Sari la conținut

Andreea Ignat şi "Estrada copiilor"


dcp100168

Postare recomandata

Două trofee la dans, la Olimpiada copiilor

Cele două trupe de dans modern ale Casei de Cultură a Sindicatelor – „Fly Dance” (Analisa Ignat, Cosmina Tigira, Gergiana Toader, Andreea Budescu, Lavinia Oita, Nicoleta Gologan, Elena Circei) şi „Black” (Andrada Popovici, Andreea Hristea, Ana-Maria Roşca, Roxana Cuturlui, Andreea Dumitrescu, Dana Luculescu, Loredana Zăgan) au câştigat Marele Premiu şi au primit două trofee (fiecare formaţie la grupa de vârstă corespunzătoare) la Olimpiada Copiilor ce s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii la Bacău. Premiile i-au adus mare bucurie instructoarei Andreea Ignat, mai ales că juriul a fost unul destul de pretenţios, având în vedere că preşedinte a fost Mihai Trăistariu. Totodată, gălăţenii au mai primit, la secţiunea muzică uşoară, şi două medalii de bronz, obţinute de Analisa Ignat şi Sorina Caramfil, şi o menţiune a Mariei Lupoae.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 months later...

Andreea Ignat şi „Estrada copiilor”

Andreea Ignat este sufletul ansamblului de muzică şi dans „Estrada copiilor” care fiinţează la Casa de Cultură a Sindicatelor. În numai un an, de când a preluat „Estrada copiilor”, a participat cu copiii pe care-i instruieşte la zeci de concursuri, de unde s-au întors cu premii, şi zeci de spectacole, în ciuda faptului că sala instituţiei nu este funcţională. Parcă mai mult ca niciodată, în ultima vreme, s-a auzit tot mai des de activităţile CSS Galaţi. Secretul e simplu: cu tot entuziasmul celor 21 de ani ai ei, Andreea Ignat simte viaţa ca pe un spectacol. Îndrăgostită de mică de muzică şi dans, vrea acum să-i sprijine şi pe alţi copii talentaţi în demersul lor artistic. „Îmi plac foarte mult copiii, mi-e drag să lucrez cu ei, să-i formez şi să-i educ artistic. Mă simt foarte mândră şi împlinită în momentul în care se întorc cu premii de la concursurile naţionale de muzică şi dans. E o mândrie pentru mine şi pentru că lucrez de destul de puţin timp cu ei, doar de un an şi jumătate”, spune simplu Andreea Ignat.

Artista familiei de la 6 ani

Andreea avea doar 6 anişori când s-a urcat pentru prima dată pe scenă. „Am fost încurajată de bunicii şi părinţii mei, care sunt în continuare fanii mei cei mai «înrăiţi». Am considerat că e bine să te perfecţionezi continuu, de aceea m-am înscris la foarte multe cursuri de muzică şi dans. Am fost la Şcoala de Artă din cadrul Centrului Cultural, la Palatul Copiilor, am fost timp de 12 ani de zile solistă la «Estrada copiilor», am făcut în clasele V-VIII coregrafie la Liceul de Artă «D. Cuclin», după care, în clasele IX-XII, am făcut canto. În prezent urmez cursurile de canto ale Facultăţii de Arte din Galaţi”, spune inimoasa instructoare de la CCS.

Talentul l-a moştenit de la mama ei, care are o voce incredibil de frumoasă, deşi n-a urcat niciodată pe scenă, iar de la tatăl său, care este DJ, a căpătat o cultură muzicală care o ajută foarte mult în carieră.

Alte realizări

Viaţa sa artistică nu se reduce însă doar la repetiţiile şi spectacolele ansamblului pe care-l conduce, ci şi la colaborări cu alţi artişti locali. În 2009, a realizat două videoclipuri, unul în colaborare cu cei doi băieţi de la formaţia Subliminall - ,,Nopţi îngropate”\', iar celalalt a fost realizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă - „Un cadou ce mult l-ai visat”.

În iarna anului 2010, a fost aproape de ascultătorii posturilor de radio locale prin colindele lansate spre audiţie, compuse chiar de ea, împreună cu Relo, unul dintre băieţii de la de la Subliminall.

„Boală” de familie

Analisa Ignat, la cei 11 ani ai săi, se poate considera norocoasă că a învăţat să cânte şi să danseze chiar în sânul familiei, de la sora mai mare. Deja au câteva numere împreună, iar Andreea este foarte mândră că are o „urmaşă” demnă de toată lauda: „A ştiut să «fure» de la mine tot ce trebuie, iar apariţiile noastre împreună au efect destul de mare asupra spectatorilor, mai ales că semănăm foarte mult, iar diferenţa de vârstă aproape că nu se observă”.

Frumoasă şi talentată, Andreea Ignat are în faţă un drum dificil, dar plin de satisfacţii: există la ora actuală foarte mulţi părinţi în Galaţi care se bucură văzând cum copiii lor devin vedete pe zi ce trece.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Premii pentru Estrada Copiilor

Membrii Estradei Copiilor de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi au participat, vinerea trecută, la Festivalul Concurs Internaţional de Muzică Uşoară pentru copii şi tineri „Ghiocelul de Argint”, ediţia a V-a, de la Bârlad, de unde s-au întors cu următoarele premii:

· la categoria de vârstă 5-7 ani: Denisa Maria Petrea – Menţiune, Alexandra Maria Lupoae – Premiul Presei, Anna Daria Mitzura Pentiuc – Premiul Juriului „Tanarul Artist”.

· la categoria 8–9 ani: Daniela Nicoleta Negoiţă – Premiul II, Sorina Ionela Caramfil – Premiul Juriului „Tânărul Artist”.

Sâmbătă, gălăţenii au fost prezenţi şi la Festivalul de Muzică Uşoară „Portativul cu Steluţe”, de la Ploieşti, ediţia I, unde Alexandra Maria Lupoae şi Sorina Ionela Caramfil au câştigat două premii speciale ale juriului.

Luni, 28 martie, a avut loc faza zonală a Festivalului ”Mamaia Copiilor”, 2011, preselecţie în urma căreia au fost selecţionate Anna Daria Mitzura Pentiuc (6 ani) şi Sorina Ionela Caramfil (8 ani). Cele două soliste vor merge mai departe în semifinala ce se va desfăşura în luna mai, la Constanţa.

Îi felicităm pentru rezultatele frumoase, atât pe copii cât şi pe instructoarea lor, Andreea Ignat, şi le dorim succes mai departe!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Trofeul „Star Music Champion”, câştigat de Galaţi

Copiii pregătiţi de instructoarea grupului vocal „Estrada copiilor”, Andreea Ignat, s-au întors recent cu premii de la ediţia I a concursului „Star Music Champion”.

Anna Daria Pentiuc, deşi are numai 6 ani, a reuşit să câştige trofeul, în timp ce Denisa Maria Petrea (8 ani) a primit menţiunea I.

Le felicităm şi le dorim cât mai multe premii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Galaţiul a câştigat toate premiile întâi la „Ritmurile tinereţii”

La Concursul Naţional de Dans şi Gimnastică „Ritmurile tinereţii” desfăşurat la Vaslui, în perioada 18-20 mai, formaţiile de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi au câştigat toate premiile întâi. „Angelli” a urcat pe prima treaptă a podiumului la categoria dans ritmic, clasele I-IV, „Black Dance” a obţinut aceeaşi performanţă la dans modern, clasele V-VIII, iar „Ritmic” şi-a adjudecat premiul I la dans oriental, clasele V- VIII. Toate cele trei formaţii de dans fac parte din „Estrada Copiilor”, condusă cu abnegaţie şi talent de instructoarea Andreea Ignat.

Pe aceşti copii talentaţi îi veţi putea vedea live, într-un spectacol de Ziua Copilului, ce se va desfăşura chiar pe 1 iunie, ora 17.00, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 months later...

Estrada Copiilor, locul trei la dans modern

Ansamblul ”Estrada Copiilor”, reprezentat prin trei formaţii de dans modern - Black Dance, Angeli şi Ritmic -, pregătite de coregrafa Andreea Igant, a reuşit să cucerească bronzul la concursul internaţional de dans ”Dance World Cup”, competiţie aflată la prima ediţie şi care s-a desfăşurat la Bucureşti.

Organizatorii evenimentului, ”Asociaţia Moments of Dance”, au rămas plăcut impresionaţi de evoluţia cursanţilor de la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi, emoţiile, bucuria şi chiar lacrimile fiind trei elemente care nu au lipsit în rândul copiilor care au adus oraşul de la Dunăre pe locul trei la dans modern.

Cei de la CCSG ne mai anunţă că în luna octombrie a acestui an Galaţiul va organiza prima competiţie a festivalului de dans ”Galatz-FESTDANCE”, proiect ce face parte din programul ”CCSG - 43 de ani de existenţă”.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...

Andreea Ignat - cea mai bună voce a Casei Sindicatelor

* „Nu pot să fiu vulgară, elevii mei văd în mine un exemplu”, mărturiseşte instructoarea Ansamblului „Estrada copiilor”

Andreea Ignat are 23 de ani şi a absolvit în această vară Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, secţia Canto-muzică clasică, la clasa prof. Teodor Niţă. Pe scenă a debutat pe când avea 8 ani, în Ansamblul Estrada Copiilor, al Casei de Cultură a Sindicatelor, sub îndrumarea domnului Alexandru Ciorăscu. A urmat cursuri de Canto muzică uşoară la Şcoala de Arte din cadrul Centrului Cultural, la clasa profesoarei Sofia Şerban. A intrat la Liceul de Artă „D. Cuclin”, la clasa de coregrafie, îndrumată de Anca Mărculescu. „Am furat multe de la profesoarele mele. Dumnealor m-au pregătit, mi-au arătat paşii de evoluţie, dar micile secrete le-am furat. Am prins exact profesoarele de care aveam nevoie la vârsta aceea”, mărturiseşte Andreea. Apoi a făcut, la acelaşi liceu, muzică, „mai mult teoria muzicii, nu era chiar ceea ce mă aşteptam eu să învăţ. Mă bucur că am învăţat istoria muzicii, dar abia de la facultate am accentuat pregătirea muzicală pe care mi-o doream”, spune tânăra.

Visul suprem - un duet cu „Holograf”

Visele ei în materie de muzică sunt trei: să ajungă solistă în Estrada Teatrului Muzical „Nae Leonard”, să colaboreze cu compozitorul Laurenţiu Duţă şi să cânte o melodie alături de formaţia Holograf: „M-am întâlnit cu Dan Bittman de multe ori, însă nu am îndrăznit niciodată să-i propun acest lucru, mai am mult de învăţat”, recunoaşte Andreea.

11 ore pe zi cu copiii

Din 2009, coordonează atât clasa de canto, cât şi pe cea de dansuri din cadrul Ansamblului „Estrada copiilor”, după retragerea domnului Ciorăscu. „Aveam 20 ani, eram, practic, un copil când am început să pregătesc alţi copii”. În cei trei ani, elevii îndrumaţi de ea au strâns trei dosare cu diplome, nimeni nu le mai ştie numărul. „Estrada are între 150 şi 170 de membri, cu vârste cuprinse între 5 şi 20 de ani. Am pornit cu 10 copii, acum trei ani. La început mi s-a părut greu să lucrez cu fiecare, dar acum îmi place, totul e calculat. Lucrez în medie 10-11 ore, pe zi. La canto - muzică uşoară avem 30 de copii cu care lucrez individual, iar la dansuri pe grupe de vârstă şi separat începătorii, apoi cei cu ceva experienţă şi profesioniştii.

Când simte Andreea că-i e greu? „Doar înaintea unui spectacol, când mă copleşesc emoţiile pentru ei şi îmi doresc să iasă impecabil. Atunci mi se consumă bateriile, dar tot de la ei îmi iau energia, de la părinţi şi de la Angela Baciu, colega şi susţinătoarea mea. Cei mici sunt mai serioşi decât cei mari”.

Ca solistă, Andreea a cântat pe toate scenele din Galaţi: începând de la 8 ani când interpreta „Vorbe-n vânt”, pe scena Casei Armatei. Apoi a mers în ţară, în toată Moldova, dar şi în Oradea sau pe Litoral. În 2010, a ajuns la Sala Palatului, la un concurs de karaoke, alături de Smiley. A apărut pe Acasă TV, Pro TV, Antena 1, Kanal D, TVR 1, TVR 2, B1 TV.

Andreea este o luptătoare: „Nu mă las, chiar dacă e greu, încerc să găsesc soluţii mereu. Şi când lucrez cu copiii, chiar dacă nu iese totul cum vreau de la început, insist şi, mai ales, nu-mi pierd niciodată speranţa”.

Andreea e conştientă cât de mult contează, în profesia ei, felul cum arată: „Mai ales în ziua de astăzi, când la noi se vinde în primul rând, imaginea. Trebuie să arăţi întotdeauna ok, să nu fii vulgară - nici nu-mi stă în fire să fiu vulgară, nu pot. Şi, mai ales, trebuie să ţin cont de faptul că eu sunt exemplul copiilor, mă copiază imediat. Trebuie să am grijă”.

„Sunt multe voci bune, care se pierd”

Are cinci piese proprii, colaborează cu Alin Radu, compozitor din Ploieşti şi cu textiera Mihaela Marcovici. Visează la ziua în care va scoate primul album. „De multe ori, ceea ce mi-am dorit s-a realizat. Am vrut să colaborez cu coregrafi de la „Dansez pentru tine” şi am avut ocazia să dansez alături de ei. Totul e să nu renunţi şi să nu te laşi influenţat negativ”. Îi admiră pe cei de la Holograf şi Voltaj şi consideră că „asta înseamnă să fii artist cunoscut, consacrat, nemuritor - când oamenii îţi ştiu refrenele”. Are în repertoriu peste 100 de melodii, coveruri, cântă peste tot pe unde este chemată. A fost denumită cea mai bună voce a Estradei Casei de Cultură şi a luat Marele Premiu la prima ediţie a Festivalului „Constelaţii dunărene”, pe când avea 14 ani. Acela a fost momentul când s-a legat definitiv de instituţia care a consacrat-o. „Vin cu drag şi cu bucurie aici, zi de zi, nu consider că vin la serviciu”, mărturiseşte tânăra.

Andreea consideră că „în România sunt multe voci bune, dar nu sunt îndeajuns promovate. Sunt copii talentaţi care se pierd pe parcurs. Înainte erau două-trei festivaluri şi puţini concurenţi. Acum suntem invadaţi şi de festivaluri şi de voci”.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 months later...

De trei ori premiul I pentru Casa de Cultură a Sindicatelor

Formaţiile „Active Dance” şi „Miracol” de la Casa de Cultură a Sindicatelor, conduse de instructoarea Andreea Ignat, s-au întors victorioase de la concursul „Ritmurile tinereţii”, organizat de instituţia similară din Vaslui. Pentru seriozitatea şi calitatea dansului lor, micii artişti gălăţeni au fost răsplătiţi cu trei premii întâi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 years later...

"O inimioară bate în tandem cu inima mea". Interviu cu artista Andreea Ignat

"Anul 2022 este cu adevărat plin de surprize! De câteva luni, trăiesc toate sentimentele la intensitate dublă, pentru că le împart cu o inimioară care bate în tandem cu inima mea", mărturisea, recent, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, artista Andreea Ignat. Asta după ce, în vară, și-a surprins prietenii și fanii cu fotografia unui superb inel de logodnă pe deget și o mărturisire pe măsură: "Viața mea, o poveste cu deznodământ fericit, cu emoții unice, cu multe provocări și evenimente neașteptate, trăită întotdeauna fără frici sau resentimente". Pentru că, dincolo de activitatea de artist profesionist și de instructor artistic dedicat la EStrada Studio, Andreea a fost mereu discretă în ceea ce privește viața personală, am fost curioși să aflăm mai multe într-un interviu.

- Intru direct în subiect: EStrada Studio va avea în curând și o grupă de bebeluși? Așa ar fi corect...
- EStrada Studio nu cred, deși ar fi o provocare foarte interesantă, dar cu siguranță Andreea Ignat va avea primul bebe cursant, odată cu venirea pe lume a lui Bebe Estrada, așa cum îmi place mie să-i zic.

- Într-un showbiz în care scandalul și expunerea fără prejudecăți devin surse de publicitate efemeră, artistul Andreea Ignat a mizat mereu pe profesionalism. Iar discreția și decența reprezintă tot ceea ce aș putea spune eu despre viața privată a Andreei Ignat. Și, totuși, în această vară, a apărut un superb inel... Ce schimbări aduce?
- După cum mă știți, tot timpul am încercat să fiu cât mai discretă în ceea ce privește viața personală și am încercat să expun cât mai bine ceea ce fac în plan artistic, fie cu EStrada Studio, fie ca artist muzical. Astfel am dorit să fiu poate un model, poate un reper pentru tinerii cursanți pe care, pe lângă activitatea artistică, îi îndrum pe cât pot și în ale vieții.
Și totuși... a venit și momentul în care domnișoara Andreea a devenit doamnă, a apărut inelul și cu cine puteam împărtăși mai bine emoția decât cu urmăritorii mei?!
Schimbări nu pot spune că au intervenit, pentru că inelul a fost un simbol al cumulului de sentimente pe care le trăiesc de mult timp. Poate doar pentru micuții mei artiști se simte schimbarea, întrucât le e greu să îmi spună doamnă...

- Ce noi provocări aduce maternitatea în viața de artist și de instructor artistic?
- Ooo, foarte multe, pentru că, oricât de pregătit ai crede că ești, intervin multe schimbări pe care nu le poți controla. Iar din momentul în care devii mamă, începi să vezi lucrurile diferit, să te transformi într-un mod în care niciodată nu ți-ai fi imaginat, să conștientizezi care sunt lucrurile cu adevărat importante în viață.
Dar, cu toate astea, pot spune că sunt deja mămică pentru că eu consider EStrada Studio copilul meu mai mare, care tocmai a împlinit 13 ani, iar astfel singura provocare rămâne să-l integrez pe Bebe Estrada în mediul artistic în care trăiesc zi de zi și să-l fac să-l iubească pe fratele mai mare.

- Ce provocări aduce cariera de artist și activitatea de instructor artistic unei viitoare mămici?
- Cred că principala provocare este cea legată de timp, să faci în așa fel încât să îmbini viața artistică și viața de familie, astfel încât să fii în paralel și artistul devotat meseriei, și mama ideală pentru cel mic.
Pentru că e greu și riști oricând să nu îndeplinești cu succes ambele roluri, e clar că e o mare provocare, la care, însă, sper că voi face față cu brio, mai ales pentru că mai toată cariera mea am fost în luptă cu timpul, dar mereu l-am învins.

- Care ar fi noutățile acestui nou început de an școlar pentru EStrada Studio? Dar cele mai importante succese ale acestui an?
- Odată cu începutul anului școlar, și EStrada Studio începe pregătirea intensă pentru un nou an competițional, care, de regulă, debutează în octombrie, cu concursul internațional Galatz Fest Dance, care reunește la Galați an de an peste 1.000 de dansatori.
Totodată, anual, în luna septembrie, EStrada Studio își mărește echipa organizând preselecții pentru tineri talentați care vor să devină artiști.
La capitolul succese... ooo... au fost multe, sincer nu-mi aduc aminte să ne fi întors de la vreo competiție fără a obține cel puțin un loc întâi, dar aș puncta totuși premiile internaționale, obținute în Austria și Italia ani la rând.

- Ce urmează după "Iubirea ta crudă"?
- Va urma o altă piesă la fel de antrenantă, dar pentru moment nu pot preciza exact când va fi lansarea, probabil undeva spre începutul primăverii în anul următor, pentru că până atunci în plan muzical ne concentrăm pe melodiile destinate sărbătorilor de iarnă, fiind o tradiție ca, an de an, EStrada să lanseze propria piesă de Crăciun.

- Ce-și mai dorește acum artistul Andreea Ignat?
- Poate pare un clișeu, dar își dorește în primul rând sănătate având în vedere că tocmai am trecut printr-o pandemie care ne-a schimbat complet viața, dar și pentru că îmi doresc să duc la bun sfârșit sarcina fără emoții și să am o naștere ușoară și, cel mai important, o recuperare rapidă, pentru că micuții mei artiști mă așteaptă să revin în formă maximă.
Vă mulțumesc pentru că îmi sunteți alături încă de la începutul carierei, vă invit în continuare să fiți alături de mine pe paginile de socializare.

Cine este Andreea Ignat

Andreea Ignat a început să studieze muzica de la vârsta de șase ani, apoi coregrafia și pedagogia. A absolvit Şcoala Populară de Artă, secția muzică ușoară, s-a specializat în balet și, ulterior, în muzică la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, apoi a continuat cu muzica la Facultatea de Artă din cadrul Universității „Dunărea de Jos”.
Ambițioasă, independentă și optimistă, Andreea Ignat și-a făcut debutul pe piața muzicală în anul 2011 cu single-ul „El ritmo del amor”, la care a filmat și un videoclip, difuzat pe posturile naționale.

În prezent, Andreea își împarte timpul între EStrada Studio și studioul de înregistrări. Are numeroase proiecte artistice pe care le promovează online și la TV. Iar la școala de muzică și dans, pregătește circa 250 de copii și tineri. Organizator la Galatz Fest Dance, vocal artist la MediaPro Music şi manager la EStrada Studio, artista are în repertoriu piese proprii (pop & dance), dar și coveruri celebre.

O puteți urmări pe: Facebook - fb.com/AndreeaIgnatOfficial; Instagram - http://www.instagram.com/andreeaignatofficial; TikTok -http://www.tiktok.com/@andreeaignatofficial; Twitter: http://www.twitter.com/andreeaignat25.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.