Jump to content

Copiatul - o alternativă la învăţat?


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Copiatul - o alternativă la învăţat?

Studenţii investesc în astfel de aparatură pentru trişat deoarece desconsideră învăţătura şi vor doar o diplomă. Profesorii încearcă să contracareze fenomenul copiatului la examene, dar fac faţă cu greu pentru din cauza tehnologiei utilizate.

Nici n-a început bine sesiunea că e-mail-urile studenţilor au fost bombardate cu fel de fel de oferte de instrumente de copiat la examene. Am sunat şi noi la unul dintre vânzătorii on-line şi am aflat că preţurile au scăzut considerabil faţă de anii trecuţi. "Am astfel de sisteme pentru orice tip de telefon, începând de la 100 de lei. Tot ce trebuie să-mi spuneţi este exact modelul telefonului pentru a vă trimite sistemul hand-free adecvat. Trebuie să trimiteţi un avans", ne-a spus Cristi, unul dintre „vânzătorii" de sisteme de copiat la examene.

Cristi ne asigură că sănătatea utilizatorilor (care introduc dispozitivul în ureche) nu este afectată: „Singura neplăcere care ar putea apărea este ca în ureche să fie foarte multă ceară, iar casca să nu mai poată fi scoasă cu magnetul. În acest caz trebuie spălata urechea cu jeturi de apă fierbinte până dispare ceara, iar casca poate fi scoasă fără probleme".

Tot Cristi ne învaţă cum să scăpăm şi de profesorii spioni. „Când vedeţi că un profesor foloseşte un astfel de sistem de detecţie şi se îndreaptă spre voi, închideţi pentru moment convorbirea şi nu puteţi fi depistaţi".

Doruleţ Resmeriţă este unul dintre preparatorii universitari care şi-au luat măsuri împotriva "copiatorilor" şi şi-a achiziţionat un detector de unde radio. Oricum, din păcate Resmeriţă este convins că mulţi studenţi nu au niciun interes să înveţe. "Copiatul reprezintă o alternativă la învăţat pentru că a face o facultate nu mai este o investiţie. Cei mai mulţi, dau examene pentru a obţine notele necesare, nu pentru testarea competenţelor", afirmă preparatorul de la Facultatea de Industrie Alimentară.

De vină e predarea

Conducerea Ligii Studenţilor condamnă vehement folosirea sistemelor de copiat, dar spune că acestea au devenit indispensabile mai ales din cauza exagerărilor unor profesori. "Metodele de predare sunt extrem de slabe. Mulţi studenţi nu înţeleg mare lucru. Dacă îţi place modul de predare, atunci reţii multe lucruri chiar din clasă", spune Dorin Coteţ, preşedintele Ligii Studenţilor Galaţi.

În plus, mulţi studenţi cred că este mai ieftin să cumperi un sistem de copiat cu 100 de lei, decât să dai spagă 400 de lei pentru 10 examene.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Scurt-Copiatul-reprezinta-alternativa-investitie_0_419358158.html

Link to comment
Share on other sites

stii care e beleaua?

ca un student care trece prin facultate cu spaga si fituica ajunge sa fie o nulitate cu diploma.

si cind ai nevoie sa angajezi pe cineva care sa aiba habar de domeniu... n-ai de unde.

piata muncii colcaie de nulitati, mai ales in domeniul tehnic (si aici nu includ IT-ul).

Edited by taxon
Link to comment
Share on other sites

Daca vor, profesorii pot contracara fenomenul: dai examene cu grile deschise si bagi 5 supraveghetori la 50 de elevi si nu mai misca unu in front, sau pui aparate de bruiat, ori dai examen oral. Se gasesc cu usurinta solutii daca se vrea..

Edited by riaji
Link to comment
Share on other sites

Azi am avut examen de absolvire la școala de maiștri. Prima probă, cea practică. Concret, în fața unui cearceaf de desen trebuia să turui despre elemente componente, funcționare, întreținere și reparații. Ne băgau în sală pe serii, trăgeam biletul, luam desenul, primeam o foaie de hârtie să ne facem un plan de vorbire (am avut voie să ne consultăm între noi). Am avut colegi care chiar și cu foaia în față, o luau pe arătură. Adică una îi întreba examinatorul (inginer din combinat) și alta răspundeau ei. Deci a fost probată încă odată că esența învățatului nu stă în memorare ci în a înțelege ceea ce ți se cere și în a ști ce ai de făcut.

Urmează proba scrisă. Deși am tocat materia, recunosc, mi-am făcut și niscaiva fițuici :-$

Link to comment
Share on other sites

Cinci metode eficiente de copiat

Perioada în care fiecare student se întorcea de la facultate şi se relaxa în faţa calculatorului, televizorului sau îşi petrecea restul zilei împreună cu prietenii prin cafenele s-a terminat, cel puţin pentru două săptămâni. Pentru a face faţă cu brio presiunii din sesiune, studenţii s-au împărţit în două tabere. Unii caută, recuperează şi învaţă cursurile, alţii se interesează despre ultimele metode de copiat.

„Nu eşti student dacă n-ai copiat măcar o dată”. E fraza pe care am auzit-o mai toţi în studenţie şi care încă îşi mai trăieşte zilele de glorie. Studenţii sunt în fiecare an alţii, se schimbă chiar şi profesorii, materiile se mai modifică. La fel şi copiatul la examene. Cu zece, douăzeci de ani în urmă metodele erau clasice: „fiţuica”, „servita”, copiatul de la colegi. Timpurile s-au schimbat, tehnologia a avansat, aşa că s-a schimbat şi copiatul.

Care e ultimul răcnet în materie am încercat să aflăm de la studenţii gălăţeni. Iată cinci metode care sunt la modă acum în rândul studenţilor gălăţeni.

Microcăşti cu microvibraţii pe timpan - 69,99 lei

Între baza gâtului şi ureche nu există niciun fel de fir! Casca intră complet în ureche, deci nu se observă absolut nimic din exterior. Acest dispozitiv reprezintă cel mai discret mod de a comunica cu cei care vă dictează rezolvările.

Ceas GSM - 199,00 lei

O metodă de copiat simplă şi eficientă prin care oricine îşi poate descărca de pe calculatorul propriu pe ceas materialele necesare la examen şi poate copia în voie fără a mai depinde de cel de acasă care să îi dicteze.

Pix cu ultraviolete

E vorba despre un pix cu care dacă scrii, nu se vede nimic. La capătul lui are un bec mov pe care dacă îl pui peste foaie vezi ce ai scris. Îţi poţi face astfel liniştit acasă subiectele, iar la examen copiezi în linişte.

Copiuţe pe talpa piciorului

Înainte de examen, îţi lipeşti fiţuica de talpa piciorului, dar nu cu lipici, ci tragi peste ea un scotch. Scotch-ul are două roluri: ţine fiţuica lipită şi o protejează de mizerie.

Metoda „spatele etichetei sticlei”

Fiţuica se lipeşte pe spatele etichetei sticlei. Din faţă va arata ca o sticlă normală, din spate vei vedea fiţuica.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cinci_metode_eficiente_de_copiat_2.html

Link to comment
Share on other sites

ideea e ca poti copia toata durata facultatii,si sa treci ca gasca prin apa;) important e cu ce ramai in cap si de ce esti capabil dupa o scoala.Si ca sa fiu la subiect,copiatul nu este o alternativa la invatat! si acum sa fim sinceri : voi astia mari,n-ati copiat niciodata??? :):-@

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.