Jump to content

Forumul organizaţiilor studenţeşti are loc la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Forumul organizaţiilor studenţeşti are loc la Galaţi

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România organizează în perioada 14-18 februarie 2011, la Galaţi, cel mai important eveniment pentru mişcarea studenţească, a VI-a ediţie a Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România. Anul acesta Forumul este organizat de către Liga Studenţilor din Galaţi.

Tema centrală a acestei ediţii este „Dimensiunea socială a educaţiei-probleme şi soluţii". Printre subiectele abordate se mai numără analiza rezultatelor studiului ANOSR cu privire la nevoile sociale ale studenţilor din România, reformarea sistemelor de tabere studenţeşti, dar şi dezbateri pe Legea Educaţiei Naţionale.

Forumul este singurul eveniment la nivel naţional, în care se creează un cadru de dezbateri, educaţie formală şi non-formală şi unde se decid o serie de politici pentru învăţământul superior de către un număr de peste 200 de reprezentanţi ai studenţilor, din centrele universitare din România.

Proiect unic pentru mişcarea studențescă din România, o oportunitate de comunicare între studenţii reprezentaţi şi actori din mediul academic, are ca scop consolidarea mişcării studenţeşti într-o viziune comună. La Forum sunt invitaţi o serie de actori din domeniul educaţional: Ministrul Educaţiei, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Secretariatul Bologna.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galatiul_devine_pentru_cateva_zile_polul_organizatiilor_studentesti_din_Romania_0_424757734.html

Link to comment
Share on other sites

Forumul studenţilor din România a început la Galaţi

Casa de Cultură a Studenţilor a găzduit, luni, deschiderea celei de-a şasea ediţii a Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România, ce se va desfăşura pe parcursul a 5 zile.

Acţiunea este organizată de Liga Studenţilor din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, membră cu drepturi depline în cadrul Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi.

La deschidere au fost prezenţi reprezentanţii gazdelor (preşedintele LSG Dorin Coteţ, directorul Casei

de Cultură, Dinu Gându), nu şi rectorul Universităţii, Viorel Mânzu.

Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România reuneşte lideri şi reprezentanţi ai studenţilor din 15 centre universitare din ţară: Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, Suceava, Iaşi, Craiova, Sibiu, Alba-Iulia, Baia Mare, Galaţi, Petroşani, Târgu-Mureş, Hunedoara şi Braşov.

Pe parcursul celor 5 zile de forum, studenţii vor dezbate două mari teme: „Dimensiunea socială a educaţiei” şi Legea educaţiei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Atentie_studentii_ne_pregatesc_ceva__2.html

Link to comment
Share on other sites

Studenţii pregătesc acţiuni de protest

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a hotărât, vineri, la finalul Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România, care s-a desfăşurat în această săptămână la Galaţi, pregătirea, în următoarea perioadă, a unor acţiuni de protest care ar putea duce chiar la grevă generală. Conform programului, săptămâna viitoare, în toate centrele universitare din ţară, studenţii vor fi informaţi cu privire la drepturile care le sunt încălcate prin noua lege a educaţiei.

Potrivit preşedintelui Ligii Studenţilor din Galaţi, Dorin Coteţ, în cursul celei de-a doua săptămâni, la Bucureşti, organizaţiile studenţeşti intenţionează să picheteze sediul Ministerului Educaţiei, iar în cazul în care nu vor obţine din partea instituţiei un dialog real, acţiunea de protest se va prelungi pe termen nelimitat. Totodată, acţiunile de protest ar putea ajunge până la greva generală.

Potrivit preşedintelui ANOSR, Daniela Alexe, mişcările de protest au drept cauză comunicatul de presă remis de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) - ca răspuns la acţiunea de protest de joi, de la Galaţi - care denotă o atitudine ''jignitoare'' a ministerului. Preşedintele ANOSR consideră că o atitudine jignitoare a avut şi conducerea Autorităţi Naţionale pentru Sport şi Tineret, care a trimis la dezbaterile studenţeşti de la Galaţi un reprezentant fără putere decizională, deşi studenţii invitaseră vicepreşedintele acestei instituţii.

http://radioiasi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=12175&Itemid=28

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.