Jump to content

Zeci de refugiaţi străini locuiesc la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Creşte numărul străinilor

Analizand numarul solicitarilor de azil depuse la Centrul Regional de Refugiati Galati, reiese ca in luna ianuarie 2008, comparativ cu 2006 si 2007, s-a inregistrat o dublare a acestuia. Cei mai multi dintre cei care vor o viata mai buna la Galati sunt africani si asiatici. 29 de solicitanti de azil, din Somalia, Kenya, Coasta de Fildes, Guineea, Bangladesh, India, Pakistan si Turcia, se afla in acest moment la centrul din Galati, care deserveste alte sase judete: Constanta, Tulcea, Braila, Vrancea, Vaslui si Bacau. Cauzele invocate de solicitanti in sustinerea cererilor de azil merg de la dezastre naturale, conflicte armate, temeri de persecutie pe motive de rasa, religie, nationalitate, opinie politica, apartenenta la un anumit grup social, pana la motive de ordin economic, cum ar fi dorinta de un trai mai bun sau o slujba mai bine platita.

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Doi cetăţeni afgani cazaţi în Centrul pentru Refugiaţi Galaţi, răniţi în urma unei altercaţii

Doi cetăţeni afgani care locuiau în Centrul pentru Refugiaţi din Galaţi au fost internaţi cu răni multiple la braţe, după ce, în urma unei altercaţii între ei, pe fondul consumului de alcool, s-au rănit în cioburile unei ferestre, a declarat directorul Centrului pentru Refugiaţi Galaţi, Ionel Ifrim. "Pe fondul consumului de alcool, miercuri noapte, doi cetăţeni din Afganistan ce ajunseseră pe teritoriul României şi se aflau la noi în centru s-au rănit în cioburile unei ferestre. Mai exact, unul dintre ei s-a lovit într-un geam şi s-a tăiat, celălalt a încercat să îl ajute şi s-a rănit şi el. Au fost transportaţi la spital şi, din câte am înţeles, sunt în afara oricărui pericol acum", a declarat Ionel Ifrim, directorul Centrului pentru Refugiaţi din Galaţi, citat de corespondentul MEDIAFAX. Potrivit aceleiaşi surse, cei doi au ajuns în România în urmă cu aproximativ trei săptămâni şi solicitaseră obţinerea statutului de refugiat, motiv pentru care se demarase procedura administrativă pentru acest lucru. Pentru salvarea cetăţenilor din Afganistan a fost solicitată intervenţia Ambulanţei. Cadrele medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi au consemnat că intervenţia a fost una destul de dificilă, pentru că, în momentul intervenţiei, cei cazaţi în centru au devenit recalcitranţi. "Am fost solicitaţi să intervenim la acest centru. Intervenţia nu a fost una simplă pentru că spiritele erau destul de încinse. Cei doi răniţi prezentau tăieturi adânci la nivelul antebraţelor şi pierduseră destul de mult sânge. Am intervenit la cazul mai puţin grav pe care l-am transportat iniţial la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" şi care a fost internat ulterior la Spitalul de boli psihiatrice din Galaţi. Celălalt cetăţean străin rănit, care era în stare mai gravă, a fost preluat de SMURD şi a rămas internat la Spitalul de Urgenţă, diagnosticul de intrare în spital fiind intoxicaţie etanolică, multiple plăgi tăiate şi şoc hemoragic", a declarat dr. Mihai Polinschi, şeful Serviciului de Ambulanţă Galaţi. Potrivit reprezentantului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, Ştefan Gohoreanu, a fost vorba despre o altercaţie între cele două victime. "Miercuri seară, în jurul orei 11:00, am intervenit pentru a aplana un conflict între doi cetăţeni afgani din Centrul pentru Refugiaţi. După aplanarea conflictului, cei doi au fost transportaţi la spital, unul dintre ei fiind internat la Psihiatrie. În prezent, lucrătorii Secţiei 3 a Poliţiei Galaţi fac cercetări şi vor dispune luarea măsurilor legale în acest caz", a declarat Ştefan Gohoreanu.

Doi refugiati afgani s-au imbatat, s-au batut si au agresat un echipaj SMURD

Noaptea trecuta, Centrul Regional pentru Refugiati Galati a fost scena unor confruntari violente intre doi azilanti, dar si intre acestia si echipajele de urgenta. Totul a inceput când doi cetateni afgani au avut, pare-se, o altercatie in urma careia s-au ranit. Pentru echipajele SMURD si cele ale Ambulantei galatene a fost cea mai periculoasa misiune a anului. Asta deoarece medicii si asistentele au fost agresati fizic si verbal de azilanti. Cei doi afgani, Ali Aji Bekar de 27 de ani si Maarajah Adi de 32 de ani, au sosit in tara noastra acum trei saptamâni si au solicitat azil. Noaptea trecuta, afganul de 32 de ani si cel de 27, ambii beti, au avut o altercatie, au facut o criza de nervi si au spart geamurile. Directorul Centrului, comisar-sef Ionel Ifrim, sustine ca nu a fost vorba decât de un accident, cei doi afgani fiind sub influenta bauturilor alcoolice si taindu-si mâinile in geamurile sparte. Nu aceeasi este si parerea politistilor galateni, care sustin ca intre cei doi afgani a avut loc un conflict. Oricum, afganii au fost adusi la Spitalul de Urgenta, unde cel de 32 de ani a si fost operat. Celalalt afgan a ajuns la Spitalul de Psihiatrie, dupa ce a fugit din Urgenta. In cursul scandalului, in timpul interventiei, echipajele de urgenta au ramas fara o lanterna si un telefon mobil, care au fost ulterior recuperate. Cei doi afgani risca sa fie dati afara din Centru pentru scandal si consum de bauturi alcoolice.

http://www.gardianul.ro/index.php?pag=n ... smurd.html

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Brad multicultural pentru copiii refugiaţi

Oficiul Român pentru Imigrări (ORI) a pregătit pentru Sărbătorile din acest an un brad multicultural pentru copiii refugiaţi. Potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al instituţiei, înaintea Sărbătorilor, „copiii refugiaţi vor trăi emoţia întâlnirii cu Moşul, care le va înmâna daruri“. Copiilor li s-a mai pregătit o surpriză, şi anume un spectacol de muzică, poezie şi dans. Activităţi similare au fost organizate de către centrele regionale de cazare a refugiaţilor din Galaţi, Timişoara, Rădăuţi, Maramureş. Numărul total de refugiaţi care se află în acest moment pe teritoriul României este de 1.150 de persoane. Cei mai mulţi - peste 52 la sută - provin din Irak, în timp ce 12 la sută provin din Iran şi 8 la sută din Palestina.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... e-de-casa/

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

40 de refugiaţi din Birmania vin la Galaţi

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat că România este pregătită să „preia" 40 de refugiaţi din Birmania, urmând ca anul acesta să fie identificaţi şi alţi refugiaţi din zone de conflict care vor primi azil în România. Blaga a afirmat că, astfel, România îşi respectă obligaţiile chiar dacă se află „într-un context economic nefavorabil". „Am luat decizia, în 2008 de a reloca circa 40 de persoane pe an. Din cota pe 2009, 40 de persoane din Birmania vor veni la Centrul din Galaţi", a spus Blaga.

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Intalnire_la_nivel_inalt_in_capitala_Banatului-_Timisoara_intra_in_istoria_lumii_0_222577778.html

Link to comment
Share on other sites

Pai in felul asta se rezolva problema cainilor vaga... comunitari.

Le uram "pofta buna".

In felul asta Romania isi respecta obligatiile internationale si totodata pe cele umanitare hranind birmanezii.

Lasand gluma deoparte... n-as vrea sa fiu in pielea lor.

Link to comment
Share on other sites

Pai in felul asta se rezolva problema cainilor vaga... comunitari.

Le uram "pofta buna".

In felul asta Romania isi respecta obligatiile internationale si totodata pe cele umanitare hranind birmanezii.

Lasand gluma deoparte... n-as vrea sa fiu in pielea lor.

In pielea cui n-ai vrea sa fii ? A birmanilor sau a ciinilor mincati de acestia ? :d

Link to comment
Share on other sites

Eram sigur c-o sa intrebe cineva !!! 24.gif39.gif pai in pielea amandorura...

Birmanezii nu fug de placere din tara lor unde-i dictatura militara si foamete. Iar expresia "viata de caine" poate capata o noua conotatie mai asiatica...ohmy.gif

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Africanul evadat din Guineea

Un tânăr de aproape 30 de ani povesteşte, în exclusivitate pentru „Adevărul de Seară" Galaţi, cum a fugit din Guineea. Viaţa lui Ali este un adevărat scenariu de film. A fugit din ţara natală, Guineea, din cauza persecuţiilor îngrozitoare pe care le-a suferit. Comunicarea cu emigrantul, pe care l-am găsit în centrul de refugiaţi din Galaţi nu este tocmai simplă. Într-o amestecătură de franceză, română şi engleză, Ali ne-a povestit cum a ajuns în România, cum a fost înşelat de o reţea de traficanţi de persoane şi cum a ajuns în cele din urmă în Centrul de cazare al refugiaţilor.

A fugit de ucigaşi

Ali a ajuns în România în urmă cu aproximativ doi ani şi a văzut pentru prima dată în viaţa lui ce înseamnă să trăieşti fără frica de a fi împuşcat în plină stradă.A început o nouă viaţă la malul Dunării, mult mai liniştită, însă, culmea, mai săracă. „Acasă eram şofer şi câştigam chiar şi 500 de dolari pe lună, pe când aici nu câştig nici măcar jumătate. Din fericire nu mai trăiesc cu frica de a fi împuşcat pe stradă", a povestit el.

După câte spune, a fugit din ţara sa natală, după ce Poliţia îl urmărea pentru că a participat la mişcări sindicale contra guvernului. „Pe mama au omorât-o în bătaie, pe tata la fel, iar de fratele meu mai mare, cu care am evadat din puşcărie, nu mai ştiu absolut nimic".

Bărbatul şi-a lăsat în Guineea soţia şi copilul de numai câteva luni şi a ales să treacă graniţa ilegal în statul vecin Coasta de Fildeş. „Nu sunt mari diferenţe între Guineea şi Coasta de Fildeş", a spus africanul. În Abidjan, capitala Coastei de Fildeş a trăit pe străzi, până a reuşit să se angajeze. La un moment dat chiar a crezut că i-a surâs norocul. A întâlnit un bărbat, pe nume Victor, care i-a spus că-l poate ajuta să ajungă în Franţa. Ali a făcut tot ce a putut pentru a face rost de aproape 4.000 de euro, pentru a-şi plăti călăuza. „Am ajuns cu avionul în România şi am fost plimbat mai bine de 24 de ore cu maşina. Credeam că am ajuns în Franţa", a spus acesta.

La un moment dat africanul a fost dat jos din maşină în faţa unei cabine telefonice şi i s-a spus să sune acasă, pentru a le comunica rudelor că a ajuns cu bine în Franţa.

Ţepuit de călăuze

După ce a coborât, maşina care îl adusese până acolo a demarat în trombă, iar pe Victor nu l-a mai văzut.

Ali a refuzat să se lase fotografiat, de frica repercursiunilor autorităţilor din ţara sa asupra familiei. „Nu vreau să păţească nimic soţia şi copilul meu", şi-a explicat el precauţia.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Povestea_africanului_evadat_din_Iad_0_230377177.html

Link to comment
Share on other sites

Refugiaţii care trăiesc alături de noi

La Galaţi există unul dintre cele mai mari centre de cazare a imigranţilor din România. În acest moment, în Centrul de relocare, sunt cazate 44 de persoane cu acest statut, la sfârşitul lunii mai, urmând să mai sosească încă 40. Situată în apropierea Turnului de Televiziune, această instituţie reprezintă o locuinţă temporară pentru 44 de năpăstuiţi ai sorţii, care au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara natală din cauza persecuţiilor, a violenţei sau pur şi simplu a sărăciei.

Centrul, deschis în anul 2004, este finanţat, atât din bani europeni, cât şi din fonduri provenite de la Bugetul de Stat şi le oferă condiţii decente de cazare celor nevoiţi să-şi abandoneze casele şi ţara pentru a pleca în pribegie. Internet, maşini de spălat, televizor, cursuri de limba română, toate le sunt puse la dispoziţie celor veniţi din cele mai exotice locuri pentru a-şi căuta liniştea sau norocul pe plaiuri mioritice. „Nu trebuie să se înţeleagă totuşi că la Galaţi este „raiul de pe pământ” pentru refugiaţi. În cazul în care o persoană nu respectă regulile centrului, aceasta este expulzată din ţară”, a declarat subcomisarul Doru Geru.

La sfârşitul lunii mai, la Galaţi, vor sosi 40 de birmanezi. „Am luat decizia în 2008 de a reloca circa 40 de persoane pe an. Din cota pe 2009, 40 de persoane din Birmania vor veni la Centrul din Galaţi. Vom continua să identificăm şi alte persoane din cota pentru 2010. Aşa cum i-am spus şi doamnei directoare (Judith Kumin, directoarea Biroului Regional pentru Europa al UNHCR - n.r), în acest număr, nu vor intra şi şapte refugiaţi din Malta, care sunt luaţi în considerare pe cota de 2008. Iată că ne îndeplinim obligaţiile, chiar şi într-un context economic nefavorabil pentru ţara noastră", a spus Vasile Blaga, ministrul de interne.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Refugiatii_care_traiesc_alaturi_de_noi_0_233976767.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

La Galaţi au sosit 38 de refugiaţi myanmarezi din Malaezia

În zilele de 31 mai şi 1 iunie au sosit în România 38 de refugiaţi myanmarezi din Malaezia, în cadrul programului român de relocare. Aceasta este prima operaţiune de acest gen derulată de Oficiul Roman pentru Imigrări (ORI) în cooperare cu Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) şi în parteneriat cu Crucea Roşie România. Cei 38 de refugiaţii au fost primiţi si cazaţi la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri de Azil Galaţi, administrat de Oficiul Român pentru Imigrări, unde vor intra în programul naţional de integrare, care consta în cursuri de limbă română, orientare culturală, asistenţă şi consiliere în vederea accesării drepturilor pe care le au în România. Complementar asistenţei oferite de autorităţile române, refugiaţii vor beneficia şi de sprijin din partea unor ONG–uri care desfăşoară activităţi în acest domeniu.

http://www.amosnews.ro/Au_sosit_in_Romania_38_de_refugiati_myanmarezi_din_Malaezia_-29-43138

Link to comment
Share on other sites

Poi, acum, cine le ia locul? Pe bune... 38 dintre ei au venit la noi, deci, pentru a pastra echilibrul ar trebui sa plece 38 de galateni, sau, romani :d Sa inteleg ca stam mai bine decat Malaezia :-?:-?? Am iesit din criza?? Pai aia produc mai mult decat produce Romania telefoane Nokia si Dacia Logan...

Link to comment
Share on other sites

Misiune umanitară în Malaezia

Beniamin Dragoş este un tânăr arădean care face de peste 10 ani voluntariat la Crucea Roşie, Filiala Arad. De curând s-a întors din Malaezia, de unde a însoţit, în cadrul unui proiect de relocare, 40 de refugiaţi birmani, care se află de la începutul acestei luni la Galaţi. „Am fost în misiune, de pe data de 21 mai şi până la începutul acestei luni, într-un proiect de relocare a unui număr de 40 de refugiaţi din Malaezia (un grup de birmani), dintre care 8 copii cu vârste cuprinse între 4 luni şi 6 ani şi 18 femei, în România. Aceştia au fost consiliaţi, li s-a făcut o orientare culturală, analize medicale etc. şi au sosit în două grupuri la Centrul de Relocare de la Galaţi” ne-a spus Beniamin Dragoş, Liderul de Tineret al Crucii Roşii, Filiala Arad.

Persoanele venite în acest an fac parte dintr-o categorie aparte, de refugiaţi birmanezi, care au fost expuşi traficului de fiinţe şi muncii forţate. „Aceşti oameni sunt foarte harnici. Nu au venit să ia pâinea nimănui, dimpotrivă. Unii au avut chiar şi mici afaceri sau au fost bucătari-şef” a mai spus Beniamin, arădeanul care a participat la această misiune deosebită. Cele 40 de persoane vor rămâne la Galaţi, urmând un proces de integrare, şi unde îşi vor construi o nouă viaţă. „Ei nu ştiu unde e România. Am găsit o singură femeie care a ştiut unde e ţara noastră pentru că avea un client român. Mulţi mi-au spus că pentru ei limba română sau limba germană e la fel, nu văd nicio diferenţă” a mai spus Beniamin. Tocmai de aceea, celor 40 de persoane care au venit în România li s-a făcut un fel de „instructaj”, adică li s-a prezentat ţara, situaţia economică, moneda naţională şi alte aspecte legate de noua lor casă.

http://www.infoportal.ro/presa~info-1769486.html

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Judecătoria caută traducător de persană

Lipsa traducătorului de persană, bucuria refugiatului. În această situaţie se găseşte un individ care aşteaptă de două luni un răspuns la acţiunea pe care a făcut-o în instanţă împotriva unei decizii care-l nemulţumeşte.

Preşedinta Judecătoriei, magistratul Diana Oancea, ne-a făcut cunoscut că dosarele cu refugiaţi se rezolvă în maxim o lună de zile, acestea făcând parte din rândul cauzelor care se rezolvă în regim de urgenţă, însă pe acesta nu-l poate soluţiona din cauza lipsei traducătorului de limbă persană. „În Galaţi şi Brăila sunt doi, dar de câte ori am sunat mi-a intrat robotul, aşa că am făcut adresă la Ministerul de Justiţie în speranţa că voi căpăta un astfel de traducător. Eu nu pot da o soluţie atâta vreme cât nu fac dovada că omul, care din ce-mi aduc aminte este din Iran, a înţeles toate actele din dosarul său, iar la acesta, din păcate, nu am dat o soluţie, deşi au trecut cam două luni şi jumătate”, ne-a explicat Oancea.

Tot de la şeful instanţei am mai aflat că în 90 la sută dintre aceste dosare se păstrează decizia Consiliului Naţional Român pentru Refugiaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Blocaj_la_Judecatorie_se_cauta_traducator_de_persana__2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Zeci de refugiaţi străini locuiesc la Galaţi

La Galaţi funcţionează Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil. „Aici, se primesc şi se procesează cererile depuse de solicitanţi de azil în punctele de trecere a frontierei, pe la posturi de poliţie, în Justiţie, în penitenciare etc.”,ne spune comisarul Dorinel Geru, directorul instituţiei.

Acum două săptămâni, în enclava gălăţeană a refugiaţilor ce ajung aici din toate cele patru zări, era mare aglomeraţie. Centrul pentru refugiaţi, care dispune de 250 de locuri, era ocupat în proporţie de 90 la sută, ne confirmă comisarul şef Dorel Hurduc, directorul adjunct al instituţiei. Acum sunt cazaţi doar 46 de refugiaţi - est-asiatici, turci, irakieni, moldoveni, georgieni, congolezi, tunisieni, cubanezi, afgani, irakieni, dar şi cetăţeni din Guineea. Congolezii sunt 17 la număr, dar 12 dintre aceştia şi-au găsit de lucru la Craiova. Sunt aici de doi ani.

Străinii pot circula liber la noi, după un an de zile au şi dreptul de a munci, pentru că li se eliberează un document temporar de identitate (ca o carte de identitate, cu cod numeric personal etc.) şi se pot angaja. Statul le oferă 3,6 lei pe zi, dar au aproape de toate: cazare, sală de sport, sală cu calculatoare, terenuri de joacă pentru copii, terenuri de sport (fotbal, tenis, handbal, volei, baschet etc).

Iranianul Hamza vrea în România

Unul dintre străini, pe nume Hamza Muhamed Fatah, un tânăr de 32 de ani, cu un ten un pic măsliniu, drăguţ, a fost deosebit de amabil şi volubil, vorbind în engleză şi rupând binişor în română. A acceptat să ne vorbească şi să scriem despre el în ziar. Este din Iran, a trăit ceva vreme în Irak, cu familia sa. „Mai am trei fraţi, între care două surori; un frate mai mic este la muncă în Norvegia. Eu, din cauza unor probleme sociale, sperând să-mi fie mai bine, am ajuns în Grecia, dar am fost nevoit să plec şi de acolo într-un grup de 31 de persoane. Sunt muncitor şi vreau să muncesc în România. Deocamdată nu mi-am găsit de lucru, dar probabil voi încerca şi la Bucureşti, unde am deja nişte cunoştinţe. Oricum, aici e foarte bine, mă simt bine, îmi place şi vreau să rămân în România”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Refugiatii_dintre_noi_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Galaţiul ar putea primi 200 de refugiaţi tunisieni

Preşedintele României, Traian Băsescu, i-a telefonat premierului italian, Silvio Berlusconi, pentru a exprima disponibilitatea României de a găzdui 200 de imigranţi tunisieni, conform unui comunicat publicat miercuri pe site-ul Guvernului italian. Putem presupune că este vorba, în primul rând, de Centrul de Refugiaţi de la Timişoara, care a fost deschis anul trecut şi pe care preşedintele Traian Băsescu l-a evocat în mai multe rânduri ca pe o remarcabilă reuşită. Dar mai există şi alte centre de refugiaţi, ca acela de la Galaţi, de exemplu, deschis în 2004 şi finanţat parţial din fonduri europene".

Confruntată cu un val de imigranţi veniţi din Tunisia după înlăturarea regimului condus de preşedintele Zine El Abidine Ben Ali, Italia a făcut apel în repetate rânduri la solidaritatea europeană pentru a face faţă crizei. De la începutul anului, în Italia au ajuns cel puţin 20.000 de tunisieni. Decizia italiană privind acordarea permiselor de sejur temporar a provocat tensiuni în interiorul UE, Franţa, Germania şi Austria anunţând că nu le vor permite acestora accesul pe teritoriul lor.

http://www.gandul.info/news/basescu-ii-sare-in-ajutor-lui-berlusconi-asaltat-de-imigrantii-din-nordul-africii-romania-va-gazdui-200-de-tunisieni-premierul-italian-emotionat-de-gest-8157129

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Cinci palestinieni prinşi la graniţă au fost transferaţi la Galaţi

Cei cinci palestinieni descoperiti, vineri, într-un container cu mãrfuri, au solicitat azil în România, fiind transferati la Centrul de cazare si proceduri pentru solicitantii de Azil Galati. în cauzã a fost întocmit dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de trecere frauduloasã a frontierei de stat.

Vineri, 18 noiembrie, politistii bârlãdeni au fost sesizati de agentul de pazã al unei societãti comerciale din Bârlad cu privire la faptul cã, în timp ce supraveghea la descãrcarea unor mãrfuri dintr-un tir venit din Turcia, a depistat în remorca autovehiculului cinci persoane. La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Politiei municipiului Bârlad, iar persoanele depistate – trei bãrbati si douã femei – au fost conduse la sediul Politiei municipiului Bârlad. Persoanele în cauzã nu detineau nici un act de identitate asupra lor. Ulterior, cu sprijinul lucrãtorilor din cadrul Compartimentului pentru Imigrãri Vaslui si a doi interpreti s-a stabilit cã este vorba de un adult, în vârstã de 28 ani, si 4 minori, de 15 si respectiv 16 ani. Cei cinci au afirmat cã au domiciliul în Palestina, Gaza. Acestia au solicitat azil politic în România, sens în care au fost urmate proceduri privind transferul la Centrul de cazare si proceduri pentru solicitantii de Azil Galati. Cetãtenii strãini au mai afirmat faptul cã intentionau sã ajungã în Franta. în cauzã a fost întocmit dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de trecere frauduloasã a frontierei de stat. Cât despre soferul tirului, acesta a afirmat cã nu are cunostintã despre modul în care au ajuns aceste persoane în remorcã. Plecarea din Turcia s-a efectuat în data de 16 noiembrie, iar douã zile mai târziu, vineri, trebuia sã fie descãrcatã marfa la societatea din municipiul Bârlad.

monitoruldevaslui.ro

Link to comment
Share on other sites

Imigrantii palestinieni au mintit autoritãtile române

Cei cinci imigranti descoperiti vinerea trecutã de o echipã de muncitori în timp ce descãrca marfa dintr-un autotren în curtea SC Rulmenti SA din Bârlad au declarat politistilor, prin intermediul translatorilor, cã sunt cetãteni palestinieni, fiind vorba de un adult si patru minori. Dusi la Galati, la un centru specializat, s-a dovedit cã toti cinci sunt majori si, dupã ce au fost prinsi cu minciuna, acum nu mai vor azil în România.

Potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Galati, nici unul din cei cinci imigranti gãsiti în container nu au putut prezenta politistilor vreun document de identitate, afirmând prin intermediul celor doi translatori, acum o sãptãmânã când au fost prinsi, cã sunt cetãteni palestinieni. în plus, ei au declarat cã în grup existã un bãrbat de 27 de ani, celelalte patru persoane având 15 ( o fatã si un bãiat), respectiv 16 (încã o fatã si un bãiat) ani. Persoana adultã a sustinut în fata politistilor si a reprezentantilor Compartimentului pentru Imigrãri Vaslui cã una dintre minore este sotia lui. Dupã discutiile purtate, toate cele cinci persoane au solicitat azil, si au fost transferate la Centrul de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil Galati. Dar, dupã ce politistii si cei de la Imigrãri au demarat verificãrile, surprizã! Toti cei cinci migranti sunt majori, nu este niciunul sub 18 ani, iar sotia celui care a spus cã are 27 de ani de fapt are 25 de ani si nu 15 ani, cum s-a afirmat initial.

Dupã ce au fost prinsi cu “ocaua micã”, acum palestinienii nu mai vor azil în România, iar autoritãtile românesti îi vor extrãda în cel mai scurt timp. Vã reamintim cã cei cinci imigranti au fost descoperiti, vineri dupã-amiazã, pe 18 noiembrie, de muncitorii de la Rulmenti Bârlad în containerul unui autotren plin cu rulmenti venit din Turcia, ulterior fiind anuntatã politia prin intermediul numãrului de urgentã 112. în momentul în care au fost gãsiti, imigrantii aveau hranã asupra lor, iar starea lor generalã era una bunã, fãrã a fi necesar transportul vreunei persoane la spital, în vederea acordãrii de îngrijiri medicale.

vrn.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

African înjunghiat la Galaţi

Un african în vârstă de 32 ani, venit luna trecută să ceară azil politic în România, a ajuns la Spitalul de Urgenţă Galaţi, după ce a fost înjunghiat în picior de un gălăţean.

Bărbatul a ieşit să se plimbe în apropierea Centrului de refugiaţi. La un moment dat s-a oprit în faţa unui bar pentru a-şi aştepta câţiva prieteni. După câteva minute, un tânăr, de 24 ani, a ieşit din restaurant şi după ce l-a înjurat pe tânărul de culoare, a scos un cuţit şi l-a înjunghiat în pulpa piciorului stâng.

''Nu i-am spus nimic. Eu nu am fost în bar pentru că nu beau. Mi-a spus să plec în ţara mea. După ce m-a şicanat minute în şir a scos un cuţit şi m-a înjunghiat'', a declarat de pe patul de spital tânărul care a dorit să i se păstreze anonimatul.

Speriaţi, ceilalţi prieteni ai bărbatului au sunat imediat la 112 şi o ambulanţă l-a transportat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, unde medicii l-au introdus imediat în sala de operaţii, conform Agerpres. Tânărul african se află în afara oricărui pericol, însă va rămâne internat în spital.

Poliţiştii au identificat agresorul. ''A fost identificat un tânăr de 24 ani care este cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală gravă'', a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, comisar Cristina Tatulici.

puterea.ro

Un imigrant din Ghana, înjunghiat pe o stradă din Galaţi

Un imigrant în vârstă de 32 de ani, din Ghana, a fost înjunghiat, duminică după-amiază, pe o stradă din municipiul Galaţi, în urma unui conflict spontan pe care l-a avut cu un tânăr.

”Bărbatul, de 32 de ani, a fost înjunghiat în coapsă, la ieşirea dintr-un bar. Agresorul a fost indentificat şi este vorba despre un tânăr de 24 de ani, cu care, se pare, că a avut un conflict spontan”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici.

Imigrantul ghanez se află acum internat la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din municipiul Galaţi, starea sa de sănătate fiind bună. În funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale pe care le va primi acesta şi în urma anchetei pe care o desfăşoară poliţiştii se va stabili încadrarea juridică a faptei agresorului.

Link to comment
Share on other sites

Exact idiotul ala de la- injunghiat pe african e un cocalar retardat care nu suporta nici tiganii nici cainii maidanezi si nici africanii. E un cocalar retardat rasist. Suedez pe naiba. E roman get beget si nu cu 2 de r ci cu un singur r.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.