Jump to content

Copil de doi ani abandonat în cimitir


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Copil de doi ani abandonat în cimitir

Un tanar din Galati a gasit recent o fetita de numai doi ani si jumatate abandonata intr-un cimitir din Liesti-Galati, infometata si aproape inghetata de frig.

Drama micutei Denisa-Nicoleta Dragomir din Liesti-Galati pare a fi desprinsa din scenariile filmelor de groaza. Lenuta Neacsu, de 23 de ani, cea care ar fi trebuit sa-i fie mama, a incercat sa scape de copila inca de la nastere. A abandonat-o in gara, apoi a lasat-o in fata unui post de politie, a umblat cu ea prin satele vecine, incercand s-o vanda. Mai mult, femeia a dus-o pe micuta pe malul Siretului, s-o inece, dar s-a oprit la timp. Iar in urma cu cateva zile, ea a abandonat-o pe fetita in cimitir. Norocul copilei a fost ca a trecut prin zona un satean si a auzit-o plangand. Eugen Hahui a gasit-o pe fetita ghemuita langa o cruce. Ea a fost luata de Protectia Copilului, iar mama este cercetata de politie.

http://www.cancan.ro/actualitate/intern/a-gasit-un-copil-abandonat-in-cimitir-148522.html

Link to comment
Share on other sites

Fetiţă abandonată în cimitir

După mai multe încercări nereuşite, o mamă de 22 de ani din Lieşti a reuşit, luni, să scape de propria fiică. Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi a preluat-o pe micuţa Denisa (2 ani şi 7 luni), abandonată de mamă în cimitirul din satul Şerbăneşti.

„Ne-au anunţat nişte localnici că în cimitir e abandonată o fetiţă care plânge pe un mormânt. Au mers cei de la noi din Primărie, iar asistentul social a recunoscut-o pe fetiţă şi a dus-o la bunici, pentru că mama era plecată. A stat acolo câteva zile, dar bunicii ne-au spus că nu pot să o ţină, că nu au cu ce să o crească, aşa că am anunţat Protecţia Copilului”, ne-a povestit primarul din Lieşti, Iulian Boţ. Acesta susţine că mama nu s-ar afla la prima tentativă de a scăpa de propria fiică. „Mi-au povestit cei de la poliţie că a venit mama la ei şi a spus că a găsit-o pe fată abandonată. De fapt, era propriul copil, de care încerca să scape. Alţii prin sat mai spuneau că ar fi vrut să o arunce în Siret, dar cine mai ştie. Acum bine că a scăpat şi fetiţa asta de chin, pentru că era şi înfometată, şi înfrigurată”, ne-a mai spus primarul Iulian Boţ.

DGASCP Galaţi a preluat-o pe fetiţă luni, într-o stare de sănătate bună, dar lihnită de foame şi murdară. „Am primit sesizarea din partea Primăriei Lieşti. Din câte am investigat până acum, se pare că bunicii refuză să ia copila, iar cu tatăl urmează să luăm legătura. Până una, alta am preluat fetiţa şi am dus-o la un asistent maternal. E o minune de fetiţă, frumuşică foc, dar a fost pur şi simplu neglijată până acum. Fetiţa va rămâne la noi până când se va stabili dacă poate merge în familia lărgită sau nu. Oricum, înapoi la mamă nu va mai ajunge, pentru că vom începe procedurile de decădere din drepturi”, a declarat şefa DGASPC Galaţi, Manon Cristoloveanu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Fetita_abandonata_in_cimitir_2.html

Link to comment
Share on other sites

O curiozitate am si eu.

Decaderile din drepturile parintesti, sunt valabile doar pentru copii deja existenti ai respectivilor "parinti" sau si pentru viitorii copii? Bun, o decade din drepturile parinteti, dar sa spunem ca in cel mai rau caz se va departi de actualul prieten pentru ca el ii va da papucii si sa spunem ca va gasi pe altul. Daca va face inca un copl cu acest altul, ce se va intampla? Se va autosesiza protectia copilului?

Link to comment
Share on other sites

Mama care şi-a abandonat copilul în cimitir a fost dată în urmărire generală

Lenuţa Neacşu a dispărut de la domiciul după abominabila faptă. Poliţiştii n-au dat de urma ei nici la dimiciul părinţilor, la Lieşti, nici la domiciliul concubinului, la Urecheşti, Vrancea. Bunicii copilei refuză să o ia în îngrijire.

Cazul de la Lieşti (Galaţi), acolo unde un copil de doi ani a fost găsit abandonat în cimitir, a trezit atenţia autorităţilor, care au decis să o tragă la răspundere pe mama cu suflet de monstru. Atâta doar că femeia nu mai este de găsit. „Am fost anunţaţi că şi-a abandonat copilul din nou. Nu este la prima tentativă de a scăpa de cea mică. A vrut s-o arunce în Siret, a dus-o la gară. În urmă cu aproape două săptămâni a dus-o la poliţie. În scurt timp poliţiştii şi-au dat seama că este chiar fetiţa ei şi i-au dus-o înapoi acasă. Trăieşte în concubinaj în Urecheşti, judeţul Vrancea şi creează numai probleme", spune Maricela Iordache, asistentul social din comuna Lieşti.

Părinţii Lenuţei Neacşu, bunicii copilei abandonate, trăiesc într-o mizerie de nedescris. Două camere mici, cu pereţii crăpaţi gata să cadă peste ei, cu un strat gros de noroi peste tot pe jos şi câţiva câini care mişună pe sub pat şi pe mese. Pe lângă faptul că nu au cu ce să-i crească pe cei doi copii minori pe care-i mai au pe lângă Lenuţa, nici ei nu o doresc deloc pe nepoata de doi ani. „M-am dus la ei acasă şi avea pe masă o mămăligă şi un castron cu ciorbă de fasole. Pentru cei doi copii a pus deoparte iar pentru Denisa nu. Am luat eu o bucată de mămăligă şi i-am dat fetei. Vor să scape de ea, toată familia", mai spune Maricela Iordache, asistentul social.

Faptul că nu o vor printre ceilalţi micuţi pe Denisa îl recunosc şi bunicii acesteia, dar în acelaşi timp le pare rău că s-a ajuns în această situaţie. „Ce să-i fac fetei. Nu s-a gândit la Dumnezeu când a făcut asta? Vrem să se întoarcă să crească fata. Noi ce să-i dăm de mâncare? Mi-e milă de ea, dar ce să-i fac", spune Ilie Neacşu, bunicul fetiţei de doi ani abandonate.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Mama_care_si-a_abandonat_copilul_in_cimitir_a_fost_data_in_urmarire_generala_0_425357677.html

Mama-monstru din Lieşti a încercat să-şi vândă copilul unor ţigani, dar aceştia au refuzat-o

La scurt timp după ce a încercat să-şi înece fetiţa de doi ani în Siret, Lenuţa Neacşu (23 de ani) din Lieşti, a abandonat copilul în gară. Nişte săteni miloşi i-au adus-o acasă, fiind primiţi cu un potop de înjurăruri de către mama denaturată.

Planul diabolic al tinerei a continuat cu încercarea de a o vinde. Câteva săptămâni a mers prin satele din jur cu fata în braţe căutând cumpărător. Aşa zisa mamă a mai încercat o variantă pentru a-şi îndeplini „visul". Cu doar două zile înainte de a-şi abandona copilul în cimitir, pe data de 29 ianuarie 2011 a mers la ora unu noaptea la postul de poliţie şi le-a declarat agenţilor că a găsit acel copil în faţa casei. L-a lăsat pe trepte fără niciun regret şi a plecat.

Reputaţia Lenuţei Neacşu este cunoscută de majoritatea sătenilor şi mai ales de rudele acesteia. Atât unchii cât şi mătuşile mamei criminale povestesc cum Lenuţa şi-a scos copilul la vânzare. „Umbla cu el în braţe prin ţigănie şi striga în gura mare: «Am copil de vânzare. Cine îl cumpără?» A făcut multe rele fata asta. A plecat de acasă de nenumărate ori. Nu se poate cu fata asta", spune Marian Neacşu, unchiul Lenuţei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Mama-monstru_din_Liesti_a_incercat_sa-si_vanda_copilul_unor_tigani-dar_acesta_au_refuzat-o_0_425357691.html

Link to comment
Share on other sites

Copilul abandonat în cimitir va fi dat spre adopţie

Denisa Nicoleta Dragomir, fetiţa de doi anişori găsită în cimitirul din Lieşti (Galaţi), a fost preluată de asistenţii Protecţiei Copilului. În momentul de faţă se află internată într-un centru de plasament şi cel mai probabil va fi dată spre adopţie. „Copilul este la noi acum. Va fi încredinţată către un asistent maternal. Mama va fi decăzută din drepturile părinteşti", spune Manon Cristoloveanu, purtător de cuvânt al Protecţiei Copilului Galaţi.

Familie urmărită de blestem?

Povestea familiei mamei-mostru (Lenuţa Neacşu, de 23 de ani), care şi-a abandonat fetiţa printre morminte fără să-i pese dacă va supravieţui, este presărată şi de alte drame. Tot rudele spun că familia este urmărită de un blestem, de când şi-au găsit cealaltă fiică spânzurată de nuc în spatele casei în urmă cu aproximativ cinci ani. Cadavrul era în avansată stare de putrefacţie când a fost descoperit. „Mai avea o fată care s-a spânzurat. Avea 15 ani atunci. Au găsit-o moartă în grădină, atârnată de nuc. Au dat peste ea după câteva săptămâni de la sinucidere. Era putrezită în laţ. Vă daţi seama ce familie. Când au găsit-o mai erau oasele din ea. A stat acolo spânzurată mult şi bine până să o găsească", mai spune Marian Neacşu, unchiul Lenuţei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Copilul_de_doi_ani_abandonat_de_mama_in_cimitir_nu_va_mai_fi_dat_familiei-ci_va_fi_dat_spre_adoptie_0_425357762.html

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.