Jump to content

Ce medici au acordat cele mai multe concedii medicale în 2010


dcp100168

Recommended Posts

Ce medici au acordat cele mai multe concedii medicale în 2010

Potrivit statisticii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, anul trecut, cele mai multe concedii medicale, verificate, au fost date în special de medici ce au ca specilitate oncologia, dar şi de ortopezi. La polul opus s-au situat medicii psihiatri.

Ca număr de certificate medicale emise în anul 2010 în judeţul Galaţi, cele mai multe au fost date de dr. Rodica Vasile, medic oncolog, coordonatorul programului de oncologie pe judeţ. Numărul mare de bolnavi de cancer din judeţ, dar şi numărul mare de zile de concediu medical necesare în astfel de cazuri explică această poziţionare.

Locul al doilea este deţinut de dr. Bogdan Stancov, ortoped, cu 656 concedii medicale, următorul loc fiind ocupat de dr. Ion Cornea, tot ortoped, cu 556 certificate de concediu medical.

Urmează în acest top al medicilor prescriptori în 2010 dr. Eugeniu Savin, obstetrician-ginecolog, cu 531 concedii medicale prescrise, dr. Mariana Bujeniţă, oncolog, cu 511 concedii medicale, şi dr. Anghel Crintea, medic internist, cu 498 concedii medicale.

Alte 498 de concedii medicale au fost prescrise de dr. Gicu Vasilache, ortoped. Clasamentul continuă tot cu doi medici ortopezi, dr. Sorin Ungureanu şi dr. Lis Tadeus, care au eliberat 285, respectiv 236 concedii medicale, iar la finalul primelor 10 poziţii apare şi un medic de familie, dr. Mariana Ionescu.

Următoarele poziţii ale statisticii medicilor prescrisptori făcute în funcţie de numărul certificatelor de concediu medical emise anul trecut sunt ocupate de doi medici pneumologi, un epidemiolog, doi specialişti în chirurgie plastică, alţi doi ortopezi şi doi medici neurochirurgi. „Noi am verificat din punct de vedere al corectitudinii întocmirii actelor necesare eliberării concediilor medicale toţi medicii de pe aceste liste şi a reieşit că au fost date corect, intrând în plată. După cum se observă, ca număr cele mai multe concedii medicale sunt date pentru cei cu afecţiuni oncologice şi de traumatologie”, a declarat Olimpia Buzia, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi.

La polul opus, cele mai puţine certificate de concediu medical au fost emise anul trecut de un medic psihiatru, dr. Radu Priboi, şi de doi medici de familie, dr. Baniu şi dr. Iofcea, care au eliberat fiecare doar câte un singur concediu medical.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/pentru-ce-au-luat-galatenii-concedii-medicale-in-2010-bolnavi-de-cancer-si-cu-oasele-rupte-3826.html

Link to comment
Share on other sites

Pai la oncologie si la ortopezi este explicabil, atat boala neoplazica cat si interventiile pe oase sunt boli care te imobilizeaza mult la pat. Interesant este ca un medic chirurg din policlinica da mai multe zile de concediu medical decat cei din spital si aparitia in acest top a unui medic epidemiolog !!??

Cred ca cel putin despre acesta va mai trebui sa va interesati, epidemiologii nu dau concedii medicale decat in situatiile de carantina a unor persoane izolate la domiciliu pentru boli infectioase, deci cred ca este o greseala.

In ce priveste pneumologii care dau CM pentru TBC, neurochirurgul si chirurgii plastici care trateaza arduri lucrurile par in regula.

Dar mai verificati va rog epidemiologul ca veti avea surprize!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.