Jump to content

Bugetul local al Galaţiului pe 2011


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Galaţiul va avea 70 de milioane de lei mai puţin la bugetul local 2011

Dacă, pentru anul 2010, se programase, la bugetul local, o sumă totală de 444 milioane de lei (la capitolul venituri), în acest an se vor programa doar 374 de milioane de lei. Iar dacă diferenţa de 70 de milioane de lei vi se pare mică, nu uitaţi că vorbim despre sumele prognozate a se încasa la bugetul local şi nu de banii care vor intra efectiv la teşchereaua Galaţiului. Că şi anul trecut, din cele 444 de milioane de lei s-au încasat efectiv 427 de milioane de lei, deci, cu 17 milioane de lei mai puţin.

„Galaţiul va avea un buget mai mic decât cel de anul trecut, însă nu pot spune că vor fi investiţii pe care nu le vom mai ataca deloc, ci doar că se vor reduce, proporţional, sumele alocate în toate direcţiile”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae.

Credit pentru asfaltarea străzilor oraşului

Cum bugetul local va fi insuficient pentru realizarea tuturor lucrărilor necesare din oraş, trebuie găsite alte variante financiare. O variantă este „accesarea de fonduri europene, prin direcţia condusă de domnul Hanţă [Direcţia Programe şi Proiecte]. Avem speranţe aici, căci pentru 2011 avem deja 114 milioane lei în curs de contractare, pe diverse proiecte şi programe europene. În afară de acestea, am mai depus proiecte pentru a obţine o finanţare totală de 45 milioane de lei”.

Cea de-a doua variantă nu mai este la fel de europeană, ci balcanică sută la sută: împrumutul. „Voi propune Consiliului Local să luăm un credit bancar în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, pentru a avea fonduri pentru asfaltarea străzilor pe care s-au desfăşurat lucrările ISPA de apă şi canalizare, dar şi pentru alte lucrări”, a declarat Dumitru Nicolae.

În afară de asfaltarea străzilor bortelite de ISPA – lucrare ce va fi finanţată parte de la bugetul local, parte din credit, căci valoarea totală este estimată la circa 31 de milioane de lei – cu împrumutul făcut primarul mai are în vedere şi alte obiective: „Investiţii în Parcul Industrial, 6 milioane de lei, pentru drumul de acces şi alte 14 milioane pentru utilităţi, reabilitarea reţelei de canalizare de la Sala Sporturilor (2 milioane lei), modernizarea străzilor din Valea Oraşului (opt milioane lei), a străzilor Democraţiei, Rizer şi a altor 10 străzi din cartierul Traian Nord”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

ci balcanică sută la sută

Anuntam pe aceasta cale ca neuronul stingher si trist al ziastului (ziaristei) a inghetat complet si iremediabil.

Solutia asta "balcanica" e practicata de cand lumea de sute de primarii din toata lumea. Ca se face un imprumut de la o banca sau un consortiu de banci, ca se emit obligatiuni sau alte metode de a imprumuta bani e altceva. Dar tot imprumut se cheama. La BVB sunt listate de ani de zile obligatiuni ale unor orase din R (deci tot imprumuturi), Bucurestiul si alte orase s-au imprumutat (balcanic, desigur) de pe la diverse institutii financiare... Romania (ca stat) se imprumuta... Statele Unite ale Americii sunt cel mai mare datornic al lumii! Desigur, niste balcanici...

Dar, asa e, in secolul 21 ajunge greu informatia la Galati. Iar daca mai si trebuie sa citesti, se duce dracului tot.

Desi avem una din cele mai bune conexiuni la net iar meseria ar trebui sa presupuna si putin interes.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da, dar desi nu fac nimic pentru Galati, la TV-uri, tov. Toader si Necula combat bine! Spera sa primesca si membrii familiilor lor contracte cu fimele de stat? Ca tov. Hoara are 17.000 euro/luna salariu. Cat ii ramane lui nu stiu, diferenta se cheana bani pentru partid. Dar pe noi ne intereseaza ?alesii nostri? de la putere, care ... iata ce pot sa faca. Cam imponenti la varsta lor, nu credeti?

Edited by bosorogu'
Link to comment
Share on other sites

Un buget de 132 de milioane de euro

Galaţiul are la dispoziţie 557.626.000 de lei (aproximativ 132 de milioane de euro) cu 109 milioane lei mai puţin decât în bugetul din 2010. Potrivit primarului Dumitru Nicolae, deşi este mai mic cu 100 de milioane de lei decât anul trecut, bugetul a reuşit să acopere creşterea de 15 la sută a salariilor din tot sistemul şi să majoreze fondurile pentru investiţii de la 91 de milioane, cât a fost anul trecut, la peste 95 de milioane. La acest capitol, din fonduri europene nerambursabile avem 24.082.000 de lei, şi peste 70 de milioane din bugetul local. Din martie, după semnarea contractelor, se vor adăuga alte 18 milioane de euro pe proiecte aflate acum în faza de aprobare. Vor veni şi 800.000 de lei din vânzarea cabinetelor medicale.

Pe lista de obiective care trebuie finalizate în acest an figurează: modernizarea şi extinderea mai multor grădiniţe, Baia Comunală, locuri de joacă pentru copii în Micro 19, Micro 40 şi Micro 21, etapa a II-a din Modernizare Stadionul Dunărea, modernizarea străzilor din Valea Oraşului, drumul de acces la staţia de sortare a deşeurilor ISPA. Se alocă sume importante şi pentru Parcul Industrial.

Primarul spune că banii de creşteri salariale şi pentru dotarea Poliţiei Locale au venit din reducerea subvenţiilor. „Anul trecut am avut la energia termică 48,5 milioane lei şi am ajuns cu plata la zi a subvenţiei atât din anii precedenţi cât şi pentru 2010. Am prins doar 22 milioane anul acesta. Dacă anul trecut am dat 29 milioane lei subvenţie la Transurb, acum le-am dat numai 18,9 milioane. La Teatrul Muzical le-am redus colaboratorii şi subvenţia cu aproape 1.000.000 faţă de anul trecut”, a explicat Nicolae.

Iată care sunt cele mai importante alocări pe capitole bugetare. Pentru cheltuieli de personal, Primăria are la dispoziţie 13.185.000 lei. Învăţământul are o „zestre” de 109.390.000 lei, Sănătatea - 7.325.000 de lei, iar Cultura şi religia – 19.584.000 de lei. Sunt asigurate cheltuielile cu salariile şi funcţionarea pentru cele două teatre şi pentru plata salariilor celor 130 de foşti salariaţi ai celor trei teatre care acum sunt la Fundaţia „Andreiana Juventus”. Nu au fost uitaţi nici 150.000 de lei pentru autocarul Teatrului Dramatic Nu mai puţin de 24.354.000 de lei sunt stabilite pentru plata salariilor, cheltuielilor de funcţionare şi a reparaţiilor curente pentru unităţile de asistenţă socială.

http://www.viata-libera.ro/articol-Un_buget_de_132_de_milioane_de_euro_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Bugetul Galaţiului a fost din nou rectificat

Bugetul general de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi pe anul 2011 a fost din nou rectificat pozitiv cu suma totală de 1.014.000 lei.

Cel mai consistent plus merge la bugetul local de venituri şi cheltuieli de dezvoltare – 937.000 de lei.

Bugetul din surse proprii şi subvenţii de funcţionare şi-a adăugat 20.000 de lei, iar bugetul din fonduri europene nerambursabile - 57.000 de lei.

Pe capitole, cheltuielile bugetului local de dezvoltare s-au suplimentat cu 937.000 de lei, din care la Învăţământ – 320.000 de lei, iar la Sănătate – 50.000 de lei.

Capitolul „Locuinţe, servicii publice” a primit un adaos de 150.000 de lei. La acest capitol s-a transferat suma de 140.000 de lei pentru cotizaţia la Asociaţia Tehnopol, cu care PDL nu a fost de acord.

Alţi 415.000 de lei au fost repartizaţi pentru cheltuieli neeligibile la proiectul ISPA Apă Canal.

Din fonduri europene, 2.000 de lei merg pentru strada Basarabiei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Bugetul_Galatiului_a_fost_din_nou_rectificat_2.html

Link to comment
Share on other sites

Încasări cu 17,7 la sută peste plan la bugetul local

Pentru că potrivit legii autorităţile locale au obligaţia de a prezenta în şedinţă publică execuţia bugetelor pe trimestre, municipalitatea gălăţeană nu s-a eschivat.

Potrivit documentelor, veniturile bugetului local de funcţionare pe trimestrul I al anului 2011 au fost prevăzute în sumă de 96,559 milioane lei şi s-au realizat în sumă de 113,638 milioane lei, deci cu 17,7 la sută peste plan. Depăşirea prognozei cu 17,079 milioane lei se justifică prin plata la 31 martie a impozitelor şi taxelor locale.

Primăria anunţă venituri din închirieri şi concesionări încasate în proporţie de 128 la sută, venituri din taxe speciale 121 la sută şi alte venituri 169 la sută.

Pe trimestrul I s-au executat tot din bugetul de funcţionare plăţi în valoare de 77,847 milioane lei. Primăria precizează că nu există plăţi restante.

http://www.viata-libera.ro/articol-Incasari_cu_177_la_suta_peste_plan_la_bugetul_local_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Bugetul municipiului Galaţi a fost rectificat

Bugetul general de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi a fost rectificat. Aleşii au decis utilizarea fondului de rezervă, în sumă de 3.865.000 de lei, împărţindu-l între numeroasele priorităţi ale oraşului.

Astfel, 3.392.000 de lei s-au dus pentru investiţii finanţate din bugetul local, 320.000 de lei - la investiţiile propuse a se realiza din surse proprii şi subvenţii, 98.000 de lei au fost repartizate pentru proiecte din fonduri europene postaderare, iar 55.000 de lei pentru cheltuieli de funcţionare neprevăzute.

Iată care sunt celelalte modificări aduse capitolelor bugetare. Singurul care a pierdut este bugetul local de funcţionare pe anul 2011 care s-a diminuat cu suma de 3.610.000 lei, atât la venituri, cât şi la cheltuieli.

În schimb, veniturile şi cheltuielile bugetului local de dezvoltare pe anul 2011 au fost suplimentate cu 3.610.000 de lei. Din aceşti bani, cei mai mulţi, 448.000 de lei, s-au dus la învăţământ, iar 120.000 de lei în sănătate - pentru investiţiile de la Spitalul „Buna Vestire”.

De asemenea, au fost suplimentate cheltuielile de funcţionare la Spitalul de Pneumoftiziologie, pentru asigurarea pazei clădirii Dispensarului din strada Regiment 11 Siret.

Capitolele bugetare sociale au avut şi ele nevoie de bani în plus. Aceştia au fost repartizaţi pentru a suplimenta cheltuielile de funcţionare la Căminul de persoane vârstnice „Sf. Ştefan cel Mare”, pentru asigurarea cheltuielilor de încălzire.

A fost majorat şi bugetul pentru Căminul "Sf. Ştefan cel Mare" şi Căminul de pensionari „Sf. Spiridon” pentru cheltuielile cu hrana pentru acoperirea contribuţiei în cazul asistaţilor fără susţinători legali.

Pentru „Combustibil şi energie” au fost alocate 2.442.000 de lei, iar pentru „Transporturi” - 2.243.000 de lei. Fondurile nerambursabile au primit un plus de 506.000 de lei pentru Protecţia mediului. Din fonduri europene s-a alocat suma de 5.000 de lei pentru strada Basarabiei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.