Jump to content

Topul concediilor medicale la Galaţi, dominat de bugetari


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Topul concediilor medicale la Galaţi, dominat de bugetari

În anul 2010, conform datelor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, 103 firme şi instituţii gălăţene au avut angajaţi în concediu medical. ”Faţă de anul precedent s-a remarcat o scădere a numărului de concedii medicale cu peste 40%, scădere cu atât mai evidentă după luna mai, după ce a intrat în vigoare noua legislaţie privind condiţiile de acordare a concediilor medicale”, a precizat directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, Olimpia Buzia.

Angajaţii de la Şomaj şi cei ai Spitalului Judeţean, cei mai bolnavi bugetari ai lui 2010

Primele 10 poziţiiale topului concediilor medicale ale anului 2010 este deschis de doi mari agenţi economici gălăţeni. Este vorba de ArcelorMital şi Şantierul Naval Damen Galaţi, care au avut 3.954 respectiv 1.990 certificate de concedii medicale. Numărul mare de angajaţi şi specificul activităţii explică poziţia în acest clasament.

Mai bizară e poziţia 3 a topului, care este ocupată de AJOFM Galaţi, unde s-au dat anul trecut 1.820 concedii medicale şi unde numărul angajaţilor ca şi genul de activitate nu se pot compara cu primele două ocupante ale topului. Probabil că numărul mare de şomeri de anul trecut i-a îmbolnăvit prea des pe cei care au în grija lor şomerii.

Poziţia 4 a topului este ocupată de Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi, cu 1.253 de concedii medicale. Spitalul are 1.800 de angajaţi iar complexitatea activităţii poate explica numărul concediilor medicale.

Poziţiile 5 şi 6 ale topului sunt ocupate de alţi mari agenţi economici gălăţeni, în speţă de Vega 93 şi Arabesque, ambele cu activitate în construcţii şi amenajări şi unde, la fel, cele 731 respectiv 496 de concedii medicale nu ridică suspiciuni.

De la locul şapte până la 10 avem din nou doar instituţii bugetare. Este vorba de Transurb, Apaterm, Primăria Galaţi şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecşia Copilului Galaţi, fiecare având în jur de 400 de concedii medicale.

La polul opus, bugetarii cu cele mai puţine certificate de concediu medical sunt cei de la Garda Naţională de Mediu, cu 55 de concedii medicale, şi Agenţia Locală pentru Protecţia Mediului, cu 54 de concedii medicale.

http://www.monitoruldegalati.ro/deschidere/topul-10-benficiari-de-concedii-medicale-dominat-de-bugetari-3837.html

Link to comment
Share on other sites

Topul concediilor medicale la Galaţi, dominat de bugetari

Pai primele pozitii sunt "detinute" de privati, iar "privatii" din top 10 depasesc "bugetarii" din top...

E ciudata prezenta AJOFM, dar atata vreme cat toate certificatele au fost acordate corect, asta e. :-$

Link to comment
Share on other sites

1.436 de şomeri gălăţeni au fost în concediu medical în 2010

Conform unui raport al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, în anul 2010 în primele 10 poziţii ale topului concediilor medicale ale anului figura la poziţia a treia AJOFM Galaţi. Acolo, potrivit datelor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, s-au dat anul trecut 1.820 concedii medicale, în situaţia în care numărul angajaţilor este de ordinul zecilor şi genul de activitate nu se putea compara cu primele două ocupante ale topului - este vorba de ArcelorMital şi Şantierul Naval Damen Galaţi - care au avut 3.954, respectiv 1.990 concedii medicale la câteva mii de angajaţi. În plus, în raportul întocmit de CJAS Galaţi nu se făcea defalcarea între concediile angajaţilor şi cele ale şomerlor indemnizaţi.

Conducerea AJOFM Galaţi a precizat însă că datele raportului sunt eronate în situaţia în care majoritatea celor 1.820 certificate de concediu medical au fost emise pentru şomerii indemnizaţi şi nu pentru angajaţii Agenţiei. „Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi, instituţie publică ce gestionează fondul de şomaj, efectuează plata concediilor medicale pentru persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj pe baza certificatelor medicale eliberate în unităţile sanitare. În anul 2010 au fost plătite concedii medicale pentru 1.436 de şomeri indemnizaţi şi doar şase funcţionari publici care au raport de serviciu cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi au beneficiat de concediu medical”, a precizat directorul executiv al AJOFM Galaţi, Carmen Hanţaţuc.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/ajofm-precizeaza-1.436-de-someri-in-concediu-medical-in-2010-3862.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.