Jump to content

Şcolile de arte şi meserii din Iveşti şi Drăguşeni redevin gimnazii

dcp100168

Recommended Posts

Şcolile de arte şi meserii din Iveşti şi Drăguşeni redevin gimnazii

Şcolile de arte şi meserii, din Iveşti şi Drăguşeni, se vor transforma în şcoli gimnaziale. „Şcolile de arte şi meserii s-au desfiinţat. Am încercat să transformăm unităţile respective în grupuri şcolare, aşa cum am făcut la Corod şi Cudalbi, dar nu am reuşit, deoarece nu au baza materială necesară, nefiind dotate cu ateliere corespunzătoare. Ele vor redeveni gimnazii, iar clasele de liceu vor merge în lichidare”, declară inspectorul general-adjunct, Onuţ Atanasiu. Acesta susţine că respectivele unităţi de învăţământ ar putea reînfiinţa învăţământul liceal profesional în momentul realizării consorţiilor şcolare: „De exemplu, liceenii de la Drăguşeni ar putea învăţa ceea ce ţine de teorie la ei în şcoală, dar vor merge în practică la Grupul Şcolar din Tg. Bujor”, mai spune Onuţ Atanasiu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Doua_scoli_de_arte_si_meserii_redevin_gimnazii_2.html