Jump to content

Bursa Generală a locurilor de muncă 2008


dcp100168

Recommended Posts

Bursa Generală a locurilor de muncă

Vineri, 18 aprilie, de la ora 9.00, va avea loc "Bursa Generală a locurilor de muncă", organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi. Evenimentul se va desfăşura simultan la Universitatea "Dunărea De Jos" din Galaţi (str. Domnească nr. 47) şi la "Casa de Cultură" din Tecuci (din str. 1 Decembrie 1918 nr. 62).

Multi chemati, putini alesi!

* La cele 4 burse de locuri de munca organizate in 2007 de AJOFM Galati, au fost ocupate numai 500 din cele peste 3.000 de locuri de munca oferite de angajatori.

Criza de pe piata galateana a muncii se acutizeaza, iar masurile care pana acum pareau sa dea rezultate incep sa devina lipsite de eficienta. Un indicator al evolutiilor de pe piata fortei de munca sunt paginile de mica publicitate ale cotidianelor locale sunt pline de anunturi de oferte de locuri de munca. In 2007, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca

Galati a organizat patru burse de locuri de munca, dar din cele peste trei mii de locuri de munca ofertate au fost ocupate doar aproximativ cinci sute. "Angajatorii au avut o oferta consistenta si diversificata de locuri de munca, de exemplu in domeniul constructiilor civile, industriale sau navale. Intrucat specialistii din aceste domenii au migrat in ultimii ani in strainatate, oferta angajatorilor a ramas descoperita", spune Carmen Tofan, director executiv al AJOFM Galati. Nici macar Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi nu s-a soldat cu un bilant mai bun. Cei 62 de agenti economici care au participat la bursa au ofertat cu 844 locuri de munca, in domenii precum constructii navale, IT, asigurari, servicii, dar din cei peste 700 de tineri care au incercat sa isi gaseasca un loc de munca au putut fi selectati doar 240, din care numai 42 au si fost angajati in urmatoarea luna de zile. La Bursa Locurilor de Munca pentru Rromi, angajatorii au oferit 167 de locuri de munca celor 50 de persoane de etnie rroma care au venit la bursa, dar numai 18 au si fost angajate. Ministrul Muncii Paul Pacuraru anunta relativ recent ca deficitul de forta de munca va fi combatut prin armonizarea pregatirii profesionale cu cererea de pe piata, dar si resuscitarea fortei de munca din mediul rural: "Avem nevoie de o mai buna ajustare a outputului scolii, a produselor scolii la necesitatile pietei muncii. Piata cere meserii de care scoala inca nu a auzit ca exista. Alta directie pe care o investigam, este ruralul. Ruralul a fost dintotdeauna un bazin de forta de munca, dar a incetat insa sa alimenteze marile orase".

http://www.romanialibera.ro/a121697/mul ... alesi.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.