 în 50 de înscrişi, cu 5 lei, începând de la 35 de lei. Numărul participanţilor va fi de 200, iar înscrierile se vor putea face până la data de 21 martie 2015. Regula, ”cine se înscrie şi nu plăteşte în termen de 5 zile lucrătoare va fi şters de pe lista înscrierilor”, rămâne valabilă.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Bicicliştii îşi dau întâlnire sâmbătă, la Gârboavele XC 2015

Sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 11.00, la Pădurea Gârboavele se va desfăşura cea de-a V-a ediţie a competiţiei naţionale de ciclism, organizat de Clubul de Ciclism Galaţi. Ca în fiecare an, competiţia este împărţită pe două grupe, amatori şi avansaţi. Amatorii vor avea de parcurs un traseu, prin pădure, cu o lungime totală de 35 de km, în timp ce avansaţii vor parcurge 45 de km. Potrivit organizatorilor, numărul de participanţi este de 200.

presagalatibraila.com
 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Gârboavele XC 2017

Clubul de Ciclism Galaţi organizează şi vă invită la concursul de mountainbike „Gârboavele XC”. Evenimentul are loc pe data de 8 aprilie 2017, la Galaţi, în Pădurea Gârboavele, iar startul se va da la ora 11:00.

Concursul se va desfăşura în ture, astfel, amatorii vor parcurge 3 ture iar avansaţii, 5 ture. O tură are o distanţă de aproximativ 12 km, cu o diferenţă de nivel de aproximativ 280 m. În total sunt 200 de participanţi, din toată ţara, înscrişi la acest eveniment. Dupa ce parcurg traseul de concurs, participanţii sunt aşteptaţi la o delicioasă saramură de pui, pregatită de bucătarul de la Complex Stejarul. La finalul concursului, va avea loc premierea, aproximativ la ora 16:00, şi se va organiza o tombolă ce constă în piese şi accesorii pentru bicicletă şi în produse primite de la sponsori.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

”Gârboavele XC” și ”Măcin Fun”, amânate

Două dintre evenimente majore de ciclism organizate de Clubul de Ciclism Galați și BikeWorks Galați, "Gârboavele XC" și "Măcin Mountain Fun", au fost amânate pe fondul pandemiei de coronavirus, dar și a stării de urgență decretate în România, până pe 16 aprilie, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția lucrurilor.

"Gârboavele XC", ajunsă la a zecea ediție, urma să se desfășoare pe 4 aprilie, însă organizatorii au decis să nu mai aștepte anunțarea acestei amânări, chiar dacă înscrierile erau aproape finalizate. "În speranța că nu v-am încurcat prea tare planurile, vom stabili de comun acord o dată convenabilă pentru desfășurarea GXC-ului cu numărul 10. Vom reveni cu detalii, când se vor ridica restricțiile", se arată în comunicatul făcut pe pagina oficială a evenimentului.
BikeWorks avea programate pentru perioada următoare patru evenimente: Galațiul Pedalează, Juniorii Pedalează, Skirt Bike și Măcin Mountain Fun. "Au fost suspendate toate acestea, iar în funcție de evoluția situației actuale vom decide fie reprogramarea, fie amânarea lor. Totul cu respectarea deciziilor autorităților", ne-a transmis un reprezentant al BikeWorks. Acesta a precizat că și "turele lejere de joia, precum și ieșirile din weekend" au fost sistate pe toată perioada stării de urgență.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.