Jump to content

Saloane pentru pacienţii bogaţi în spitalele gălăţene


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Saloane pentru pacienţii bogaţi în spitalele gălăţene

Într-un spital în care pacienţii îşi cumpără absolut toate materialele sanitare necesare tratamentului, unde numărul cadrelor medicale este cu mult sub necesar şi unde instrumentarul este vechi de 40 de ani, conducerea spitalului şi Consiliul Judeţean vor să creeze cât mai multe saloane pentru pacienţii bogaţi. Rezervele private vor fi înfiinţate în fiecare secţie a spitalului, câte două, pentru unul, maximum doi pacienţi. Cei care vor dori să primească tratament special, pornind de la regimul de cazare şi până la disponibilitatea unui medic sau a unei asistente la cerere vor fi nevoiţi să scoată din buzunat în jur de 300 de lei pe zi plus costurile actului medical, în funcţie de afecţiuni şi de complexitatea terapiei. În momentul de faţă, costurile spitalizării unui pacient se ridică la aproximativ 200 de lei. „Vom stabili cât de curând cum vor fi poziţionate aceste saloane. Pentru început, vor fi câte două rezerve pe secţie. Tarifele percepute vor fi în funcţie de cât va costa o zi hotelieră în momentul în care vor fi date în folosinţă rezervele. La costurile unei zile de spitalizare, se va adăuga 50%. Asta, fără medicamente şi fără asistenţă medicală. Fireşte, se eliberează chitanţă”, afirmă Lucian Mihalcea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului de Urgenţă.

În funcţie de pretenţii, pacienţii cu bani pot opta pentru numărul de ore în care să aibă la dispoziţie un medic sau o asistentă care să-i supravegheze. „Întenţionăm să facem jumătate din spital aşa” mai spune Lucian Mihalcea

În ceea ce-i priveşte ceilalţi pacienţi, ambulatoriul îi va prelua pe 60% dintre ei şi astfel problemele lor vor fi rezolvate acolo. "Nu va mai fi nevoie de internare”, mai spune Lucian Mihalcea, preşedintele consiliului de administraţie al Spitalului de Urgenţă.

Sumele de bani provenite de la pacienţii care-şi permit să plătească pentru confort vor fi cheltuiţi tot pentru secţiile respective, pentru modernizare şi dotare.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Jumatate_din_Spitalul_de_Urgenta_va_fi_privatizat_0_419958058.html

Link to comment
Share on other sites

Dl Lucian Mihalcea, preşedintele consiliului de administraţie al Spitalului de Urgenţă ar trebui sa regandeasca putin modul in care gestioneaza resursele institutiei pe care o administreaza.

Daca sunt asigurat la CAS de ce ar trebui sa platesc pt faptul ca stau in spital? De conditii mai bune ar trebui sa beneficieze toti internatii. Daca totusi se creaza niste locuri de cazare mai decente ar trebui tarifat in cel mai rau caz cazarea. Dar totusi sa nu ajungem la costuri mai mari decat ale unui hotel de 4-5 stele. NU SUNT DE ACORD sa se plateasca actul medical, deoarece acesta ar trebui, cel putin TEORETIC acoperit de CAS ( toti suntem obligati sa fim asigurati la acest sistem de kkt). In situatia in care ni s-ar permite sa NU beneficiem de asigurari de sanatate in sistemul public din Romanica, as fi de acord ca in momentul in care ajungi in spital sa platesti integral: cazare, medicamente, medici, mancare etc.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.