Jump to content

Bendeac a trecut prin clipe grele la Galaţi

Recommended Posts

Posted

Bendeac a trecut prin clipe grele la Galaţi

* "Sunt după un spectacol care putea fi ultimul din viaţa mea"

Actorul Mihai Bendeac a postat pe blogul său un mesaj misterios, lăsând să se înţeleagă că a trecut prin momente delicate sâmbătă seară, în timpul unui spectacol desfăşurat la Galaţi. Realizatorul emisiunii "În puii mei" le-a promis fanilor că va încerca să-şi facă timp pentru a povesti pe larg isprava. "Vă scriu de pe telefon. Sunt după un spectacol ce putea fi ultimul din viaţa mea şi o noapte de petrecere care era să se lase cu repercusiuni. Sper să-mi găsesc răgaz să vă povestesc. Deocamdată mai am de stat în Galaţi până luni când plec în turneu mai departe", a povestit Bendeac, în postarea intitulată "Unde trăim?".

http://www.libertatea.ro/stire/bendeac-a-trecut-prin-clipe-grele-sunt-dupa-un-spectacol-care-putea-fi-ultimul-din-viata-mea-321329.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

Ca să lamurim misterul, în timpul spectacolului de sâmbătă, un "nene care se credea Dumnezeu" a năvălit pe scenă şi i-a cam luat la fugărit pe cei trei actori :)) Se pare că ulterior a mai fost ceva şi prin Divino...

Posted

„Dumnezeu” îi întrerupe piesa lui Bendeac

„Sunt tânăr, frumos, am succes la femei. E bine, Doamne?!?”, îşi încheie peroraţia Mihai Bendeac. Cei doi parteneri de scenă îi fac jocul, iar publicul gălăţean se cutremură de râs.

Nimeni nu se uită spre fereastra de decor. Prin care ţâşneşte un al patrulea individ. Unul neanunţat pe afişul de spectacol. „DA! M-aţi chemat. Am venit. Eu sunt Dumnezeu”.

Răcnetul celor trei actori – Mihai Bendeac, Diana Cavallioti şi Emanuel Pârvu – nu este pe deplin înţeles de nimeni din sală. Concentrat, publicul gălăţean continuă să urmărească piesa în care a venit să-l vadă pe actorul care face vogă în emisiunea „În puii mei”, de pe Antena 1.

Bizar însă, nimeni nu mai râde. Ceva nu este în ordine pe scenă, unde cei trei actori tremură, nemaiputând îngăima nici un cuvânt.

Dezorientaţi, artiştii încearcă timp de 30-40 de secunde să improvizeze. Speriaţi însă la culme, se înghesuie unul în altul, iar Bendeac cedează nervos când „Dumnezeu” – un băiat de 18-19 ani – îl atinge.

„... numai la voi, la Galaţi!”, este auzit actorul spunând ca pentru sine. Apoi Bendeac părăseşte în trombă scena, urmat fiind de o Diana înlăcrimată. În urma lor, se strecoară şi „nebunul”, care îi strigă pe actori pe numele de scenă: „Mitch!”, „Arlene!”.

„Când i-am văzut ce şocaţi păreau, am zis că sunt nişte actori formidabili. Fantastic cum mimau surpriza”, îmi şopteşte partenerul meu.

După 20-25 de minute de la începerea piesei, scena Dramaticului este părăsită. Regizorul-actor Emanuel Pârvu rămâne timp de jumătate de minut cu publicul: „Îl cunoaşteţi? Este din Galaţi?”. Magia dispare în sunet de hârtie sfâşiată. ACTORUL ni se adresează, iar noi, publicul, învăţat să tăcem cuminte, nu vrem să stricăm atmosfera. „Nu face parte din spectacol. Nu înţeleg cum de s-a putut întâmpla aşa ceva. Nu am trăit niciodată o asemenea situaţie, de când fac teatru”, spune Pârvu. Se scuză apoi şi promite că revine cu explicaţii. Scena rămâne goală ca un semn de întrebare.

„Colegii mei sunt în spate, Diana plânge, este în şoc. Nu ştim cum de a putut să intre un străin în culise. La alte spectacole, în alte oraşe, am avut pază. Este incredibil cum de s-a putut întâmpla aşa ceva în acest mileniu, într-un oraş din acest mileniu. Putea să aibă un cuţit, putea fi oricine!” Aşa cum a promis, Emanuel Pârvu este din nou în scenă. Singur. Ne explică „pauza”, iar noi ne pregătim sufleteşte să fim trimişi acasă.

Jenă şi o vinovăţie nemeritată pogoară peste întreg publicul gălăţean. Este rândul nostru să fim interzişi. „Nu aveaţi pază?”, întreb din rândul al patrulea. „Ba da, dar erau ieşiţi la ţigară”, îmi răspunde regizorul-actor.

Mai iese şi mai revine o dată: „Vom relua din actul doi”. Sala aplaudă frenetic.

Final. Cortina cade. În picioare, aplaudând de-i sângerează palmele, publicul gălăţean încearcă să spele o ruşine la care se simte părtaş. În culise, după ce dă autografe, se pozează cu liceeni şi le pupă profesoarele, un Mihai Bendeac serios cum publicul nu îl vede niciodată, explică fără afectare: „Ştii, primesc enorm de multe ameninţări. Când l-am văzut, nu am ştiut ce se putea întâmpla. Dacă vroia să ne atace, să facă... orice. În primul moment am zis că plecăm imediat. Ne-am întors pentru public, care nu avea nici o vină”.

Şocul este mai mult ca oricând evident şi pe chipul Dianei Cavallioti: „Da, a fost îngrozitor. Dar uite că am revenit în scenă şi am dus piesa până la capăt”, spune actriţa cu ochii scăldaţi în lacrimi. Tânăra îşi dă abia acum voie să plângă. Cu zece minute înainte stârnea râsete care cutremurau Dramaticul.

Vă mai întoarceţi la Galaţi? Emanuel Pârvu mă priveşte lung şi îl văd cum caută un răspuns politicos: „Cred că da. Dar vom fi mult mai circumspecţi. Şi vom avea paza noastră. Tot restul piesei am jucat cu frică. Aşa ceva nu se poate. Individul acela ne-a făcut rău nouă, i-a făcut rău publicului, Galaţiului, teatrului gălăţean. Ştiţi că nu a fost prins? A fugit”.

Din spatele decorului

„Domnule director Vlad Vasiliu, ce s-a întâmplat sâmbătă seara la Dramatic?”.

„Eu îl văzusem pe individ cum dădea târcoale. Am instruit paza să nu îl lase să intre. Şi nu a intrat, cât am fost eu în teatru şi oamenii noştri la poartă. Dar sala era închiriată. La 15 minute după începerea spectacolului am văzut că totul este în ordine şi am plecat de la teatru. El a intrat atunci, cerând să îl vadă pe director. A dat la poartă peste impresarii străini, care l-au lăsat să intre. S-a dus direct în culise, unde a fost văzut de pompierul de serviciu, care a anunţat că există un intrus. Viorel, şeful de sală, a aflat şi a încercat să intervină şi să îl scoată. Acela a fost momentul în care el a intrat pe geamul de decor, în plin spectacol”, ne-a declarat Vlad Vasiliu.

Întrebat dacă îl ştie pe tânărul care a fost la un pas de a face harcea-parcea imaginea Galaţiului cultural, directorul spune: „Îl ştiu vag, mai mult din auzite. Nu are studii şi de câte ori mă vede mă întreabă de ce nu îl las să joace. Problema este că nu avem soluţie legală. De data aceasta, el a intrat fără bilet, profitând de impresarii străini. Dar dacă altă dată îşi cumpără bilet, sunt nevoit să îl las să intre. Bineînţeles, îi voi plasa lângă el pe oamenii noştri, care să îl supravegheze. Anul trecut am mai avut un incident, cu o femeie care a vociferat spre scenă, dar din public, nu de pe scenă. A fost imediat scoasă afară. Ce a făcut el sâmbătă seara a fost o premieră. Publicul trebuie să înţeleagă că în orice teatru se putea întâmpla aşa ceva”.

http://www.viata-libera.ro/articol-EXCLUSIV_-_%E2%80%9EDumnezeu%E2%80%9D_ii_intrerupe_piesa_lui_Bendeac_2.html

Posted

Mda... Mi-a povesti si fratele meu. A fost ceva ciudat! La inceput lumea credea ca toata faza face parte din spectacol...106.gif

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.