Jump to content

Cursuri de supravieţuire urbană


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cursuri de supravieţuire urbană

Pornind de la mai multe experienţe trecute, dar şi de la mai multe statiştici îngrijorătoare, Horia Axinte, un gălăţean pasionat de tehnici de supravieţuire, s-a hotărât să le împărtăşească elevilor din liceele gălăţene experienţa sa în acest domeniu. A stabilit o tematică de curs axată atât pe pericolele din mediul „urban", cât şi pe cele din mijlocul naturii, apoi a înfiinţat o asociaţie „Exploratorii" lansând o provocare tuturor liceelor din Galaţi. A trimis proiectul chiar şi la Club Rotary „Donaris" şi „Vigoris", de la care aşteaptă un sprijin. „Din păcate, deocamdată au răspuns provocării doar patru licee. Încă mai aştept să intre în «joc» şi Colegiul Pedagogic, Liceul Sportiv, poate chiar şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, pentru că se lipeşte perfect cu viitoarele lor activităţi", spune Horia Axinte.

Derularea cursurilor

„Le vom susţine la sediul fiecărui liceu în parte, în timpul orelor de dirigenţie. Temele vor fi anunţate din timp, pe mailul fiecărui elev. Practic, va fi vorba despre un dialog, nu vrem să vorbim numai noi, trebuie să fie interactiv", explică Horia Axinte.

Pentru început, toţi elevii vor avea parte de cursuri gratuite de iniţiere. Va urma etapa „Bronz", şi aceasta gratuită, care va cuprinde cursuri de sală şi pe teren. La final, cursanţii vor primi diplome cu care se poate accede mai departe în secţiunile „Argint" şi „Aur", care vor conţine şi acţiuni de voluntariat, dar şi conducere de grup.

„În prima etapă, sunt înscrişi automat toţi cei care doresc. Pentru cei care vor dori cursuri în mijlocul naturii, vor fi necesare nişte condiţii de sănătate", mai spune iniţiatorul proiectului.

Etapele de iniţiere şi „Bronz" se vor derula pe tot parcursul anului 2011, urmând ca celelalte două etape să fie pregătite pentru anul viitor.

Şi pentru că vor fi cu siguranţă voci care vor întreba „la ce bun toate aceste cursuri?" o să le spunem doar o singură statistică: 90% dintre tinerii din Galaţi nu ştiu să aprindă un foc în natură.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Cursuri-supravietuire-conditii-dificile-liceeni_0_418758194.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.