Jump to content

Recommended Posts

Posted
Daca tie iti place cum se prezinta orasul asta plin de garaje inutile, de chioscuri, de mizerie, de caini esti tare. Inseamna ca l-ai votat pe Niciolae asta daca iti place cum arata orasul. Asa ignoranta cata e in orasul asta nu mi-a fost dat sa vad nicaieri in Romania... Eu sunt detinator de autovehicul pe care daca vin seara dupa ora 6 nu am unde sa-l parchez din cauza garajelor si a masinilor neurnite din loc de ani buni, si vii tu cu oferte pe cat de penibile pe atat de dezgustatoare pline de ironie: ca domne iti inchiriez eu garajul gratis...

Dar cine esti tu sa apreciezi ca un garaj este inutil? Ai voie sa te uiti in ograda vecinului? Si chiar trecand peste asta, poate ca pe om nu-l mai tin picioarele sa conduca si il foloseste in alte scopuri. E dreptul lui! A investit candva bani si timp in acea cosmelie. Ai tu nevoie de el? Foarte bine. Ofera-i o suma lunara ca sa ti-l inchirieze, lasa-i un anunt lipit pe usa garajului. Apartamentele vechi nu s-au vandut cu loc de parcare aferent.

Cu masinile abandonate la fel! Fa tu ceva in acest sens! Denunta-le si pana la urma se vor ridica. E usor sa stai pe margine si sa comentezi - vorba bunicului: stau in strada si ma mir si-mi dau singur cu sictir ;)

Posted

Lasati-o balta !

Intotdeauna cei care au deja garaj o sa-si apere punctul de vedere... Va asigur ca daca n-ati avea ati fi cu siguranta in tabara cealalta. E normal, e uman ca fiecare sa-si apere interesele chiar si in cazul unor discutii.

Pana la urma fiecare garaj are un proprietar. Proprietatea se refera numai la constructia in cauza, nu si la terenul pe care e construit garajul.

Terenul este al primariei. Proprietarii de garaj platesc impozite pe acel teren. Deci nimic nu este ilegal atat timp cat se respecta legea.

Nu proprietarii de garaje sunt vinovati ca s-au dat autorizatii de constructii in zone in care trebuia sa fie amenajate spatii verzi, parcuri sau parcari. Insa proprietarii de garaje au fost constienti cand la ridicarea sau cumpararea garajului nu sunt pe deplin proprietari.

Totusi NU SUNT PARCARI... Treaba asta trebuie reglementata tot de catre primarie. Daca primaria vrea poate face ca in locul garajelor sa construiasca parcari cu mult mai multe locuri. Parcarile pot fi pazite cu paznici angajati de catre primarie. Cei care au avut garaje si deasemenea si cei care n-au avut - vor plati impozit in continuare in cuantumul locului de parcare. Asa e civilizat. Nu e tziganeala.

In plus, daca vor fi mai multe parcari se vor putea elibera si spatiile verzi pe care sunt amplasate anumite garaje.

Cred ca-i o opinie echilibrata a unei probleme care ne priveste pe toti.

Nu mai lansati "arogantze" ironice ca cele postate anterior. Fiecare are dreptul la o opinie chiar daca ne convine sau nu, costienti fiind ca nimeni nu detine adevarul absolut.

Imi vin in minte niste bancuri cu Porcusorul Isteric... le gasiti pe internet. (orice asemanare....... este pur intamplatoare)

PS

Cu ceva timp in urma am luat amenda caci, in Tiglina fiind, n-am avut unde sa parchez (pentru 3 minute) si am urcat masina pe trotuar. Am gresit ... am platit. Dar va veni o vreme cand "comunitarii" vor incepe sa intre si prin cartiere nu numai pe strada Brailei. Sa vezi atunci cum se va tripla bugetul primariei la cate masini sunt parcate pe prima banda sau pe asa-zisul spatiu verde actualmente noroi coclit !

Posted
Daca tie iti place cum se prezinta orasul asta plin de garaje inutile, de chioscuri, de mizerie, de caini esti tare. Inseamna ca l-ai votat pe Niciolae asta daca iti place cum arata orasul. Asa ignoranta cata e in orasul asta nu mi-a fost dat sa vad nicaieri in Romania... Eu sunt detinator de autovehicul pe care daca vin seara dupa ora 6 nu am unde sa-l parchez din cauza garajelor si a masinilor neurnite din loc de ani buni, si vii tu cu oferte pe cat de penibile pe atat de dezgustatoare pline de ironie: ca domne iti inchiriez eu garajul gratis...

pushtiu, buna dimineata si... ramai in sfera ta.

Domnule mootoo nu cred ca ne cunoastem sa ma iei cu apelative gen "pustiu". Ceea ce zici tu aici e ceva la fel de prost gust ca si aia cu "iti inchiriez eu garajul gratis". Si pentru Aiyana sunt locuitor al acestui oras care se fereste sa mai iasa seara cu masina in oras, datorita faptului ca atunci cand ma intorc nu am loc nici sa intorc masina d-apoi sa o mai si parchez undeva, pentru ca exista garaje care ocupa 3 locuri, ceva de prost gust, asa cum e tot orasul.

Posted

daca ti-ai fi vazut de treaba ta si nu te legai de oferta mea de inchiriere gratis a garajului, atunci nimic nu mai era de prost gust... nici chiar posturile tale.

• 2 weeks later...
Posted

* spaţiile îngrădite ilegal de către locatarii de la parter provoacă tot mai multe nemulţumiri în rândul vecinilor din bloc, care s-au săturat de "ţigănia" de sub ferestrele lor

Acapararea spaţiilor verzi din jurul blocurilor de către locatarii de la parter care fac îngrădituri din tot felul de plase ruginite pentru a-şi amenaja adevărate curţi "private" începe să fie privită cu tot mai multă dezaprobare de către ceilalţi locatari. "În loc să se planteze flori şi arbori de care să se bucure toţi proprietarii de apartamente, locul este ocupat cu cotineţe, cuşti improvizate şi tot felul de resturi care nu mai încap în casa unuia sau altuia", spun brăilenii nemulţumiţi. O astfel de situaţie ne-a fost semnalată în zona blocului AB5, din cartierul Obor, unde mai mulţi vecini sunt nemulţumiţi că unii dintre locatarii de la parter folosesc spaţiul din dreptul balconului lor ca pe un fel de debara, unde depozitează tot felul de lucruri. Situaţia este cu atât mai deranjantă cu cât, recent, Primăria a investit în amenajarea unei parcări noi lângă blocul respectiv, iar aceste îngrădituri improvizate afectează aspectul zonei. Potrivit autorităţilor locale, astfel de împrejmuiri sunt ilegale, iar Corpul de Control al Primarului are îndatorirea de a aplica sancţiuni pentru ocuparea abuzivă a domeniului public.

http://obiectivbr.ro/local/26841-scanda ... rilor.html

Poza facuta de Obiectiv:

0211dompub.jpg

Poza facuta de mine:

P1030749-1.jpg

Aceasta din urma a rasarit in toamna, chiar in fata blocului meu, la capatul aleii.

Oare o avea autorizatie? Cred ca nu!

De ce a ingradit? Pentru simplu motiv sa nu mai intoarca toate masinile acolo in fata casei lui. Il deranja la urechi pe sarmanul om cand dadeau in marsarier. :lol:

• 2 weeks later...
Posted
stimate forumist ultramarine, galatean de onoare!!!

vreau sa te instiintez, si nu numai pe tine, ca mi-am facut cont pe acest forum tocmai din dorinta de a lua parte la discutiile despre orasul meu, al nostru, al tuturor: GALATI. majoritatea subiectelor de discutii dar si posturile lor sunt obiective, realiste si de bun simt. din pacate nu pot spune acelasi lucru si despre acest subiect si deasemeni despre posturile dumitale care sunt pline de subiectivism, ura si ironie. se vede treaba ca nu ai avut niciodata masina si, cu atat mai mult, garaj (faza cu garajul proprietate privata e vrajeala 100%, sau ai garaj in curtea casei). te agati de orice aspect si de orice nimic pt a-ti "colora" postul tau si pt a da o anumita impresie despre aceste constructii. din punctul dumitale de vedere un garaj trebuie sa aiba in el o masina si atat. mai mult de atat, trebuie sa fie construit pe asfalt sau daca se poate pe blocuri (ca tot e la moda mansardarea). si daca ar indeplini aceste conditii ar fi bine ca in el sau in preajma lui sa nu cumva sa se faca vinul pt la iarna (nu neaparat pt comert), sa nu tina omul o masa, un scaun, un ciocan, o surubelnita, o rama de geam, un televizor, o butelie cu aragaz, un polizor si alte obiecte care ii sunt (sau nu) de prisos omului gospodar. si sa nu cumva sa indrazneasca proprietarul de garaj sa faca vreun gratar in fata acestuia sau, satul de viata la bloc, sa manace intr-o zi de duminica in aer liber cu familia la garaj.

stimabile, aceste idei preconcepute faceau cinste vremurilor demult apuse. si vremurile alea au cam trecut. sunt 20 de ani de atunci.

eu am masina si mi-as dori foarte mult un garaj. din pacate 2 obstacole ma impiedica sa-mi achizitionez sau sa-mi construiesc unul: pretul prea mare (specula de altfel) si mosul ala comunist din fruntea urbei noastre.

si crede-ma stimabile, daca as avea un garaj si te-as surprinde fotografiindu-l, ai inghiti pe loc camera.

nu e normal si nici nu e civilizat (sau chiar ortodox) sa faci ceea ce dumneata ai numi "o mana de ajutor" autoritatilor prin acest gest nedemn.

au fost desfiintate spatiile verzi pt construirea garajelor???? acesta e marele jaf ecologic???? defrisarea padurilor e marele jaf ecologic!!!

au fost desfiintate locurile de joaca pt copii???? dar cati copii sunt dom'le in orasul asta??? ai vazut dumneata vreun copil ca plange pt ca nu are unde se juca??? copii din ziua de azi plang daca nu ar avea acces nelimitat la desene animate (si cele mai urmarite sunt cele violente), la compiuter, la telefonul mobil, la o punga cu cipsuri, etc...

cumva s-au construit vreo 15-20 de parcari etajate in oras si nimeni nu-si parcheaza masina acolo?????

eu propun sa ne vedem gunoiul din ochiul nostru nu al altora.

s-auzim de bine.

In fiecare dimineata trebuie sa parchez intre garajele din spatele palatului justitiei. odata am plecat cu o roata pe janta (avea un surub infipt in ea), alta data am plecat cu masina zgariata.

in conditiile in care mai mult de jumatate dintre cele garaje nu prezinta numar de autorizatie, iar altul, pe langa spatul aferent garajului, si-a imprejmuit si vreo 1.5-2 m, in fata lui .

ca locuitorii din zona trebuie sa parcheze masina mai ult timp decat mine justifica o acoperire. dar, sa ocupi samavolnic un spatiu, si sa te dai drept D-zeu tatal, mi se pare tipic comunist. si ca proprietar de masina fara de garaj, va urez doar...SA VA SPARGA ZIGANII GARAJUL !

Posted

mersi de urare, si tie, tinand cont ca nu ai garaj, iti urez sa-ti sparga tiganii masina. :lol::lol:

lasand la o parte ironiile si "urarile" vreau sa-ti spun ca garajele alea au o vechime de vreo 20 de ani. au aparut acolo cu mult inainte de '89. acum, daca toti saracii s-au imprumutat la banca si si-au luat logan (nu vreau sa jignesc posesorii de logan) sau s-au angajat la patron si au primit masina de serviciu (tot logan bineinteles), ar trebui desfiintate garajele pt ca nu mai sunt locuri de parcare? adica eu am garaj de 30 de ani de zile si trebuie sa cedez locul pt ca s-au inmultit nr masinilor? ce vina am eu?

....si-a imprejmuit si vreo 1.5-2 m, in fata lui .

asta e alt aspect si nu face obiectul discutiei. daca nu-si ingradea spatiul ala parcai masina in fata garajului lui?

sa inchei: sa stii ca nici eu nu am garaj si cand vin de la servici nu gasesc un loc de parcare in fata geamului meu, decat la vreo 200 de metri mai departe, parcarea fiind ocupata de vecini de la 2-3 blocuri departare. am incercat sa vb cu ei dar degeaba. stiti ce am facut??? mi-am ingradit locul de parcare :oops: si am rezolvat problema. cand am fost la adp sa cer inchirierea unui loc de parcare in fata blocului stiti ce mi-a spus duduia de acolo? nu se accepta cereri din partea persoanelor fizice. si mi s-a explicat ca prin impozitul pe care-l platesc la primarie atat pt apartament cat si pentru masina, este inclus un locul de parcare din fata blocului. ei, daca e inclus, eu l-am ingradit ca sa fiu sigur ca nu-l platesc degeaba. oare cer prea mult pt ca vreau sa am masina in fata geamului meu?

Posted

Mootoo, candidezi undeva? Ca eu te-as vota. Sunteti haiosi amandoi oricum :d

P.S: Legumix, nu suntem noi mai cu mot. Vei fi si tu galatean de onoare dupa ce vei avea mai multe posturi ;)

Posted

Acum sa va spun eu ceva. Atunci cand mama vroia sa isi faca loc de parcare prin ADP in spatele blocului cei de la ADP cica nu se poate, da in fata blocului pe bulevard daca vrea se poate. Ea a acceptat in prima faza, da aia nici nu se oboseau sa vina sa il deseneze. ar cand 2 vecini au vrut, le-a facut imediat in spatele blocului si chair in aceeasi zi in care au depus cererea, dupa amiaza au venit sa le deseneze locurile. Si din cauza asta mama s-a suparat si si-a retras cererea.

Posted
Mootoo, candidezi undeva? Ca eu te-as vota.

ma pui pe ganduri.. :idea:

Posted

iar garajele cele construite acum 20 de ani, aveau vreo autorizatie? sau autorizatiile au aparut dupa '89?

in micro 39, langa scoala 33, din anii 90-91 garajele au acoperit parcarea, iar autorizatiile au aparut ulterior. Dupa anii 2000 (am lipsit putin din zona) am observat ca au fost ocupate (garajate) si ultimele doua locuri de parcare (situat intre punctul termic si lantul de garaje). acum a ramas loc doar de un Tico sau motoscuter.

avantajul acestor constructii - elevii care chiulesc de la ore, pot fuma, consuma bauturi alcoolice in spatele garajelor, dar sunt aproape de scoala. Pauza mare este suficienta. :twisted:

Posted
... din anii 90-91 garajele au acoperit parcarea, iar autorizatiile au aparut ulterior.

recunosc metoda de lucru din era durbaca.

• 4 weeks later...
Posted

Logica:

1. Domeniul public reprezinta, potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica. Intra in componenta domeniului public bunurile care, conform legii, sau prin natura lor, sunt de uz sau de interes public.

2. Ca platitor locuitor al orasului Galati si de taxe si impozite am drept de proprietate comuna asupra domeniului public.

3. Acest drept imi este aparat de Primar si Viceprimar, conform legii 215/2001, capitolul III, art. 68. - alin. 1 lit. a "Primarul îndeplineşte următoarele atribuţii principale:

a) asigură respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor."

4. Prin inchirierea terenului pentru constructia de garaje, Primaria a avut in vedere interesul cetatenilor, al platitorilor de impozite, cu respectarea dreptului de proprietate comuna al locuitorilor Galatiului asupra domeniului public.

Atunci:

1. Cum naiba se numeste faptul ca unii scot bani frumosi din exploatarea domeniului public inchiriat in interes personal, bani pe care sigur nu ii gasim in declaratia 200 de venit global?

2. Daca urmariti aici, veti observa ca unele garaje sunt patrimoniul Primariei si pot fi vandute catre chiriasi: http://www.primaria.galati.ro/discutii/ ... f=13&t=839

3. Nu cumva imi este afectat dreptul meu de proprietate publica intrucat conform Codului civil - art.480 si al Codului de procedura civila - art. 6731 şi urmatoarele: "Dreptul de folosinţă poate fi exercitat de toţi coproprietarii, ceea ce presupune atât exercitarea folosinţei materiale a bunului care face obiectul dreptului de proprietate comună pe cote-părţi, cât şi posibilitatea culegerii fructelor produse de bun."

COncluzia:

1. Ca cetatean al orasului consider problema de interes public si as face apel la legea 215/2001, capitolul III, art. 68. - alin. 1 lit.c: "Primarul poate propune consiliului local consultarea populaţiei prin referendum, cu privire la problemele locale de interes deosebit. Pe baza hotărârii consiliului local ia măsuri pentru organizarea acestei consultări, în condiţiile legii".

2. Ar fi bine ca Primarul si Viceprimarul sa propuna un referendum prin care sa fim consultati asupra oportunitatii desfiintarii garajelor, ca solutie unica de rezolvare a acestei probleme? Astfel Primaria scapa elegant de procesele ulterioare cu demolatul garajelor.

3. Daca doua garaje au valoarea de 17.000 euro, ce valoare (pe piata neagra a evazionistilor sau alba a Primariei) au 23.500 de garaje?

* nr. de telefon au fost modificate, desi nu ar fi trebuit!!! Pentru conformitate se poate urmari rubrica "Vanzari Diverse" din Viata Libera.54_98315492f1bde54601ec2f7719619962_thum

Posted

3. Nu cumva imi este afectat dreptul meu de proprietate publica intrucat conform Codului civil - art.480 si al Codului de procedura civila - art. 6731 şi urmatoarele: "Dreptul de folosinţă poate fi exercitat de toţi coproprietarii, ceea ce presupune atât exercitarea folosinţei materiale a bunului care face obiectul dreptului de proprietate comună pe cote-părţi, cât şi posibilitatea culegerii fructelor produse de bun."

Nu ar fi mai bine ca ceea ce se castiga din afacerile cu garaje, bani sa se imparta intre proprietari, atat cei cu garaje cat si cei fara garaje dar care locuiesc in acelasi bloc cu proprietarul garajului, conform legii ?

De ce sa le desfiintam cand putem cere sa castigam si noi ceva ? Adica proprietarii de garaje obtin venituri din exploatarea domeniului public, oare noi cei care locuim in acelasi bloc cu garajistul, nu avem dreptul la o cota parte din profitul obtinut de el?

Posted

ba chiar beneficiem de banii aia: se plateste energia electrica ce se consuma cu iluminatul public pt ca tu sa nu-ti scoti ochii de intuneric, se "monteaza" palmieri pe strada sa ai impresia ca esti la monte carlo, se organizeaza diferite festivitati sezoniere (ex: sarbatoarea scrumbiei), se pun semafoare pe b-dul cosbuc pt a se evita fluidizarea circulatiei, se platesc serviciile de salubritate pt intretinerea curateniei pe arterele orasului o data la 2 luni, se plateste combustibilul autospecialelor pt a uda carosabilul plin de praf de 2 ori pe an, .... etc, etc.... he heeeeee.... ce stiti voi cate griji are un primar...

Posted
ba chiar beneficiem de banii aia: se plateste energia electrica ce se consuma cu iluminatul public pt ca tu sa nu-ti scoti ochii de intuneric, se "monteaza" palmieri pe strada sa ai impresia ca esti la monte carlo, se organizeaza diferite festivitati sezoniere (ex: sarbatoarea scrumbiei), se pun semafoare pe b-dul cosbuc pt a se evita fluidizarea circulatiei, se platesc serviciile de salubritate pt intretinerea curateniei pe arterele orasului o data la 2 luni, se plateste combustibilul autospecialelor pt a uda carosabilul plin de praf de 2 ori pe an, .... etc, etc.... he heeeeee.... ce stiti voi cate griji are un primar...

oooof, esti in eroare total:

1.iluminatul public, se asigura ca sa nu-ti scoti ochii, ziua-n amiaza mare.

2.palmierii se planteaza pentru a fi umbra pe strada, vara pe canicula, sa nu mai trebuiasca stropit . In felul acesta se face economie la apa.

3.intrucat festivitatile sunt ...sezoniere...intre un sezon de alegeri si urmatorul, oricum electoratul uita promisiunile facute, si putem sa ne repetam (ca de aia se numeste campanie electorala)

4.semafoarele pe bd cosbuc au rolul de a asigura un minim de accidente rutiere

5.Salubritate??? Sanatate, taica

Posted

Daca s-ar face un sondaj semafoare vs sensuri giratorii cred ca lumea ar vota pentru sensurile giratorii astfel ar fi banuiesc traficul mai fluidizat si accidente mai putine. In plus baietasii smecheri nu ar mai avea cum sa isi demonstreze vitejia trecand pe rosu :lol:

• 2 weeks later...
Posted

AM ajuns sa ne scriem numerele de la masina pe peretii blocurilor, sa avem unde parca, in conditiile in care peste drum sunt zeci de garaje, care de care mai mare si neocupate. In acest caz, in spatele blocului BR1B din Mazepa 1.54_b0f0d3c030a7c2ee8259982e28c236bb_thum

Posted
Garaje de 50 metri patrati din care numai curtea strasnic pazita de garduri are peste 30 metri patrati. Micro 13, str. Crinului, bloc B1[attachment=0]Image000.jpg[/attachment]

tot cam asa arata si in micro 16, in spatele fostului Complex Continental - bl.F2. Intai garaje, apoi terasa in fata garajelor.

Posted

hahahhahaaaaa:)))))

Posted

oooof, esti in eroare total:

1.iluminatul public, se asigura ca sa nu-ti scoti ochii, ziua-n amiaza mare.

2.palmierii se planteaza pentru a fi umbra pe strada, vara pe canicula, sa nu mai trebuiasca stropit . In felul acesta se face economie la apa.

3.intrucat festivitatile sunt ...sezoniere...intre un sezon de alegeri si urmatorul, oricum electoratul uita promisiunile facute, si putem sa ne repetam (ca de aia se numeste campanie electorala)

4.semafoarele pe bd cosbuc au rolul de a asigura un minim de accidente rutiere

5.Salubritate??? Sanatate, taica

si hihiiiiiihihiii:))))))))))

Posted

hahaha hihi :P

In Cluj au rezolvat problema traficului din intersectii angajand un arhitect pentru asa ceva. Acum au o super sincronizare.

Nu mai tin minte ce fel de arhitect era...